• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebegimizin cinsiyetleri

• kizimiz geliyor

OY: 150 46,0%
  • oglumuz geliyor

OY: 164 50,3%
  • ikiz kizimiz geliyor

OY: 6 1,8%
  • ikiz oglumuz geliyor

OY: 1 0,3%
  • ikiz kiz erkek geliyor

OY: 5 1,5%
  • ucuz geliyor

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    326
Sondayla besleniyordu onu da cikarmislar..sondayi cene kismina yapistirmislardi onu da sokunce yavrumun cenesi yara olmus..vucudu yuzu hep isilik olmus...cok uzuluyorum onu oyle gorunce..artik biberonla besliyorlar dunden beri..insallah dedigin gibi bikac gune cikar..Allah sabir versin tum bebegi kuvezde olan annelere...cok özlüyorum her gun 1 defa gorebiliyorum o da 3 dk felan onu da telefonuma video kaydedip surekli onu izliyorum..

Canım benim Allah sana ve bebeği küvezde olan tüm annelere sabır versin inşallah. sanırım tahmin bile edemem duygularını :( herşeyin yakında düzeleceğini düşün bebişin yakında hep sizinle olacak inş dualarımız sizinle.

Günaydın kızlar. yazmıyım dedim ama tutamadım kendimi .. etiketlemiyoruım kendisini sonuçta yeni doğum yaptı canı sıkılmasın . dün akşam doğum yapan bir annemizin buradan yaptığı paylaşımı ben pek hoş bulmadım :( üzüldüm açıkcası bilmiyorum hormonların etkisiyle mi yanlış düşünüyorum ama. Bu arkadaşımız şimdiye kadar buradan hiç yazmamış bizimle iletişime gçememiş kaburgalarım kırıldı .. çok bağırdım diye doğum hikayesini yazması ne kadar doğru :/ muhtemelen dua istemek için yazdı Allah yardımcı olsun ama bence burada yazdıklarımızdan hepimiz mesulüz. Yanlış hatırlamıyorsam gonulll gonulll dü sanırım kızlar doğumum zor geçti ama anlatmıycam size demişti yada onun gibi bir cümle kurmuştu. Bu incelik ozaman beni çok duygulandırmıştı. Tabiki zor doğumlarımız olacak bu bende olabilirim açıkcası doğum sonrası yazacağım şey kızlar şuan iyi gitmeyen şeyler var dua edin bize olurdu. Yine dualarınızı alırdım . çok mu takıldım bu mevzuya bilmiyorum muhtemelen düşününemedi yazdı onunda farkındayım ama içimi dökmek istedim galiba :(

Günaydın kızlar. yazmıyım dedim ama tutamadım kendimi .. etiketlemiyoruım kendisini sonuçta yeni doğum yaptı canı sıkılmasın . dün akşam doğum yapan bir annemizin buradan yaptığı paylaşımı ben pek hoş bulmadım :KK43: üzüldüm açıkcası bilmiyorum hormonların etkisiyle mi yanlış düşünüyorum ama. Bu arkadaşımız şimdiye kadar buradan hiç yazmamış bizimle iletişime gçememiş kaburgalarım kırıldı .. çok bağırdım diye doğum hikayesini yazması ne kadar doğru :/ muhtemelen dua istemek için yazdı Allah yardımcı olsun ama bence burada yazdıklarımızdan hepimiz mesulüz. Yanlış hatırlamıyorsam gonulll gonulll dü sanırım kızlar doğumum zor geçti ama anlatmıycam size demişti yada onun gibi bir cümle kurmuştu. Bu incelik ozaman beni çok duygulandırmıştı. Tabiki zor doğumlarımız olacak bu bende olabilirim açıkcası doğum sonrası yazacağım şey kızlar şuan iyi gitmeyen şeyler var dua edin bize olurdu. Yine dualarınızı alırdım . çok mu takıldım bu mevzuya bilmiyorum muhtemelen düşününemedi yazdı onunda farkındayım ama içimi dökmek istedim galiba :KK43:
Günaydın canım.Kim doğum yaptı bilemiyorum.Okuyamadım yazılanları.Sağlıklı,mutlu bir bebek olur inşallah.Darısı bize diyelim.Ben hiç takilmiyorum canım doğum hikayelerine.Çevremizde de herkes bişeyler anlatıyor.Sonuçta herkesin bünyesi farklı.Kafana takma canım.Etkileniyorsan okuma yarıda bırak.:KK15:

