- 22 Ekim 2014
- 5.408
- 4.591
- 173
- Konu Sahibi Nurbebekistiyor
-
- #44.541
Gelinimiz nerde biz orda canım sıkıntı yok
Verme kızını bu cadı kaynanaya kız
Bende 9 kilo aldim.bazen yapıyo her zaman değil bak ben bir hafta içtim kan hapını 6. gün fenalaştım bıraktım iyiyim şimdi belli olmuyo işte
aa lütfen o yarışta ben de varım ben 15 aldım
kız anneleri şuna bakın yaaaa
Çok güzel olmuş,süpriz olması seni daha mutlu etmiştirSelam kızlaaar:) dün öğleden sonra sadece oturmaya gittiğim arkadaşımın evinden baby shower süpriziniyaşayarak döndüm :) Cezayir şartlarında Cezayir'li arkadaşlar tarafından hazırlanan ve beni çoook mutlu eden bir gündü :) Eki Görüntüle 1680844 Eki Görüntüle 1680845
Çokooookl güzel bayıldım
yapın kızçelerinize :)Supermisss
haha sankı yarın dugunu varValla vermesi cok zor olcak galiba ya simdi simdi hissetmeye basladim
canım ben yıkamıcam pamuk yorganı bozulabılır. yastıga yaptırma bence evde kendın utuyle buhar bas maksat mıkrobu olsun nasılsa kılıfa gırıcekKizlar bebegin kiyafetlerini yikadim astim. Pamuk yorgana cesaret edemiyorum.siz yikadiniz mi? Kurur mu bozulur mu bilemedim.birde kaz tuyu yastigimiz var ustunde kurutma makineniz yoksa kuru temizleme yapiniz diyor.onu yikayamicam maalesef.kuru temizleme yaptirsam mi
Canım şimdi yapabilirsin bir de doğuma girmeden önce sürmek gerekiyormuş... Bebek emmeden önce.... Eczacı demişti bnm1.ayımda catlamıştı, gev kalmıssınız demişti... Şimdi uyguluyorum, ikaçların içinde söyledigine göre etkisi var...nezaman yapıcaz bunu canım
Malzemeleri aldım yapıcam şimdiAyy yazarken de aklıma geldi birinin canı çekmez umarım demiştim içimden
neyse yapılması zor bişey değil Allahtan
yapın kızçelerinize :)
haha sankı yarın dugunu varolsun allahtan yakın olucaz bak bız ızmıte tasınırız olmadı bahaneyle :) eşim askeriyedeyken yazmıstı cıkmadı lanet cıkaydı anneme yakın kendı memleketım sayılır teyzeler fılan orda
Tamam cnm :)canım ben yıkamıcam pamuk yorganı bozulabılır. yastıga yaptırma bence evde kendın utuyle buhar bas maksat mıkrobu olsun nasılsa kılıfa gırıcek
KIZLAR OKUMANIZI TAVSİYE EDERİM
Yenidoğan bebekler konuşabilselerdi eminim pek şeyden şikayetçi olurlardı. Doğum zaten başlı başına yorucu bir süreç ve hemen sonrasında yaşadıkları üzerine tuz biber ekecek nitelikte… Doğum sonrası anneden ayrı kalmak, aşılar, giyinmek, parlak ışık, tanımadıkları insanlar, yerçekimi, yeni tanıdıkları hisler, beden fonksiyonları hepsi ve çok daha fazlası yenidoğan bebeklerin yaşadığı zorluklar ve farklılıklar.
Beni annemden ayırmayın!
Bebekler kendilerini bildikleri andan itibaren sıcacık, karanlık anne rahminde yerçekimini çok az hissederek ve hiç çaba harcamadan yaşarlar. Doğdukları anda ihtiyaçları olan tek şey annelerinin göğsüdür. Dünyada hiçbir kuvözün yerini tutamadığı anne göğsünde bebekler rahat, huzurlu ve stresten uzak olurlar. Yaşamsal fonksiyonları iyi yönde gelişir. Sağlıkla doğan bebeğin doğar doğmaz ilk ve tek ihtiyacı göbek kordonu kesilmeden annesine kavuşmaktır.
Aslına bakarsanız yenidoğanlar dünyaya tam olmadan gelirler. Gözleri ancak otuz cm kadar görür. Işığa karşı çok duyarlıdır ve loş ortamları severler. Doğum kanalından geçerken kafasının şekli bozulmuş, burun düzleşmiş, gözleri şişmiş olabilir. Anne karnında o kadar kıvrılarak dururlar ki dışarı çıktıklarında yaklaşık bir aya kadar düzelecek bacak ve ayak deformasyonları gözlenebilir.
Yenidoğanların elleri ve ayakları aylarca soğuk olabilir. Bir yaşına kadar el ve ayaklarındaki kılcal dolaşım olgunlaşmadığı için soğuktur, üşüdüğü için değil. Üşüyor diye eldiven giydirmek yerine omzundan ya da göğsünden üşüyüp üşümediğini kontrol edebilirsiniz.
Yenidoğan bebeklerin beyinlerindeki solunum merkezi bir yaşına kadar olgunlaşmadığından nefes alış verişleri dikkatle dinlerseniz sizi telaşa sokacak kadar düzensizdir.
En önemli ihtiyacı ana kucağı!
