- 16 Kasım 2015
- 5.098
- 10.004
- 178
- Konu Sahibi Nurbebekistiyor
-
- #70.841
Tamam kuzum ,yarın gidip aldırayım napim...ağlayacak artıkAldırdım canım. Hem hastanede hem sağlık ocağında aldılar. Ağladı kuzum ama napalım gerekliymis
Bu enerji hamilelere doğumdan önce Allah tarafından verilirmis. Sakın boşa harcama enerjini dogumda faydası olucak sana.ben bunu doğumdan sonra bir yerde okumuştum. Başta bilseydim carsilarda dolasmazdim
Ne zamannnnnnn aha uyudu yatıverim desem...işte uyutmuyor..yatmasam deliksiz 2 saat kadar uyuyorYaa kızlar
Bebiş uyusun diye gözüne bakıyorum. ..uyuyunca da ne zaman uyancak diye bakıyorum. ..valla uyurken burnumda tütüyor yaa..bu nasıl bi çelişkiii
Ne zamannnnnnn aha uyudu yatıverim desem...işte uyutmuyor..yatmasam deliksiz 2 saat kadar uyuyorbende bunu anlayamadım..uyusun diye gözüne bende bakıyorum özellikle geceleri minnoşşşşş bunla minnnoooşşş...pamuk dötünü yiyivericimmm yiyivericim
Ahaha benimki debenımkını kolda sevmek, uytmak ne mümkün. iç güdüsel olarak delı gıbı meme arıyor
Aynısını yaşadım hastanede iki gün yattım durdu şükür iki hafta önce oldu hala duruyorum çok şükür ikiz bebekler bi de benim hemen doğum da olabiliyor bekleye de biliyo yaniKızlar acil yardm edin sabh kalktıgmda tuvalete gittim kahve pembemsi akıntı dedim nişan geldi herlde hemn doktoru aradm gel muayne edelim dedi bu arada şidetli degil ama agrılarmda vr azda olsa gittim neyse alttan baktı 1 parmk açıklık oldugunu beklememi söyledi ewe geldik böyle olupta dogum yapanlar varmı nekadr zamn sonra dogum olur lütfn cvp yazn çk merk ediyorm saygılar
Bana hic suni vermediler acilmayla gittigim icin ama zaten onlar alttan muayene ettikce sanci artti.aslinda kolay bi dogum gecirebilirdim baska sorunlar gelismeseydi.bol bol dua et insallah bi avazda dogurursunHadi ya çk zamş ozamn açılma zaten dogtor bekle dedi gönderdi nişn gelince pank oldm sadece neyse bn iyce sıklaşsn sancı myle gideyim yoksa verirlr süniyi bagırtırlar valla
Ben doğum yaptığımda hemşireler eşime galactago diye bi damla aldırmışlar. Su, süt meyve suyuna damlatıp içiyosun. Baya işe yarıyodu. Bi deneyin isterseniz. 20 tl falan ama baya işe yarıyo bide baya dayandı banaGünaydınlar güzel annrler ve anne adayları. Benim süt 17 günlük olduk hala gelmedi. Oğlum aç kalıyo diye mama veriyorum. Sütümü sağıyorum ne kadar çıkıyor diye bakmak için. Toplamda 10 cc bile olmuyor. Oğlum da çok iştahlı Doymuyo. Mama çocuğu olduk malesef. Kızımda da gelmemişti. Malesef oğlumda da süt gelmedi. Çok Üzgünüm. Bu saatten sonra gelmez de artık. Emziriyorum da ayrıca ne varsa onu çekiyor. Tabi tadımlık. Oğluş yaygarayı kopartıyo süt gelmeyince. Ayrıca çok gazlıyız. Zart zurt büyük insan gibiyiz. Tabi bunlar iyi günlerimiz :) 1. Ayda gaz sancıları tavan yapıyor. Bizim daha 10 günümüz varken böyleyiz.yandıkkkk
Çok sagol canm bilgilerin için artık bekliycem sancılar iyce artsn giderim sancı arttıkça açılma oluyomş zatn sizlerde dua edin benim için koly bi dogm geçiririm inşllhBana hic suni vermediler acilmayla gittigim icin ama zaten onlar alttan muayene ettikce sanci artti.aslinda kolay bi dogum gecirebilirdim baska sorunlar gelismeseydi.bol bol dua et insallah bi avazda dogurursun
tabiki haber veririm.Canım sorunca bana da haber ver. Kakası sarı ve sümüksü olması ne demekmiş. Araa ara oyle oluyo cunku , kaka analizi yapa yapa bi hal olduk.