Amiiinn cnm.İnşallah.normal doğum haberi ilk benden geldi galiba :) Kesin erken de demedi.heran geleblr mi tahmini 1 2 hafta diyeblr myz dedim.normalde 4 haftan var daha dedi.ama baya aşağı inmiş.doğum pozisynu diye bunu gosteriolar kitaplarda dedi.3.2 dedi rahim boyuna normalde kaç oluo bilmiyrm.
Bu ara hurma yemeye baslamstm.bi de insikak suresini okumaya başlamstm.Belki onlarn etkisi vardır
Canım hadi inşaallah bende Doğum gerçekleşmiyor diye sinirden kolidorun duvarını silmiştim akşama Doğuma gittim oğlumda hemde tam açıklıkla sen yine de dikkat et çok yorma kendini gidersen gece gündüz yaz bize mutlaka dua ederiz mutlaka... rabbim hepimizin yardımcısı olsun

Valla ameliyat oldugm halde ufak meme yine çıktı.doktorumda inkar etmedi zaten ,normal doğum var olan hemoroidi azdırabilir ama çatın çokçooook müsaitse anca öle yaparım zaten hemoroidi zorlucak çatı varsa yapmam dedi.ama işte sonuçta çatı nekadar müsait olursa olsun ıkınacaksın mecbur.tekrar hemoroid ameliyatı olmak istemiyorum çünkü günlerce sancıdan ağladım feci günlerdi :) nyse yarın belli olcak
a benim var ben de ameliyat olmustum 2 tanesi alınmıstı zaten geriye 1 damar kalıyor o bırı suan sıs ara ara dıger alınanlar da şişiyor minik minik.. Doktorum bakmadı henuz ama engel olur normale de demedı valla bilmiyorum napıcaz :KK51:

Günaydın kızlar. yazmıyım dedim ama tutamadım kendimi .. etiketlemiyoruım kendisini sonuçta yeni doğum yaptı canı sıkılmasın . dün akşam doğum yapan bir annemizin buradan yaptığı paylaşımı ben pek hoş bulmadım :KK43: üzüldüm açıkcası bilmiyorum hormonların etkisiyle mi yanlış düşünüyorum ama. Bu arkadaşımız şimdiye kadar buradan hiç yazmamış bizimle iletişime gçememiş kaburgalarım kırıldı .. çok bağırdım diye doğum hikayesini yazması ne kadar doğru :/ muhtemelen dua istemek için yazdı Allah yardımcı olsun ama bence burada yazdıklarımızdan hepimiz mesulüz. Yanlış hatırlamıyorsam gonulll gonulll dü sanırım kızlar doğumum zor geçti ama anlatmıycam size demişti yada onun gibi bir cümle kurmuştu. Bu incelik ozaman beni çok duygulandırmıştı. Tabiki zor doğumlarımız olacak bu bende olabilirim açıkcası doğum sonrası yazacağım şey kızlar şuan iyi gitmeyen şeyler var dua edin bize olurdu. Yine dualarınızı alırdım . çok mu takıldım bu mevzuya bilmiyorum muhtemelen düşününemedi yazdı onunda farkındayım ama içimi dökmek istedim galiba :KK43:
Bende okuyamadım canım ama yazdıklarında haklısın bu durum çok hassas İnan gece salak salak şeyler düşündüm hepsi de rüyana girdi düşün çok hassas dönemdeyiz ben bir sezeryan bir miyom ameliyatı birde burun ameliyatı geçirdim hiç birin de de ne internetten video izledim nede başkasından dinledim etkilenmeyeyim diye... Şen'de öyle yap başlığından anlarsın zaten olumlu olumsuz boşver okuma..
Ve her Doğum kendine özeldir eğer öyle olmasaydı ben onararak zor bir Doğum geçirdim ki nerdeyse ölümden döndüm ama yine de ikinci Doğum için can atıyorum... üç yıl bekledim yeniden anne olayım diye... zorluk evet oluyor olacak belki de hiç olmayacak o evlat sevgisi herşeye değer...rabbim olmayanlara da nasip etsin

