2016 martta hamile oldugunu ögrenenler :)

Merhaba kızlar sonunda martta hamiş olanlar topigini buldum mutlu oldum :) bende 3 senedir bebis istiyordum çok sukur aşılama ile bu ay kaldım yarın keseyi gormeye gidicez inş sorun olmaz gorurum
Hayırlısı olsun Ayşe Ne mutlu size. Allah seni ve tomurcuğunu sağlıcakla korusun inşallah.

Hayırlısı olsun Ayşe Ne mutlu size. Allah seni ve tomurcuğunu sağlıcakla korusun inşallah.
Amin Canım hepimizinkini inşallah çok uğraştık inşallah herşey yolunda gider Saglicakla kucagimiza alırız iyi dileklerin için çok teşekkürler

Kizlar bugun cok hafif pembemsi bir sivi geldi cok az miktarda onemli birsey degildir degilmi? Rahim buyuyo sonucta ona bagladim ben ama yinede aklimla kurtlar dolaniyo
Evet canım rahim büyüyor. Olqbiliyormuş öyle pembe akıntı. Tedirgin olma. Yalnız Daha sonrasında devam etti mi? Veya şiddetli ağrı falan başladı mı? Devam edecek olursa doktoruna bi görün. Ama sen yine de dediğim gibi tedirgin olma. Allah seni ve bebişini korusun

Amin canim hepimizin bebeklerini insallaahh.yok gelmedi tekrar cok az miktarda oldu bende rahim buyuyo diye dusundum boyle basit seyler olabilir galiba sonucta buyuk degisim geciriyo vucudumuz.reflum var zaten normalde gebe oluncada iyice azdi midemden agzima kadar aci aci yaniyo yediklerime dikkat ediyorum ama sizdee dikkat edin yanmalar baslamadan fena bir durum kimse yasamasin

Kanamanın devam etmemesine sevindim canım. Çok şükür. Allah korusun
O yanma ve reflü durumu bende 7. haftada başladı malesef Doktor gebelikte hiçbir zararı olmadığını ısrarla belirttiği bi şurup verdi. Yanma olursa yemekten sonra bi kaşık iç dedi. Kullandım ama öyle çok da bi değişiklik olmadı. Hafif bi rahatlama sağlıyor ama yine de tam geçiriyormiyordu. Ben de çok gerekmedikçe kullanmıyorum artık. Zira beni daha çok bulantılar allak bullak ediyor şu günlerde.

Hayirli olsun Allah saglikla kucaginiza almayi nasip etsin dr bana en son kontrolde kendisi soyledi canim

Merhaba canım bende forumları gezip kendime umut arayanlardanım senin yazın ilgimi çekti son durum ne yükseldimi değerin lütfen cevap ver çünkü benimde düşük çıktı ve kafayı yemek üzereyim

Merhaba kızlar benim son adet tarihim 9 mart adetim 32 yada 33. gün oluyor 6 nisanda evde test yaptım silik çıktı ertesi günü yani adetimin 30. günü yine yaptım biraz daha koyu çıktı ve hemen gidip kan verdim sonuç 27.48 çıktı pazartesi tekrar vercem ama kendimi hiç iyi hissetmiyorum sizce değerim çokmu düşük lütfen cevap verin bu arada 2 gündür evde yine test yapıyorum ikinci çizgi baya koyu çıkıyor değerim artmamış olda böyle koyu çıkmazdı dimi kendimi böyle avutuyorum sizde ilk değerlerinizi yazarmısınız umut olun bana lütfenn

Benim son adet tarihim 7 martti canim evde test yaptim isikta bile zorla goruben ikunci cizgi cikti ertesi gun kan verdim 58 cikti aradan uc gun gecti tekrar verdim 388 olmustu cok sukur senin degerinde cik dusuk degil onemlu olan artmasi yuksek olmasi degil

Hic canini sikma cok erken anlamissin ondan degerin dusuk cikmistir zaten iki gunde bir iki katina katlaniyor beta hcg 1500 oluncada kese gorunuyor bende ilk ogrendigimde paniklemistim acaba ne olcak kese gorulcekmi diye 5+2 de goruldu kesem

Gerçektenmi canım yaa umut oldun bana valla Allah razı olsunn senden

Hic canini sikma cok erken anlamissin ondan degerin dusuk cikmistir zaten iki gunde bir iki katina katlaniyor beta hcg 1500 oluncada kese gorunuyor bende ilk ogrendigimde paniklemistim acaba ne olcak kese gorulcekmi diye 5+2 de goruldu kesem
Çok sağol canım desteğin ićin Allah sağsalim kucağına almayı nasip etsin hepinizin inşallah yarın kan vercem salı alırım sonucu inşallah dediğiniz gibi yükselmiştir

