- 3 Şubat 2012
- 4.843
- 7.927
- 358
- 38
- Konu Sahibi Nurbebekistiyor
-
- #72.221
Kiz sen delimisinBenim bile aklım ikincide şimdi acaba aradan çıksa mı diyom gündüzleri geceleri aman töbe diyorum..doktora sordum en az altı ay en güzeli bi sene tam vucud toplanması 2 sene diyo. Hazır evdeyken yapsam mı diye tilkiler dolaşıyor neyse daha vakit var düşünmek için.
Herkes yap kurtul diyo yaş olmus benim 29 .daha ilk çocuk nereye bekleyim ikinciyi diyom bazen.
Acılar hafifledikçe kaşınıyom galiba
geçmiş olsun. benımde sabah göğsümün alt kısımları agrıyordu elleyıncesagmadan yatmistim, agriyla uyandim, sagdim gecmedi, sicak dusa girdim tekrar sagdim gecmedi. 8-9 saat kivraninca doktora gittim, elle muayene ederek apse olusmus dedi.
Saol canim. Aman dikkat et, 3-4 saatte bir muhakkak sag, ne 2 saat kadar kisa olsun, ne 3-4 saati gecsin dediler.. Ne zaman uyuruz bilmem... Artik uyumak istiyorum diye sagmadan yatmistimgeçmiş olsun. benımde sabah göğsümün alt kısımları agrıyordu elleyınce
ben de korktum bişi olmustur dıye. 2-3 kere sagdım geçti.
Haklisim canim ama kuzucuguma baktikca dahada aglayasim geliyo kendime gelmem lazim biliyorum ama gelemedim hala. Bikere daha boyle bisey olmustu 1 sene depresyondaydim atlatamadim esime demistim bida olursa kaldiramam diye simdi bakalim nasil atlaticaz..Valla oyke catlak kadın için annesi de olsa yuva bozulmaz canım. Belli ki zevk alıyo aranız kötü olunca. Onu en iyi çatlatmanın yolu belli işte kendi agzınla diyon.
Eşini n de kendinin de tadını kaçırma. O da annesini seçemiyo sonucta.
Bence bu bahsi kapat madem eşinde senden yana sarıl ona sımsıkı.
Taptaze bi can geldi aranıza. Onun keyfine bakın. Onu konusun.
Sen de yavruna haksızlık etme üzülerek. Rızkını azaltma sakın. Toplanmaya düşünmemeye çalış.
Canını sıkmaya değer mi bu güzel günlerde. Kendin diyosun çok basit dengesiz bi ladın belli ki.
Boş veeer tatlım minnoşa eşine sarıl..bu günler gelmez bi daa.. sen mutlu oldukca evinin huzuru bebeğin mutluluğu artar..
Gülüşüne hasret bırakma yavrunu onların empati si o kadar yüksek ki.
1 ay boyunca içtimBi yerde rezene çocuğu kusturur diye okudum hakkaten çocuk çok kusuyo bu aralar hergün bi bardak içiyodum süt olsun diye böyle bişey yaşayan varmı
bende oldumKızlar sezeryan olup benim gibi pişman olan varmı. Ben kendi çok kızıyorum çok pişmanım sezeryan olduğuma kaç ay oldu doğum yapalı hala kendime gelip normal hayata dönemedim. Doğum yapacak olanlarada kesinlikle sezeryan tavsiye etmiyorum berbat bişey karin içim hala ağrıyor kesi yeri hala ağrıyor. Berbat bir tecrubeydi benim için 2 çocuk istiyordum 2. fobi oldu resmen artık pek mümkün değil gibi geliyor. Bazen bir gaz oluyor karnımi kontrol edemiyorum...
Bu doğum şeklinin kesinlikle önüne gecilmeli. Özel hastanelerde çatır çatır bir sebep bulup adam kesiyorlar. Hiç risk almıyorlar ugrasmak istemiyorlar. Kendi akrabalarina da hemen sezeryan yapiyorlarmi acaba cok merak ediyorum eslerine kizlarina....Keşke devlet şu ozellerdeki doğumlarada bi el atsa ceza verse ne bileyim yok çatı darmis yok bebek aşağı inmemiş yok sanci yokmuş yok 40 haftayı geçmiş vesaire..... hepsi bahane 42. Haftada doğuran tanıyorum... Bu doktorların hepsi kasap. Hamilelik Öncesi müthiş bir fiziğim vardı şimdi zayıfladim ama göbek bir tuhaflasti. Çok pişmanım bu iz ve agrilarla yaşamak beni mahvetti. Offff offfff. Yapmayın aklınızı başınıza toplayın sezeryan olmayın.
Bizim doktor 20 günden sora yağabiliriz dedi. İlk çişi anlamadım bile. Ağlamadı. Sadece başta biraz ağladı ilk kestiklerinde fitil etkisini gösterene kadar. O da gaz sancısı kadar bir ağlama idi. Ve uyuşturucu iğne yapılırken 10 saniye kadar ağladı. Başka da acısı olmadı. İlk gün fitil kullandık. 6 saatte bir. İkinci gün onu da bıraktık. Rahattı. Bardak kullandık iki gün primaya değmesin diye. O biraz primanın taşmasına sebep oldu. Üst değiştirmeyle uğraştık. Ama acıma olmadı ya bunlar bir şekilde çözülüyor. Bugün 4. Gün. Biraz ucu kızarık. Onun dışında bir sıkıntımız yok.çabuk iyileşti. Doktorumuz sünnetten çok bacaklarının bağlanmasından rahatsız oluyolar dedi. Bizim küçük olunca ona da tepki vermedi.Ayy ben de çok istiyorum. Doktor 40 dan önce yapmam dedi.
