- 22 Ağustos 2014
- 1.763
- 2.145
- 133
- Konu Sahibi agresifportakal
-
- #61.641
Iltihabi nasil anladiniz oglum surekli kulak ve burun kasiyor.ve yatakta yuzustu donmeye calisiuor surekli.ben uykusu geldigi icin kilak kasidigini dusunmustum bilgilendirirseniz sevinirin
ben sahsen kendı adıma hıssı bozuyor dıyenlerdenım, esımde kullanmayı sevmıyor zaten...
su an gerı cekılme ıle korunuyoruz bu bır korunma yontemı degıl dıyenler olacak ama erkek tecrubelı ıse rıskı cok dusuk, hap ve ıgne ve spıralede ben karsıyım hormon almak ıstemıyorum...
bu arada bız 5 yıl gerı cekılme ıle korunduk bebegımız planlı ıdı ılk ayda da hamıle kalmıstım korunmayı bırakınca..
Cok geçmiş olsun bizimkide bgun surekli aglayarak istedigini yaptirmaya calisiyor bakalim kulaga olan dokunmalari artarsa gideyim bana disten kaynakli gibi geliyor.sallanmadanda uyumuyor artik surekli kucak istiyor.bende yatarak emziriyordum bakalim sizinki gibi Deneyeyim teşekkür ederim bilgiler icin hayirli sifalar diliyorum bebeginizeRüzgar uslu bi Bebek ,
İlk belirtisi memedeyken kulağını tutup kendini memeden çekerek ağlaması ve akşam 8 de uyuyan çocuğum 12 ye kadar uyumaması oldu, aynı gün Kusmaları başladı ara ara , ogün dedim bunda bişey var, gittik doktora orta kulak sıvı var dedi Ağrı'sı olduğu için kulağı tutuyor dedi,
İlk etapta takip edelim , yatarak emzirme, burnu tıkanmasın , kucakta kafa yukarda emzir dedi sadece calpol başladık , birkaç gün iyi gibiydi , son iki gün sol memeyi emmemeye başladı ( sağ kulakta yoğun) dün de kusması arttı ağlamaktan helak oldu çocuğum, gittik doktora gerileme yok iç kulağa geçmemesi için mecburen antibiyotik başladı, 10 gün kullancaz,..
KardelenRuzgar çok geçmiş olsun. Çabucak iyileşir inşallah. Onlara geleceğine bize gelsin hastalıklar.
Sormayın benim de komşum 2 hafta önce hasta oldu. Ateşlendi titreme üşüme filan. Dr A giderken de biri 2 aylık biri 3 yaşında kızlarını bana bıraktı. Ben de seve seve baktım. 2 saat bile olmadan serum yiyip geri geldi. Kapida konustuk sadece ve tayinleri ciktigi icin vedalastik. Bu kisa zamanda hastalık ondan bana geçti. Cumartesi günü her yanım ağrımaya başladı ve ateşim bi anda 38.8 e çıktı. Birden titreme ve aşırı derecede üşüme. Hemen sezaryen sonrası verilen ağrı kesici dicloflam dan içtim. Duş aldım. Ateşim 1 saat içinde geçti ama uçuk çıktı. Bebeğime de geçer mi diye kara kara düşünmeye başladım. Ona sordum onun uçuklari geçmemiş kızlarına...inşallah bizimde geçmez. Yoksa oğlanın uçuk çıkarmasına hasta olmasına dayanamam.
Toparlandi biraz daha iyi emmesi duzeldi cok sukur.İnşallah çabucak iyileşir kuzucugun canımİnşallah toparlamıştır
Bakalım bizimde bu ay orta kulak iltihabımız var 1 hafta direndik ama ilerlemiş mecbur antibiyotik başladık 10 gün kullancaz inşallah çok etkilemez kilo alımını
Kac aylik oldunuz sunneti peki?memnunmusunuz bende dusunuyorum 3ay 12 gunluk.bu arada emziren anneler grubu var face te cok yardimci bu konilardakızlar dün regl oldum. geçen yıl mart (kalbi duran bebeğime) ve haziranda regl olmuştum en son :) 14 ay olmuş garip hissediyorum. sıvakta ped takmak zormuş :) bebek emmeyi azaltmasa olmazdım. bırakıyor emmeyi. sünnetle beraber iyice bıraktı.
