• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizimkinin adaşları varmış Bi sürü ne güzell :))
Can'ım anlatayım lohusa şerbeti (kırmızı olan) ;
Yarım kilo lohusa şekeri
2-3 su bardağı toz şeker
4-5 ad çubuk tarçın
20-25 tane karanfil
6 lt kadar su koydum
Kaynattım yarım saat sonra yarım saat daha kısık Ateş'te kaynattım çok güzel oldu tadı :)
Öbür üzümlü kayısılı olan basit zaten şekersiz yaptım istediğim kadar üzüm kayısı koyup yarım saat kaynattım
Teşekkür ederim canım bebişin kucağında sağlıkla içersin inşallah :KK50:

Cümleten iyi geceleerr :KK51::KK17:

Bugün dr kontrolüm vardı malum
önce nst ye soktular, benim her zamanki o taş gibi olma durumundaki kasılmalarımdan oldu bikaç tane, o zamanlarda 50-60a çıktı gösterge,
asistan kız gelip bakınca oooo dedi, noldu dedim, cevap vermedi gülümsedi
neyse dr.un odasına girdim, o da bakınca sancın görünüyo ağrın var mı dedi
ben de ağrı veya acı değil ama karnımda taş gibi olma durumu var zaten dedim, bir de alt tarafıma hafif bıçak batması gibi acı oluyo ama zaten oluyodu bu da dedim
neyse erken doğum ihtimali olabilir önce ultrasonla bakalım sonra gerekirse muayene edelim dedi (çatı muayenesini 37de yapacaktı, bugün 34+5 tim)
neyse ultrasonda herşey yolunda görünüyodu, 2.800 gr olmuş danam, 48cm de boyu var, yine 2 hafta öndeymiş, aslında normal anne baba yapılıysa böyle olması dedi.
neyse muayene edelim dedi, ben tereddüt ettim 1-2 gün sonra baksanız dedim, eğer bi sorun varsa serum falan vermem gerekebilir ama sen bilirsin tabiki zorlayamam seni dedi, neyse ikna oldum, 10sn sürdü sürmedi, açılma yok ama rahim ağzında yumuşama var dedi, 1-2 haftaya gelir bebeğimiz dedi, ben şok ben iptal:KK57::KK57:
haftaya perşembe tekrar çağırdı, kendini yorma dinlen dedi, o kaa :confused:
biz karı koca bi tuhaf olduk, hiç beklemiyodum böyle bişey, hep mart ortası diye düşündüm durdum, bilemedim şimdi :KK57:
çok şükür sağlığı yerinde oğluşumun, normal doğuma da engel yok, ohh :KK8:
Hayırla gelsin canım 37. haftada doğarsa bi sıkıntısı olmadan alır evinize getirirsiniz inş :KK46:

Bebeğim erkek olacak kısmetse canım ama malesef aklımdan geçen hiçbir isim yok istişare de yapamıyorum bu yüzden.İş yerindeki arkadaşlarım bir kaç isim söyledi ama onlarda sadece ismin güzel ve modernliğine bakarak söylüyorlar.Bende anlamlı ve kuranda geçen bir isim olmasını istiyorum bilmiyorum ne olacak.
Eski klasik isim seviyorum ben..Mahinur ,Zeynep ,İrem,güzel isimler..Azra da var biraz daha modern istersen...

Kocaeli- izmitten günaydınlar. Bir oradayım bir bura da. 1 ay sonra da kimbilir nereye atanırız.(Ben gidemem o ayrı tabi) Karnım şiş, içinde pişmanlık. Keşke bu kadar yemeseydim :kk77:diye diye yazıyorum. Neyse bundan sonra az yerim diye teselli edip hayata geri dönüyorum:KK16: bu arada ilginç bir durumdur ki 1 kilo vermişim. toplamda 10 kilo aldım yani. Ama baldırlar fenaaaa:oops: göbüşte ki çatlakları söylemiyorum bile. dün normal doğumla alakalı baya bi yazılar okudum. Açılması olmayanlar, bebekleri yola girmeyenler. İlişkiye girmek çok önemliymiş. Bebeğin oluşmasını ne sağlıyorsa, kolay doğmasınında o sağlarmış. Anacım sağlar sağlamasına da. Nerde bende o hal :KK70: yataktan sağa sola dönemiyorum. Bildiğimiz mennan gibiyim. :KK31:
Ben de anlamış değilim nasıl olacak o iş bu göbüşle :KK70:

