• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebegimizin cinsiyetleri

• kizimiz geliyor

OY: 150 46,0%
  • oglumuz geliyor

OY: 164 50,3%
  • ikiz kizimiz geliyor

OY: 6 1,8%
  • ikiz oglumuz geliyor

OY: 1 0,3%
  • ikiz kiz erkek geliyor

OY: 5 1,5%
  • ucuz geliyor

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    326
vildan_drs vildan_drs bebegin kaka yapmamasi iyi biseymi.bende eger yaparsa doyuyor diye biliyorum.yapmazsami doyuyor anlamina geliyor.
Yani tabi normal olan düzenli kaka yapması ama şöyle bir tecrübem var benim hemen anlatayım oğlum 10 gün hatta 14 gün rekoruyla kaka yapmamıştı ay ben bir panik bir panik ne yapacağımı şaşırdımpopoyu uyarıyor zeytin yağı falan sürülüyor fitil kullanmak zorunda kaldım kaç kere ama hiç sıkıntısı yok yanı hani karında sertlik acı ağrı filan yoktu ..bende çocuk doktoruna gittim artık dayanamadım 10.gün filan olmuştu karnına baktı yumuşacık keyfi yerinde Ağlama Mızıklama yok sütün çok yarıyor normal dedi şikayet yoksa eğer Bebek'te 15 güne kadar çok normal dedi fitil filan koydum diyede bir ton kızdı gerçektende oğlum ayda 1 kiloya kadar alıyordu ..yanı sıkıntısı yoksa normalmiş hergün yapacak diye beklemek saçmaymış

Valla bende pek anlamadım bu olayı ,aslında ben doktoruma kesinlikle götürmem lazım eğer öle bişey varsa çünkü riskli gebeliğimde inanılmaz uğraştı , saçma sapan sorularıma hiç surat bile ekşitmeden 50kere aynı cevapları verdi ama yinede ne alınır bilemedim.nyse bi doğurayımda hayırlısı ile ,doğum sonrası kontrolde artık bişiler düşüneyim.ben hani ne götürülür kestiremedim fikri olan varmı die şeettim...
Güzel bir çiçek yaptırabilir sin aslında odasına koyar yada evine götürür.
Canlı olsa daha iyi olur sanki :))

Nasıl yapcaz canım baya çekirdekli hurmayimi surcez diline bebisin bunu bende yapabilirim
Canım biz yaş hurma aldık çekirdeği çıkarıp içini yalatıyoruz ama benim sıpam baya içini emip bitirmiş:)) içinin yumuşak yerini sür ağzına yalasa bile yeter. Bir iki çay kaşığıda zemzem ver istersen.

Yani tabi normal olan düzenli kaka yapması ama şöyle bir tecrübem var benim hemen anlatayım oğlum 10 gün hatta 14 gün rekoruyla kaka yapmamıştı ay ben bir panik bir panik ne yapacağımı şaşırdımpopoyu uyarıyor zeytin yağı falan sürülüyor fitil kullanmak zorunda kaldım kaç kere ama hiç sıkıntısı yok yanı hani karında sertlik acı ağrı filan yoktu ..bende çocuk doktoruna gittim artık dayanamadım 10.gün filan olmuştu karnına baktı yumuşacık keyfi yerinde Ağlama Mızıklama yok sütün çok yarıyor normal dedi şikayet yoksa eğer Bebek'te 15 güne kadar çok normal dedi fitil filan koydum diyede bir ton kızdı gerçektende oğlum ayda 1 kiloya kadar alıyordu ..yanı sıkıntısı yoksa normalmiş hergün yapacak diye beklemek saçmaymış
Anladim canim.benim cocuklarda gunde 4-5 kaka yapar.ilk ay birbucuk kiloya yakin sonraki aylar 1 er kilo alirdi.bebegin yapisiyla alakali belkide.

