Ben maydonozu dr a sorduk ispatlanmis birsey yok yiyebilirsin dedi gerci ben pek sevmem merakimdan sordumPaylaşımın için teşekkürler canım. Ben maydonozu duymamıştım ama dereotunun fazla tüketimi düşüğe sebep olur diye duymuştum. Maydonozu da şimdi senden öğrenmiş oldum.
Yalnız önemli bi nokta var ki bu bahsedilen yeşilliklerin fazla tüketimi durumunda olumsuz olabilir. Yani hiç yememezlik de etmeyelim arkadaşlar. Çünkü çok faydalı besinler. Yeter ki yeşillikleri sirkeli suda bi 10 kadar bekleterek bol suda yıkayalım. Zira bende TOXOPLAZMA NEGATİF çıktığı için gebelik boyunca kedi-köpekle temas etmem veya iyi yıkanmamış yeşillik tüketmem yasak. O yüzden o çok sevdiğim salatayı dışarıda yiyemiyorum. Kendim hazırlarken de az önce bahsettiğim gibi yıkıyorum. Maydonoz ve dereotunu da hergün değil ama arada salataya koyup yiyorum. Tabi miktarı abartmadan.
Kendi anneme daha ilk kan sonucumu aldığım gün telefonda haber verdim mecburen uzakta olduğu için . Beta.hcg 237 (3. Hafta oluyor sanırım) çıkmıştı. Kayinvalidemlere ise 6. Haftamda bi haftasonu Konyaya gittigimizde eşim elindeki ilk ultrason fotomuzu annesine uzatarak pat diye 'Al bak bakalım torununun ilk fotosuna' diye haber vermiş oldu.Kadıncağız şok oldu. Ağlayıp sarılıverdi bana.
Okuldaki iş arkadaşlarıma daha bikaç gün önce duyurdum. Ben daha cümleye başlarken ''Hamilesin!!!'' Diye ağzımdan lafı alıverdi bir başka gebe arkadaşım. Farketmiş. Benle birlikte 3 gebe olduk 15 kişilik kadroda.2. Ay dolmadan söylemek istemedim. 3. Ayı bekle deniliyor ama beklemek istemedim. Çünkü davranışlarım biraz değişti. Gergin, bitkin, dalgın, unutkan... En azından bilirlerse dengesizligimde şaşırmazlar diye.
Ailelere ilk zamanlarda söylemek iyi de arkadaş çevresine (belki en yakın dostlar öncelikli olabilir) hemen söylememek iyi olabilir diye düşünüyorum.
Cok iyi canim masallah hayirli olsun bebisinKızlar bugün kan sonucumu aldım 7 nisanda 27.48 çıkmıştı 11 nisan yani dün verdiğim kanda 282 çıktı sizce artış nasıl
Canim bende oyleyim bir sicak basiyor aniden titreme geliyor hic boyle bir sey yasamamistim.hamilelikden qaliba korkma vucudumuz deyisiyor normal benceKizlar aksamlari titriyorum her aksam boyleyim bu konu hakkinda bilgisi fikri olan var mi?
Canim insallah normaldir cunku aksam donuyorum resmen her aksam oyleyim.bende haftaya gidecegim doktora cok heyecanliyim insallah hersey yolundadir .dinlen bosver yapma yemekte su riskli donemler bir gecsin yaparsin nasilsa.dusuk riski oldugu icin mi igne verdi doktor .banada vuruldu bir sefer .benim bulantilarimda azaldi sukurCanim bende oyleyim bir sicak basiyor aniden titreme geliyor hic boyle bir sey yasamamistim.hamilelikden qaliba korkma vucudumuz deyisiyor normal bence
Sağol tatlım yaa bi kalp atışınıda duyabilsem rahatlıcamCok iyi canim masallah hayirli olsun bebisin
Hayırlısı olsun canım ćok sevindim inşallah bende duyabilirim yaakızlar bugün doktora gittim karından ultrasonla bebişimin kalp atışını gördüm :)
inşallah canım kaç haftalık oldun ?Hayırlısı olsun canım ćok sevindim inşallah bende duyabilirim yaa
Dunden beri tuhafim kizlar yaa sanki gebelim belirtilerim kayboldu gogus agrim neredeyse hic yok bulantim kalmadi ay cok endiseleniyorum .sacma sapan bi ton yazi okudum keske okumayasaydim .
Insallah canim ya koruma ic gudusu sanirim.haftaya gidicem insallah hersey yolundadir. herkes icinn de .bence hiç bir problem yoktur , içini rahat tut
Canim kan azligin da da ola bilir kan artirici besinler yemeye calisCanim insallah normaldir cunku aksam donuyorum resmen her aksam oyleyim.bende haftaya gidecegim doktora cok heyecanliyim insallah hersey yolundadir .dinlen bosver yapma yemekte su riskli donemler bir gecsin yaparsin nasilsa.dusuk riski oldugu icin mi igne verdi doktor .banada vuruldu bir sefer .benim bulantilarimda azaldi sukur
Canim endiselenme bak benimde hoc gogus agrim kalmadi eskiden dokunamazdim bile simdi normale donmus midemde cok sukur iyi bulantim gecti sadece goguslerim arada kasiniyor fenaDunden beri tuhafim kizlar yaa sanki gebelim belirtilerim kayboldu gogus agrim neredeyse hic yok bulantim kalmadi ay cok endiseleniyorum .sacma sapan bi ton yazi okudum keske okumayasaydim .
Canim haklisinn durduk yere uzuyorum belkide bebegimi.bole aniden bulantim gogus agrim hersey kesilince ister istemez endiselendim belkide vucudumuz alismistir 2.5 aya yaklastik sonucta sakin boyle sacma sapan yazilar okuma sen ben okudum bin pismanim hep pozitif olmak zorundayiz kendimiz icin degilse bile bebegimiz icin :) dun arkadasimla konustum o biraz rahtlatti onun alti aylik filan o bile bende bazen hareket etmeyince endiseleniyorum normal bunlar surekli her daim belirtin olmaz hem geciyodur zor surec bitmek uzere dedi.bugun cok daha iyiyim:) ignelerini duzenli yap canim insallah hic bir sey olmaz baya yol kat ettik 4 tee biri bitti :)Canim endiselenme bak benimde hoc gogus agrim kalmadi eskiden dokunamazdim bile simdi normale donmus midemde cok sukur iyi bulantim gecti sadece goguslerim arada kasiniyor fena
Belirtiler arada kaybolur endiselenme stres bebege iyi degil biliyorum elde degil cunki dun bende o kadar agladim ki sonra bebegimi uzdugumi fark etdim onlarda etkilenir iyi dusunelim
Tatlim normal tabiki yuruyus yapma imkanin varsa bir saat yuruyebilirsin.emek yerken su icme yemelerden bir saat sonra ickızlar yardım edin. acayip gaz sorunum var karnım 5 aylık hamile gibi şişiyor nefes almakta zorlanıyorum . ne yaparsan düzelir mi normal mi ki bilemedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?