Kac aylik oldunuz sunneti peki?memnunmusunuz bende dusunuyorum 3ay 12 gunluk.bu arada emziren anneler grubu var face te cok yardimci bu konilarda
Rabbim acil şifalar versin bebisinize4ay 1 haftalıkken olduk, geçen cuma. kontrole gitmedik daha
KardelenRuzgar çok geçmiş olsun. Çabucak iyileşir inşallah. Onlara geleceğine bize gelsin hastalıklar.
Sormayın benim de komşum 2 hafta önce hasta oldu. Ateşlendi titreme üşüme filan. Dr A giderken de biri 2 aylık biri 3 yaşında kızlarını bana bıraktı. Ben de seve seve baktım. 2 saat bile olmadan serum yiyip geri geldi. Kapida konustuk sadece ve tayinleri ciktigi icin vedalastik. Bu kisa zamanda hastalık ondan bana geçti. Cumartesi günü her yanım ağrımaya başladı ve ateşim bi anda 38.8 e çıktı. Birden titreme ve aşırı derecede üşüme. Hemen sezaryen sonrası verilen ağrı kesici dicloflam dan içtim. Duş aldım. Ateşim 1 saat içinde geçti ama uçuk çıktı. Bebeğime de geçer mi diye kara kara düşünmeye başladım. Ona sordum onun uçuklari geçmemiş kızlarına...inşallah bizimde geçmez. Yoksa oğlanın uçuk çıkarmasına hasta olmasına dayanamam.
KardelenRuzgar
sclkvnc
Çok geçmiş olsun. Uçuğun tamamen geçene kadar bebeğini öpme canım. Ben uçuktan çok çektiğim için biliyorum. Uçuk bir virüs ve bebekken uçuklu birinin bebeği öpmesiyle bulaşıp yerleşiyormuş. Neresinden olursa olsun geçene kadar öpme bulaşmaz inş.
Cekilme ile korunanların %25 i istemedemd hamile kalıyormusben sahsen kendı adıma hıssı bozuyor dıyenlerdenım, esımde kullanmayı sevmıyor zaten...
su an gerı cekılme ıle korunuyoruz bu bır korunma yontemı degıl dıyenler olacak ama erkek tecrubelı ıse rıskı cok dusuk, hap ve ıgne ve spıralede ben karsıyım hormon almak ıstemıyorum...
bu arada bız 5 yıl gerı cekılme ıle korunduk bebegımız planlı ıdı ılk ayda da hamıle kalmıstım korunmayı bırakınca..
Kıs oyuncaga niye karşısın1. Kalabalığa, hasta ziyaretçilere, öpücüklere, ilgisiz babalara.
2. “Bırak ağlasın, kucağa alışır” fikrine ve zikrine.
3. Sarılık diye zırt pırt kanının alınmasına.
4. Özel dekore edilmiş, tekstile ve ıvır zıvıra boğulmuş bir odaya.
5. Hamur gibi yoğurulup, çeşitli kılıklarda fotoğrafının çekilmesine.
6. Oyuncağa.
7. Anne sütü dışında bir içeceğe, yiyeceğe, vitamine. (gerekli durumlar hariç elbette)
8. Aşırı soğuk ya da aşırı sıcak ortamlara, eve kapatılmaya, kırk kat giydirilmeye, yorgana, yastığa.
9. Alt açma mobilyası ve arkadaşlarına. Kıpırdamaya başlar başlamaz işe yaramaz oluyor o yüksek eşya. Her yerde alt değiştirme becerisini kısa zamanda kazanacaksınız zaten.
10. Dev bebek eşyası çantasına. (Bir çantaya ihtiyaç var tabii ama bu iş için satılanların hem kendisi ağır hem omuza takıldığı için kullanışsız. Eğilip doğrulurken düşer, bebekle beraber taşımak zor. En iyisi bebek slingle öne, sırta da hafif bir sırt çantası.)
