- 16 Aralık 2014
- 1.101
- 1.066
- 78
- Konu Sahibi agresifportakal
-
- #61.461
Canım kültür yaptırmanı tavsiye ederim belkide doktorunda böyle diyecek bizim kültürümüz çıktı 10000 degeriniz doktor bulaşmadır bu dedi heleki sen evde aldıysan dahada azdır dedi öbür doktor tahlille heöen antibiyotik verdi hala kızıyorum kendime ama demekki ondada bi hayırlısı varmış belki bilmediğim bişeyine iyi geldi kendim içinde diyorum senin içinde diyorum en büyük derdimiz bu olsun bem daha bide diyet yapıyorum bi çok şeyi yiyemiyorum doktor ye diyor ama korkuyorum yavrumun alerjisi varsa zarar vermim diye kaka tahlilimizde temiz çıktı ama dün doktor multitabsi degiştir devit verdi 10 gün sadece dedi kaka rengimiz bugun hafif yeşile döndü böyle bir etkisi oldu bizde haberiniz olsun sevgiyle kalınSelam kizlar benim kızımın idrar yollarıyla başım dertte yineiki gün önce bezinde pembe pembe lekeler vardı doktoru susuz kalmış su ver dedi verdim azaldı gibi şimdide sarı bir akıntısı var sizin kızlariniz da da varmı böyle bir durum.yarın doktora götüreceğim yine Offf offfff ((
Aayyyhhhava 40 derece bursada ve ben recep ruzgarla hastayim
Ates var bogazlar yaniyor
Teallam yaaa
Kizceye bisi olmasa barii
Nasil terliyorum birden sonra birden titreme geliyor
Recep ruzgarda terliyorum ve usuyorum diyordu aksam calpol icirdim gece ateslenmedi sabahta keyifli kalkti ama ben kiytirik parol icebiliyorum ve bi etkisini goremedim
Limonlu acik cay ictim
Ihlamur humana ilik ilik ama bisiin oldugu yok hufff yutkunmaktan korkuyorummn
Bahsettiğin yeme listesini bizimle de paylaşabilir misinKızlar selam.
4 gündür giremedim. Bi dünya yazmışsınız. Okudum okudum okudum:)
Alıntı yapmadan yazacağım artık.
Ek gıdaya geçenler olmuş. Şeftali karpuz filan verenler var. Karpuz alerjik bir besinmis. 9 aydan önce verilmemesi gerekiyormuş aklınızda olsun. Ben bu ara bebek liderliğinde beslenme BLW denilen bir yöntem var onu inceliyorum. Facebook da gruba dahil oldum. Orda listeler var hangi ayda bebek hangi besini yer. Püre,muhallebi,bebek bisküvisi yok.. Püre yapma çiğneme ve yutma fonksiyonlarını etkilyormus. Bebek kolaya alısıyormuş.kati yiyecekler karşılaştığında sıkıntı oluyormus.
Yani kısacası klasik yöntem pek önerilmiyor. Annelerin bize yaptığı gibi hemen bu tarhana kaynatayim. Cici bebe yumurta sarısı pekmez karıştıralım olayı yok. Bunlar bebeğin tatları almasını zorlastiryormus. Her besinin bi sırası var.
Benim oğlanın düzeni değişti. Geceleri 4 veya 6 saat uyuyan bebe,5 gecedir 1 buçuk 2 saatte bir uyaniyor. Memeden ayrılmıyor. Gece etmesi gündüz emmesinden daha faydalı olduğu için aman emsin diyorum çünkü kilomuz 6200 lerde.yavas ilerliyoruz.sagligo gayet yerinde çok hareketli.1 haftadır yüzükoyun dönüyor. Kolunu kurtarıyor. Yattığı yerde başını kaldırıp kalkmak istiyor. Ellerin tutunca da hemen ayaklarının üzerine dikiliyor ve çok mutlu oluyor. Bu hafta emeklemesine yardımcı olmak için yüzükoyun yatarken destek yapacağım. Boyun kasları gelişsin.
