- 6 Ağustos 2010
- 1.892
- 3.809
- 333
- Konu Sahibi Nurbebekistiyor
-
- #22.681
Evet oluyor canım. Özellikle sabahları yaşıyorum bu durumu.Kizlar bana bakın 17 haftalik hamileyim bazen sık olmamakla beraber çocuk karninda sertleşiyor sizin de oluyor mu
@elcio ah kuzum gel de onlara anlat bşrde dalga gecer gıbı baska bır ısımde soyluyorlar tarihi eser beni delirtmek için hepsi gülüp gecıyorum ama kendı kendımı de yıyorum sırf saygımı yıtırmıyım dıye susuyorum
bu ne ya töbe töbe gözüm korktu beim kaynanayı alıp tepemde gezdireyimHeee o kadar da sakin olmamış canım (ki zaten sakin olamaz insan). Eşinin tepkisi ne oldu peki?
Bizimkilerde sürekli şu ismi koyun falan diye karışıyorlardı hiç benim fikrimi sormadan söyledikleri isimlerde hep erkek ismiydi... Birde bana İnşAllah 3 oğlun olur hiç kızın olmaz da benim kızıma gözün düşer (içinde ukte kalır) demez mi... o an ne diyeceğimi şaşırmıştım.. Güldüm geçtim aradan haftalar geçti, Rabbimin lütfu bir kızım olacağını öğrendim.. Kv ben oğlan istiyordum ama diyor birde.. Tövbe YaRabbim....
Sağlıklı sıhhatli olsun da canım ilk bebeğin mi? Hayırlı evlat olsunlar inşAllah...Hayırlısı olsun :) benim gönlümden hep kız geçmişti ama erkek dedi siz böyle diyince o zaman kesinleştirdim bende şimdi oğlum olacak die :)
Bu arada bu sözleri hani kavga, tartışma anında söylemiyor normal otururken söylüyor... O an kızını mı övmek istedi ne yapmak istedi hala aklım almıyor.. Tabi bende iyi bir kaynanam var zannediyordum ama hamile olunca tüm herşey ortaya çıktı:) İnşAllah sizinki gerçekten iyidir... Kimseye iyi diyesim gelmiyor çünkübu ne ya töbe töbe gözüm korktu beim kaynanayı alıp tepemde gezdireyim
ben anlamıyorum bu haftada nasıl hala anlayamıyolar, cihazlar mı çok eski acaba, yoksa doktorlardan mı kaynaklı, benim doktorum 11+4'de yüzde yüz erkek dedihiç bir yorum yapılmamış olması inan daha güzel.
Biraz fazla beklemiş olacaksın ama kesin ve net olarak öğreneceksin umarım.
Benim kafamı 14+2 de her ikisi de olabileceğine dair yorum yapıp karıştırdılar.
Dün (16+1 de) kontrolüm vardı, artık karışıklık istemiyorum diye sabahtan başka bir doktora daha muayeneye gittim.
Bu bebek kız dedi, diğerleri kordonla karıştırmıştır dedi.
Oh öğrendim dedim.
Öğleden sonra kendi doktorum da cinsiyetine erkek dedi (baktığı bölümde ben de çıkıntı gördüm). "erkek mi?" diyebildiğimi hatırlıyorum. Diğer doktorun dediğini anlattım, başla bir pozisyondan baktı, evet kız dedi. 20.haftada tekrar bakıp netleştiririz dedi :)
Kızım diye seviyorum artık minnoşumu :)
bende şimdi doktordan geldim geçen hafta başka doktora gittim kesin erkek ddi.bugunde sonuç göstermeye gittim muayene etti başka doktor oda kesin erkek dedi canım bende tereddüttydim ama kesinleşti bugun erkek erken belli oluyormuş kızda hata çıkıyoBen 17+4 haftalık hamileyim doktor bana 4 gün önce cinsiyetini %100 erkek dedi pipisini bizde gördük ama göbek kordonuda olabilirmi diye düşünüyorum alışverişe daha başlamadım başlasammı yanılırmı doktor bana fikir verebilirmisiniz...
benimde sorunlarım olu sonra alo fetva hattını ardım diyanetin günaha giriyorum bu kadın beni delirtiyo deim.ordaki hoca bana evlilikm siyaset gibir.mutlu olmak istiyosan politik ol dedi.dediğini yaptım gerçekende çok huzurluyum şimdi kaç ipte oynuyorum bir bilsen cambaz gibi:)Bu arada bu sözleri hani kavga, tartışma anında söylemiyor normal otururken söylüyor... O an kızını mı övmek istedi ne yapmak istedi hala aklım almıyor.. Tabi bende iyi bir kaynanam var zannediyordum ama hamile olunca tüm herşey ortaya çıktı:) İnşAllah sizinki gerçekten iyidir... Kimseye iyi diyesim gelmiyor çünkü
Benim doktorum yaptırmak zorunda değilsin dedi 2 gittiğimde de sordum gerek yok dediTetanoz aşısını yaptırmamı önerdi doktorum.
21. haftada sağlık ocağına gidip yaptırmayı planlıyorum.