Kizlar size birsey sorucam. Pazar günü sezeryan ile doğum yaptım. Doktorum spinal olurken sezeryan esnasinda bana dedi ki daha önce ameliyat gecirdin mi dedi gecirmedim dedim. Sonra odama geldi dogumdan sonra bana dedi ki tekrar ameliyat gecrdn mi diye şu yüzden sormuştum dedi. Senin tek tüpün var sol mu sağmi birinin yok oldugunu söyledi sanirim dogustan dedi. Bende peki tekrar çocuğum olmazsa hem bu nasil oldu ki dedim olur ya sorun yok dedi bi de yumurtanin biride rahmin arkasina mi dolanmis oyle bisey dedi kizlar cok tuhafima gitti. Ben cok kolay hamile kaldım kaza ile ilk seferde oldu. Benim bildgm tek tüp ile hamile kalmak zor olur. Hem boyle tek tüpüm vardi ultrosonda gorulmuyor mu muayenede falan. Ben hamile kalmadan once jinekologa gitmiştim bebegi gec düşünüyorum hamile kalmamda bi sorun var mı diye kontrol oldum ultroson da bakti ve gebe kalmanda hic bi problem yok demisti doktor peki tek tüpüm olduğunu o doktor niye ultrosonda farketmedi?
canım baska bır doktora daha gorun mumkunse baska bır hastanede ve eski sonucların varsa elınde usg ve kan gibi onları da yanına al sor bakalım ne dıyecekler..

Kizlar bebegim hsreket ettikce idrarim var gibi oluyo neden boyle oluyo sizce normal mi

Cnm bende öyle.Her ayağa kalktığımda Kesin wc ye gidiyrm gitmesinden geldigni hissediyrm.Bazen oturunca gecio.bazen oturdgm yerde dedign gibi harekt ettikçe gelio gibi oluo.Eğer kalkmazsam bi süre sonra geçti gibi oluo.öyle garip.Ama dün doktorum benmki yapio sana onları dedi :)

Cnm cok zormus evet 2-3 saatte bi emzirmek :KK43: bi de kucuk olunca cok zor. Bebegin kac haftalık dogmustu cnm. Benim.ki 35+4 de dogdu 2696 gram dogdu 2400 e düştü sonra :-( cok minik bende korkuyorum
hiç korkma canım bebekler dogduktan sonra aşagı yukarı %10 kilo kaybederler ödem attıkları için ;) Bu doğal bir süreç bundan sonra almaya başlar bebişin :KK15:

Bende okuyamadım canım ama yazdıklarında haklısın bu durum çok hassas İnan gece salak salak şeyler düşündüm hepsi de rüyana girdi düşün çok hassas dönemdeyiz ben bir sezeryan bir miyom ameliyatı birde burun ameliyatı geçirdim hiç birin de de ne internetten video izledim nede başkasından dinledim etkilenmeyeyim diye... Şen'de öyle yap başlığından anlarsın zaten olumlu olumsuz boşver okuma..
Ve her Doğum kendine özeldir eğer öyle olmasaydı ben onararak zor bir Doğum geçirdim ki nerdeyse ölümden döndüm ama yine de ikinci Doğum için can atıyorum... üç yıl bekledim yeniden anne olayım diye... zorluk evet oluyor olacak belki de hiç olmayacak o evlat sevgisi herşeye değer...rabbim olmayanlara da nasip etsin
Amin canım inş hepimiz sağ salim kavuşalım yavrularımıza.

Kizlar size birsey sorucam. Pazar günü sezeryan ile doğum yaptım. Doktorum spinal olurken sezeryan esnasinda bana dedi ki daha önce ameliyat gecirdin mi dedi gecirmedim dedim. Sonra odama geldi dogumdan sonra bana dedi ki tekrar ameliyat gecrdn mi diye şu yüzden sormuştum dedi. Senin tek tüpün var sol mu sağmi birinin yok oldugunu söyledi sanirim dogustan dedi. Bende peki tekrar çocuğum olmazsa hem bu nasil oldu ki dedim olur ya sorun yok dedi bi de yumurtanin biride rahmin arkasina mi dolanmis oyle bisey dedi kizlar cok tuhafima gitti. Ben cok kolay hamile kaldım kaza ile ilk seferde oldu. Benim bildgm tek tüp ile hamile kalmak zor olur. Hem boyle tek tüpüm vardi ultrosonda gorulmuyor mu muayenede falan. Ben hamile kalmadan once jinekologa gitmiştim bebegi gec düşünüyorum hamile kalmamda bi sorun var mı diye kontrol oldum ultroson da bakti ve gebe kalmanda hic bi problem yok demisti doktor peki tek tüpüm olduğunu o doktor niye ultrosonda farketmedi?

