2016 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Arkadasım korkutmak istemem ama uyarmak istedim cocuk yanında süpürme işlemi yapmayın diyorlar ne kadar filitresi iyi olsada arkadan cıkan havadaki tozlar minik ciğerlerine kaçarmış.

Arkadasım korkutmak istemem ama uyarmak istedim cocuk yanında süpürme işlemi yapmayın diyorlar ne kadar filitresi iyi olsada arkadan cıkan havadaki tozlar minik ciğerlerine kaçarmış.

Benimki şu sulu süpürgelerden ihlas aqua bilmem ne pek toz çıkaracağını sanmıyorum. Yine de Allah korusun tabii dikkat etmek lazım ama başka türlü de olmuyo ki napcam nasıl yapcam şaşırdım

Bu arada oruç konuşulmuş ben Allah izin verirse tutmayı düşünüyorm çok borcum var . Birinci çocuğun borçlarını bitiremeden ikinciye hamile kaldım ondan da borclandimEğer dayanamazsam gun asiri tutmayı dusunuyrm

Canım bide ek olarak bizim ki gazlı ve uykusu az bir bebek halen öyle. Gece gündüz sallanmak istıyordu. Sonra otomatık sallanan beşik aldık

Geçmiş olsun hayırdır canım yaa
Canım sorma sorma, benim kızımda doğumdan sonra yapılan testlerde Sağ kulak işitme testinden geçememişti. Doğdu doğalı onunla uğraşıyoruz. Sağ kulak duyuyor çok şükür ama %100 kapasite ile değil. Doğum yaptığım hastanede yapıldı ilk testler ve takip ama bir noktadan sonra devlete geçiyor iş, yani mecburen devlete sevk ediyorlar seni. Hani devletimiz çok önemser ya çocuklarımızı, basar parabenli ilaçları, yurtlarında kalan çocukcağızları tecavüzcülere teslim eder filan. Neyse el mahkum gittik bugün, taa 3 ay öncesinden randevu verilmişti, işitme testi yapılacak yine. Uykusuz getirin diyorlar, orada uyutmak için. Uykusuz götürdüm, uyuttum orada ama oradaki sağlık görevlisi karılar hahaha kikiki basıyorlar kahkahayı, çocuk sıçradı uyandı. Ben de uyardım "çocuk uyanıyor yalnız sessiz olur musunuz" diye. Oradan gıcık oldular bana. Ondan sonra başladılar tacize. Yok ben bu çocuğu uykusuz bırakmamışım, gece 2 de kaldıracakmışım efendim. Pardon da benim çocuğum normalde 3-4 saatlik uykusuz ile uyur en az 2,5 saat, ama sen orada car car car çene çalıp bağıra çağıra gülersen de uyanır yani. Ayrıca sana mı soracağım ben kendi çocuğumun düzenini, 4 aylık çocuk hiç 7 saat uykusuz durur mu ya, ben kendi bebeğimi biliyorum, hayatta durmaz. Herşeyi geçtim ağlaya ağlaya yıkar ortalığı, ne test yapılabilir ne de başka bir şey. Sonra bu uyuz karılardan biri bebeğimi uyuttum yeniden, geldi test yapıyor güya, elinde kaynar çay, bir elinde telefon WhatsApp tan yazışıyor. Ulan ben evde Wifi açmıyorum, kavga gürültü kopuyor yine de eşime televizyon açtırmıyorum çocuğa zararlı diye. Bir de öyle alışmışlar ki gelen cahil halkı azarlamaya, aşağılamaya, dişlerinin kesemeyeceği biri geldi mi iyice sıçıp sıvıyor gerizekalılar. Olaya bak şimdi, ben cevap veriyorum diye beni odadan çıkartmaya çalıştı, çıkmıyorum dedim. Güvenliği çağırın diyor, sen çağır ya kimi çağırıyorsan dedim, bak bakalım ben bir adım atacak mıyım bu odadan. Burayı başınıza yıkarım sizin dedim, bebeğimin yanından bir adım bile ayıramazsınız beni, siz kimi kandırıyorsunuz! Aaah ah, işte orada benim yerimde gariban bir kadıncağız olsa kadını odadan çıkaracaklar, bebeğine kafalarına göre muamele edecekler. Ben bırakayım bebeğimi orada sizin elinize ki kafasına kaynar çay dök, başının üzerinden WhatsApp Sohbeti yap değil mi? Gerizekalı karı! En sonunda baktı yemiyorum boş atıp dolu tutmalarını, kendi defoldu gitti Allahın cezası.
Ay Allah bu vicdansızların eline düşürmesin yavrularımızı, ne de bizleri arkadaşlar. Adam dövmek işten bile değil yani!

