2016 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Can'ım ben de Çarşamba günü suni sancı sonrası sezaryen ile dogum yaptım. Çocuğun bası dogum kanalına girmediği icin ve doğum esnasında cok müdahale gerekeceği icin doktorum spinal veya epidural ezaryeni önermedi ve narkoz aldım. Dogum öncesi doktora beklentilerimi söyledim. Ten tene temas istediğimi, kısa surede yanına gelmesini istediğimi. Hastanem bebek dostu olduğu icin eğer bir komplikasyon yoksa vereceklerini söylediler. Ameliyatta ten tene teması uyguladılar. Telefonumu verip görevliden resim çekmesini istedim. Bu nedenle eminim. Ben uyandıktan sonra da cok kısa surede yanıma getirdiler. Cok şükür bebisle sorun yoktu. Bu nedenle 2 günde sadece 1 kere yanımdan alıp kontrol edildi. Özellikle ilk gece hiç ayrı yatırmadım. Sürekli ten tene temas prensibi ile halinde yanımda yattık. Kafası ve elleri ciplak göğsümde yatırdım. Ağrım sızım da olsa bu temas benim icin önemliydi. Sonuç olarak doktorun ile beklentilerini ameliyat öncesi paylaş.

Göğüs kalkanı bakabilirsin. Ben dogum öncesi araştırdım ve göğüs pedi yerine kalkan aldım. Fazla gelen sütun içine akacağı bir haznesi var. Araştırma ı öneririm

Ben de normal doğumda cok ısrarcıydım. 10 saatten uzun sure suni sancı aldım. Son ana kadar direndim ama olmadı. Sağlıklı olsunlar da nasip kısmet. İri Bebek olmasa beklerdim daha ama bebişi riske atmamak icin istemeden de olsa sezaryene evet dedim

Valla tam da onu yazıcaktım
Bu gece de tık ypk
Yspmadığım bi fışfış kaldı
Onu da yapmıycam
Ben yarın karnıyarık olucam başka çare kslmadı
O değil de bu kadar hareketime normal doğum olmaması çpk sinir
Dün bile 2 defa yürüyüşe çıktım saatlerce kafe köşelerinde sandalye tepesinde oturdum.evde desen katyalığa devam ama yok nazlı çıktı kızım.işim var bununla

Kizlar emzik kullanan varmi? Ben bugun gittim aldim nuk. Yarim saattir cok cok emiyo, bu seferde ben uzuldum bosa cekiyo yavrum diye.. Bide buna alisirsa emzik isterse diye bi korkuda coktu...
Ben de vereyim dedim ama Hemsire özellikle ilk hafta sakın Dedi. Meme emmesi konusunda sıkıntıya neden olurmuş.

bi denemek lazım bklm olmadı göğüs pedini de netten çoklu alıcam daha uyguna geliyo.

Ben de bastan göğüs pedi alayım diyordum. Ama araştırınca göğüs kalkanı daha mantıklı geldi. Hem fazla gelen sut hazneye dökülüyor hem de göğüs ucu tahriş olsa bile surtunme olmadigi icin iyileşme hızlanıyor.

Ben de vereyim dedim ama Hemsire özellikle ilk hafta sakın Dedi. Meme emmesi konusunda sıkıntıya neden olurmuş.

Valla herkes farklı bişi söylüyor, hastanedeki çocuk doktoru da 3 günlük olduktan sonra verebilirsin demişti yalancı memeyi, arada veriyorum ben çok ağlayınca...

2 günde lansilosuhu azaldı, bitecek diye ödüm kopuyor, eşime tekrar aldıracağım her gün yeni bir sorun valla...

Genetik olarak renkli göz geni çekinik gen. Yanı renkli gözlü anne ile renkli gözlü babanın kahverengi gözlü çocuğu olamaz. Ancak genetik bozukluk veya çocuğun baska birinden olması gerekir.

Zaten sut emdiği surece rengi belli olmaz. Yukarıdaki saydığım seyler de yoktur. Bu nedenle bence mavi mi olacak yoksa yeşil mi diye düşün

Ben bu internette yazan bilgilere uyamiyorum yok 2 saatte bir emzir yok günde 10 kere emzir uyuyo bebek kardeşim ne yapsam uyanmiyor ne yapayım yaa elimden gelen bu kadar

Bizim hemşiremiz uyandırma taktiklerini öğretti.

