- 16 Kasım 2015
- 5.098
- 10.004
- 178
- Konu Sahibi Nurbebekistiyor
-
- #70.641
Bugün şu vakit kargomu bekliyırum..3 emzik türü gelcek ...inşallah kurtarıcım olur..aynen sör ,emiyor ilk aldıgında yutkunmalar sonra cuk cuk cuk dinlenme cuk cuk dinlenme yutkunma yok..daha çok acıyor öyle...bende ağzının kenarından cıkarıyorumselamlar, nasılsınız anneler? nasıl gidiyor annelik?
şu göğüs ucu sorunu olmasa keşke. ne kadar da kahverengı kısmıyla vermeye calıssam da
bazen kendı kapıyor ve ucunu kapmıs oluyor
dogal olarak agzından almak imkansız oluyor. emzık niyetıne kullandıgını anladıgım zaman dudagının kenarını gerıye cekmeye calısıyorum almak için. bıraz zaman alıyor ama alıyorum :=)
yutkunmadıgında anlıyorum kı emzık nıyetıne kullanıyor!
birazcık ele avuca sıgsa, şöyle 3 ay falan gecse ne guzel olurdu
uykusunda hep mırıl mırıl. uyandıgından ilk baş karnı doyacak yoksa kıyamet kopar.
karnını doyuyorum uykuya dalıyor, ee altı acılmadı? acıyorum altını iş bitince bır daha emzırme seansı :=)
kakasını en cok altını actıgımda yapıyor
o yuzden bı 5-6 dk o sekılde bekleyıp masaj yapıyorum sonrası gelıyor :=)
şu vıtamın damlası cocugun agzını degıstırıyor
verdıkten sonra çocuk şapır şapır ses cıkarıyor. sızınkı de öyle mı? hanı şu acd olan?
sallanan beşik olmayaydı halımız daha kötü olurdu sanırım, hatta kendınden sallanan beşik bile düşünüyoruz dıyebılırım.
bu sekılde işte :=) günler cabucak gecsın dıye beklıyorum
bıraz oyalanma zamanına gelse gerısı kolay
Ayy ne zor ya, her kafadan bir ses. Bebek bakim videolarini dinlerken orda da bebegin basindan ısı kaybedebileceginj, ozellikle kis doneminde ilk zamanlar sapka takilmasi gerektigini soylemisti dr. Yani annen hakli benceannem diyo çocuğun kafasına şapka takın kv çıkarıyo diyo alıştırmayın allahım çıldirıciim
annem diyo çocuğun kafasına şapka takın kv çıkarıyo diyo alıştırmayın allahım çıldirıciim
Bu tedirginlikle nekadar bekleyebilirim bilmiyorum aklım hep orda. Hayırlısı olsun bunda da bi hayır vardır.Aslında doktorun dikkatli olmaya devam edeceğiz demiş,ben de korkardım biraz kaka olayına ama bence de hareketleri etkilenir,keyfi de..beni de bekletecekler günüm geçerse ama siz en azından ultrason nst falan giriyorsunuz,inan büyük nimetbi süre stres olmadan bekle bakalım ama sen güvende hissetmiyorsan doktoruna söyle canım senin rahat olman doğum için çok önemli gereksiz yerde suni vermicem demesini de beğendim en hayırlısı olsun inş
Canım korse takıyor musun?ben ilk hafta şallarımı sardım..sonra korse taktım ..cidden ne acı kaldı ne ağrı..ama korseyi baya aşagı indiiriyom mini etek gibi..geçen gün aman cıkarcam dedim ne oturdum ne eğilebildim hemen taktım...Bu dikisler nezaman gecicek rahat rahat kalkip bebegimi kucagima alamiyorumhele oturup kalkinca tam bi izdirap. Cuma gunu 1 hafta olucak ama hic gecicekmis gibi gelmiyo
Bu tedirginlikle nekadar bekleyebilirim bilmiyorum aklım hep orda. Hayırlısı olsun bunda da bi hayır vardır.
