• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebegimizin cinsiyetleri

• kizimiz geliyor

OY: 150 46,0%
  • oglumuz geliyor

OY: 164 50,3%
  • ikiz kizimiz geliyor

OY: 6 1,8%
  • ikiz oglumuz geliyor

OY: 1 0,3%
  • ikiz kiz erkek geliyor

OY: 5 1,5%
  • ucuz geliyor

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    326
Canım yalnız gitmiştim doktora. Eşim aradı az önce bir sürü kızdı. Çocuğun plasentası kordonu nasıl görmez diye. Sence başka doktora gideyim mi. Zaten üzgünüm birde eşim gerdi moralim çok kötü anlayamadım da boğazım acıyor artık :KK43: bişey olurmu kordon yüzünden falan :cry:
Canimmm hic korkma bisey olmaz..kordon dugumlenmesini bi zarari yok ki sadece kilo alimini engelliyor biraz ama senin ki de 2500gr i gecmis...bosuna uzuluyorsun.

Canim bu surecte keyfinizi bozmamanizi tavsiye edeeim ne olursa olsun...karninda ki bebislerinizi dusunun derim...babalar sonradan baba olmayi ogrenirler onlar bizim kadar dusunemez bebeklerimizi....hatta 2. Cocukta baba olmayi ogrenen babalar var yani benim kocam...Allah korusun bebeginize bisey olsa en cok sizin caniniz yanip en cok siz uzulecekseniz...sizin kadar hic ama hic kimse dusunemez bebeginizi...naz yap kur yap ama anlamiyorsa keyfinizi de kacirmayin derim...mutluluklar
Benimde 2. Baba oluşu olacak canım haklısın ilk çocuksa çok daha umursamazdı öyle canım sıkılmıyordu ama bende acemi olunca herhalde bir de yaş genç tabi.. üzerine iki düşük yapınca şimdi bu kadar pimpirikli düşünceli oldum bende... birde evde onu bekleyen bir çocuk var ödevleri var bir sürü sorumluluk İnan çok ödev veriyor öğretmen masada uzun süre oturamıyorum saat 9 a kadar ödevi bitmedi ne tv açabiliyorum ne uzanıp yatabiliyorum satan 9:30 da yatıyoruz paşam da arkadaşlarıyla yemeğe gitti o kadar sinirlerim bozuldu ki şeytan dedi kitle kapıyı nerde yatarsa yatsın.. neyse geldi şimdi eline çiçek almış bide sanki kırdığı kalp yerine gelecek... çok sağol ilgilendiğin için İnan okadar doluyum ki sürekli ağlıyorum sinirden biraz toparlanmam lazım...

kızlar size bişey danışcam canım sııkkın bu konuda. ben doğum sonrası borç durumlarından :KK43: ücretsiz izin alamıycam o yüzden bebişim 3 aylıkken işe geri dönmek zorundayım. sütü sağıp mecburen biberonla vercem. Bu süreçte bebek artık hep mi biberondan alır hiç emziremezmiyim? :KK43: birde bebek için sağlık olarak bir etkisi olurmu yani sağma sütün besin değeri emzirmeye göre düşük flan değildir demi ? çok moralim bozuk eşim bu durumu anlamıyor erkek kafası önemli olan sütünü içmesi değil mi diyor çok gücüme gidecek 3 aylıkken ayrılmak öyle :KK43:
Benim de çok gücüne gidiyor en azından 6 aya kadar emzirebilmek çok istiyorum...Fakat seninle aynı borç durumları yüzünden hemen işe geri döneceğim....Rabbim biz çalışan kadınların yardımcısı olsun... gerçekten düşünmesi bole. Şimdiden ağlama sebebim oluyor.daha monicikken yavrumdan ayrılmak onu besleyememek... offf ki ne offf.