merhaba herkese. ben de başımdan geçenleri anlatayım :) pazar gününden beri maalesef griple uğraşıyorum. pazartesi günü o kadar kötü oldum ki acilde serum falan takıldı gündüz. cumartesi-pazar gününden beri de belimde bir ağrı vardı. geceleri hem gripten hem de bel ağrısından uyuyamıyordum. en son bel ağrımın şiddeti o kadar arttı ki anormal bir şeyler olduğunu hissettim. gelip geçici bir ağrı değildi, kasılmam ya da kasık ağrım da yoktu ama yine de muayenemi olduğum hastaneye gittim akşam. acilden giriş yaptık. ebe muayene etti. şikayetimi anlattım. doğum ağrısı gelip geçici olur dedi pek inanmadı herhalde şikayetlerime. yine de alttan muayene edeyim açılma var mı bakalım dedi. o sıra 35+5 teyim. e dedim doğum başlamadıysa bu muayene doğumu tetiklemez mi? belli olmaz dedi. bayaa korktum ama çaresiz muayene oldum. rahimde açılma yok dedi. tabii o sıra canım acıdı biraz. neyse sonra nst ye bağladı ki bingoo! düzenli sancım çıktı. sancılar çok şiddetli değildi ama düzenli olarak görünüyodu. benim hissettiğimse sadece şiddetli bel ağrısı. öyle ki ayakta duramıyordum. bir de tabii grip olduğum için öksürük, hapşırma, inleme, ateş... her yanım ağrıyo. doğumdan pek korkmuyorum ama o halde doğum yapmaktan çook korktum. ne normal doğum yapacak gücüm vardı ne de sezaryan sonrasındaki ağrıları çekecek. neyse... ebe doktorumu aradı bilgilendirdi. o akşam adalat 60 verdi 1 tane içtim. ertesi sabah doktora gittim tekrar. nst de sancı çıkmadı. adalat 30 verdi 15 gün kullan dedi. 37. haftayı doldursun bebek dedi. ne olur ne olmaz diye ciğer geliştirici iğne de verdi. birini dün birini de bugün vurdurdım. Allah a şükür ağrım sızım yok. bu sancıları grip de tetiklemiş olabilirmiş. fazla öksürmek bazen böyle yaparmış. benimkini de bu tetikledi herhalde diyorum. normalde bu zamana kadar hiç böyle bir riskim yoktu çünkü. şimdi 36+0 ım. inşallah bebek tekrar korkutmaz da 38. haftayı görürüz diyorum. benim hikaye de aklınızda olsun. anormal olduğunu düşündüğünüz ağrılar varsa ve ne yaparsanız yapın geçmiyorsa ihmal etmeyin.
Geçmiş olsun canım bebeğin inşallah zamanında doğar ama erken gelmeye kalkarsa da tüm önlemleri almışsınız endişe etme sağlıkla alırsınız kucağınıza

Kızlar benim ara ara sanki bebek elini yada ayağını vajinamdan çıkarıyor gibi tuhaf bir his oluyor içerden dışarı bişe çıkıyor gibi çok enteresan bazen elimi atıyorum bi yerimi çıktı diye ani refleksle :) çok saçma böyle düşünmem ama öyle bir hisle aniden elim gidiyor :) bu durumu yaşayan varmı?

Bennn 1 aydır falan öyle :) dr herzamanki gibi buna da normal demişti
İyi bari canım inşallah 1-2 haftaya normal normal sağlıklı bir şekilde doğurursun ayy senin fazla zamanını bana versin ben hiç hazır değilim daha bir kaç ay bekleyebilirim :)
Bende hazırmıyım emin değilim :))))

Kizlar bugun doktordaydim,bebis 2.800 olmus sancim zaten hep oluyo,adalati artik keselim dedi acilman olursa sezeryana aliriz hemen dedi,bebegin kilo fazlaymis o yuzden beyaz ekmek ve tatliyi kes dedi ,bebek dogdugunda vucut sekrtini dengelemesi icin cok kilolu olmamasi gerekiyomus ta miste falan filan,ne yani simdi benim kizcem cokmu kilolu kizlwr benimkinden tombik olan ,bebislerr var burda dimi ama yani..

33+3 te 2.5 kg du benimki Can'ım seninki normal bence, bizim dana bebişler normal değil :))))
Kızlar bebek çantası hangisinden aldınız sırt çantası kullanışlı diyorlar şık yandan bir çantamı alsam sırt çantası mı bilemedim bazı arkadaşlarım bebek çantası değil de normal şık büyük boy çanta kullanıyor çok hoş duruyor ama kolumda işkence de olabilir kararsız kaldım