Evet canım iki kez alınıyo.. Bi doğduktan bi süre sonra bide anne sütünden sonra. Bence ihmal etme. Fenilketonüri diye bi rahatsızlık var ona bakıyolar. Önemli bi konuAz önce sağlık o. Aradılar topuk kanı alacaklarmış..hast almışlar oğlumu ağlatmışlardı.neymiş anne sütünden sonra yenidenöişmiş...istemiyorum ama zorundamıyım? Zaten aralıkta beni kontrol için bile aramadılar..sadece aşı için gitmek istiyom..bide para ile ne aşısı varsa öğrenip onları yaptırmak
Sizler naptınız ya? İki kere topuk kanjmj alınır.ayağı hala mor mor anca geçiyo
Biraz daha şiddetli ağrılı bebek hareketiymis gibi hissettim karnimda. Bir tarafta bebek toparlandi gibi yani karnimin şekli degisti o anda.Hadi gozun aydinn canim simdiden,insallah dedigi gibi hayirlisiyla gelir bebis..100leerdeki sancilar hani bizm surekli yakindigimiz tarzda olanlardan miydi fark edebildin mi
Insallah cnm cok bekletmeden gelirler,istediklerinde hayirlisiyla tabi de..evet kasilinca fena oluyo bicak sapliolar gbi boyle nefes zor aliyosun:/ benim de 28ine randevum var bakim dogurmazsak o guneHayirlisi insallah
Biraz daha şiddetli ağrılı bebek hareketiymis gibi hissettim karnimda. Bir tarafta bebek toparlandi gibi yani karnimin şekli degisti o anda.
İlk başta benim bebeğimde hastanede alışmıştı 3 saatte bir emiyodu hatta uyanmayınca en fazla 4 saatte kendim kaldırıp emziriyodum. O yavaş yavsş 2 saate düştü. Şimdi en fazla 1 saatte meme aramaya başlıyor. Bazen yarım saatte bir arıyor ve vermeynce basıyor yaygarayı. Naparsan yap susmuyoKızlar Merhaba, bugün çok tavsiye ettikleri bir doktorun muayenehanesine gittik. Baya bilgilendirdi bizi ve yapmamız gereken şeylerin listesini verdi. Size de yazıyorum.
- Günde iki bardak hoşaf
- 1 bardak laktamil
- 4 bardak humana çayı
- 1 bardak rezene çayı anne içecek
Her bir göğüs on beşer dakika emzirilecek, toplam yarım saat. İki saatten önce emzirmek yasak dedi( uyabilene)
Uyuyorsa üç saatte emmeyebilir ama uyanık olursa iki saati dolunca emzir dedi.
Emzirmediğin için ağlarsa,
- İlk olarak tele indirdiğin annne karnı, fön makinesi, elektirik süpürgesi sesi dinlet
- Zeytinyağı ile karnına masaj yap
- Elma yağı ile ayaklarını ov
- Hiçbiri olmazsa at arabaya gezdir dedi
Gaz için Bio Gaio idi sanırım gündw bir defa beş damla verilecek.
Bakalım inşallah düzene gireriz.