Maşallah cnm.nasip olunca zamanı gelince Rabbim bekletmio işte.arkadasmnda tek tüpü tikalydi açılınca hamile kaldı.seninki nasipten başka bişey değil.nasip olmiicksa biseylerde bahane oluo işte.inşallah ikinci üçüncü kaç tane istersn Rabbim en güzel en hayırlı zamanda tekrar nasip etsin.
Bu arada doktorum ilk muayenen oldgu için çok üstünde durmamstr.Belki çok detaylı muayene etmemstr.benm karşıma çıkan doktorlr genelde öyle oluodu :)

innocent02 innocent02 canım benim çok zor ama üzülme, inşaallah hayirlisiyla tedavisi biter bitmez yanında olacak bebeğin, sen güçlü olki minikte bir an önce yanına gelsin. allahım safi ismiyle şifa olsun inşaallah

a benim var ben de ameliyat olmustum 2 tanesi alınmıstı zaten geriye 1 damar kalıyor o bırı suan sıs ara ara dıger alınanlar da şişiyor minik minik.. Doktorum bakmadı henuz ama engel olur normale de demedı valla bilmiyorum napıcaz :KK51:
Yok canım engel değil tabiki.sadece var olanı dahada kötü hale getiriyor.ben ameliyattan sora çok sıkıntı çekmiştim oyüzden göze alamıyorum normalde dahada tetiklenir tekrar ameliyat olmak zorunda kalırım die.ben hemoroidle bir makatta çatlak ameliyatıda olmuştum.10sezeryana bedeldi ağrısı sancısı.

Oturdm ağladım şimdi ya.şansa eşim aradı.bi de bana günde 2 yumurta 10 mandalina yiyrm Bilmem ne yazio.ben yumurta yiyemem.zor yiyrm yağda günde 1 tane.naapiim yani.gıcıklık yapiolar.bi ara benm doktor boyunu yanlış söyledi.3 hafta da 1 cm uzamış gibi söyledi.Bunlar taktılar.kac cm kac cm.ya boyunu soylemio falan diorm böyle dedi ama yanlış galiba diyrm.kendininki benmkndn uzundu o zaman.bi dahaki kontrolde ortaya çıktı tabi.doktora da söyledim dikkat et biz böyleyiz Die :KK43:
Eşime de söylendim şimdi.benimle hiç ilgilenmiosn yemek yapmak istemiyrm diyrm.tmm ben yer gelirim dio.Sen ne yiicksn demio.yalnzm bu şehirde gelip bişey yapalım yok.Canım istemese de kendim önüme ne koyarsam onu yiyrm.seninde umrunda değil dedim yani.Bişey istiosan söyle getireym dio.Ne soyliicm sen düşün dedim.9 ay geçti zaten.neyi konusuyrz dedim.iyice sinirlrm bozuldu yani.
Dediğim gibi cnm.ben bebeğimi çok daha güzel egitirim inşallah.gorumcemn psikolojk sorunlri var çünkü.eşi yine işten çıkmış mesela.kv esindn ayrıldı yanında yasio şimdi.damat kv anlasamio.arada kalio hep.ama dediğin gibi onlar hep kendilrni üstün tutcaklr.ağzınla kuş tutsan yaranamazsn.umrumda mi değil tabi.Ben kendimi biliyrm sonuçta.ama bebeğime kilo aldiramams gibi yetersz gibi hissediyrm şuan kendimi.ama elimden bu kadarı gelio naapablrm.Bu ay saldım kendimi ne bulursam yedim sırf kilo alsın die.ben de çok aldım ama inşallah bebeğimde almstr da degmistr benm aldgma da :KK43:

