- 1 Mart 2012
- 6.106
- 3.358
- 373
- Konu Sahibi agresifportakal
-
- #60.281
Bence mama verme canim veriyorsanda kasikla ver biberona alisirsa memeyi istemez biberonu arar hep. Bizimkininde uyku saati degisti eskiden aksan 8de uykuya dalar ve gunduz hic uyumazdi. Simdi sabah 6 7 gibi kalkar, 9 veya 10a kadar konusuruz sonra tekrar uyur ve bu sekilde aksami ederiz. Simdi gunduzleri uyumaua baslayinca aksam 10da uykuya dalmaya basladi. Ve geceleride aciktiginda uyaniyor bir gozumu aciyorum yanimda biri miyavliyor:) emip tekrar uyuyor. Anlayacagin daha bunlar 40 kere uyku duzeni degistieecekler. Bazen az bazende cok uyuyacak sasiracaksin. Eger aciksa o zaten aglar ve ister senden. Ishalede cok dikkat et aman diyeyeim yaz ishalide fena olur. Kilo almaya basladiysa atlatmistir artik. Bu arada doktorun bahsettigi mamayi duydum gecenlerde. Pirinc unundan muhallebi yapiyorsun. Sulandir ama sivi seklinde daha iyi alir. Birde birisi dedi banada ben gunde 1 kere mama veriyordum cunku sen hergun tum vitaminleri alacak sekilde beslenemezsin ama mamada bilmem ne vitaminleri var takviye amacli veriyordjm dedi ve mantikli geldi. Isbasi yapinca eger sutum yetmezse bende gunde 1 2 verebilirim.
Bu arada su icin bol bol sutun gelsin diyenler yaniliyorlar. Sutun gelir ama su gibi gelir. Onemli olan iyi beslenmek. Arti iyi bir beslenmeyle sutumuz kaliteli olur. Tahin pekmezi bende yiyorum hergun. Gunde 2 bardak sut iciyorum. Sutun icine galactago damlayi atiyorum. Salatalik yiyorum.
Bu arada kizlar ben bozaya sardim fena halde. Cok guzel sut getiriyorum birde tarcinla icince harika oluyor. Tavsiye ederim.
Gecmis olsun canim sizede. Allah tekrar ettirmesin..
Kizlar size cok onemli 2 sorum olacak. Bugun sabah kizim kakasini yapti gayet sariydim oglen rezene icirdim rezeneden sonra yaptigi kaka yesildi. Acaba rezeneden olabilir mi? Birde anason veren varmi aranizda? Ucaga binecegim gecen bindigimde ortaligi inletti ucaktan atacaklardi bizi. Simdi yine binicez anason mu versem diyorum. Annem eskiden gaz ilaci rezene yoktu biz sizlere hep anason verirdik diyor...
Birde gogus uclarinizda cika yaralar ici neler yaptiniz?
Rezene nin bebeklere verilmemesi lazım. Zararlıymis. İstersen sen de bi araştır. Suyu da memeden önce verirsen midesini doldurur az emer.Canim emzirmeden once 5 6 cay kasigi ile ver istersen ama emzirdikten sonra verirsen kusar cocuk. Ben birde rezene veriyorum hergun 40 50 cc kadar. Ondanda su takviyesi aldigi icin suyu fazla vermiyorum gun icinde. Ilk su verdigimde hosuna gitti bizde 15 kasik verdik sanirim aradan 10 dk gecti bir basladi aglamaya ortaligi yikti. Herhalde su midesini agritti yada baska bir sıķıntı yapti.. sen yinede fazla verme..
Humananin rezene cayi verilebiliyorRezene nin bebeklere verilmemesi lazım. Zararlıymis. İstersen sen de bi araştır. Suyu da memeden önce verirsen midesini doldurur az emer.
Anason da bebeği uyuşturur. Onunda mutlaka zararı vardır. Ben olsam vermem .eskilere bakma haşhaş yaprağı çiğneyip veren de vardı. Resmen uyuşturucu.