Doğumun steril ortamda olmaması gibi durumdan bahsedilerek tetanoz aşısı gündeme geliyor, fakat trafik kazası, ya da başka basit yaralanmalar da tetanoza sebep olabiliyormuş canım.
Yaptırmayı planlıyorsan bir iki hafta içinde gidip ilk dozunu yaptırabilirsin, bu aşının bebeğimize hiçbir zararı olmadığı gibi aksine onun da aşılanmasını sağlıyormuş.
Zaten doğduktan sonraki aşı takvimlerinde de bu aşı mevcut.
Ben de anlayamadım canım.ben anlamıyorum bu haftada nasıl hala anlayamıyolar, cihazlar mı çok eski acaba, yoksa doktorlardan mı kaynaklı, benim doktorum 11+4'de yüzde yüz erkek dedi
amin canım, doktorların hepsi aynı hastanede mi? Yoksa başka başka yerlere mi gidiyorsun? 3 doktor da az değil çünkü, bebiş saklıyor mu napıyor ciddenBen de anlayamadım canım.
Erkek olsa net belli olurdu sanırım.
Ama kafama takılan kızsa neden erkek diye karıştırılıyor?
Yani 3 farklı doktor bir taraftan bakınca erkek, başka taraftan bakınca kız yorumu yaptı.
Her üçününde baktığı pozisyonlardan ben de çıkıntıyı gördüm ya da görmedim.
Yani onlara da kusur bulamıyorum ki...
Artık 20 haftada netleşecek bakalım.
Ben ikinci prensesimi beklediğime kanaat getirdim.
Sağlıkla gelsin pamuk kuzularımız...
ben de ilk hamileliğimde vurulmamıştım canım.Benim doktorum yaptırmak zorunda değilsin dedi 2 gittiğimde de sordum gerek yok dedi
kendime değil de babasına almayı düşünüyordumAy o kadar rahat birşey ki inanamazsın. Oğlumu uzunca süre taşıdım bununla. Hem o çok rahat ediyordu. Hem bana fazla ağırlık vermiyordu. Hem de hep çok yakınımdaydı dışarıdayken. Denemeni tavsiye ederim.
şanslıymıssınBen 11 sene oğluma hamileyken eşimin abisi vefat etti. Hamileliğim boyunca onun ismini koymak istediklerini ima ettiler. Eşim de bayağı istiyodu. Ama ben yeni ölen birinin ismini vermek istemiyordum oğluma. Zaten bu konuda karışan büyüklere de uyuz oluyorum. Sanki on kere doğuruyor insanlar. SOnra son ayımda birisyle tanıştık. Konu açıldı. Adam eşime dedi ki. Ben doğduğumda 18 yaşında bir abim varmış. Yeni ölmüş. Onun adını vermişler bana. Küçüklüğüm beni çağırdığında abim aklına gelip ağlayan insan anılarıyla dolu. 18'e gelir gelmez değiştirdim adımı. Sakın böyle birşey yapmayın dedi. Allah razı olsun :) Eşim de benim ve kendisinin istediği iki ismi kullanma konusunda ikna oldu. Şimdi bunda kimse sesini çıkarmıyor bile.Öyle geniş geniş düşünüyoruz. Tavsiyelere açığız tabi ama kimse haddini aşamıyor. Baştan nasıl olursa öyle devam eder. Kibarca devredışı bırakmak lazım böyle insanları.
Canım ilki (14+2) Medicalparkda, ikincisi (15+0) ODTÜ'de sağlık merkezinde, üçüncüsü de (16+1) GATA'da...amin canım, doktorların hepsi aynı hastanede mi? Yoksa başka başka yerlere mi gidiyorsun? 3 doktor da az değil çünkü, bebiş saklıyor mu napıyor cidden
Öylemi diyorsun yaptırım yani...birde doktor dediki tetenozu olacagınıza hepatit b olun o daha tehlikeli heryerden kapılır mikrop kuaförden manikürden ameliyathaneden heryerden ve sonuçları organ nakline kadar gidiyor dediben de ilk hamileliğimde vurulmamıştım canım.
O zaman sağlık bakanlığının aşı takviminde yoktu da mı olmadım hatırlamıyorum.
Ama biraz araştırınca, doktorum da önerince olmaya karar verdim.
Dünya hali... Allah korusun... Bizler sadece doğum sürecinde hastanedeki tehlikeleri düşünüyoruz ama, her an etrafımız tehlike dolu.
Bebeğime de zararı yok, muhtemel faydası varsa, neden olmayım ki?
Biraz ağrı yapıyormuş ama, pamuğuma sağlıkla kavuşayım da...
Zaten hergün kan sulandırıcı iğne oluyorum. İki de aşı olmuşum çok mu diye düşünüyorum.
Bende durum böyle bitanem...
ızgarada pişirmek isterdim ama yok.Canım somonu nasıl pişiriyorsun?
ye ye afiyet olsun. sonra bi 6 kilo daha al
Bugün olmam gerektiği kanaatine vardım canım.Öylemi diyorsun yaptırım yani...birde doktor dediki tetenozu olacagınıza hepatit b olun o daha tehlikeli heryerden kapılır mikrop kuaförden manikürden ameliyathaneden heryerden ve sonuçları organ nakline kadar gidiyor dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?