- 21 Ağustos 2014
- 6.732
- 3.835
- 248
- Konu Sahibi Nurbebekistiyor
-
- #24.401
Canım kötü düşünmemeye çalış Allah'tan ümit kesilmez biraz daha bekleyin bakalım ama yine de herşeye hazırlıklı olmak lazım tabi... Kız bebeklerin kalp atışlarıyla ilgili bilemiyorum ne derece doğru ama 8. haftalıkken kalp atışları için gitmiştim... Dualarım seninle inşAllah bebeğin sıkı sıkıya sarılır...Ocak anneleri merhaba,
Ben Nisan anneleri grubundayım ama sizlerin görüşüne ihtiyacım var. Biraz uzun anlattım kusura bakmayın
Son regl tarihim 1 Temmuz bugün itibariyle 7+0 hamileyim baştan herşey yolundaydı geçen hafta 5+5 te Vaginal ultrasonda kese 10’25 olarak izlendi 5+0 olarak hesaplandı regl tarihine göre 5 gün geriden geliyordu. 8 gün sonra bugün yapılan Vaginal ultrasonda kese 16 mm ve yolk kese oluşmuş ancak embriyo ve kalp atışı görülmedi , Dr 2-3 sonra bakılıp kürtaj ile sonlandıralım dedi internette 10. Hafta da bile kalp atışının Çıktığı yazılı olduğu tecrübeler var. Kese hala geri görünüyor. 6 haftanın Başında gibi görünüyor. Bu nedenle alınsın denildi ama ben bekleyeceğim. 4gün önce bakılan Bhcg 20.900 çıktı progestan 40 çıktı kan sulandırıcı iğne de kullanıyorum ama bir ağrım ya da kanamam yok, ne önerirsiniz, beklemek durumu böyle şeyler yaşayan var mı lütfen desteğinize çok ihtiyacım var. Böyle şeyler yaşayanlar bilgi verin bana
Sizlere bir şey sormak istiyorum 7+2 oldu bugün bu akşam dr a gideceğim inşallah bu kez kalp atışını ve bebeği görebilirim. Bazı forumları okurken ve yakın çevremde de 3 kişide kız bebeklerin 1-2 hafta geri geldiği daha sonra toparladığı gibi bazı bilgiler aldım. Tabi bu durum beni umutlandırdı, ablam mesela kızı doğana kadar 2 hafta geriden geldi, görümcem 30 haftalık hamile ilk haftalarda 8 haftalıkken dr 6 haftalık demişti dr. geriden geliyor demiş ve bebeği kız olacak 12. haftada toparladı, bir arkadaşımda bebeğin geri olduğunu söylemişti ama ne o zaman ne kadardı hatırlamıyorum üzümüştü baya dr kız olacak sanırım kızlarda böyle olabiliyor demişti ona şimdi bu gebeliği kimseyle paylaşmadık o yüzden soramıyoru oğlumda böyle şeyler yaşamadım hatta tam tersi 10 gün önden gidiyordu 37. hafta da 3750 doğdu o yüzden aklıma acaba soruları takıldı forumlarda da kalp atışını geç duyanların genelde kızı olacağını gördüm hep acaba böyle bir durum yakınlarında yaşayan duyan var mı? Çaresizlik insana umut aratıyor. Birde bazı belirtilerde azalma hissediyorum internette 7. hafta başında gebelik belirtileri azalır diyor. Bulantıya çok takılmıyorum oğlumda da doğru dürüst hiç olmamıştı kusma 1-2 yi geçmedi ama göğüs ağrısı başlarda çok ağrıyordu yaklaşık 4-5 gün önce sanki göğsümdeki acıma hissi azaldı gibi yine var yine uçları belirgin büyük ama acısı daha az sanki sizlerde durum nasıl benim bebeğim beni bırakıyor diye mi böyle şeyler yaşıyorum acaba