Evet bende o sekilde uyutmaya calisiyorum ama cocugun sikintisi varsa hicbi sekilde uyuyamiyo dalamiyo, cogunlukla bizim sikintimiz ikinma kaka yapamama problemi... Bebek ayaklarini hareket ettirmek istiyo tepinince mecbur sardigim battaniyeyi acma durumunda kaliyorumGecmiş olsun. Mahallenin en Mutlu bebeği kitabında okumuştum. İlk 3 ayda kundaklamak iyi diye. Çocuk anne rahmindeki ortamı arıyormuş. Anne rahmi dar sıkışık ve gürültülü. Bu nedenle uyuma sıkıntısı var ise kundakla yan çevir sesli bir şekilde piş pişle önerisi var. Aslında eski filmlerde de gördüğümüzü yap :)
İlk 3 ay zihinsel gelişimleri tamamlanacağı icin alışkanlık yapmazmış. Ama 3 aydan sonra algılar açıldığı icin aman dikkatmiş :)
45 dakika memedeyiz bideAtom heart mother benimki de aynı damaklarıb arasına bi sıkışıo meme ki ayırabilene aşkolsun çok fena çok :)
Kestiği m soğanın sonucunu merak edenler. ..
Odaya koydum yatarken her enzirmeye kalktıgımda burcu burcu kokuyp sogan nefesimde bile hissettim.
Ama yavruma iyi geldiğini düşünüyorum daha rahat uyudu ve kalkınca burun aspiratörü ile ilk defa burnundan çektiğimde geldi...
Oh beee ben bunu sık sık denerim de eşim mıkır mıkr. ..
Odamız koktu havalandırdım mis oldu ..bebeğin sağlığı için her şey mubah
Kaka olayini son kontrolde bende sormustum doktoruma, agri ve sancilar cok olunca strese girip yapiyorlarmis genelde bide 40 haftadan sonra herhangi bi neden olmaksizin. O zamanda belirti verir dedi hareketi azalir ve kalp atislari yavaslarmis. Doktorun zaten seni yakin takip altina almis, sende hareketlerini takip edersin, hic bir sorun olmaz insallah. Suyun falanda iyiymis, bi sorun gorse doktor hic beklemezdi bence, artik doktorlarda kendini riske etmek istemiyor, icini ferah tut canim, saglikla kavusursun bebisine insallahBenim doktora da şaşırdım garanticidir ve aslında sezeryan karşıtı değildi yani bazı doktorlar olur ya sonuna kadar normali zorlar ama bu öyle bi doktor da değil. Senin bebişin hareketleri nasıl? Benim maşallah hala çok hareketli suyu fln da iyi demişti oyüzden beklemek istedi sanırım. Kafam karıştı iyice yaaa
Canım gözün aydınKizlar 9'da 3.600 52 cm dunya tatlisi kizima kavustum.
Darisi bekleyenlerin basina.
Cok agrim var yalniz :/
Uykusuzluk cok fena ya, ben 24 saat dayaniyorum sonunda isyan edip 1-2 saat uyuyorum sonra yine butun gun bebekle ugrasiyorum. Sutumde etkilencek bu gidisle, seninki iyi gene bakiyomus, benimki altini degistiremiyo dogru duzgun.. Meme buyuk, zapdedemedigimden ucunu aldigida oluyo dogru duzgun verebildigimde... Her durumda en az 45 dk memedeyiz, her turlu emzik yapicam diyo yani. En buyuk sikintim benimde emzirme...selamlar, nasılsınız anneler? nasıl gidiyor annelik?
