2016 Nisan Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    380
Bubcheni bende en iysii diye aldim. Sampuani 35 lira yani. Gecen gun kizimi bebek yagi ile yagladim bir anda kizardi bazi yerleri. Bebek yagina tepki verdi vucudu. Gittim dandik dedigim dalin miydi unuttum adini ondan aldim ve fistik gibi bir guzel yagliyorum sampuaniylada yikiyorum ve mis gibi kokuyor.. ay unuttum adinu yaaa

Burdada bahsettim bizimki asidan once sari yesilimsiydi. Asi ve sehir degisikliginden sonra tam yesil yapti. Simdi normale donuyor. Asidanda oldugunu dusunuyorum aslicim. Bu arada tirnaklarini uyurken kes ve dipten kesme biraz birakki cani acimasin. Ilk anneannesi kestide bende simdi kendim kesiyorum birde torpi yapiyorum

Doktor bana diyorki surekli onunla ilgilen, agladiginda koynuna al ve ana kucagi pozisyonuna getir vs. Yahu dedim ben ne yapuyorum sanki evde halay cekio horon tepmiyorum zaten. Sabah uyanir 2 saat onu severim oynarim.konusurum. Sonra uyur uyanir salincakta sallar oyuncaklara dikkatini cekmeye calisirim uyur uyanir banyo yaptiririm uyur uyanur vss.. Doktorda ne desin iste mana veremedi aglamasina. Allaha sukur tahlillerde birsey cikmadi ama annem dogru soyluyor sanirim fenaligindan yapiyor diyor hep

Bende senin gibiydim. Benim lahusaligimda baska sorunlarimda vardi. Butun dunya uzerime geliyor sandim bir an. Halada atlatamadim. Sinirlerim bozuluyorum bazrn kizim.patlayasiya kadar aglayip susmadiginda. Odaya kendimi kapattim gecen gun.. Sana tavsiyem: cocugu emzirmek disinda oyalama, sallama, uyutma gibi diger tum aktiviteler icin destek almalisin. Herseyi sen yapamazsin, butun misyonu kendine yukleme.

Ben doktora sordum canim verebilirsin dedi. Baska bir sehirdeyim burada da doktora goturdum oda eczaneden kimyonlu rezene almami tavsiye etti. Humana markasini aldim. Gunde 50 cc verebilirsin dedi ama gun icerisine yayarak. Bir anfa t0 cc verilmemeli. Bilgin olsun..

Merhaba arkadaşlar... 3 aydır ihmal ettim burayı.

31 Mart'da rutin muayenede hamilelik boyunca 9/6 seyreden tansiyonum 15/10 çıkınca doktorum preeklampsi başlangıcından şüphelendi ve bana dil altı hapı vererek gerekirse bebeği o gün alabileceğini söyledi, yatış için hastaneye haber verdi. Daha sonra idrar tahlilim temiz çıkınca benden 24 saatlik idrar tahlili istedi ve o günlük eve gönderdi. Haftada 3 kez muayeneye gidecektim, bu şekilde 1 Nisan ve 4 Nisan'da muayeneye gittim, günde 5-6 kez de evde tansiyonumu ölçüyordum. Bana 12/8 bile olsa hafif bir tansiyon hapı içmemi ve kendisini aramamı söyledi. 4 Nisan'da gündüz muayenede her şey normaldi, tansiyon düşük ve bebeğin amniyo sıvısı iyi durumdaydı. Oradan çıkıp annemin evine geçtim, babamla avm'ye gittik, hatta anahtarı evde unutmuşuz, annem gelene kadar avm'de oturduk. Saat 7 civarı eve geldiğimde tansiyonumu ölçtüm, 13/9 çıktı. Bir ilaç alıp uzandım, yarım saat sonra tekrar ölçtüğümde 14/10 olmuştu. Doktorumu aradım, o da bebeği riske atamayız, yarın sabah alıyoruz, bu gece güzelce dinlen dedi. Daha sonra beni tekrar arayıp bebek hareketlerini hissedip hissetmediğimi sordu. Ben de azaldığını hissettiğimi söyledim. O zaman akşam yemeği yemiyorsun, bebeği bu gece alıyoruz dedi. Hastane çantamı alıp 10:30 civarı hastaneye gittik. Yatışım yapıldı, daha sonra 5 saatlik açlıkla acil sezaryene alındım ve gece 23:15 de kızım Nisan dünyaya geldi.
3 aydır kızımla çok mutluyum yalnız anne sütüm ne yaptıysam yapayım Nisan'ı doyuracak kadar artmadı, Nisan da bir süre sonra emmeyi kesti. Şimdi sağabildiğim kadar sağıp vermeye çalışıyorum, onun dışında mama veriyorum. Benim için süt verme süreci son derece üzücü bir süreç oldu. Her şeyi denedim ancak verim alamadım, yapı meselesi diye düşünüp üzülmemeye çalışıyorum.
Umarım hepiniz mutlu ve huzurlu bir doğum geçirmiş, bebeklerinize sağlıkla kavuşmuşsunuzdur. Sevgilerimle

