- 7 Kasım 2012
- 11.717
- 12.042
- 498
- Konu Sahibi CadiKazani
-
- #7.101
Canım gebelikte özellikle pastörize edilmiş süt içmemiz gerekiyor. Yani bilmeden doğru olanı yapıyorsun. Ama yoğurt olarak ev yoğurdu tüketmeliyiz.Kızanlar ya şu süt olayını cok merak ediyorum ben günde 2 büyük bardak içiyorum kendim için çünkü bebek kalsiyumu çekiyormuş vücuttan dişler falan kötü oluyormuş ama pastorize içiyorum sanki boşuna mi içi boş mu açık süt mü içmek lazım eskiden annem alır içirirdi bize bide güzel yoğurt yapardı ohhh misss
Canım genelde daha erken oluyor benim ogluşum 15 de doğması gerekirken 4de dogduselam kızlar.
2. kez anne olanlara bir sorum olacak. şimdi benim muhtemel dogum tarıhı 5 mayısya tam gunune mı oluyo bu meret . mesela sezeryanda kac gun once alıyorlar. bırde benım haftam 1 hafta ilerdeymiş bebişim. şimdi sata göre 5 mayıs ama 1 hafta öne mi alınıyor dogum tarihi
Yoğurdu neyle yapıcaz pastorize sütle olmuyor bildiğim kadarıyla ben pastorize süte devam edeyim o zaman teşekkür ederimCanım gebelikte özellikle pastörize edilmiş süt içmemiz gerekiyor. Yani bilmeden doğru olanı yapıyorsun. Ama yoğurt olarak ev yoğurdu tüketmeliyiz.
Ben böyle diyorum da yoğurdu çok sevmem,yemiyorum yani.
Tabi canım yoğurdu açık sütle yapmak gerek. Yaşadığın yerde mandıra ürünü satan yerler yok mu hiç?Yoğurdu neyle yapıcaz pastorize sütle olmuyor bildiğim kadarıyla ben pastorize süte devam edeyim o zaman teşekkür ederim
Bişey olmamıştır canım ne olacak.. Yazının başını okuyunca kötü birşey oldu zannettim Allah korusun..Kiizlar suanda cok uzgunum aglamaktan canim ciktiaz once agda yaparken cok fena canim yandi ve ani ciglik attim ve aglamaya basladim.. sizce bebegime bisey olmus mudur cok uzuluyorum
Canim benim aman dikkat et kendine yaaa bende arabada hep rahatsiz oluyorum yavaş bile surseler Rabbim meleklerimiz korusun benimde sabahtan beri atesim çıkıp iniyor ama gitmedim doktora şimdi de kusmaya başladım fenalardayimKızlar yine idrardan sonra peçeteye gelen kanamam oldu :/ Pazartesi de olmuştu önemsememiştim ama bugün biraz daha fazla gibiydi.. Hastaneye gittik yine kanama alanı geçen haftaya göre büyümştü( Haftasonu düğüne karşıya geçmiştik arabayı süren çok kötü sürdü ani frenler falan yaptı sanırım ondan oldu.. Ama bebeğim iyi çok şükür eli kolu iyice belirginleşmiş..
İnek sütü en son tercihin olmalı canım. Kefir yoğurt ve ayran olarak kalsiyum ihtiyacını karşılayabilirsin. Yoğurdınu da evde şişe günlük sütlerle ve baby mix in yoğurduyla yapabilirsin. Bebek yoğurdu olıyor bu marka ben kızıma öyle yapıyorum. En makbulu keçi sütü ama kokusuna tahammül edemiyorum. İnek sütü demir eksikliği yapar aklınızda olsun.Yoğurdu neyle yapıcaz pastorize sütle olmuyor bildiğim kadarıyla ben pastorize süte devam edeyim o zaman teşekkür ederim
Bişey olmamıştır canım ne olacak.. Yazının başını okuyunca kötü birşey oldu zannettim Allah korusun..
Haftaya bugün kontrolüm var. Şu an sadece acıkınca oluşan hafif mide bulantım var. Başka topicte bi arkadaşın daha böyle iki hafta sürmüştü bulantısı. Bünyeyle ilgili sanırım ben de çok telaşlandım ama şimdi sakince kontrolümü bekliyorum.
