- 20 Eylül 2016
- 129
- 211
- 18
- 49
- Konu Sahibi Ikra meyra
-
- #57.041
Canım ben maalsef oğlumda sarılığı yaşadım.sütüm hemen gelmedi. Annem hastanedeyken sekerli su verelim eskiden hep öyle yapardık dedi. Ama o çok bilmişler varya bide eşimde onlara uyuyo tabiii.kadın korktu aman bide bişi olur diye.vermedik bişi. Eve geldiğimiz gecenin sabahı oğlum uyumadı gece boyunca ateşide çıktı rengide sarı esmer gibiydi hastaneye gittik. Meğersem sarılık olmuş minik oğlum. Hemde en yükseğinden biraz daha geç gitsek beyni etkilermiş havale geçirecekmiş. 3 gün hastanede kaldı oğlum.anladımki o zaman evlat bambaşkaymış. Sanki doğduğumdan beri yanımdaymış benimleymiş gibi nasıl bir boşluk nasıl bir acı anlatamam. Başka hiç kimsenin önemi yok. Çok şükür atlattık. Ama bu bana tecrübe. Sizede tavsiyem süt gelmezse bir iki kaşıkta olsa şekerli su bi iki iki kaşık mama mutlaka vericem. Aç bırakmıcam. Bi iki kaşıkla bebişler mamaya alışmaz ama aç kalırsa bedeli daha agır olabilir allah korusun.Kızlar bu sarılık için hergün azcık minnak minnak şekerli su verin diyorlar.doktorlar kesinlikle verdirmiyormuş.ama sarılık olmasını engelliyormuş.doğum yapan arkadaşlarımada sordum ,artık herks veriyormuş.annemler eskiden hep böle yaparlarmış.zaten verilen miktar bebeğe zarar vercek miktar değil,damla şeklindeymiş.doktorlarda zaten bu konuda bilgisiz olanlar fazla verirler diye komple herkese ,kesinlikle verilmemeli diyorlarmış.siz napcaksınız vermeyi düşünen varmı.annem kesinlikle vericem diyo bende biçok kişiye sordum hepsi vermiş
Bende üst katımızdaki hemşire ablaya sordum,oda aynen öyle dedi.dinleme sen doktorları damla şeklinde ver dedi.hiç bişey olmaz ben kendi çocuklarımada verdim hep dedi.demekki eskilerin bildiği varCanım benim annem ebe hemşire ilk oğlum da hafiften bi sarılık oldu verdik şekerli su ama dediğin gibi çok az. Birde yüzünü hep sarı tülbentle orttuk çabucak atlattı çok şükür. Bunda da aynini yapicam inşallah bunuda sorunsuz atlatiriz Allah in izniyle.
Yok tabiki emzirme olmazsa olmaz.inşAllah sütümüz geldiği sürece hepimiz emziririz ama ona ragmen yetersiz gelip sarılık olan var onu engellemek açısındanonun yerine bol bol emzirme öneriliyor.
Aynen canım benim arkadaşımıda sütü gelene kadar bekletmişlrr.çocuk aç kalmış ,sarılık olmuş.bana sıkı sıkı tembihledi sakın çocuğu aç bırakma mama ver ve sekerli su içir az diye.valla valize koydum ama inşAllah süt gelir mamaya gerek kalmaz ama emse bile damla halinde azda olsa sekerli su vericem bikaç gün.inşAllah bebeişlerimiz sarılık olmadan atlatırızCanım ben maalsef oğlumda sarılığı yaşadım.sütüm hemen gelmedi. Annem hastanedeyken sekerli su verelim eskiden hep öyle yapardık dedi. Ama o çok bilmişler varya bide eşimde onlara uyuyo tabiii.kadın korktu aman bide bişi olur diye.vermedik bişi. Eve geldiğimiz gecenin sabahı oğlum uyumadı gece boyunca ateşide çıktı rengide sarı esmer gibiydi hastaneye gittik. Meğersem sarılık olmuş minik oğlum. Hemde en yükseğinden biraz daha geç gitsek beyni etkilermiş havale geçirecekmiş. 3 gün hastanede kaldı oğlum.anladımki o zaman evlat bambaşkaymış. Sanki doğduğumdan beri yanımdaymış benimleymiş gibi nasıl bir boşluk nasıl bir acı anlatamam. Başka hiç kimsenin önemi yok. Çok şükür atlattık. Ama bu bana tecrübe. Sizede tavsiyem süt gelmezse bir iki kaşıkta olsa şekerli su bi iki iki kaşık mama mutlaka vericem. Aç bırakmıcam. Bi iki kaşıkla bebişler mamaya alışmaz ama aç kalırsa bedeli daha agır olabilir allah korusun.
