2016 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Elle nasıl sagiyorsunuz ya ben onu asla basaramadim bende medela var baya kuvvetli tavsiye ederim

Bende adet olmadım cnm 4 ay 5 gün oldu bugun Karnım çok sis bence adet olmadigim için. Test fln mi yapsam diorum artik

ne mutlu bana ...
ben huzuru böyle bulmaya çalışıyorum önce kendimi bularak...
Doğru hiuf..zamanında raf raf okuduğum tasavvuf kitapları...
Demek şimdi bilmeden yaşamaya geçtik..
Yaş 30 ...mahsulleri toplama zamanı ...
Akla samanı ayırma zamanı...
Her kişiye göre çizeceksek bi ben nerde kaldı o zaman içteki ben...
Neyse o olunmalı değil mi ..
Doğru söz olunca insan buluyor hiuf buluyor...

Belki denk gelirsin sende beni anarsın..
Sâmiha Ayverdi oldun bana bugün ...

Yazılanları okudum da,

Annelik kolay değil işte kızlar, belki de hayata karşı savurduğumuz en cesur hamlemiz. Çünkü tarifsiz bir sevgiyle doldu yüreğimiz, beraberinde korkular, endişeler ve ihtimallerle de kor oldu. Bu kadar severken bir şeyi, böylesine zayıf ve savunmasızca teslim olmuşken bir sevgiye, bir diğer yandan da içimize birer kaplan yerleşti. Elimizdeki bu minik canı korumak için yapmayacağımız şey yok. Bu ikilemli ruh hali insanı sarsıyor, evet. Ben de anneler gününde onu fark ettim; o hastane odasında başlayan yolculuk beni aldı götürüyor, bir yandan ölesiye aşık bir küçük kız gibi güçsüz ve zayıf hissediyorum kendimi ama diğer yandan da sonsuz bir nefes var ciğerlerimde, tüm dünyayla savaşsam da tükenmez soluğum sanki.

Bir de hayat var tabii, birinin eşi, diğerinin evladı, ötekinin arkadaşı, berikinin çalışanı ya da ne bileyim akrabası olduğumuz o gerçek hayat. Oysa biz hala buhranlarla karışık bir masal olan lohusalığın etkisindeyiz. Sadece bebek, süt kokusu, sevdiğimiz adamlar ve evimiz olsun isterken etrafımızda hayat bunun sonsuza kadar sürmeyeceğini hatırlatıyor. Eylülde işe dönmek zorundayım mesela, her gün bunu düşünüp de kendime zehir etmeden geçmiyor. Halbuki aramızda halihazırda işe dönenler de var, eymentaa gibi mesela.

Belki de hayat bazen fazla gelse de bize, her süreçte olduğu gibi sonunda "İyi ki bunu da aştım" diyeceğiz. Bu bir süreç, inanıyorum ki koynumuzda büyüttüğümüz kuzularla birlikte biz de daha çooook büyüyeceğiz.

Yeter ki sağlıklı olalım Atom heart mother , atom un dediği gibi, çünkü gerçekten ondan ötesi yok.
Aman filozofa bağladım ha şurada memeler açık pompa yaparken

"Her kişiye göre çizeceksek bi ben nerde kaldı o zaman içteki ben..."
bence üstüne yorum yapmamalı ...

şimdi düşündümde de benim bir ara içine düştüğüm şuan da çıkmaya çalıştığım durumu özetlemişsin...
pembe diyorya okuduğumuz tasavvuf kitapları vs diye...
insan ne kadar okusa ne kadar görse gezse boş
yaşamadan olmuyor
senin dediğin gibi kalbimizin bir yarısı sevgi doluyken bir yarısı kaplan kesildi
ben şimdi anladım ...
on kaplan gücündeydi bi de galba bende bi tenede deel
ben şimdi yavaş yavaş onlaarı kurban ediom
bi tancik kalsın yeter o da bea

Son düzenleme:
Elle nasıl sagiyorsunuz ya ben onu asla basaramadim bende medela var baya kuvvetli tavsiye ederim
Bende de Ameda Lactaline var, çiftli ama her yere taşımak zor olur diye geçen hafta almadım yanıma. Elle sağma gerçekten son sütü çıkarıyor, ben o sebeple başlamıştım elle sağmaya.

bi de şunu tecrübe ettim
insan şikayet ettikçe
karşıda kusur buldukça
ben böyle yaptım onlar niye böyle dedikçe
insanlıktan çıkıyor
hani dedim ya kendi üzerine kendin toprak atıp gömüyorsun kendini
zannediyorsun ki insanların sana yaptıklarını anlattıkça gıybet ettikçe rahatlayacaksın
bence bu insanların anlat anlat rahatlarsınları var ya sadece " ohh bak ne güzel olmuş " " hımmm bu da mı bunları yaşıyo" deyip keyiflenmek

insanları gaza getirmek kolay
hele de öfkeli anlarında
nesli belki sende okursan sende yüreğini ferahlat artık
hepimiz haketmediğimiz ve unutamadığımız şeyler duyduk beklemediğimiz kişilerden ama bunları kendine hatırlattıkça yaşantını nasıl da mahvediyorsun farkettin mi

pembe çok güzel yazdı ve noktayı koydu
kimseyi istediğimiz gibi değiştiremeyiz
kendi doğurduğumuz iki günlük insan yavrusuna bile müdahale edemiyorken
bırakalım insanları
kendimize bakalım
iyi olmaya çalışalım

ya ilk günler zorlandım ama şimdi alıştım.. biraz uzaklaşmak da kendi psikolojimiz açısından iyi..
gerçekten o tempoya alışıyosun

ne oli herkes bugün şair ruhlu..
Edebiyat kokulu annaaaalarım benim..mis yüreklilerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…