2 hafta kaynamaz dogum oncesine cekilir sendikayla görüşün.Canim valla sabahci olursam doğum sonrasına aktaracagim iznimi eğer öğlenci olur ve zorlanirsam erken alırım sansimiza bak ki iki haftamiz sömestr tatilinin içinde kaynıyor anaokulu öğretmeniyim çocuklar dikkatli olur biz de onlara da kiyamiyorum başlayacağım en fazla 4 ay çalışıp bırakacağım biraz da bu yarı yolda bırakmak zorunda kalmak da bu sene başlama isteğimi etkiliyor
Ben de öyle düşünüyorum.Evet doğuma kadar gitmeyeceğim. Doktorla da konuştum. Yani seminere gidip sonrasında heyet raporu alacağım. Okullarda geç açılacak olunca ihtiyacım 47 gün kalıyo. Doğum izni sonrası da ücretsiz izin derken bu seneyi böylece kapatırım inşallahhhhh
Biz daha güzelini paylaştık :) dimiNil Bebek İhtiyaç Listesi:
Giyim ve Tekstil listesi:
- 2 adet hastane çıkışı (8’li takımlardan)
- 5 adet badi
- 5 adet patikli pantolon
- 5 adet çıt çıtlı badi
- 5 adet tulum
- 5 adet zıbın seti
- 6 adet çorap , önlük, eldiven, şapka
- 10 adet ağız mendili
- 2 adet battaniye (penye ve peluş)
- 2 adet banyo havlusu
- 1 adet uyku seti. 2 adet nevresim takımı
- 1 adet alt açma minderi
- 1 adet yan yatış yastığı
- Banyo ve bakım ihtiyaç listesi:
- Göbek bakım seti
- Küvet, kova, maşrapa, küvet süngeri ve filesi
- Bebek şampuanı, pişik kremi, bebek yağı
- Ateş ölçer
- Burun aspiratörü
- Tırnak makası
- Biberon, mama tabağı, mama kaşığı
- Emzik ve emzik tutacağı
- Çamaşır torbası
- Bebek bezi, popo temizleme pamuğu ve ıslak mendili
Anne İhtiyaç Listesi:
- 2 adet Emzirme geceliği
- Emzirme atleti, emzirme sütyeni ve külot ( ihtiyaç sayısı ? )
- Gögüs pedi ve normal Ped
- Gögüs ucu kremi
- Emzirme yastığı
Kızlar aralık annelerinde buldum
Kizlar zaten yaz kis Yenidoğan penye takim. Kışlık derken ne almayı planliyorsunuz?bide bizimkiler kış çocuğu o yüzden kışlık almak lazım hep, burda baktım aslında ama kışlık çok bişey yok bir ay daha beklicem
Canim ismini hatirladim. Bartolin kisti. Druna sor istersen.kızlar gene randevu aldım ben, gene sağ tarafım şişti, bir şişiyor bir iniyor anlamadım yaw, acaba havasızlıktan mı is yerinde sıcak oluyor
Bence diger listeyi bitirin. Netten daha kolay oluyor fiyat karsilastirmasi.kaç yer dolandım bilmiyorum
önemlı olan seyler beşik, araba, puset falan aslında
onlara yogunlasmak lazım. ben kıyafete yogunlastım
Travel system en iyisi. Hem ana kucagi hem oto koltuğu hem de puset içi çünküAnakucağı mı bakıyorsunuz, acaba puset mi yoksa anakucağımı daha kullanışlı olur hiç bilmiyorum...