Eklentiler

• 13521923_10155027797872222_3755380480583008742_n.webp
    29,1 KB · Görüntüleme: 135
Son düzenleme:
Cocuk aglar komaya girmeden susturayim der kucagina alirsin : kucaga alistirmissin sen bunu derler...

Yabanci bir ortama girersin daha kapidan girer girmez cocugun ustune atlar biri almak ister senden bebegini.. Bir an dusunursun bu benim kucagimda zor duruyor simdi baska birine giderse yabancilik hissedip gene susmadan aglayacak diye dusunur cocugu vermezsin cunku aglarsa herkes kacar sen kalirsin onunla basbasa: cocugu bizden mi sakliyorsun korkma mikrop yok bende derler...

Cocuk aglar aglar aglar ve sen tum gayretinle susturmaya calisirken sana soyle yap boyle uyut diye akil verirler buyrun siz uyutun ve susturun dersin: yok sen daha iyi beceriyorsun bu isi derler...

Bebekle ilk aylarin zor gectiginden bshsedersin hemen biri ukalaligini yapar : dur daha bunlar iyi gunlerin der...

Bebekle ilk aylarin kolay gectiginden bahsedersin: oburude derki ne kolayi asil bu zamanlar en zor zamanlari, gazi var derdini anlatamiyor diye tezlerini destekleyecek seyleri siralamaya baslarlar...

Cocuk yine aglar ve aglamaya devam eder ve klasik cumle arkadan gelir: karni agriyordur karnii

Bu bayram ne zaman bitecek yaaa valla karnim sisti benimdee

Haklısın artık zorlamıyorum ama uyuyamamak gerçekten çok sinir bozucu birşey günlerdir gece uyuyamı yorum kızım uyuyo maşallah sabah kalkıyo ben sabah uyuyorum zaten o da uyumak istemiyo psikolojim yıprandı vücudum bitti çok yoruldum

Teşekkür ederim desteğin için zaten kızımın gülüşü beni ayakta tutuyo çok tatlılar onlar için herşeye katlanılır Allah hayırlısıyla bu günleri atlatmayı nasip etsin her anneye

Çok şükür evet haklısın ben biraz sabredemedim gaz sorunumuz beni çok yordu İnsanız sinirleniyoruz sonra da vicdan azabı oluyor kesinlikle destek almak gerekiyormuş çok pişmanım bakıcı tutmadığıma şimdi başa dönsem kesinlikle tutardım annem hastaydı kv geldi zaten o ve görümcem yüzünden çok kötü geçti keşke hiç gelmeselerdi onların yaptıkları çok ağırıma gitti bi de çok hassas biriyim ben keşke bu kadar insanları ciddiye almasam ama yapım bu Allah sizden razı olsun burası da olmasa rahatlayamıycam sağolun

Cnm ayni senin dediğin gibi benim kızda aşıdan sonra ishal oldu nerdeyse 1 ay olacak ishal tam anlamıyla geçmiş değil 2.ay aşısında 5500 olan bebeğim cuma günü 5.070e düştü ishalden.2 gün serum verdiler şükür simdilik iyi kilo almaya başladı,ben sutum yaramıyor doymuyor sanmistim meğer ishal olunca kilo almamış.cuma 5070 olan bebeğim dun 5350 gr geldi burda anladım sutumun yettiğini ve yaradığını iyi kilo almaya başladı yine maşallah.tahin pekmez karışımı çok yiyorum,dun biraz toplansın diye kaşıkla mama verdim biraz içti sonra ne varsa kustu,doktorumuz ishali dursun dersen 1,2 cay kaşığı pirinç unu yap suyla ver dedi bende yaptım onu biraz aldı ama faydası olmadı.bazen pek uyumuyor 20 dk uyuyup kalkıyor bazen aksama kadar böyle olduğu oluyor bu açlığından mi yoksa hastalığın etkisi mi,şimdi bugün iyi maşallah.doymuyor diye mama vereyim dedim ama kilo alışını görünce vazgeçtim.