Sırtüstü yatırıyorum. Sonra bacaklarını ileri geri spor yapar gibi oynatıyorum. Aynı Zamanda bas parmaklarımla topuklarının ortasına hafif bastırıyorum. Ara arada hafifçe burnunu sıkıyorum.

Sonra hırsla memeye saldırıyor :)

pembedonn korseyi nasıl takıyosunn bn denedim oturunca alt tarafı yuvarlanıyo yukarı doğru katlanıyo yaa rahat olmuyo haliyle
T thebeauty ilk 5 gün şallarımı doladım ..sürekli çıkıverince normal bu altınsarısı içlik gibi korselerden aldık..canım mini etek gibi aşağı kadar çektim..dr dikişe gelmesin dedi çünkü görmüştü..nasıl desem kutumu kapatıyorum yani o derece aşağı çektim..geniş mi aldın acaba toplanma yapıyor dedin..harekt ederken çok rahat ettim ben..istersen poponu kavratana kadar indir..inşallah faydasını görürsünüz..iki büklüm yürürken dik yürüttü be annişşler haydi davranın

Saol canim tesekkur ederim Zeynep iyi kusum ya cok sukur... Atesi aksam bi kere cikti sadece dusurduk, gece annesini hic uzmedi, sabah biraz sayikliyodu sadece.. Iyi olcak insallah teyzesi 2-3 saat onunla beraber uyuyabildim bende, yetti iste...

genetik geçmiş önemli. aile büyüklerinde kahverengi gözlü varsa çocuk da kahverengi gözlü olabilir.
anne baba koyu renk gözlü olup da yeşil veya mavi gözlü olan çok çocuk var.

Canım aktardan aldı eşim adı rezeneli çay..anne çayı diye satılıyor. 17 tl mi ne ?

Bunu günlük ben içiyorum. Bebiş e de ara da 3-5 çay kaşığı veriyorum.

Kimyon da bi çay kaşığı kimyonu bi bardak kaynamış ılımış suya karışyıtıuroum kimyon dibe çökünce bebeğime bi çay kaşığı veriyorum. Sakın daha fazla verme ama.

Acı elma yagını da sür ayagına ılık su torbası da koyabilirsin.

Gaz hakikaten cok zor. Mama daha cok gaz yapıyo ve kabızlık yapıyomus. Allah tan emiyo bebişler yoksa napardık bilmiyorum. Bisiklet çevirme hareket i ve bacakları kalcaya itme hareketi de gaz cıkarmasına cok yardımcı oluyor.

Zart zart yapıyo benim oglan o zaman. Ve au white noise for babies sesi var nette aglama sesini bastırcak şekilde acıyorum. İşe yarıyor.

Aman illa ki gaz cıkacak bi şekilde .sen stres yaptıkca bebek etkileniyor sakin sakin oksa ve endişelenip üzülme. Bebek anlıyo cunku

selam anneler nasılsınız? emınım pek iyi sayılmazsınız:=)
ne güzel gazsız gıdıyorduk, gecelerı beter böcek oluyor benımkı. gecem ezırmek ve kakasını yaptırmak ıcın masajlarla gecıyor. hatta gecelerı karnı doymuyor mu? sorusu gelıyor aklıma. memeden ayrılmıyor
göğüs uclarım fena, sinirlerim bozuk...benımkınde bi ses var ki sormayın her yer inliyor
hoparlörü beşige yerlestırdık artık oradan ses verıyoruz, az çok işe yarıyor
o da olmasaydı daha zordu sanırım.

En sık önerilen yöntem şudur: bebek memenin karşısındayken ağzını tam olarak açmasını bekleyin. Ağzını tam açtığında ensesinden tutup memeye yapıştırın. Bir çok anne bu yöntemle doğru kavramayı yakalar. Bu yönteme şöyle bir ekleme yapılabilir: bebek memeyi aldıktan sonra hemen elinizi veya bebeği gevşetmeyin. Bebeği ensesinden veya omuzlarından biraz dahayaklaştırın kendinize. Bu yöntem kavramayı güçlendirir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…