İnşallah cnm cok yakinda 20 ve ötesi grubu olarak dogum yapariz biz de.Anladim tarif ettigin sanciyi,cidden cok farkli oluyorbu. Ben de yasiyorum boylesini..demek gercek duzenli sancilar daha da beteri..hayrolsun ins Alah yardimcimiz olsun
Kaç kilo almış kaç günlük niye begenmedi ?İlk başta benim bebeğimde hastanede alışmıştı 3 saatte bir emiyodu hatta uyanmayınca en fazla 4 saatte kendim kaldırıp emziriyodum. O yavaş yavsş 2 saate düştü. Şimdi en fazla 1 saatte meme aramaya başlıyor. Bazen yarım saatte bir arıyor ve vermeynce basıyor yaygarayı. Naparsan yap susmuyoben gitsem bana ne der acaba ve son gittiğimizde doktorumuz kilo alımını pek beğenmedi daha sık emzirmeye çalış dedi. Daha ne kadar sık emzirebilirim bilmiyorum her kafadan farklı bi ses
Canim bence de sancılarını dayanabildigin kadar bekle ben doktor cuma gel demişti gece sancim başladı sabah söylediği zamanda gittim gittiğimde sadece 1 cm acikligim vardı hemen suni sancıyı verdiler uzun süre acilmayi bekledim 3 cm den sonra da ebe yardım etti açılmaya eliyle 4/5/6cm olduuu dedi (bu arada ebeyle oncesinden de bi muhabbetimiz vardi ilk kizimi da o dogurtmustu insalllah yine denk gelir falan diye konusmustuk 3 cm den sonra cok ilerlemeyince caktirmadan iyilik yapti guya ama sanirim dogal durumu bozdu ) sancim suni , acilmam elle olduğu için sanırım bebek başını uygun pozisyona sokmadi ve 9 cm den sonra sezaryene aldılar yani ben buna bagliyorum şimdi sağlam kafayla düşününceÇok sagol canm bilgilerin için artık bekliycem sancılar iyce artsn giderim sancı arttıkça açılma oluyomş zatn sizlerde dua edin benim için koly bi dogm geçiririm inşllh
21 günde 450 gr almış 2100dü 2550 olmuştu ama biraz az buldu. Bakalım yarın ne dicek..Kaç kilo almış kaç günlük niye begenmedi ?
Benimki de aynı senin ki gb emiyo. .
Ay çok geçmiş olsun 9 cm açılma bide süni sancı çekmişsin ve sonu sezeryan gerçektn çk çektirmişlr sana benim doktorum çk iyi allaha şükür hemn yat demedi sancıların artsn git evine bekle dedi sadece 1 parmk açıklık vr dedi suni sancı berbat bişy bnda kızmda takmşlardı 2 saat çektim ama çk zr gerçektn senin durumuna üzüldüm arkadaşm saglk olsn bebeyine sana bişy olmasnda bekliyorm bnde belimde agrılr çk vr ama kasklarıma şiddetli vermiyo artk nezamn çk olursa ozamn giderim hayırlısı olsn saglıcakla gelsin oglumCanim bence de sancılarını dayanabildigin kadar bekle ben doktor cuma gel demişti gece sancim başladı sabah söylediği zamanda gittim gittiğimde sadece 1 cm acikligim vardı hemen suni sancıyı verdiler uzun süre acilmayi bekledim 3 cm den sonra da ebe yardım etti açılmaya eliyle 4/5/6cm olduuu dedi (bu arada ebeyle oncesinden de bi muhabbetimiz vardi ilk kizimi da o dogurtmustu insalllah yine denk gelir falan diye konusmustuk 3 cm den sonra cok ilerlemeyince caktirmadan iyilik yapti guya ama sanirim dogal durumu bozdu ) sancim suni , acilmam elle olduğu için sanırım bebek başını uygun pozisyona sokmadi ve 9 cm den sonra sezaryene aldılar yani ben buna bagliyorum şimdi sağlam kafayla düşününce
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?