Benim de çok gücüne gidiyor en azından 6 aya kadar emzirebilmek çok istiyorum...Fakat seninle aynı borç durumları yüzünden hemen işe geri döneceğim....Rabbim biz çalışan kadınların yardımcısı olsun... gerçekten düşünmesi bole. Şimdiden ağlama sebebim oluyor.daha monicikken yavrumdan ayrılmak onu besleyememek... offf ki ne offf.
Bende sizinle ayniyim benim sirketye aordular dusunuyomusun ucretaiz izin hayir dedim bi kere yerime eleman yetstrmediler idare edecekler dort ay cikipta ben ucretsiz izin alcam.diyemem artik. Nasil olcak nolcak bilmiorum isin maddiyat tarafida var tabi. Birakamam da cunku iyi bi firmada iyi bi pozisyondayim coxugumun gelecegi icin calismam lazim

Kızlarrrrrrr ben geldim doktordan. Bebeğim 2627 gr olmuş 2545 gr idi geçen hafta.yani 1 haftada 82 gr almış:KK43: boy 50 cm. Sol böbrek genişliği 13 mm. Yüzünü göremedik enseyi gördük. Kafa aşağı yüzü içe dönük. Doktor 21 Ekim cumaya gün verdi AMA nst de sancı 20 ile 40 arası çıktı hep. Doktor eğer sancın artarsa kanama vs olursa erken alırız ve kilo alımı durma noktasına gelirse haftaya bile alabilirim her an hazır ol dedi. Kızlar bebeğim niye kilo alamıyor olabilir çok üzgünüm kızımda böyle olmamıştı. Kalp atışı ve hareketleri güzel takma kafana dedi doktor ama niye yavaşladı acaba diyr sordum kordon normal görünüyor ama çok hareketli sıkıyormu dolanıyor mu bilemeyiz dedi. urashaa urashaa böyle işte canım.

Kuzum şimdi gördüm msjını. Bizim bebişkolar nazlı cıktı. Biliyosun pazartesi bende üzüldüm 2500 civari diye. Kiminle konustuysam bebeği az kilolu dogan yada doktor olan hepsi takma dedi :/ saglıklı olsun dogunca kilo alır sütle dedi. Haklılarda. Napalım bizde fit delikanlılar dogururuz. Sen kendini sıkma etkileme Mehmet Giray ı da. Olumlu düşünelim. Alırsa alır almazsa dogurunca üstüne düşer aldırırız.

Yok ailede hic seker hastasi olan yok. Bugune kadarki testlerimde de seker yuklemesinde de hic cikmamisti bu seferkinde tokluk sekeri 156 cikti idrarda glukozda 1000 cikti. Insulin kullanmicakmisim devamli Allahtan. Ojlem amacli sabah oglen aksam ac karnina parmaktan sekerimi olccem 140 in uzerinde cikarsa insulin vurcakmisim. Cikmazsa sorun yok. Diyetisyene de gittim o da bi yeme programi verdi. Ya ben son 1 aydan beri cok fazla metve suyu ve benzeri seyler tukettim muhtemelen ondan yuksek cikti
Canim gecmis olsun son haftalarda cikmasina bile sukretmek lazim. Benimde son haftalarimda preklamsi cikti...her an bebegin gelme durumuyla karsi karsiyayim..hayirlisi olsun canim...bebisini saglikla al kucagina insallah

Benimde 2. Baba oluşu olacak canım haklısın ilk çocuksa çok daha umursamazdı öyle canım sıkılmıyordu ama bende acemi olunca herhalde bir de yaş genç tabi.. üzerine iki düşük yapınca şimdi bu kadar pimpirikli düşünceli oldum bende... birde evde onu bekleyen bir çocuk var ödevleri var bir sürü sorumluluk İnan çok ödev veriyor öğretmen masada uzun süre oturamıyorum saat 9 a kadar ödevi bitmedi ne tv açabiliyorum ne uzanıp yatabiliyorum satan 9:30 da yatıyoruz paşam da arkadaşlarıyla yemeğe gitti o kadar sinirlerim bozuldu ki şeytan dedi kitle kapıyı nerde yatarsa yatsın.. neyse geldi şimdi eline çiçek almış bide sanki kırdığı kalp yerine gelecek... çok sağol ilgilendiğin için İnan okadar doluyum ki sürekli ağlıyorum sinirden biraz toparlanmam lazım...
Ayni benim durumumdasin benimde 3. Sinifa giden bir kizim var arkasina 2 dusuk yaptim ve sonradan 1 kizim daha oldu..esim simdi o 2. Kizima bir duskun anlatamam eve eli bos gelen adam simdi kizlarina bisey almadan gelmiyor..ben de 3. Ye hamileyim bunda daha da profesyonel olacak insallah...hic kafani takma bebeginde cok sıkınti yasarsin haberin olsun dogunca..surekli aglayan bir bebegin olur ve yine sen bunalirsin...onun icin rahat ol...