Ben kendi besigimi paylasmistim. Graco lovin hug.şu kendi kendine sallanan müzikli olanlar var yaa onlara bakıyorum. puset dışarda taşımak için olaan benimki evde kullanılıyor. çocuğum sever de inşallah beni yormazzz
Kiyafet zaten hediye de geliyor. Siz 2 tam takım hst cikisi alsaniz. 1 amne 1 kv alsa zaten toplamda 6 takim kitafet eder.Bu ihtiyaç listeleri bana çok fazla geliyor yahuuu. Bu kadar fazla şeyi ne zamn giydiricez. arkadaşım yeni doğum yaptı 30 günlüktü ilk giydiği herşey olmamaya başladıı. Yenidoğandan çok az almamız gerekiyo galiba 0-3 de gene biraz daha iyi gidecek sizlerin de söyledii gibi ama . Her çocuk kendi kullanma klavuzuyla geliyor sonuçta yaşayalım ve görelim bakalım nelere ihtiyaç duyacağız. Tabi bizimkiler bi de kış çıcuğu olavağı için inşallahh içli dışlı belki daha çok şeyr ihtiyaç duyacağız ama offfff bilemedim yahuuu
Sonra giydirmeden eskimez insallah. Cocugun boyu kilosu bilinmeden kar edecem derken zararetmezsiniz inşallah.Ben önümüzdeki yaz için bir şeyler aldım, şu anda onlar indirimde zaten kışlıklar çıkınca kazık kazık alıcaz mecbuuur
Kanguru tercih edenler var. Biz travel system amakucagini kullandik. Tasisin kocalar.Ayyy bi anda pusetten soğudum yaaaaeee neyle taşıcaz bu bebişleri yaaa ana kucağıda kocaman bişey (
Gecmis olsun yapma bi daha :/Kızlarrr acil durummmmm
Yarım saat önce bir şeye uzandım almak için göbeğime bi ağrı saplandı sonra hafifledi çamaşır falan katladım beş on dk geçti ağrı şiddetlendi kıpırdayamıyorum şuan. Daha önce 2 3 defa olduydu 2 dk sürmedi. Bu kez uzun sürdü kramp gibi kalakaldım öyle. Nefes alırken bile artıyor ağrı. Böyle olan var mı hiç
Tabii Allah korusun.Uzanmak sakincali mi? ben evde hep uzanıyorum bilmeden
İnşallah canım, Dr da çok önemli çok moralimi bozdu direk kürtaj hani o gün tamam desem hemen alacaktı bile, Rabbim bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin kız mı peki ?Canım kötü düşünmemeye çalış Allah'tan ümit kesilmez biraz daha bekleyin bakalım ama yine de herşeye hazırlıklı olmak lazım tabi... Kız bebeklerin kalp atışlarıyla ilgili bilemiyorum ne derece doğru ama 8. haftalıkken kalp atışları için gitmiştim... Dualarım seninle inşAllah bebeğin sıkı sıkıya sarılır...
İstersen başka bir doktora daha görün canım, Amin inşAllah, evet kızım olcak Allah nasip ederse...İnşallah canım, Dr da çok önemli çok moralimi bozdu direk kürtaj hani o gün tamam desem hemen alacaktı bile, Rabbim bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin kız mı peki ?
Travel system ona da bakmadım değil hani hepsi bir arada, sizin kullandığınızın markası neydi memnun muydunuz,?2 hafta kaynamaz dogum oncesine cekilir sendikayla görüşün.
Ben de öyle düşünüyorum.
Biz daha güzelini paylaştık :) dimiAhseninannesi
Kizlar zaten yaz kis Yenidoğan penye takim. Kışlık derken ne almayı planliyorsunuz?
Canim ismini hatirladim. Bartolin kisti. Druna sor istersen.
Bence diger listeyi bitirin. Netten daha kolay oluyor fiyat karsilastirmasi.
Travel system en iyisi. Hem ana kucagi hem oto koltuğu hem de puset içi çünkü
Ben kendi besigimi paylasmistim. Graco lovin hug.
Kiyafet zaten hediye de geliyor. Siz 2 tam takım hst cikisi alsaniz. 1 amne 1 kv alsa zaten toplamda 6 takim kitafet eder.
Sonra giydirmeden eskimez insallah. Cocugun boyu kilosu bilinmeden kar edecem derken zararetmezsiniz inşallah.
Kanguru tercih edenler var. Biz travel system amakucagini kullandik. Tasisin kocalar.
Gecmis olsun yapma bi daha :/
Tabii Allah korusun.
İnşallah sağlıkla doğar kızın canım, bak sende benzer bir hafta da duymuşsun, tek duam bana da öyle olsun inşallah akşam duyarım kalbini çok heyecan yaptım vakit geçmek bilmiyor...İstersen başka bir doktora daha görün canım, Amin inşAllah, evet kızım olcak Allah nasip ederse...