Kendim icin sormamistim zaten canim allaha sukur bende hicbir yara olmadi ama bir arkadasimin felaket uclari yara olmis ve ne yapacaginida bilmiyor..Csnimcim anasona dair bir bilgim yok
Ben oznur simaya 2. Ayda gunasiri 10 cc rezene vermistim gaz icin ama artik onuda vermiyorum
Rezene verdigimde kaka renginde kivaminda degisiklik olmadi hic
Rezene verdigimde de sakinlesiyordu ve uyku suresi 20 dk oluyordu
Gogus uclarim sukur hic yara olmadi
Hamileligin 8. Ayinda garmastan pomad kullanmaya baslamistim
Emzirmeye basladigimda bir arkadasim ayva cekirdeginden jel yap sur dedi silmen yikamanda gerekmiyor dedi bende kremi biraktim onu yaptim cok sukur hiiiccc sorun olmadi..
Ama suanda ayva cekirdegi bulabilirmisin bikemiyorum canim..
Bol su icmek bencede sutu doyurucu yapmiyor. Kakasinda puturcukler varsa ishali gecmistir herhalde. Bizimkininde kaka sayisi azaldi.. 5ten 3 veya 4e indi canim.Valla cnm ishali atlattı mi bilemeyeceğim,kaka sayisi öncekine göre azaldı ama yine su gibi ve balgamli.ya bugün ya pazartesi tekrar götüreceğiz.beslenmeme dikkat ediyorum cnm ve dediğin gibi ne farkettim biliyor musun,günde 2,2-5 litre su içerdim çok su içince sanki doymuyor gibiydi sulandığı için herhalde.2 gündür canım isteyince içiyorum uykusu yine eskisi gibi iyi oldu maşallah.bozayı deneyecegim herkes söylüyor onu bir de o damlanın faydası oluyor mu cnm sutun cogalttigini gördün mu.
Bende oyle dusunuyorum canim. Rezeneden sonra yesilimsi olmaya basladi. Bende iciyorum bebegimede iciriyorum.Cnm bizim doktorumuz dediki,bebeğe rezene verdiğinde kakasi yeşil olur dedi.rezeneyi sen içsen bile süte geçtiği için yine yeşil olur dedi.anasonu hic duymadım cnm,ben bebegede rezene vermiyorum kendim içiyorum
Bana doktor soyledi humananin kimyonlu rezenesini al dedim benim kizim baya kopuklu kaka yapiyir cnm. Bu da gazi oldugunun isaretiymis. Aktardan almistim rezene doktor onun icin burun kivirdi. Anasonuda eczanede varsa almayi dusunuyorum. Dun facebookta bebegimi beklerken diye bir zayfa var. Orada gaz sancilari icin anasonuda yazmislar. En azindan 1 kere verip su ucak macerasini sakin atlatmak istiyorum. Anasonun beyne zarar verdigini okudum ama sonucta bunu surekli kullanmayacagim.Rezene nin bebeklere verilmemesi lazım. Zararlıymis. İstersen sen de bi araştır. Suyu da memeden önce verirsen midesini doldurur az emer.
Anason da bebeği uyuşturur. Onunda mutlaka zararı vardır. Ben olsam vermem .eskilere bakma haşhaş yaprağı çiğneyip veren de vardı. Resmen uyuşturucu.
Humananin rezene cayi verilebiliyor
Bizim dr verebilirsin demisti
Ya havle her şeyi de bilirler.akşam olunca tabiki karanlıkta ve sessiz ortamda uyumalı.o dedigi gündüz icin olabilir.siz dogrusunu yapıyosunuz hatta 3aylıkken odası ayrılabilirmiş düşünüyorum yakın zamanda.gece emmeye uyanmıyo nasılsa ama sadece pış pışla uyur mu bilmemAğlama krizlerine önerim. Bebeğini kucağından hiç indirme.kimseye de verme.odada yanlız bırakma. Sürekli emzirdim, konuş. Bebeğine Güven duygusunu aşıla.
Suyu da çok verme 35 cc çok olmus.ben antalyada yim. Az bile olsa sürekli saatte bir 5dk bile olsa emzirmeye çalışıyorum. Günde 8 veya 10 çay kaşığı şu veriyorum. Çişli bez sayisi iyi.