Ben tatile Antalyaya gidecegim deyince, cisli besini takip azalirsa gunde maksimum 10cc ye kadar su ver dedi. Ben her emzirmeden sonra iki cay kasigi verdim gunduz. Gece vermedim.

Canım sakinleştirmen için dr neler söyledi
Bende istanbuldan antalyaya geldim
Babanesine
Sürekli bir ağlama ama buraya masus bişey deil evde de çok ağlıyoruz zaten
Ev kalabalık ilk gün kimsede durmadı
Kim alsa bas bas bağırmalar
İkinci gün aynı
Üçüncü gün biraz babanede dede de durmaya başladı ama yine ağlamalar
Ağlayınca al annesi sıstur
Allahtan bana gelince susuyo
Bi görsen halimizi kimsede durmuyo banyoya wc ye girsem kapımda kuyruk oluyorlar çabuk çık katılacak susturamıyoruz diye
En son bi ağlama krizi bende susturamadım baya bi süre
korktum
Ne tavsiye etti dr.un?

Bende hata ne kadar vereceğimi de bilmiyorum biberonu dayadım 35 cc içti ondan hemen önce meme emmişti
Sonra ağlayınca meme ver dediler bi de meme verdim
Çocuk memede uyyudu bi uyandı
Sustur sustyrabilirsen
Ya ben ne kadar vereceğimi bilemedim suyu ama burda sağolsun kv dün işimede çok karışınca onu ver bunu ver
Çocuk çatlıycak gibi oldu
Çok ağlayınca o da pişman oldu üzüldü
Neyse dünkü krizden ikimizde dersimizi aldık

Canım ben kullanıyorum. İçine az su koyunca az çalışıyor. Bende de oldu. Biraz fazla su koymayı dene. İçindeki su buharlaşınca bitiriyor. Koyabileceğin en fazla miktarı koy. 2 dakika çok az

Plastik seviyesine gelene kadar koyuyorum suyu onu tasirmamak lazim sonucta degil mi? Oraya kadar koysam da 2 dk fln oluyor da ilk defa çalıştırıyorum diye mi acaba ya yoksa bozuk mu acaba

Selam millet :) herkesin ramazan bayramını kutluyorum evladlarımızla nice mutlu bayramlar olsun inşallah. İyi bayramlar..
Bayramı Annemlerde geçiriyorum ama bebek hep evde biz eşimle çıkıyoruz hani bebek diyenlere korkmayın diye getirmedim diyorum :) çünkü huysuz huysuzlanacak hemen bende gittiğimden bişey anlamıcam bide bir sürü direktif çekemem :)
Annem en küçük olunca bize gelende pek yok babamın akrabalarıda şehir dışında belki bugün yarın gelebilirler anlıyacağınız şuana kadar rahat geçti.
3 aya kaldı 8 gün şafağımız doğar inşallah A alyildiz :)

Bayraminiz mübarek olsun kizlar...epeydir giremedim
benim kuzucuk 1 aydir hasta onunla ugrasiom Rabbim beterinden korusun
soyle soleyim daha 1 aylik bile deildik bronşit olmuşuz
ilaç fln kullandik geçer gibi olduydu 1 hafta sonra yine salya sumuk hirilti ateş yine dr a gittik az daha var ilaçlara devam dedi dr
derken derken iyileşti yavrum diodukki asi olduk geçtiğimiz cuma ,hastaliktan ertelendi hep asisi
eve geldik 5 saat sonra tekrar ateş , hadi asidan dedik
ertesi gun su cicegi dokuntuleri basladi bayramin ilk gunu bayagi ateşimiz fln vardi sukur yeni yeni kabuklanmaya basladi dokuntuler arada ateş yapio hala
Allah im yardimcimiz olsun sifasini versin kuzumun cümleyle beraber...

Iyi bayramlar kızlar mutfakta geçirilen bi bayram..kv geldi çocuğu bana hiç vermiyo acikinca zorla alıyorum çocuk katıla katıla aglasa da vermiyo bu yüzden de eşimle aramiz bozuldu allahtan tek dileğim sabir

De
desene canım bayram eziyet oldu.bence uyar kv ni ben olsam gördüğüm an tepkimi koyardım çünkü benim kv de de ayni seninki gibi duduncesiz.birde bebegün yüzünü öpme deyince başlıyorlar çap çap ellerini opmeye artık girdiğim her ortamda daha selam vermeden söylüyorum çocuğumu elinden yüzünden öpmeyin diye isteyen darilsin isteyen alınsın umurumda değil valla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…