İnşAllah canım hadi bakalım güzel haberlerini bekliyoruz...İnşallah sağlıkla doğar kızın canım, bak sende benzer bir hafta da duymuşsun, tek duam bana da öyle olsun inşallah akşam duyarım kalbini çok heyecan yaptım vakit geçmek bilmiyor...
Ben önümüzdeki yaz için bir şeyler aldım, şu anda onlar indirimde zaten kışlıklar çıkınca kazık kazık alıcaz mecbuuur
ayyy esimde cok inat bi inadi sana benzemesin diorum sen sanki inat deilsin dio bana
Yok inşallah da olmaz ama ilk bebeğimi erken doğumla kaybettim o yüzden tedbiri elden burakmamak istiyorum. Hepimiz için sağlıklı sürer de bebeklerimizi kucaklarımıza alırız inşallahhh:):):)Sağlık sorununuz mu var gebelikle ilgili
2 hafta kaynamaz dogum oncesine cekilir sendikayla görüşün.
Ben de öyle düşünüyorum.
Biz daha güzelini paylaştık :) dimiAhseninannesi
Kizlar zaten yaz kis Yenidoğan penye takim. Kışlık derken ne almayı planliyorsunuz?
Canim ismini hatirladim. Bartolin kisti. Druna sor istersen.
Bence diger listeyi bitirin. Netten daha kolay oluyor fiyat karsilastirmasi.
Travel system en iyisi. Hem ana kucagi hem oto koltuğu hem de puset içi çünkü
Ben kendi besigimi paylasmistim. Graco lovin hug.
Kiyafet zaten hediye de geliyor. Siz 2 tam takım hst cikisi alsaniz. 1 amne 1 kv alsa zaten toplamda 6 takim kitafet eder.
Sonra giydirmeden eskimez insallah. Cocugun boyu kilosu bilinmeden kar edecem derken zararetmezsiniz inşallah.
Kanguru tercih edenler var. Biz travel system amakucagini kullandik. Tasisin kocalar.
Gecmis olsun yapma bi daha :/
Tabii Allah korusun.
Canim bende kizima hamileyim bende gec duydum ama kiza ozel mi bilmiyorum zor geciyo benim hamileligim ilk zamanlar kalp atislari sonra kanamalar hala midem bulaniyo kasik agrilari ama bebis iyimis ole diyolar sen icini ferah tut burda bikac arkadasta gec duydi yazar simdi dua et bol bol icini ferah tut yolk sac olusmus muydu hatirlamiyorum benim kanamamda vardi cunku ama yani gec duyudum eminimOcak anneleri merhaba,
Ben Nisan anneleri grubundayım ama sizlerin görüşüne ihtiyacım var. Biraz uzun anlattım kusura bakmayın
Son regl tarihim 1 Temmuz bugün itibariyle 7+0 hamileyim baştan herşey yolundaydı geçen hafta 5+5 te Vaginal ultrasonda kese 10’25 olarak izlendi 5+0 olarak hesaplandı regl tarihine göre 5 gün geriden geliyordu. 8 gün sonra bugün yapılan Vaginal ultrasonda kese 16 mm ve yolk kese oluşmuş ancak embriyo ve kalp atışı görülmedi , Dr 2-3 sonra bakılıp kürtaj ile sonlandıralım dedi internette 10. Hafta da bile kalp atışının Çıktığı yazılı olduğu tecrübeler var. Kese hala geri görünüyor. 6 haftanın Başında gibi görünüyor. Bu nedenle alınsın denildi ama ben bekleyeceğim. 4gün önce bakılan Bhcg 20.900 çıktı progestan 40 çıktı kan sulandırıcı iğne de kullanıyorum ama bir ağrım ya da kanamam yok, ne önerirsiniz, beklemek durumu böyle şeyler yaşayan var mı lütfen desteğinize çok ihtiyacım var. Böyle şeyler yaşayanlar bilgi verin bana