Kayinvalideye de heee de geç. Benimki de bi sürü şey diyor ama umursamıyorum. Mesela şu an salonda karanlıkta bebeği uyuttum. Fırsat versem buraya gelip ışığı açacak ve tv izleyecek. Neymiş alışsınmis,onlar öyle uyutmuş. Valla ben öyle uyutmucam :) onlar Kara gürültüyle çocuk büyütmüş.
Bozayı nerden buluyorsunuz bu mevsimde?ben de hem severim hem bulgur özunden,iyi gelir diye düşünuyorumBence mama verme canim veriyorsanda kasikla ver biberona alisirsa memeyi istemez biberonu arar hep. Bizimkininde uyku saati degisti eskiden aksan 8de uykuya dalar ve gunduz hic uyumazdi. Simdi sabah 6 7 gibi kalkar, 9 veya 10a kadar konusuruz sonra tekrar uyur ve bu sekilde aksami ederiz. Simdi gunduzleri uyumaua baslayinca aksam 10da uykuya dalmaya basladi. Ve geceleride aciktiginda uyaniyor bir gozumu aciyorum yanimda biri miyavliyor:) emip tekrar uyuyor. Anlayacagin daha bunlar 40 kere uyku duzeni degistieecekler. Bazen az bazende cok uyuyacak sasiracaksin. Eger aciksa o zaten aglar ve ister senden. Ishalede cok dikkat et aman diyeyeim yaz ishalide fena olur. Kilo almaya basladiysa atlatmistir artik. Bu arada doktorun bahsettigi mamayi duydum gecenlerde. Pirinc unundan muhallebi yapiyorsun. Sulandir ama sivi seklinde daha iyi alir. Birde birisi dedi banada ben gunde 1 kere mama veriyordum cunku sen hergun tum vitaminleri alacak sekilde beslenemezsin ama mamada bilmem ne vitaminleri var takviye amacli veriyordjm dedi ve mantikli geldi. Isbasi yapinca eger sutum yetmezse bende gunde 1 2 verebilirim.
Bu arada su icin bol bol sutun gelsin diyenler yaniliyorlar. Sutun gelir ama su gibi gelir. Onemli olan iyi beslenmek. Arti iyi bir beslenmeyle sutumuz kaliteli olur. Tahin pekmezi bende yiyorum hergun. Gunde 2 bardak sut iciyorum. Sutun icine galactago damlayi atiyorum. Salatalik yiyorum.
Bu arada kizlar ben bozaya sardim fena halde. Cok guzel sut getiriyorum birde tarcinla icince harika oluyor. Tavsiye ederim.
Gecmis olsun canim sizede. Allah tekrar ettirmesin..
Kızlar bebegimin suya ihtiyacı olduğunu nasıl anlarım. Kv tepemde su ver deyip duruyo vermek istemiyorum ama icime de kurt dusuyo
SağolCisli bez sayisinin azalmasi
Bezinde pembe leke gormen
Bingildaginin ice dogru cokmesi
Sivi kaybi isaretleridir.
Biz de bu duruma yakınız. Yarım saat olmasa da bazen 1 saat bazen daha az meme istiyoruz ama emmiyoruz. 2 dk emip bırakıyoruz bizde de durum bu2.5 aylık olduk evdeyken hala yarım saatte bi meme arıyoruz.baskasının bebegi kucaga alışir bizimki memeye alıştı galiba diye korkuyorum.3-4 saat arayla acıkır yazıyor nette ,nerdee .ya bu yazılanlar yalan ya da bizim oğlan obur :)
Benim doktorum çok iyi bir doktor rezene ver dedi ayvadana papatya ver sen de iç dediRezene nin bebeklere verilmemesi lazım. Zararlıymis. İstersen sen de bi araştır. Suyu da memeden önce verirsen midesini doldurur az emer.
Erken değil mi kaç aylık oldunuzDiş çıkarıyoruz
Neeeee.Diş çıkarıyoruz
Nerden anladın canim?Diş çıkarıyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?