Çok sağol canım desteğin ićin Allah sağsalim kucağına almayı nasip etsin hepinizin inşallah yarın kan vercem salı alırım sonucu inşallah dediğiniz gibi yükselmiştir
Acilden ver canim 50 dk da cikiyor sonuc beklemeye ne gerek var

Kizlar nasil gidiyor

Bugün bir iki sey ögrendim, belki biliyorsunuzdur ama bilmeyenler de olabilir birincisi ilk 3 ayda maydanoza dikkat etmek lazimmis.

"Gebelikte anne adaylarının dikkat etmesi gereken en önemli noktalardan biri gıda tüketimidir. Ne fazla ne da az yemelidirler. Ancak bazı besinlerin anne adayı tarafından alınması düşüğe neden olabilir. Gebelikte maydanoz tüketmekdüşük tehlikesi oluşturur. Bunun sebebi de maydanoz bitkisinin yapısında bulunan apiol ve beta bisabolene maddelerinin olmasıdır. Bu maddelerden özellikle apiol abortif yani çocuk düşürücü etkilidir. Bu nedenle hamileliğin ilk üç ayında maydanoz tüketiminden uzak durmak gerekir."

Ikincisi Omega 3 hem bebegin zekasi icin gerekli hem de hamilelik sonrasi depresyonu önlüyormus. Cünkü omega 3 beynimizin yapisinda yüksek oranda bulunan bir yag asidi. Hamilelikte bunlar bebege gecince ve bizm beynimizde azalinca, bu eksiklik depresyona sebep oluyormus. Omega 3 hapi alin simdiden. Bir de balikta, kuruyemislerde, ketentohumunda bolca var.

Kizlar bir de ailelerinize ve arkadaslariniza söylediniz mi? Nasil söylediniz? Sürpriz yaptiniz mi :) Yaratici fikirler varsa paylassaniza

Paylaşımın için teşekkürler canım. Ben maydonozu duymamıştım ama dereotunun fazla tüketimi düşüğe sebep olur diye duymuştum. Maydonozu da şimdi senden öğrenmiş oldum.
Yalnız önemli bi nokta var ki bu bahsedilen yeşilliklerin fazla tüketimi durumunda olumsuz olabilir. Yani hiç yememezlik de etmeyelim arkadaşlar. Çünkü çok faydalı besinler. Yeter ki yeşillikleri sirkeli suda bi 10 kadar bekleterek bol suda yıkayalım. Zira bende TOXOPLAZMA NEGATİF çıktığı için gebelik boyunca kedi-köpekle temas etmem veya iyi yıkanmamış yeşillik tüketmem yasak. O yüzden o çok sevdiğim salatayı dışarıda yiyemiyorum. Kendim hazırlarken de az önce bahsettiğim gibi yıkıyorum. Maydonoz ve dereotunu da hergün değil ama arada salataya koyup yiyorum. Tabi miktarı abartmadan.
Kizlar bir de ailelerinize ve arkadaslariniza söylediniz mi? Nasil söylediniz? Sürpriz yaptiniz mi :) Yaratici fikirler varsa paylassaniza
Kendi anneme daha ilk kan sonucumu aldığım gün telefonda haber verdim mecburen uzakta olduğu için . Beta.hcg 237 (3. Hafta oluyor sanırım) çıkmıştı. Kayinvalidemlere ise 6. Haftamda bi haftasonu Konyaya gittigimizde eşim elindeki ilk ultrason fotomuzu annesine uzatarak pat diye 'Al bak bakalım torununun ilk fotosuna' diye haber vermiş oldu. Kadıncağız şok oldu. Ağlayıp sarılıverdi bana.
Okuldaki iş arkadaşlarıma daha bikaç gün önce duyurdum. Ben daha cümleye başlarken ''Hamilesin!!!'' Diye ağzımdan lafı alıverdi bir başka gebe arkadaşım. Farketmiş. Benle birlikte 3 gebe olduk 15 kişilik kadroda. 2. Ay dolmadan söylemek istemedim. 3. Ayı bekle deniliyor ama beklemek istemedim. Çünkü davranışlarım biraz değişti. Gergin, bitkin, dalgın, unutkan... En azından bilirlerse dengesizligimde şaşırmazlar diye.
Ailelere ilk zamanlarda söylemek iyi de arkadaş çevresine (belki en yakın dostlar öncelikli olabilir) hemen söylememek iyi olabilir diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…