Günaydın cnm.
Aynen benmde son günlerde öyle oluo.şişiyrm bi de galiba :KK43: Gece yastgmi bile tutmaya calistgmda tutamiyrm.İlk öyle farkettim zaten.sabahları kalktgmda elimi yumruk yapamiyrm taş gibi oluo.hâlâ parmak uclrmda var uyuşuk :KK43:

Ben 24 saat uyusugum. Derecesi artiyor azaliyor. Kizim gelince umarim en kisa zamanda gecer.

Bir gece az yatırıyolar ya ilk ameliyt ta 4.gun 2.de 3.gün cikmstim bn.demek ki sezeryan daha hafif bsy ki 2.gün çıkılıyor.bn de bakayım göğüs ucu canım. Havlu çorap koydm mavi ustu bebekli cikolatalrdan da alrim.hastanenin serbet verdigini blmyrdum odayi da susluyolar mi.dün nst çekilirken odalari gördüm hrks kapı süsünü asms bebekler odalara gidiyor herks arkasından çok ozendm:)
Odalar süslü değil Can'ım kendin süsleyebiliyorsun ..kapı süsü kendileri takıyorlar bende öyle olmuştu hastanenin uygulaması kapı süsü ve şerbet ..evet insan gidince biran önce olsa diye özeniyor bende öyleyim ama sonra dur Vildan Allah korusun 37 ye kadar diye dua ediyorum :)))

Ben hic bant kullanmadim bu zmana kadar.doktorun koydugu banti soktum hemen dusa girdim ertesi gunu.
Can'ım bana hiç bişey koymadılar ki öyle pijamayı giydim çıktık ...dikiş kapalı değildi ..eczaneden alıp yapıştırıp duş aldım

ay çok iyiymiş o zaman su geçirmeyen bant hiç duymamıştım.. bugün doğum çantasını hazırlarken kulaklarını çınlattık canısı şeffaf kilitli poşetlere koyduk annemle herşeyi :))
Ay be güzel bir faydam dokunmuş çok Mutlu oldum :) seviyorum ben öyle temiz temiz duruyor ..keseye koyan arkadaşta vardı burda oda çok estetik duruyordu gerçekten ama toz alır mı acaba diye benim içime sinmez malum ben aşırı pipirikliyim :))))) düzenli düzenli temiz temiz kendi kilotlarıma kadar paketledin :))))) bende bilmiyordum o bantları arkadaş dediki dikişelere su gelmesin diye eczanede bu tarz bantlar var yüze takılan maske boyutuna yakın dört köşesi yapıştırıcılı su almıyor içeriye ..dikişede değmiyor hiç çıkarırkende hiç acı yok iyi olmuştu benim için

Maşallah canım kilosu çok iyi :KK200: nst olayı bi nebze sinir bozar da enjektör olayı çok kötüymüş. Ufak göz yumulanlar büyük ihmalleri doğuruyor iyi yapmışsın..
Canım beni nst de unutan yarın bebeği küvezde bilmem nerede unutur yaa inan sinirim daha yeni geçti :sopa:

:oha::oha:bu ne sorumsuzluk , kuzunada maşallah kilosu gayet iyi :nazar:

Cok guzel kilosu canim.masallah bebisine.
Bazen olur aksilikler olsun canim stres yapma.

hay allah sinir bozucu olmuş datlım ama olsun bebişimiz sağlıklıymış ona bakıcaz napalım :) yine de şikayet ettiğin iyi olmuş bence herkes dikkatli yapsın işini..