Uyku düzenimiz hala günde 15 saate yakın. Paso uyuyo.bana çekmiş
Bizden bu kadar çok yazdın
Canim daha yeni çıktık hastaneden 3 gün yattı enfeksiyondan artı 3 gün de antibiyotik iğne yedi en son kulturu de geçen cuma yaptırdık temiz çıktı anlamadım ki ben.birde gece cisini tutuyor bildiğin tutuyor yani sabah uykusu açılınca yapıyor acaba ondan mı yarın ola hayrolaCanım kültür yaptırmanı tavsiye ederim belkide doktorunda böyle diyecek bizim kültürümüz çıktı 10000 degeriniz doktor bulaşmadır bu dedi heleki sen evde aldıysan dahada azdır dedi öbür doktor tahlille heöen antibiyotik verdi hala kızıyorum kendime ama demekki ondada bi hayırlısı varmış belki bilmediğim bişeyine iyi geldi kendim içinde diyorum senin içinde diyorum en büyük derdimiz bu olsun bem daha bide diyet yapıyorum bi çok şeyi yiyemiyorum doktor ye diyor ama korkuyorum yavrumun alerjisi varsa zarar vermim diye kaka tahlilimizde temiz çıktı ama dün doktor multitabsi degiştir devit verdi 10 gün sadece dedi kaka rengimiz bugun hafif yeşile döndü böyle bir etkisi oldu bizde haberiniz olsun sevgiyle kalın
Alıntı yapamadım ama canım kilosu 6600 olan arkadaş canım maşallah boyunuz uzun bizimde kilomuz 6500 boy bilinmiyor her ölçen farklı bişey diyor kalkayımda ben ölçeyim hele
Canım su veriyomusun gece emzirmen nasıl ben her gece 2 çay kaşıgıda su veriyorum götürme bence bi kaç gün takip et doktorlarda el kadar bebelere ilaç ilaç daha yeni çıkmışsınız sen bilirsin ama ben tam 1 ay bekledim yine ilaç verirlerse diye korktum manyaklık benimkide işte sen bi kaç gün bekle bence antibiyotiği atması var dahaCanim daha yeni çıktık hastaneden 3 gün yattı enfeksiyondan artı 3 gün de antibiyotik iğne yedi en son kulturu de geçen cuma yaptırdık temiz çıktı anlamadım ki ben.birde gece cisini tutuyor bildiğin tutuyor yani sabah uykusu açılınca yapıyor acaba ondan mı yarın ola hayrola
Ergonomik olanlar 4 yasa kadar kullanilabiliyormus o kadar kocamanken istemezler tabi ama ne kadar kullansak kar :)İçinde durmayı pek sevmedi ztn kucağımda gibi tutuyorum içindeyken bırakınca kendini güvende hissetmiyo sanırım sarılmamı istiyor bende koymuyorum içine kucağımda taşımam en mantıklı olanı sanırım ztn kanguru zamanı geçti gibi zor oluyo belimi ağrıtmıştı be kere kullanmama rağmen
3 aydan sonra 400-600 gr kilo alimi beklenir gayet iyi yani hic bosuna mama verme. Bizde yarin kontrole gidecez sanirim o civarda kilo aldi artik hareketlendiler meme reddinin de gorulme zamanlari normal kilo alimiBizde 4ay kontrolü olduk 600 gr almış sınırda dediler doymadığını düşünüyosan üstüne mama ver dedi doktor ama benim içim el vermedi bugün ebe az almış ek gıdalara başlarsın mama kesnlkle verme dedi d oktorda ek gıda ver dedi az az vericem ztn vermek istiyodum damak zevki oluşsun diye, sen nasıl emziriyosun ben 2 saatte bir tek meme veriyorum bizmki dierine geçince hemen sinirleniyo bazen kabul ediyo ama 2 saat snra göğsüm şişmiyo tam bende sütüm yokmuş gbi hissediyorum tek meme vermek istiyorum o yzden ama açmı kalıyo acaba die düşünüyorum
Bahsettiğin yeme listesini bizimle de paylaşabilir misin
Ben de az diil mi dedim 650 gr almış, hayır ayına göre gayet iyi 7200 dedi, boyu da 3,5 cm uzamış, gelişimi normal anne sütü devam..Cnm ben kızımdan da tecrübeli olduğum için, bebeklerin huyu değişiyor , mesela 1 ay önce çok daha az eniyordu, emerken sinirleniyordu pes etmeyeceksin, her ingada daya memeyi:) nasılsa gaz bitti, benimkinin saati yok uykudan uyanınca ve uykusu gelince veriyorum bazen bakıyorum 10 dk soluksuz emdi süt yetmedi diye ötekini de veriyorum, yani amaç verebildiğin kadar ver sen ısrarcı olursan o da emicektir, ben buara ananaslı Malt içeceğine taktım sanki daha iyi sütüm.Bizde 4ay kontrolü olduk 600 gr almış sınırda dediler doymadığını düşünüyosan üstüne mama ver dedi doktor ama benim içim el vermedi bugün ebe az almış ek gıdalara başlarsın mama kesnlkle verme dedi d oktorda ek gıda ver dedi az az vericem ztn vermek istiyodum damak zevki oluşsun diye, sen nasıl emziriyosun ben 2 saatte bir tek meme veriyorum bizmki dierine geçince hemen sinirleniyo bazen kabul ediyo ama 2 saat snra göğsüm şişmiyo tam bende sütüm yokmuş gbi hissediyorum tek meme vermek istiyorum o yzden ama açmı kalıyo acaba die düşünüyorum
Halısı çok ince ben hiç kullanmadım, bi tiny love kick and play bi de bu var bizde , kesinlikle bunu çok seviyor, ışığı müziği çok iyi altına Bebek yorganı seriyorum yerde, mutfakta, yatakta çok güzel oynuyorresimlerde halısı çok küçük görünüyo ama gerçektede öylemi acaba?