Amin canım inşallah hiç birimiz yaşamayızAynen canım benim arkadaşımıda sütü gelene kadar bekletmişlrr.çocuk aç kalmış ,sarılık olmuş.bana sıkı sıkı tembihledi sakın çocuğu aç bırakma mama ver ve sekerli su içir az diye.valla valize koydum ama inşAllah süt gelir mamaya gerek kalmaz ama emse bile damla halinde azda olsa sekerli su vericem bikaç gün.inşAllah bebeişlerimiz sarılık olmadan atlatırız
Sizde Bebek tuzlama yapıyorlar mı?annemle kv ilk kızımda tutturdu tuzlayalım Bebek üzerindeki deri dökülsün ve hiç ter kokmasınBende üst katımızdaki hemşire ablaya sordum,oda aynen öyle dedi.dinleme sen doktorları damla şeklinde ver dedi.hiç bişey olmaz ben kendi çocuklarımada verdim hep dedi.demekki eskilerin bildiği var
yarın geliyor mu cnm mehmet giraySağol kuzum birilerinin seni düşünmesi çok mutlu ediyor hatta görmediğin birilerinin düşünmesi paha biçilmez sizi çok seviyorum canlar... Hepinize dua edicem yarın.
Haha evet tuzlama ballama süt banyosu.ama tabiki tuzlama öyle suyun içine bir çimdik tuz atma seklinde.yoksa tuzla ovmaktan falan bahsetmiyorum.yapcaz bizde adet yerini bulsun:)Sizde Bebek tuzlama yapıyorlar mı?annemle kv ilk kızımda tutturdu tuzlayalım Bebek üzerindeki deri dökülsün ve hiç ter kokmasın
Yani kimse bile bile evladına zarar vermez. Eskilere guvenmisim dir hepBende üst katımızdaki hemşire ablaya sordum,oda aynen öyle dedi.dinleme sen doktorları damla şeklinde ver dedi.hiç bişey olmaz ben kendi çocuklarımada verdim hep dedi.demekki eskilerin bildiği var
Çok sevindim gözünüz aydın Allah bir daha ayırmasın inşallahKizlar yavrumu aldim cok sukur evimize dogru yola ciktik Allah in izniyle.
Kuvezdeki bebislerimizde insallah en kisa zamanda annelerine kavusur.
Hepinize hayirli saglikli kolay dogumlar diliyorum.
Kizlar yavrumu aldim cok sukur evimize dogru yola ciktik Allah in izniyle.
Kuvezdeki bebislerimizde insallah en kisa zamanda annelerine kavusur.
Hepinize hayirli saglikli kolay dogumlar diliyorum.
Bizde direk vücuda sürüp iki saat bekletiliyormuş hiç istememiştim biraz tuz sürüp direk yıkadılar onlarda..rabi ben yatıyorum müdahale edemedimHaha evet tuzlama ballama süt banyosu.ama tabiki tuzlama öyle suyun içine bir çimdik tuz atma seklinde.yoksa tuzla ovmaktan falan bahsetmiyorum.yapcaz bizde adet yerini bulsun:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?