Doğumdan sonra teni ilk defa havayla temas eder. Derisinde görünen soyulmalar (kurumadan), kızarıklıklar ve lekeler dış dünyaya uyum sağlamaya çalıştığı ilk aylarda normaldir. Ciltleri çok hassastır. Kuru ve temiz tutulmaya ihtiyaçları vardır. Banyo yaparken büyüklerin kullandıkları temizlik malzemelerini yenidoğana kullanmamak gerekir. Uzun bir süre şampuan vs. ihtiyaçları yoktur. Çok hassas ve kuru ciltli bebeklere banyo sonrası özel üretilmiş, mümkünse doğal nemlendiriciler sürmek faydalı olur.
Meme onların dünyasıdır ve anneyle arasındaki göbek kordonu gibidir. Tüm besinler, sevgi, huzur, mutluluk, stres, endişe vs. bebeğe memeden ve annesinin kollarından geçer. Bebeklerin burnu çok iyi koku alır ve doğum sonrası anne karnına konan bebekler sürüne sürüne gider, memeyi kokusundan bulur.
Ağlamak bebeğin tek iletişim şeklidir. Acıkınca ağlar, rahatsız ve yalnız hissedince ağlar, annesini isteyince ağlar. Ağlaması kötü değildir, sizinde iletişime geçmek ve size birşeyler anlatmak için ağlar. Ne demek istediğini anlarsınız susarlar. Ağladıkça ciğerleri açılmaz siz onu anlamamış ve ihtiyacını karşılamamış olursunuz.
Sadece bu yazdıklarımı bile dikkate alsak aslında yenidoğanın anne bakımına, şefkate ve ilgiye ne kadar ihtiyacı olduğunu anlayabiliriz. Onlar büyük bir travmayla bu dünyaya gelmiş insan bebekleridir ve buraya alışmaları için hisseden, anlayan ve bilinçli varlıklar yerine koyularak ve saygı gösterilerek ihtiyaçlarının karşılanması gerekir. Konuşulmaya, dokunulmaya, anne sütüne ve sevgiye ihtiyaçları vardır. Ve onların doğum anıları dahil ilk senelerde yaşadıkları olayların tüm hayatlarını şekillendirecek güçte olduğunu ve bebeklerin bilinçaltlarına her şeyi kaydettiklerini bilirsek dikkate almamız ve hassas davranmamız gereken pek çok şeyi yenidoğanlı hayatımıza sokabiliriz. Bence bunlardan en önemlisi onların oyuncak bir bebek gibi duygusuz, bilinçsiz, nasıl olsa anlamayan olmadıklarını bilmek ve ona göre davranmaktır. Örnek olarak; yattığı yerden aniden kaldırmaktansa kaldırmadan önce “şimdi seni kucağıma alacağım” diye söyleyebilir ya da herkesin yanında altını değiştirmek yerine mahremiyetine saygı göstererek boş bir odada alt değişimini yapabilirsiniz.
aa yapım ozaman ayda 2 3 kere yapsam olur heralde doguma kadarCanım şimdi yapabilirsin bir de doğuma girmeden önce sürmek gerekiyormuş... Bebek emmeden önce.... Eczacı demişti bnm1.ayımda catlamıştı, gev kalmıssınız demişti... Şimdi uyguluyorum, ikaçların içinde söyledigine göre etkisi var...
şaka bı yana ama zor yaa.. oda tabiki evlenmek ıstıcek hepsı ıstıcekte kızlar ıcın daha zor. kardesım evden cıkarken esıme ıyıkı erkek dedım ben kızı veremezdım dedım. ama artık saglıklı olsnlarda hayırlısı allhtanEvet deneyebilirim :) yok kiz dugunden degil insan kiyamiyor lafina bile.esimin ark lari da gelinim diyor esimi gorsen nasil bozuluyor.soylemeyin oyle diyorvermicem ben kizimi kimseye dedi bana. Aa dedim niye ole diyosun ama o da bebisi olsin isticek napcak tek basina.cok dusunmem lazm diyor aahhh ah ne iyi olurdu. Orta yol buluruz kiz merak etme
Tamam cnm :)
neler hissediolardır kımbılır uzuldum yaa cıkmasın barı :) zaten foto cekerken flassız olmasına dıkkat edın bebegn gozlerını alıomus ısıgın sıddetı. bız bır muddet yanına kımseyı telle sokmıcaz
neler hissediolardır kımbılır uzuldum yaa cıkmasın barı :) zaten foto cekerken flassız olmasına dıkkat edın bebegn gozlerını alıomus ısıgın sıddetı. bız bır muddet yanına kımseyı telle sokmıcaz
canım daha once biyerde okumustuk yenı dogan bebek kör olmuş.. allah korusun.. eşim kesınlıkle kımseyı telle sokmıcam yanına gıren ucak moduna flassız ayarı alıp gırsın dıo.. hemde radyasyondan önlemek ıcın bız bır muddet bu sekılde yapacagızo kadar savunmasizlar,sadece aglayarak dertlerini anlatmaya calisiyorlar.bi de bizi nasil da taniyorlar yaa en guzeli orasi :) biz de dikkat edelim o zaman flasaa
ayy bende meyve yedım kesmedı benıde abur cuburda yemek ıstemıorum kılo alıcam dıe ama canm hep tatlı seyler ıstıoOff ne yesem ne yesem
Canım abur cubur çekiyo
Süt meyve öğle yemeği kesmedi beni
Eşim de çalılşıyo yalnız olunca canım sıkıldı
İştahım açıldı
Puff
Gerçek bir baby shower oldu :) burdaki arkadaşlıklar Türkiye'dekinden iyi diyebilirim :) beni Nasıl Mutlu ettiler anlatamam. Yarım saat ağladım herhalde .Ayy neguzel arkadaslarin varmiss.super yaa
deli oldum deli :) iyi ki varlar..Çok güzel olmuş,süpriz olması seni daha mutlu etmiştir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?