Sağolun kızlar inşallah geçer sünnet olunca. Çok ağlıyor kuzucum. Anestezi yüzünden çocuk cerrahı 1 yaşına kadar önermemişti eşimde vazgeçmiştir ama üroloji doktoru anestezi vermem buna 1 iğne ile lokal uyuştururuz haberi bile olmaz dedi. Sadece ilk çiş yakacak sonrası rahat dedi. Bandaj bile yapmıcakmış. Dolayısıyla mecbur eşim de kabul etti.Yeni doğan sünneti düşünen arkadaşlar sünneti bizim özel sigorta karşılamıyormuş malesef. Ssk ile 500 lira ödicez. Sağlık güvencesiz 750 liraymış bilginize.
Özel sağlık sigortası kapsamiyormu canım Anadolu sigortanin anlaşmalı olduğu yerler mesela bu sünnet dahil degilmiyimis ay kötü oldu ya

Canım biz yaş hurma aldık çekirdeği çıkarıp içini yalatıyoruz ama benim sıpam baya içini emip bitirmiş:)) içinin yumuşak yerini sür ağzına yalasa bile yeter. Bir iki çay kaşığıda zemzem ver istersen.
Yaş hurma dediğin domates gibi olan dimi canım yoksa kurusu baya ramazan hurması yanı

Bu bir doğum hikayesi :kahve:
Bilindiği üzere 1 Kasım sezeryan günümüz. 26. haftadan beri ha geldi ha gelecek derken biz günümüzü tamamladık çok şükür  :KK200: gece her zaman ki gibi kasılmalarım vardınefes kesen türden ama bu sefer daha sık ve ardından idrara çıkma. 2-3 gündür de makatta baskı yapmaya başlamıştı. Sabah eşime günümüz bugün olmasaydı doğum yine de bugün olurdu dedim. Annem kv eşim ablam birlikte geldik hastaneye beni hazırladılar falan nst de sancılar 130larda ama bende sadece o klasik kasılma hissi(100 doğum sancısı desem de kv sende sancı olsa böyle olmazsın ağrıdan diyor :63:). Doğumhaneye 12 de indik ama beni almaları 13ü buldu. ameliyathane de anestezi türü kombineden spinale döndü. orada ki görevli farkı anlattı bende farketmez dedim :işsiz: doktor geldi anestezi doktoru derken iğne yapıldı ama ben uyuşmadım. deneme kesileri yaptılar yok dediler genele dönüyoruz. Bazı hastalarda olurmuş böyle ilacı beklerken uyuşmaya başladı dedim anestezi doktoru başımda bana yapılan işlemleri anlattı dediğiniz gibi his var acı yok. Sonra oğlumun sesi :KK200: temizleyip getirdiler yanıma sıcacık cennet kokulum :KK200: sonra oğlum gitti beni diktiler ve ardından beni çıkardılar ben gelmeden oğlumu odaya vermemişler bebek odasında cam ardından göstermişler  :KK48: annem ve kv nin mememi çekiştirme olayına girmek istemiyorum :olamaz: daha girmek istemediğim bölümleri de var muhteşem dünürler :KK53: eşime yarın bu ikisini getirme dedim :süslü: oğlum emmedi mide bulantısı vardı az önce hemşire yine aldı anne karnında su yuttuğu içinmiş o yüzden midesini yıkamışlar.

Lactamilin süt çayı vardı onu içtim sezeryandan çıkışta içinde rezene de var . Bol su içtim rezene çayı da almıştım ama onu daha içmedim. beklenenden erken geldi gaz :KK48: ama yine de yürü dediler gazın çıksa da birikir dediler. Şimdi ki hedef sütü getirebilmek ilk gelmişti ama o kadarmış mama yiyoruz
Sende mi doğum hikayesi yazdın kız:KK200:
Daha dün Eylül Ekim doğum hikayeleri okuyordun:KK48: mis kokulu kuzuna kavuştun sonunda 1 Kasım hayırlı uğurlu olsun ama yalnız değildin pdr55 arkadaş oldu sana:KK19: doğumunun kolay geçmesine sevindim. Kv ve anne operasyonu da güzel olmuş. :super: bundan sonra mis kokulu gazsız bol uykulu günler gelsin inşallah. Belki oğlun gece uykusuna alıştırır seni:KK48: hayırlı ömürlü olsun bahtı açık olsun yusuf kerem paşamızın:KK46::nazar:

Kızlar , bi sorum var ?
Doktorunuza doğumdan sonra vermek için hediye aldınız mı?
Arkadaşlarımın çoğu almış doktorlarına.
Adet gibi bişe olmuş ama ben yeni duydum ki doktora ne alınır yahu adam profesor üstünde en iyi marka kıyafetler arabası huhuuw cinsten :) napim bi kilo baklava mı götürsem beni aşar bu hedie olayı :dondurma::işsiz:
Benim eşim çikolata yaptircakmis kuzum :halay: hakikaten herkez birşey getiriyor kontrole gidince görüyoruz odasında hediye yapay çiçekler dolu

Bir annem konuşuyor sandım:))
Ay dimi bende yazdıktan sonra aynı şeyi düşündüm :))))) annemi geçmişim :)))) işte biraz meslek hastalığı var çocuk gelişimi öğretmeniyim 11 yıldır Bebek ,anne ,emzirme, beslenme ,oyun ,oyuncak ,hastalık anlatıp duruyorum hatta kadınlara çocuk psikolojisi,fizyolojisi Bebek jimnastiği anne baba. Ergen eğitim kursları vs.filan anlatıp duruyorum eeeee işin bilimsel tarafıyla pratik kısmı birbirinden başka oluyor .Onuda annemde anneannemden koca karılardan kapmışlığımda olunca biraz fazla Söyleyecek söz oluyor :)))).ama kendime faydam var mı yok terzi kendi söküğünü dikemezmiş

Ay dimi bende yazdıktan sonra aynı şeyi düşündüm :))))) annemi geçmişim :)))) işte biraz meslek hastalığı var çocuk gelişimi öğretmeniyim 11 yıldır Bebek ,anne ,emzirme, beslenme ,oyun ,oyuncak ,hastalık anlatıp duruyorum hatta kadınlara çocuk psikolojisi,fizyolojisi Bebek jimnastiği anne baba. Ergen eğitim kursları vs.filan anlatıp duruyorum eeeee işin bilimsel tarafıyla pratik kısmı birbirinden başka oluyor .Onuda annemde anneannemden koca karılardan kapmışlığımda olunca biraz fazla Söyleyecek söz oluyor :)))).ama kendime faydam var mı yok terzi kendi söküğünü dikemezmiş
Sana bisey sorcm canim.acı biber tursusu yesem bebege sutle gecermi.

Sana bisey sorcm canim.acı biber tursusu yesem bebege sutle gecermi.
Çok yeme bence canım 1-2 taneden fazla çünkü zaten turşu asidik yapıda emzirirken süte mutlaka etkisi olur ama nefsini körlemek için 1-2 tane olabilir tabi hergün değil ..yani ben olsam öyle yapardım çünkü biliyorsun hamilelikte aşerme gibi emzirirken de Can'ının istediği şeyi tatman lazım diyorlar

Kızlar , bi sorum var ?
Doktorunuza doğumdan sonra vermek için hediye aldınız mı?
Arkadaşlarımın çoğu almış doktorlarına.
Adet gibi bişe olmuş ama ben yeni duydum ki doktora ne alınır yahu adam profesor üstünde en iyi marka kıyafetler arabası huhuuw cinsten :) napim bi kilo baklava mı götürsem beni aşar bu hedie olayı :dondurma::işsiz:
Benim doktorum çok ilgiliydi hala konuşuyoruz telefonla. Mor orkide sipariş etmiştik iki dal internetten hastanedeyken.

Yaş hurma dediğin domates gibi olan dimi canım yoksa kurusu baya ramazan hurması yanı
Canım hurmacıda bir sürü hurma çeşidi vardı. Biz acve peygamber hurması ve yaş hurma aldık. Normal ramazan hurmasının kurumamış yaş hali yani. Yumuşacık içi. Öteki bayaa meyve çeşidi o değil canım.

Olsun sen bize bol bol anlat çok güzel anlatmışsın:))

Back
X