Hadi canım ya aynı nst olayını bende birkaç kez yaşadım ben sökmedim yarım saat bekledim çünkü o anda doğum falan vardı..bebişin de haftasıyla uyumluysa üzülme annesi doğunca sütün bol olur beslersin yavrunu

Sagolun kızlar. Doktorumdan kiloyala ilgili yorum isteyince biraz az gibi dedi. Ama sata göre de ileride 5gün kadar. Amaan ben kiloyu anca kendime alıyorum zaten. Sütümüz olsun da bebişler düşük kilolu doğsa da mühim değil.

Odalar süslü değil Can'ım kendin süsleyebiliyorsun ..kapı süsü kendileri takıyorlar bende öyle olmuştu hastanenin uygulaması kapı süsü ve şerbet ..evet insan gidince biran önce olsa diye özeniyor bende öyleyim ama sonra dur Vildan Allah korusun 37 ye kadar diye dua ediyorum :)))
Evet kapı süsünü taktiklarini anladm.hepsine aynı tul den yapmışlar:)bir an önce istemiyrm aynen bi 3 kiloyu gecsin:)2700 daha oglusum çok küçük.31 ekime de çok var ama son günler napcam bilmyrm smdi bile zor tasiyrm göğsümun altları çok ağrıyor illa ki is yapılıyor.arkdslarim gelmek istyor yarın gundz biri aksam biri gelcek.dolaba börek kurabiye atmak lazm kske önceden atsaydim artık bsy yapacak halim yok ayakta zor duruyorm.annem de 20sinde gelecek o gelince rahatlıcam.

Sagolun kızlar. Doktorumdan kiloyala ilgili yorum isteyince biraz az gibi dedi. Ama sata göre de ileride 5gün kadar. Amaan ben kiloyu anca kendime alıyorum zaten. Sütümüz olsun da bebişler düşük kilolu doğsa da mühim değil.

Bu doktorları anlayamadım kilo da da anlaşamıyorlar sanırsam :KK64: benim 33+0 da 2150 gram demişti doktor ideal hatta önde bile dedi senin bebiş bizden fazla da :KK64: fit ya da kilo tanımı farklı :KK46:

Evet kapı süsünü taktiklarini anladm.hepsine aynı tul den yapmışlar:)bir an önce istemiyrm aynen bi 3 kiloyu gecsin:)2700 daha oglusum çok küçük.31 ekime de çok var ama son günler napcam bilmyrm smdi bile zor tasiyrm göğsümun altları çok ağrıyor illa ki is yapılıyor.arkdslarim gelmek istyor yarın gundz biri aksam biri gelcek.dolaba börek kurabiye atmak lazm kske önceden atsaydim artık bsy yapacak halim yok ayakta zor duruyorm.annem de 20sinde gelecek o gelince rahatlıcam.
Bu kadar dayandık dahada dayanırız arkadaşım 31 ekime kadar 3.250 filan geçer bence ama mutlaka sabahları 2 yumurta kır ye ve kaşar peyniri ...gün içinde muz ye 1 tane maden suyu iç gece yatarkende ballı süt bunları hiç ihmal etme ...bunlar bebeğe çok yarıyor ....ağırlaştık ben zaten doğru düzgün bişey yapmamıyordum şimdi dahada kötüyüm ...dolaba bende birşeyler yapmak isterim ama hiç o konuda becerim yok neler dolapta durup bayatlamaz bilmiyorum bile ... Annen gelse epeyce rahatlarsın eminim ...oğlumda annem hiç ihtiyacım YOkken çünkü at gibiydim doğuma kadar 1.5 ay önceden gelmişti çok rahattım ..şimdi yürümeye halim yok gelmiyor :)))) sebepte kardeşim dükkan açtı eleman yokmuş ..kardeşim boşuna para kaybetmesin miş :))) annem buraya gelince onun işi kötü gidiyormuş ona yardım ediyor annem ilk fırsatta gelecekmiş güya bende istemiyorum zaten gelmeyin bu zamana kadar gelmediniz bundan sonra gelmeyin dedim trip atıyorum :( doğursam bile söylemiyeceğim diye kendi kendime sözler veriyorum ama daha ne kadar dayanıcam bimiyorum ...Allah hepimize yardım etsin ne diyeyim

Back
X