2016 martta hamile oldugunu ögrenenler :)

Arkadaslar ne yiyip iciyorsunuz ozel bir seyler yiyormusunuz bebek icin
Badem, findik, ceviz, sabah iyi haslanmis yumurta, yogurt, aksam yatarken 1 bardak sut, mutlaka iyi pismis kirmizi et ama sakin cig ete dokunmayin.. eti kestiginiz tahtayi ve bicagi iyce yikayin mumkunse baska seylerde kullanmayin o tahtayi (toksoplazma cok ama cok tehlikeli) ayrica bebek var diye asla iki kati yemeyin kizlar normal yiyin o besleniyor yeterince.. ilk 3 ayda alinan kilolar sonra katlayarak artiyor.. tuzdan uzak durun ilerleyen aylarda el ayak şişmesi ve hatta yüksek tansiyona sebep olabiliyor...

Ayrica yemek disinda bunlara da dikkat...
çamaşır suyu basta olmak uzere kimyasallarla asla temas etmeyin.. koklamayin elinizi degmeyin.. oje surebilirsiniz ama normal aseton yerine asetonsuz oje cikaricilar var onu tercih edin.. yaz geliyor malum güneşte fazla kalmayin hamilelik lekesi denilen koyu lekelere yatkinlik varsa cogalabilir.. cilt koyulasmasi yoksa sorun yok.. yükseğe uzanmayin.. ani haraketlerden ilk aylarda kaçının..

Bende bugun sen soyledin diye yumurta haslayip yedim ceviz de basliycam bugunden yemege
Sonra elma yiyorum muz 1 gun aralikla doktorum soyledi kivi yiyorum
Sizde ozel seyler yiyormusunuz diye merak etdim

Bende bugun sen soyledin diye yumurta haslayip yedim ceviz de basliycam bugunden yemege
Sonra elma yiyorum muz 1 gun aralikla doktorum soyledi kivi yiyorum
Sizde ozel seyler yiyormusunuz diye merak etdim
Canim badem, findik, ceviz mutlaka hergun ye folik asit barindiriyorlar çünkü... ayrica yesil mercimek ve yogurtta da folik asit var.. ve hem kendi dişlerini korumak hem de bebeginin kemik gelisimi icin kalsiyum onemli. Hamilelikte dişlerimiz risk altinda biliyosun vücut daha hizli kalsiyum harciyor cunku. Yumurta hergün mutlaka ye protein icin onemli. Havuc yiyebilirsin ara ogunlerde.. kivi de cok iyi dedigin gibi yogurtla karistirip da yiyebilirsin. Kabizlik hissedersen yulaf ve kuru kayısı yiyebilirsin.. mango birde onda da bol bol folik asit varmis ... baska aklima gelen olursa yazarim yine

Folik asit kulaniyorum doktirum soyledi gunde 3 defe iciyorum kabizlik sorunum yok cok sukur
Birde ben bir yerde okudun ki yumurta hamileye zarar korktum yemeye ama sabah sen yazinca icim rahatladi 2 tane haslayip yedim
Tesekkur ederim canim dediklerini yapicam.

arkadaşlar bende hamileyim pazartesi test yaptım çift çizgiyi gördüm Allahıma şükür bugün yarında doktora gidicem programıma göre 4 haftalık hamileymişim

İnşallah Allah sağlıcakla yavrularımıza kavuşmayı nasip etsin
Ama doktor icin erken keseyi bile gormezsin bence kan ver ultrasona girme daha ben 5 haftada girdim usten bakildi gozukmedi altan doktorum izin vermedi 1 hafta sonra gidicem tekrar insAllah o zaman gorurum

Kizlar gobusleriniz ne drumda.
Inammazsiniz ama benim simdiden gobus cikmis kocaman olmus sizde nasil fark varmi ?

Ama doktor icin erken keseyi bile gormezsin bence kan ver ultrasona girme daha ben 5 haftada girdim usten bakildi gozukmedi altan doktorum izin vermedi 1 hafta sonra gidicem tekrar insAllah o zaman gorurum
nasıl yapıyım canım o zaman kanı nereye vercem hiç bir bilgim yok nasıl bir yol izliycem

nasıl yapıyım canım o zaman kanı nereye vercem hiç bir bilgim yok nasıl bir yol izliycem
Hastaneye gidip beta hcg vere bilirsin ama ultrasona gidersen bebis gozukmez daha ufacik ama doktorla gorus eyer doktorun varsa yoksa guzel bir doktor bul sana folik asit falan verir
Bu arada goğus demedim canim gobuş dedim

Hastaneye gidip beta hcg vere bilirsin ama ultrasona gidersen bebis gozukmez daha ufacik ama doktorla gorus eyer doktorun varsa yoksa guzel bir doktor bul sana folik asit falan verir
Bu arada goğus demedim canim gobuş dedim
haha gögüs sanıyorum bende ama göbüstede ara sıra bi çıkıntı olmuyor deil,,tamam canım henüz bi doktor bulamadım bulayım gideyim hamileliğimi teyit edip folik asit yazdırayım teşekkür ederim

Tatlim neden doktor alttan muayane etmedi ki dun ben alttan oldum usten goremeyince

Tatlim neden doktor alttan muayane etmedi ki dun ben alttan oldum usten goremeyince
Bilmem korktu her halde bisey olur diye bebege bazi doktorlar izin vermez altan muaniyeye
Ya belkide benim ki tedavi falan gordum ya ondandir qaz falan deyil bildigin gobus cikmis
Bu arada yakiniz haa 5 gun arayla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…