Senin de bayağı çoktu bulantın benim gibi hatırlıyorum. Senin ne zaman doktor randevun?
bende geç doğururum diyorum. oğlum 41 de doğdu. bu beişte geç gelir gibi geliyo bana. bende anca haziran annesi olurumsağol canım biliyorum şehir efsanesi ama merak işte.bekleyip görücez.
ilk gittiğimde geriydi geç döllenme olabilir demişti drum.şimdi ileri geçti.oğlumda da aynışey oldu.35 haftalık doğdu.ama gayet 38-39 hafta ile uyumluydu..ama şimdi erken olursa ki olacak gibi ben nisan annesi olucam.
Haydaaa al bide burdan yak kız sen çok yaşa emi bu nasıl bişey ne olmuş olabilir korkma önce bi sakinleş sonra düşünmeye başla ağdadan bişey olur mu hiç kıl köklerin hassaslaşmıştır çığlıkla da bebek düştüğünü hiç duymadımKiizlar suanda cok uzgunum aglamaktan canim ciktiaz once agda yaparken cok fena canim yandi ve ani ciglik attim ve aglamaya basladim.. sizce bebegime bisey olmus mudur cok uzuluyorum
Canım açıkta satılan süt daha zararlı malesef hamilelikte. Pastorize içmek en güzeli bu arada yoğurtta ve peynirde daha fazla kalsiyum var drum söyledi ben de hiç içemiyorum çok tiksindim sütten. Ayrıca demir eksikliği ve gazda yapıyo bence 1 bardak süt iç 1 bardak yoğurt ye.Kızanlar ya şu süt olayını cok merak ediyorum ben günde 2 büyük bardak içiyorum kendim için çünkü bebek kalsiyumu çekiyormuş vücuttan dişler falan kötü oluyormuş ama pastorize içiyorum sanki boşuna mi içi boş mu açık süt mü içmek lazım eskiden annem alır içirirdi bize bide güzel yoğurt yapardı ohhh misss
Bana da 2 bardak süt 2 bardak yoğurt dedi ben yoğurdu birini ayran olarak tüketiyorum peyniri de çok severim biz eşimle normalde bile çok süt içerdik çay sevmiyor eşim kan değerlerim geçen hafta normal cıktı ama ben yine de dikkat ederim biraz azaltayım şu mereti bariCanım açıkta satılan süt daha zararlı malesef hamilelikte. Pastorize içmek en güzeli bu arada yoğurtta ve peynirde daha fazla kalsiyum var drum söyledi ben de hiç içemiyorum çok tiksindim sütten. Ayrıca demir eksikliği ve gazda yapıyo bence 1 bardak süt iç 1 bardak yoğurt ye.
Benimde ilk bebegim sezeryan olmustu. Suan normal dogumu arastiriyirum. Sezeryan sonrasi vajinal dogum yapan cok var. Hafta sonu doktorimla konusacagim.Sdogumn olmuştu ikincide öyle olucak mecbur
Diikkat ediyorum aslında 2 hafta önce oldu ilk, geçen hafta kontrolde azalmıştı kanama alanı hafta sonu yoruldum yine baş gösterdiCanim benim aman dikkat et kendine yaaa bende arabada hep rahatsiz oluyorum yavaş bile surseler Rabbim meleklerimiz korusun benimde sabahtan beri atesim çıkıp iniyor ama gitmedim doktora şimdi de kusmaya başladım fenalardayim
Bişey olmaz canım ya korkma. Bir çığlık atmakla nolcak bebeğe.. Ağlama üzülme boşuna..Bilmiyorum ani birseydi ya cok korkuyorum bisey olduysa diyesenin de kanaman var sanirim insallah gecer en kisa zamanda yatip dinlen cokca
Canım olmamıştır ama ağda içeriğinden dolayı yasak hamılelıkte kullanma bır dahaKiizlar suanda cok uzgunum aglamaktan canim ciktiaz once agda yaparken cok fena canim yandi ve ani ciglik attim ve aglamaya basladim.. sizce bebegime bisey olmus mudur cok uzuluyorum
Sezaryen olmuştu ikincide öyle olucak mecbur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?