Sizlere bir şey sormak istiyorum 7+2 oldu bugün bu akşam dr a gideceğim inşallah bu kez kalp atışını ve bebeği görebilirim. Bazı forumları okurken ve yakın çevremde de 3 kişide kız bebeklerin 1-2 hafta geri geldiği daha sonra toparladığı gibi bazı bilgiler aldım. Tabi bu durum beni umutlandırdı, ablam mesela kızı doğana kadar 2 hafta geriden geldi, görümcem 30 haftalık hamile ilk haftalarda 8 haftalıkken dr 6 haftalık demişti dr. geriden geliyor demiş ve bebeği kız olacak 12. haftada toparladı, bir arkadaşımda bebeğin geri olduğunu söylemişti ama ne o zaman ne kadardı hatırlamıyorum üzümüştü baya dr kız olacak sanırım kızlarda böyle olabiliyor demişti ona şimdi bu gebeliği kimseyle paylaşmadık o yüzden soramıyoru oğlumda böyle şeyler yaşamadım hatta tam tersi 10 gün önden gidiyordu 37. hafta da 3750 doğdu o yüzden aklıma acaba soruları takıldı forumlarda da kalp atışını geç duyanların genelde kızı olacağını gördüm hep acaba böyle bir durum yakınlarında yaşayan duyan var mı? Çaresizlik insana umut aratıyor. Birde bazı belirtilerde azalma hissediyorum internette 7. hafta başında gebelik belirtileri azalır diyor. Bulantıya çok takılmıyorum oğlumda da doğru dürüst hiç olmamıştı kusma 1-2 yi geçmedi ama göğüs ağrısı başlarda çok ağrıyordu yaklaşık 4-5 gün önce sanki göğsümdeki acıma hissi azaldı gibi yine var yine uçları belirgin büyük ama acısı daha az sanki sizlerde durum nasıl benim bebeğim beni bırakıyor diye mi böyle şeyler yaşıyorum acaba
Evet benimde istiyo canim ya kimseyi kirmayaym diye bise demiyorumda az once komsuya aldirdim burda okudugum seyi esim gorevde diye bide isin komik tarafi benim hala midem bulaniyo kiloda alamiyom ama gorunce canim istiyo cokkızlarrrrrrrrrr yiyecek içecek yazmayın şuraya, ne yazsanız canım istiyor
öyle bir kural koyalım kimse canının çektiğini, yediğini fln yazmasın
Ozaman cok zorlamisin kuzum yaoma o kotuymus ya ben normal uzandin sandim hani ayaklarin parmak ucunda olmadigi muddetce sakinca yok dediler ama dikkat et ben temizliyorum yukarlari tabak aliyorum fln ama hic ayagimi kaldirmiyorum ama benim boyum birazcikda uzunCanım normalde bende de oluyodu bu kez cok sürdü yarim saat kalkamadım gözlerimden yaş geldi
Asagi al canim karnin sismeden benim boyum azcik uzun ama tirnak ucuna kadar uzanmadan gelmeden sorun yokmus sanirim ama ole olunca siknti oluyomus..ahh sorma kuzum Allah yukarda diyorum artik hicbise demiyorum ben ama Allah utandirirda nirmal dogum yaparim insay birde üstteki cevabınızı okudum. şoktayım. Rabbim size sabır versin. o insandanda uzak eylesin mümkün olduğunca.
uzanma konusu fazla abartmadıkça illa olurda, benim dolaplarboyuma göre biraz yüksek. göbiş şişince cidden hiçbirşey alamam üst raflardan. :))
Anladım, umarım sağlıkla kucağınıza alirsiniz, hepimiz alırız hattaYok inşallah da olmaz ama ilk bebeğimi erken doğumla kaybettim o yüzden tedbiri elden burakmamak istiyorum. Hepimiz için sağlıklı sürer de bebeklerimizi kucaklarımıza alırız inşallahhh:):):)
Canım boş gebelik olduğunu mu söyledi dr. Bir de bhcg ye teniden baktır artmış mı. Şayet artış varsa bekle biraz derim. Hayırlısıyla nasip olur inşallah canımOcak anneleri merhaba,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?