Cabuk iyileşir diye istiyorum. Ne kadar sürdü iyileşmesi. Ay havalar da buz gb. Azcık iyileşisin kestircez inş.
Cok sevindim memnun kalıp dile getirmene. Aklımda hep bi soruydu.
İlk çişte aglıyolarmıs sonra düzeliyormus. Bakımı zor oldu mu? İlk bebeğim ve tek basıma yım . Bakabilir miyim sence ?
geçen aynen o vazıyet oldu. koltuga koydum şaşkın şaşkın izledi etrafıdüşünüyordur acaba ne bahane bulsamda ağlasam diye,karnı tok gazı yok ama bahane lazım cimcimelere :)))
İkinciyi düşündüğün göre bebeğin akıllı demekki maşallah. ..ben de ilkini 30 yaşında ikinciyi de 35 te doğurdum. ....yaş farkı çok olmaması iyi olur....3 ya da 4 yaş iyi olur okula başlamadan ilki.....benim de eşim Zeynebi buyurmuştuk ne gerek vardı buna diye beni geriyor....Benim bile aklım ikincide şimdi acaba aradan çıksa mı diyom gündüzleri geceleri aman töbe diyorum..doktora sordum en az altı ay en güzeli bi sene tam vucud toplanması 2 sene diyo. Hazır evdeyken yapsam mı diye tilkiler dolaşıyor neyse daha vakit var düşünmek için.
Herkes yap kurtul diyo yaş olmus benim 29 .daha ilk çocuk nereye bekleyim ikinciyi diyom bazen.
Acılar hafifledikçe kaşınıyom galiba
Beş buçuk yaş var bizimkiler arasında. ...kızım çok kıskanç kardeşini kimse sevmiyor onun yanında. ...opemiyorum bile yanında. ...Deniz kaç yaş araları..rahatlık zaten dogunca değil ki ikisi de büyüyünce.
Evdeyiz, vakit bulunca detayla yazacağım inşallah ama Allah kalan herkese hayırlı doğumlar nasip etsin,bu şahane duyguyu Allah isteyen herkese yaşatsın.Bekleyen hamis kardeslerim nasillargelisme yok muu, pitipitikare ins saglikla hayirlisiyla dogum yapmissindir yazamadim dun.haberini bekliyoruz
hayırlı olsun bebeğin güle güle büyütEvdeyiz, vakit bulunca detayla yazacağım inşallah ama Allah kalan herkese hayırlı doğumlar nasip etsin,bu şahane duyguyu Allah isteyen herkese yaşatsın.
Genel anestezi ile sezaryen oldum,hiç bir şey bilmedim resmen, sonrası gaz sancısı ve dikiş ağrısı. Yine de bebeğimin kokusu, yüzü, varlığı herşeye bedel...
Çok güzelmiş çooook
Akıllı oldugundan değil yasım gececek sonra zor gelecek diye korkumdan cok şimdi bile zor geliyo kafam götürmüyoo..sonra biri büyüyünce diğeri hiç gitmez diye de düşünüyorum eşim gb yani.İkinciyi düşündüğün göre bebeğin akıllı demekki maşallah. ..ben de ilkini 30 yaşında ikinciyi de 35 te doğurdum. ....yaş farkı çok olmaması iyi olur....3 ya da 4 yaş iyi olur okula başlamadan ilki.....benim de eşim Zeynebi buyurmuştuk ne gerek vardı buna diye beni geriyor....
benim annemde gitti ama yarın dönecek bu gece kendimi boşlukta hissediyorum... Kv kalır mı bilmiyorum... Üst katta... Anne insanın eli ayağı oluyormuş valla...annem memlekete gitti nasıl ağladım nasl
Benn yedi ginlukken yaptrdim iyiledti gitti.aglamafi bile hep uyudu zaten iyiki yaptrmisim.herkese tavsiye ediyorum.Bizim doktor 20 günden sora yağabiliriz dedi. İlk çişi anlamadım bile. Ağlamadı. Sadece başta biraz ağladı ilk kestiklerinde fitil etkisini gösterene kadar. O da gaz sancısı kadar bir ağlama idi. Ve uyuşturucu iğne yapılırken 10 saniye kadar ağladı. Başka da acısı olmadı. İlk gün fitil kullandık. 6 saatte bir. İkinci gün onu da bıraktık. Rahattı. Bardak kullandık iki gün primaya değmesin diye. O biraz primanın taşmasına sebep oldu. Üst değiştirmeyle uğraştık. Ama acıma olmadı ya bunlar bir şekilde çözülüyor. Bugün 4. Gün. Biraz ucu kızarık. Onun dışında bir sıkıntımız yok.çabuk iyileşti. Doktorumuz sünnetten çok bacaklarının bağlanmasından rahatsız oluyolar dedi. Bizim küçük olunca ona da tepki vermedi.
Evdeyiz, vakit bulunca detayla yazacağım inşallah ama Allah kalan herkese hayırlı doğumlar nasip etsin,bu şahane duyguyu Allah isteyen herkese yaşatsın.
Genel anestezi ile sezaryen oldum,hiç bir şey bilmedim resmen, sonrası gaz sancısı ve dikiş ağrısı. Yine de bebeğimin kokusu, yüzü, varlığı herşeye bedel...
Çok güzelmiş çooook
Gözünüz aydın canım kavuştun bebişe.. Allah analı babalı büyütsün inşallah..Evdeyiz, vakit bulunca detayla yazacağım inşallah ama Allah kalan herkese hayırlı doğumlar nasip etsin,bu şahane duyguyu Allah isteyen herkese yaşatsın.
Çok güzelmiş çooook
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?