Kızlar şimdi bir konuda sizden yorum ve önerilerinizi bekliyorum ama lütfen siz nasıl çözüm buldunuz yazın
Ben bu konuda çok katı ve kırıcı oluyorum diye bir girişten sonra konum şu;
Bebeğimi amerika'da doğurdum ve iki ay kaldım. Orda sizi bebek ile görenler sizden izin istemeden eğilip pusetin içine bile bakmıyorlar bu konuda orada çok mutluydum ve alışmıştım bu duruma.
Buraya elince hiç kendimi hazırlamadığım bir durumla karşılaştım. İlk kez dişarı çıktıgımda biri bir mağazada bebeğimden makas aldı. Hiç beklemediğm anda yakalandım ve şok. Hey sen o elleri en son ne zaman yıkamıştın bile diyemedim.
Eve geldiğimde buna bir çözüm bulmam gerektiğini anladım ama 2 ay oldu hala çözüm bulmuş değilim. İki kere kucağa almak isteyen oldu veremem kusura bakmayın deyip çok kaba olduğumu bilerek de olsa istekleri çevirdim. Birde böyle söyleyince afallayıp aa tabi bende olsam vermezdim demiyorlar mı .. Eee niye soruyosun ozmaan diyemiyorum.
Sizin başınıza geliyor mu? Nasıl bir çözüm buldunuz?

Ya kendi başıma gelmiş gibi sinirlendim su an. Kendi cocuklari olsa oyle mi davranirlar yada bi tanıdıklarınin. Cok iyi yapmissin tepkinle. Dedigin gibi ezebildigni ezerler o cahillikleri ile. Kesinlikle gurultude uyuyamio benimkide. Esimin ailesi cok kalabalik biz gidecez diede nerdeyse tüm ailesi cocuklari ile oradaydı ogleden aksam 10 a kadar uyumadi resmen sirf gurultuden. Ne demek istediğini cok iyi anlıyorum

Çok çok haklısın geçmiş olsun. Allah devletin hastanesine giden, gitmek zorunda kalan ve hakkını savunamayanları bunların şerrinden korusun hep iyi insanlarla karşılaştırsın inşallah.

Aaah arkadaşım, işte hoşgeldin Türkiye'ye!

Valla kibarlık düşünecek durumda değilsin maalesef, Allah esirgesin o bebiş hasta olduğunda ne senin kibarlığın ve zarafetin ne de onların bu rahat tavrı o bebişi iyi etmeyecek. O yüzden olabildiğince yüz göz olmadan uyarmalısın. Bünyesi çok hassas, ben temastan olabildiğince kaçınıyorum de. Zaten gerçek de bu! Ben de doktora veya eczaneye gittiğimiz zaman özellikle dokunmaya teşebbüs ettiklerinden geri çekiyorum, anlamayıp çocuğumun üstüne üstüne gelen olursa da yukarıda dediğimi söylüyorum. Orası hastane&eczane, zaten sağlıklı adamın orada işi yok, sende hasta halinle bir zahmet bebeğimden elini çek kardeşim!
Of neyse, ben hala çok sinirliyim. Ama bu konu da su götürmez bir problem yani, bir sınır çekmek lazım diye düşünüyorum.

Keşke o karıyı yolsaydım, burada oturdum kendi kendimi yiyorum şimdi. Ah bebeğim uyumuyor olsaydı ben çıngarı çıkarırdım orada, bebeğime dua etsinler.
Sinirden başım ağrıyor, Cuma Cuma ahımı alacaklar vallahi!

safra kesemi aldıracam

Geçmiş olsun

Sonra da sağlık personeline şiddet diyorlar. Ulan azcık merhametli olun şu insanlara düzgün davranın istemiyosanız yapmayın o işi. Ben de devlet hastanelerinde benzer şeyler yaşadım çok sinirlendim şu anda..

Ben de ne zaman gitsem tartisiyorum ya da sabır diyorum. Tabi da bir denilemeyecek şeyler de var seninki gibi. Dogumhanedeki ebelerle az kavga etmedik
Ben de bir iki kere yaşadım şok olduğumdan cevap veremedim. Ama akraba ve tanıdıklarına aşırıya kacmadigi sürece izin veriyrm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…