2016 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Sanki benim kızımı anlatiyorsun bu kadar olur

Kızlar minnoşun kaşında çok hafif konak var saçında yok
Sütümü sürüyorum da geçmedi başka ne yapabilirim?

Benim kızımda da vardı, Mustela'nın Konak önleyici şampuanı ile saçlarını yıkarken kaşlarını da nazikçe ovaladım, işe yaradı. Eğer şampuanı Konak önleyici ise dene derim.

Kızlar dün 2. Ay aşıları yapıldı kızımın, bacaktan olan 2 tane. Çocuğum dünden beri öyle huzursuz ki, zaten doktor kilosunu da az buldu, 2 aylık ve 5130 kilosu, doğum kilosu 3650 idi, emzirmenin yanısıra mama da veriyorum ama yine de doktorun belirlediği kiloya ulaşamıyor bebeğim. Doktor bu kontrol için 5500 demişti, benim kızım 12 gün gibi bir sürede sadece 330 gram almış. Doktor şimdi önceliği mamaya ver dedi, yani mama ile doyur, anne sütünü üstüne ver şeklinde. Sanki sütüm bebeğe fayda etmiyor gibi dediğimde "olur mu Can'ım öyle şey" diyor ama sonra da anne sütünden hayır yok mama ile yapalım bu işi der gibi mama ile doyur sonra anne sütü ver diyor. Çok üzüldüm valla dünden beri, zaten bebeğim ağlaya ağlaya helak oldu, sanki bambaşka bir çocuk. Elimden bir şey gelmiyor, o ağlıyor ben geriliyorum onun o çaresizliğine, bir yandan da süt sağıyorum.

Of valla gerim gerim gerildim, Cuma da Verem aşısı var koldan, hay lanet aşılar...

Masallh nazar degmesin uykulariniza tututu.. Peki anne sutu mu veriyosnuz? Yatmadan once emziriyomusnz yoksa biberonla mi veriyosnuz? Yani nasil okdr tok kaliyoo merak icindeymm:)
Şöyle anlatayım. Her gün 8 saat olmayabiliyor bazen 6 bazen 5 ama bazı günler hiç uyanmadan 8 saat uyuduguda oluyor. Bebeği bir rutine alıştırdım. Akşam kesinlikle 8.30 9 gibi uyutuyorum. Karanlık ve sessiz odada uyuyor. Böyle alıştığı için gündüz uykusu yok gibi belkide buyuzdrn gece bukadar uzun uyuyordur. Beşiğin yanında yatağım. Kendi yatagimda Gözleri iyice kapanana kadar emziriyorum en son doyunca emziği istiyor memeden ağzını çekip gözler kapalı mizirdaniyor. Emziği verince tamamen uyuyor. Yaklaşık 5 dk daha kucağında tutuyorum sonra hoop beşiğe. İlk başta arada mizirdaniyor hafif sallıyorum beşiği. Sonra derin uykuya geçiyor. Biberon veriyorum. Gece uyanırsa emziriyorum tekrar yatıyor. Ancak hiç konuşmuyorum dokunup sevmiyorum gece emmek için uyandığında gece altında degistirmiyuorum. Valla ilk aklıma gelenler bunlar biraz karışık oldu kusura bakma tam anlayamadım.

Biberon vermiyorum yazacaktim veriyorum yazmışim hep emziriyorum.

Besigin içindeyken yatar pozisyonda mi biberon veriyorsun.uyurken emiyor mu biberonu?mama mi süt mu veriyorsun biberonla?

Benim bebik te epey minnak.azıcık toparlandı dedim.aşı olduk sonrasında 4 5 gün soğuk algınlığı gibi burnu aktı gözler sulandi. .huysuzlandi. .iyi demeye gelmiyorlar. Öncelik anne sütü olsun.sütünü artırmaya çalış. .bol su iç hurma ceviz kuru incir helva ye.gece bir bardak süt ic

Sütüm az miktarda olduğu için değil, kilo tutmadığı için mama takviyesi önerdi doktor, son 5-6 haftadır sürekli mama ve anne sütü çekişmesindeyiz. Doktorumuz çok tatlı bir kadın, hatta onun önerdiği mama miktarlarını vermememe rağmen benimle çok inatlaşmadı, anne sütündeki ısrarıma saygı duydu hep, ama artık Bebek kilo tutmuyor diye "Benimle inatlaşma bak bu sefer ne diyorsam yap" dedi. Ben yine de sadece mamaya dönmedim, sütüm azalıp gidecek diye üzülüyorum çünkü. Fakat bir yandan da kızım az kilo alıyor, bunun ben de farkındayım. Bu noktada deli gibi arada kaldım;
Sağlıklı olan ne, anne sütü ile az beslenme mi yoksa mama ile çok beslenme mi? Nitelik mi nicelik mi gibi yani...

Bende zaman zaman yaşıyorum yaşadıklarını gaz olayı uykusuzluk hiç susmayan bebek açlık yemeğe fırsat yok kucaktan inmiyordu bunalıma girmiştim şükür iki gündür iyiyiz 3 aylik olunca sanki biraz hafifledi insaallah seninde kısa sürede biterde bebisinle güzel vakitler gecirirsin

Çok iyi kilo almış maşallah nasıl bir brslenme düzeniniz vat
Canım sadece emziriyorum ne zaman isterse
Gece de 11 12 gibi emip uyuyo 4 saat sonra bazen ben uyandırıyorum bazen kendisi uyanıyo yaklaşık dört saat sonra sabah da 6.30 7 7.30 gibi uyanıyo bazen 8 i buluyo
Su çok içiyorum onun dışında da bişey yapmıyorum süt için sadece ilk iki hafta anne çayı içmiştim böyle yani
Biberon da kyllanmadımm hiç

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…