Sağlık konusu da ayrı cnm.doktoru 2 haftada bir cagirio kontrole.bi sıkıntısı var galiba ama soylemiolar.ben 4 5 haftada bir gidiodm.göbek kordonunda 1 damar eksik çıkınca 3 haftada çağırmaya basladi.ben salak gibi anlatyrm tabi herseyi.şimdi de erken dogururum ben demeye başladı.Bence bişey var da soylemiolar.hep alavere dalavere işleri.
Aman onlarn da sağlıklı olsun bizimki de sağlıklı olsun.ama böyle gıcıklık yapar gibi kiyaslamalri can sıkıo işte
sorun var diye dusunme canım 36dan sonra hatta bazı doktorlar 34ten sonra 2 haftada bir çağırmaya baslar 27den sonra da dogum yaklaştıgı ıcın haftada bır cagırırlar :KK66: İnşallah bebişin kilo almıstır :dua:Üzme kendini ama kafein tüketimin varsa azalt canım kahve, kola, aşırı çikolata düşük kilolu bebeğe sebebp olabiliyor mesela tabi bazı bunyelerde değişik etkisi olabiliyor. Bebişine kilo aldırmak istiyorsan canım haftada en az 300 gr somon, her gun en az bir porsiyon et (tavuk kırmızı et) ve bir porsiyon da baklıyat ye canım barbunya kurufasulye mercimek nohut bunlar hep bebişe kilo yapıcı besinler tabi her gun 3 kase yogurt tüketmeyi de unutma kaseden kastım 1 kaseyi 3 4 kasık olarak dusun.. kalsiyum tuketımı de muhim cunku. Ama atıyorum sut de içiyorsun diyelim ozaman 2 kase yogurt 2 bardak sut ıcebilirsin. günde 1500mg kalsiyum almamız ideal :KK66:

Yemek yapmak içimden gelmiyor demişsin. Benim de içimden pek gelen birşey değil canım oyuzden haftada bir gun mutfaga gırıyorum 1 haftalık yemek yapıorum ben de 4 tencere atıorum en az 4 gün yetecek kadar mercimek yine en az 4 gun yetecek kadar etli bezelye,koyu yesıl yapraklı sebze bir tencere bir de yanına eşim için pilav ya da makarna yapıorum (kendim en fazla 1 ogunde 1 yemek kasıgı tuketıyorum bazan hiç tuketmıyorum)2 saat bilemedin haftada en fazla 3 saat harcamıs oluyorum canım bide dondurulmus sogan tuketmeye basladım gebelık boyunca pratık oluyor kokmadan pişiyor diye ;)

ben neyi anlamıyorum biliyo musun kuzucum bi insan böyle basit adi hırslarına yavrusunu nasıl alet eder çok ilginç dimi?? işte bunların kendi kişilikleri yok bebeğin osuyla busuyla varolmaya çalışan zavallı yaratıklar

Aynen cnm.Zaten gösterisi çok severler.Onlar için herşey bi alet.Beni genelde insanlar severler beğenirler çok güzelsn falan Die.kv. birilerini gordgmzde gelinm çok güzel dimi dediğini bile duydum çok kez :KK70:sağolsun beni çok sever :KK70:
Dün gorumceyle tel.da konusuyrz.eşim yine ps oynuo.kb bişey demems çalışio çocuğum oynasın demiş.gorumcmde eşim oynayınca öyle demiosn ama oğluna böyle diosn dedi.bende dedim o damat bu oğlu :) o da dio sende gelinsin.aynen dedim sende kızısın bende gelinim:KK70::KK70::KK70:naapcan oyleyiz işte herşeye hazirlklyz farkindayz

günaydın kızlar :anneadayı::KK200::KK200: inşallah iyisinizdir.. bana yine daralmalar geldi :/ kayınvalidem en erken cuma günü gidicekmiş :mad: veee hala inatla ben doğuma da burda olurum zaten diyip duruyo allahım çıldırıciiiimm!! ya eşim 2 kere söylemiş anne senin gelmene gerek yok zaten hastanede odada kalıcak yer de bi kişilik sen eve çıkınca gel demiş.. demek ki insan yüzsüz olunca böyle oluyo.. o gece babamı eve göndericez diycem kvye buyur anne sen de git babamla eve diye:KK12:
:KK51:ayy ben yeni goruyorum benimki de oyle o konuda kp. ile konustuk oyuzden daha anlayıslı çünkü bakalım ne aksiyonlar maceralar yasayacagız oguno_O

Önermiyor olabilirler de merak ettim sadece 28.gunde dusen var çevreden o kadar bekleyecekler mi yani... Ben kizimi 3.gunde yikamistim 5.gunde dustu gobegi hic bir sıkıntı yaşamadım... Gerci doktorlar arasında bir konuda netlik kazanan bir durum olmuyor hic

Cnm ben yıkanmak istndgnde akan suyun altında mikrop kapmamasina dikkat ederek yikanilmasi gerektgni duymuştum.
Bende duruma göre yıkamayı dusunuyrm

Günaydın güzel anneler ve bebisleri
galiba ben sifayi kaptim kızlar dünden beri burun tıkanıklığı ve kuru öksürük var. Çok kötü deilim ama önerileriniz varsa alayım, daha kötü olmadan kendimi onarayim .

Back
X