2016 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Benim oğlum da biberon almıyordu. Önce emzige alıştır dim. Uyku arkas ali emzik. (Benimki bile tuttuysa her bebek tutar bu emzigi) artık avent in biberonunu da tutuyor. İçim rahatladı. Çünkü bugün acile gittim serum yedim yaklaşık 3 saat sürdu. Önceden olsa ne yapardım bilmiyorum. Çok şükür aç kalmadı bebisim. Eğer emzik ve biberona alistirmak gibi bir isteğiniz varsa benim gibi önce kiraz uclu bir emzige alıştır in bir süre sonra biberona da alisiyör.

Denemedik şey yapmadık. Gündüz uykusu yok yarım saat bir uyumada . Deniyoruz her yolu. Hatta ağlasın almayacam dedim. Ama ne ağlamak ağlamasının sonu gelmiyor. Doğdugundsn berıde şapka taktırmadı. Takınca aglıyor. Başını sürte sürte çıkartırdı. İnatçı mıdır nedir. Deniyorum yinede duyduğum her yolu.

Ben 3 ay aldım. otomatık beşik. Ikı gun gündüz yattı sadece. Sonra gündüz hiç yatmadı. Ama gece bayağı fayda oldu. Gece de hiç ara vermeden sallanmak istıyordu. Epeydır kyllanmıyordum bir iki akşam dişi yüzünden açtım yine sallanmasını. 6 aya kadar kullanılıyot. Hepsi aynı mı bilmiyorum ama bizimki ancak bu ay da kullanılır. Dar geliyo deli yatıyor bızım ki. Birde dönmeyr basladı mı derın degıl çok. Ama diğer markalara bak bi standart mı yoksa buyugu var mı.

Uyku düzeni için kaldır/yatır yöntemi var, belki denemek istersin. Ağlayınca kucagına alıp sakinleştirip tekrar yatırıyosun ve yuz kere aglarsa yuzkere aynını yapıyorsun ve sonunda pes edip uyuyormuş. İstersen netten araştır. Birde birlikte yattıgın zaman bu dünya güvenilmez o yüzden ben seninle yatıyorum mesajı veriyormuşuz bebişlere ve tek başına kendi yatağında uykuya dalması zorlaşıyormuş

Kaldır yatırı denedim canım. mahallenin en mutlu bebeği kıtabında vardı. 5s kuralı bide. Kitaba göre olmuyor. O teknikler sakin uykucu çocuklara ancak işe yarıyordur. Bizimkini uyutsna kadar ter içinde bırakoyor seni. kolik bebekler böyle oluyor. Diğer söylediğini duymadım hiç. Ben şok. Onunla yatınca sakimleşiyo. Gündüz uyumayınca durmuyo kendi başına kucakta oyun istıyo. Hep onunla ilgileneceğim. Konuşuyoruz tüm günüm ona gidiyor. Yoruyo beni ayaklarım agrıyor gumduz sallamaktan yanına yatınca sarılmaya çalıyor. Uyumuyor yine tabii.

aynen her bebek kitaba uygun değil. görümcemın oğlu 6 ay boyunca evde yok giibymiş :=)
zorla uyandırıp sevıyorlarmıs
pes yani

O kitaptan ben de aldim,guzel bilgiler var ama bende de ise yaramadi o yatirma yontemleri.. Biraksan aglasa durmuyor susmuyor,kucagimda daliyor birakinca az uyuyor hala..inat edip almicam kucagima demistm bi ara ama olmadi ya.. Bnmki de hep onunla ilgileneyim istiyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…