şu göğüs ucu sorunu olmasa keşke. ne kadar da kahverengı kısmıyla vermeye calıssam da
bazen kendı kapıyor ve ucunu kapmıs oluyor
dogal olarak agzından almak imkansız oluyor. emzık niyetıne kullandıgını anladıgım zaman dudagının kenarını gerıye cekmeye calısıyorum almak için. bıraz zaman alıyor ama alıyorum :=)
yutkunmadıgında anlıyorum kı emzık nıyetıne kullanıyor!
birazcık ele avuca sıgsa, şöyle 3 ay falan gecse ne guzel olurdu
uykusunda hep mırıl mırıl. uyandıgından ilk baş karnı doyacak yoksa kıyamet kopar.
karnını doyuyorum uykuya dalıyor, ee altı acılmadı? acıyorum altını iş bitince bır daha emzırme seansı :=)
kakasını en cok altını actıgımda yapıyor
o yuzden bı 5-6 dk o sekılde bekleyıp masaj yapıyorum sonrası gelıyor :=)
şu vıtamın damlası cocugun agzını degıstırıyor
verdıkten sonra çocuk şapır şapır ses cıkarıyor. sızınkı de öyle mı? hanı şu acd olan?
sallanan beşik olmayaydı halımız daha kötü olurdu sanırım, hatta kendınden sallanan beşik bile düşünüyoruz dıyebılırım.
bu sekılde işte :=) günler cabucak gecsın dıye beklıyorum
bıraz oyalanma zamanına gelse gerısı kolay
Taze annelere sorum var; wrap sling yada baba sling kullanan var mi aranizda. Bebekde annede cok rahat gibi duruyor kullananlarda ama bilemedim
Şu durumda var mıUykusuzluk cok fena ya, ben 24 saat dayaniyorum sonunda isyan edip 1-2 saat uyuyorum sonra yine butun gun bebekle ugrasiyorum. Sutumde etkilencek bu gidisle, seninki iyi gene bakiyomus, benimki altini degistiremiyo dogru duzgun.. Meme buyuk, zapdedemedigimden ucunu aldigida oluyo dogru duzgun verebildigimde... Her durumda en az 45 dk memedeyiz, her turlu emzik yapicam diyo yani. En buyuk sikintim benimde emzirme...
Canım valla ben nstyw en son geçen hagta pazartesi girdimKontrole gittik usg.de bakmadı bu sefer. Nst.ye baktı sancı fln yok ara ara çok ufak sancım çıktı sadece. Kalp atışları hareketleri gayet iyi keyfi yerinde görünüyo 41. Haftayı da bekleyim bence dedi. 2-3 günde 1 görüşücez ama dedi. Cuma tekrar çağırdı. Hem tedirginim hem de dr.a güvenmek istiyorum doğum kendi başlasın istiyorum.Lollapollosaa @sevcan_selis siz ne düşünüyosunuz? Ben cuma sezeryan olsun madem düşüncesiyle gittim dr hareketleri iyi keyfi iyi deyince vazgeçtim maşallah hareketleri gerçekten iyi. Sıkıntılı bi durum olsa bukadar hareket olmaz heralde diyorum offff kafam çorba gibi oldu
Canım kardeşim hemşireannem diyo çocuğun kafasına şapka takın kv çıkarıyo diyo alıştırmayın allahım çıldirıciim
Canım kardeşim hemşire
Kafın doğum servidinde de çalıştı
Bebejler en çok başlarından üşür diyo
Anneni dinle bence :)
Canim peki cekmeden once burnuna yine solusyonu damlatmismiydin? Yoksa sadece nefesinlemi cektin?Kestiği m soğanın sonucunu merak edenler. ..
Odaya koydum yatarken her enzirmeye kalktıgımda burcu burcu kokuyp sogan nefesimde bile hissettim.
Ama yavruma iyi geldiğini düşünüyorum daha rahat uyudu ve kalkınca burun aspiratörü ile ilk defa burnundan çektiğimde geldi...
Oh beee ben bunu sık sık denerim de eşim mıkır mıkr. ..
Odamız koktu havalandırdım mis oldu ..bebeğin sağlığı için her şey mubah
Olmazmi... Zaten Bende gece gunduz kavrami kalmadiŞu durumda var mısabah gün ışığında yüzü süt kurusu gece bi boy cebelleşince
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?