Ben stylo sırt çantası aldım Kocaman içi çok güzel bence

Kızlarrr bugün içimde bi huzursuzluk vardı doktora gittim randevum yoktu ama cumartesiya kadar dayanamadım:110: ve iyiki dinlemişim iç sesimi bebeğim 2 bucuk haftadır hiç kilo almamış beslenmesi durmuş 2500 gr şuan haftaya çarşambaya sezeryan için randevu verdi :KK42: cumartesi günü temrar gidecem inşallah azda olsa kilo alır oğluşum
Üzme canım kendini hayırla sağlıkla dogar inşallah.. Kilosu doğum için az değil hele bi gelsin sen onu besler tombik bile yaparsın böyle düşün o da huzurlu olsun içerde :KK68:

Kızlar benim ara ara sanki bebek elini yada ayağını vajinamdan çıkarıyor gibi tuhaf bir his oluyor içerden dışarı bişe çıkıyor gibi çok enteresan bazen elimi atıyorum bi yerimi çıktı diye ani refleksle :) çok saçma böyle düşünmem ama öyle bir hisle aniden elim gidiyor :) bu durumu yaşayan varmı?
evet canım ayağı çıkıvericek gibi oluyo benimde bazen

Neden oluyor acaba yaa bazen aaa çıkıyor diye evde bağırıyorum eşim Allahtan panik değil saçmalama diyip gülüyor :)
Bilmiyorum ki Benimkinin eli orda oluyo Ayni anda bacaklarda karnimin ustunde hareket ediyo Icerde sikiliyolar yaramazlik yapiyolar iste :) bi de benimki ben evdeyken hareketsizken uyuyor disari cikinca gurultuden mi nedir kipir kipir bi yurutmedi bugun 3 dk yurudum 10 dk oturdum

Bilmiyorum ki Benimkinin eli orda oluyo Ayni anda bacaklarda karnimin ustunde hareket ediyo Icerde sikiliyolar yaramazlik yapiyolar iste :) bi de benimki ben evdeyken hareketsizken uyuyor disari cikinca gurultuden mi nedir kipir kipir bi yurutmedi bugun 3 dk yurudum 10 dk oturdum
Bi izin vermiyorlar ki rahat gezelim zaten gelince engelliycekler :) benim eskiden oturunca hreketli yürürken hareketsizdi şimdi 24 saat durmuyor bende yürüyemiyorum bazen yolda bianda bükülüyorum aşağı doğru çekiyor sanki yaramaz bebişlerimiz ;)

baby23 baby23 canım çantaya baktım baya büyük duruyor tam benlik kol çantamda bile her zaman herşey bulunur yalnız yorumlarda kumaşı kaba birde arabaya asma aparatı yok çok zor oluyor gibi şeyler yazmışlar sen denedin mi

evet canım ayağı çıkıvericek gibi oluyo benimde bazen
Çok kişide oluyor demekki normal artık böyle şeyler yaşamamız benim doktor benden korktu eskiden çok rahattı artık birşey diyince çok önemsiyor ben ona sorarsam bir sürü araştırır o yüzden gerek yok araştırdıkça bişe çıkıyor :)

baby23 baby23 canım çantaya baktım baya büyük duruyor tam benlik kol çantamda bile her zaman herşey bulunur yalnız yorumlarda kumaşı kaba birde arabaya asma aparatı yok çok zor oluyor gibi şeyler yazmışlar sen denedin mi

Evet Can'ım kumaşı kaba duruyo biraz ama ne biliyim öyle çok kötü değil, ben adaba almadım daha, babasling aldım gri renk, çantayıda siyah-gri aldım denedim öyle çok kullanışlı içinde alt açma, biberon termosu var, Bi sürü gözü var o en çok hoşuma gitti, araba asma aparatınada bakmıştım gerçi sorun yoktu ama yarın ben sana detaylı foto çekip atıyim istersen canım ama bende çok araştırdım bunu aldım öyle en azından 1 yaşına kadar kullanırım diye

Kizlar ayaklarda sisiklik olustu mu ben 36 haftama giriyorum son 2 gundur ayaklarim sismeye basladi ee okulada gidip geliyorum pek dinlenemedim bu ara acaba ondan midir yoksa hamilelikten midir insallah gecer:(

Bayanlar işte bizim bebek bakım çantamız:)) ben çok sevdim :KK200:

Eklentiler

• Screenshot_2016-02-10-21-33-54-1-1.webp
    Screenshot_2016-02-10-21-33-54-1-1.webp
    20,6 KB · Görüntüleme: 124
Kizlar ayaklarda sisiklik olustu mu ben 36 haftama giriyorum son 2 gundur ayaklarim sismeye basladi ee okulada gidip geliyorum pek dinlenemedim bu ara acaba ondan midir yoksa hamilelikten midir insallah gecer:KK43:
Canım tansiyonunu takibe al yüksek değilse korkma yorgunluktandir

Back
X