Ben sagmiyorum ama Facebook da emziren annelere uyeyim orda söylenen buzdolabında yakın sıcaklıklara gelenler birleştirilebilirmiş.Bir sey soracagim kizlar, sagdiginiz sutleri birlestiriyor musunuz dolapta? Farkli zamanda sagilan sutler ayni posete koyulur mu ki?
Herkes 600 almış demek normal o zaman bizimde 7 kilo 65 cm 3 cm uzamış , meyveyi biraz dha geç vericem önce yoğurt ve muhallebi onlar tatsız 5. Ayda meyve veririm ztn bırakcak çocuk 6. Aydada meyveyi yerse gene bırakır memeyi bugün bi çay kaşığı keçi sütlü yoğurt tattrdım acayip eksitti suratı çok komkti:) tam hepsni yutmadı emmeye çalışıyo ztn doğru düzgün yemeye başlayana kdr 6 ay olcak anne sütü gene eskisi gbi içicek çnkü doyumluk veremicem bi çay kaşığıyla başladım , sağol tavsiyen için maltlı b12 içiyorum ama normalinide başlarda içiyodum gene içerim olmadıBen de az diil mi dedim 650 gr almış, hayır ayına göre gayet iyi 7200 dedi, boyu da 3,5 cm uzamış, gelişimi normal anne sütü devam..Cnm ben kızımdan da tecrübeli olduğum için, bebeklerin huyu değişiyor , mesela 1 ay önce çok daha az eniyordu, emerken sinirleniyordu pes etmeyeceksin, her ingada daya memeyi:) nasılsa gaz bitti, benimkinin saati yok uykudan uyanınca ve uykusu gelince veriyorum bazen bakıyorum 10 dk soluksuz emdi süt yetmedi diye ötekini de veriyorum, yani amaç verebildiğin kadar ver sen ısrarcı olursan o da emicektir, ben buara ananaslı Malt içeceğine taktım sanki daha iyi sütüm.
Ek gıdaya geçeceksen de amaç damak tadı oluşmasın :) o yüzden tatsız tuzsuz şeyler vermelisin, meyvenin şekerli tadını alırsa memeyi tamamen bırakır, çok iyi araştır, ilk 6 ay tamamen anne sütü vermeye çalış sevgiler..
Benim doktor da otribebe kullanabilirsin çünkü yüzde yüz deniz suyu diyor. Gerçekten üstünde de öyle yazıyor. Benim doktor otrivine kullanma demişti. Çünkü o kimyasal ve dediğin gibi burun mukozasını bozuyor. O nedenle kafam karıştı...Canım dediğim gibi benim doktor çok katı. Burun mukozasını bozuyormuş. Bu gittiğimde yine sordum " sakın verme Hakkı'mı helal etmem " dedi. Serum yap dik tut diyor. Gerçekten de içi doluyken beyaz beyaz yaklaşıyor nefes alıp verdikçe. Tırnağımın ucuyla alıyorum.
Güneş koruyucuya da ihtiyaç yokmuş. Kısa süreli başını koruyarak güneş görebilir. Kimyasal olduğu için de 6 aydan sonra kullanabiliriz dedi.
Çok güveniyorum doktoruma şehir dışından bile çok hastası var. Umarım doğrudur söyledikleri. Uyuyorum hepsine. Bakalım daha neler duyacağım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?