11. Yıkama, yağlama, paklama, yumuşatma, nemlendirme vs. için bilumum kimyasal içerikli şişelere.
12. 20 kilo ağırlığında, ikinci el araba fiyatında pusetlere.
13. Gürültüye alışsın diye çok sesli ortama.
14. Tüllü, çiçekli, boncuklu, fermuarlı, yetişkin kıyafeti kesimli giyeceklere. Pijama-kıyafet ayırımına. Ayakkabıya. Zıbına (çok kullanışsız). Eldivene (kesin hemen tırnaklarını dokunsun kendine yavru), bornoza, hastane çıkışı takımına.
15. Çok bilmiş büyükannelere, komşu teyzelere, eltilere, görümcelere; kısacası yurdum teyzelerine (Onlarla asla tartışmaya girip keyfinizi kaçırmayın. Her dediklerine hı hı deyip, güvendiğiniz doktorunuzu dinleyin.)
Benimki memede uyumuyor asla bizimkiler diyor bu nasıl bebek memede uyumuyor ancak ayagımda sallayarak uyutuyorum o bile zorla şu anda sallıyorum önce şarkılar türküler söylüyorum yoksa yatınca aglıyor sonra baktım dalmıyor karnına hafifce tıpıslıyorum gündüz ve gece uykusuna yatması böyle gece hiç ayagımda sallamadım şükür diger arkadaşlar siz nasıl uyutuyorsunuzHanimlar bebisleri nasil uyutuyorsunuz?ayaga alisti benimkki cok hareketli dur durak bilmiyor yuzustu donmeyibogrendi donerken bile sinirleniyor.uyku egitimi veren var mi?memede uyuyor bazen
Calismaya baslayacagim bakalim nolacak gece uykusuna yatarken salliuorum emmeye kalkinca zaten memede uyuyor ama alismasin memeye diyorlar ben uokken nasil olacaksa :/Benimki memede uyumuyor asla bizimkiler diyor bu nasıl bebek memede uyumuyor ancak ayagımda sallayarak uyutuyorum o bile zorla şu anda sallıyorum önce şarkılar türküler söylüyorum yoksa yatınca aglıyor sonra baktım dalmıyor karnına hafifce tıpıslıyorum gündüz ve gece uykusuna yatması böyle gece hiç ayagımda sallamadım şükür diger arkadaşlar siz nasıl uyutuyorsunuz
Meme de uyutuyorum canım. Uyku saatine göre de hafif emzirmeyi ayarliyorum. Bende eskiden arada ayakta sallardim bikaç gün dayanip unutturdum . Zorda kalirsam emerken saç kurutma açıp daldiriyorum (eğer çok uykusu var ve dalamiyor ise ) uyku eğitimini hala okuyorum ama çok karşı olanlar da var bu eğitimlere . Hala arastiriyorum orta yolu bulmaya calisacagim. Ama ayakta sallama en sakat yollardan biri. Hemen bırak cnm. Ve inat et asla sallama. Gerekirse yemek yapma bikaç gün is yapma bebeğini gezdirin oyala kendi uyuyakalsin emerken yada gezerken. O sallama uykusu ztn çok diken üstü bi uyku çok çabuk uyaniyor bebek. Alistiginda göreceksin sallamayinca daha uzun uyuyor. Meme de dalsin besigine bırak. Ağlarsa bi daha al emmeye bidaha dene böyle böyle alsir.Hanimlar bebisleri nasil uyutuyorsunuz?ayaga alisti benimkki cok hareketli dur durak bilmiyor yuzustu donmeyibogrendi donerken bile sinirleniyor.uyku egitimi veren var mi?memede uyuyor bazen
Himm simdi gordum bunu meme ye de alismayacaksa nasıl yapacaksın bilemedim. Uyku eğitimi vermeyi deneyebilirsin çelik gibi sinir ve güçlü bi bünye lazım ama ilk aşamasında :/Calismaya baslayacagim bakalim nolacak gece uykusuna yatarken salliuorum emmeye kalkinca zaten memede uyuyor ama alismasin memeye diyorlar ben uokken nasil olacaksa :/
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?