- 16 Mayıs 2016
- 141
- 302
- 53
- Konu Sahibi Nurbebekistiyor
-
- #86.961
Benim puset dediğim taşıma koltuğu. Süpüreceğim odaya yawruyu da götürüyorum koyuyorum kanepeye öyle beni izliyo. Ama silme toz alma başka bir işe müsaade etmiyo sadece süpürge
Ha bi de mutfakta makineyi doldururken boşaltırken ses etmiyo masanın üstünden beni izliyo şangır şunngur sesler hoşuna gidiyo.
Arkadasım korkutmak istemem ama uyarmak istedim cocuk yanında süpürme işlemi yapmayın diyorlar ne kadar filitresi iyi olsada arkadan cıkan havadaki tozlar minik ciğerlerine kaçarmış.
Geçmiş olsun hayırdır canım yaaDetayları sinirim geçince yazacağım ama sadece şunu söyleyeyim ; ALLAH KİMSEYİ BU DEVLET HASTANELERİNE DÜŞÜRMESİN!
Daha önce bahsettım 3 saatte bır otuz saatte 10 cc. Ama elimle sağınca daha akıyor. Bide bebek daha fazla memede kalıyor. Daha fazla gıbı me geliyorSagol canim. . Evet benimki olsa emecek çok seviyor memeyi ama yok İşte. . Sagmak da zor ya ne kadar çıkıyor ki?
Canım bide ek olarak bizim ki gazlı ve uykusu az bir bebek halen öyle. Gece gündüz sallanmak istıyordu. Sonra otomatık sallanan beşik aldıkAnneler merhaba. Hamilelik süreci sonrasında bebişlerinizi sağlıkla kucağınıza aldınız inşallah güle güle büyütünAllah bizlere de nasip etsin inşallah Ben 30 haftalık hamiş olarak kısmetse Ağustos annesi olacağım Sizler artık tecrübeli olduğunuz için birkaç konuda yardım isteyeceğim Bebişim için birkaç eksiğimiz kaldı ama hangilerini alacağımıza karar veremedik. Sizlerin yardımına ihtiyacım olan konulara gelirsem;
park yatak için hangi yatağı almalıyız? (sünger mi pamuk mu)
elektrikli süt sağma makinası gerekli mi hangisini tavsiye edersiniz?
ateş ölçer için piyasada çok marka model var sizler hangi markayı kullanıyorsunuz ve tavsiyeniz ne olur?
Biberon için aklımda 3 marka var. Madela calma-dr Brown-avent! Hangisini tercih etmeliyiz? Ayrıca biberon olarak bir arkadaşım şimdiden Suavinex Marka biberon ve emzik seti getirdi J bu markayı kullanan var mı nasıldır acaba!
Emzikte maalesef zebil gibi marka ve model var birde kullanım ayları var. Tercihimiz ne olmalı? (kauçuk mu silikon mu iyi olur yeni doğan için)
Biraz fazla sordum ama seçim yapabilmek için tecrübelerinize güveniyorum.Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim kızlar
Hayali bile çok guzeli
Canım sorma sorma, benim kızımda doğumdan sonra yapılan testlerde Sağ kulak işitme testinden geçememişti. Doğdu doğalı onunla uğraşıyoruz. Sağ kulak duyuyor çok şükür ama %100 kapasite ile değil. Doğum yaptığım hastanede yapıldı ilk testler ve takip ama bir noktadan sonra devlete geçiyor iş, yani mecburen devlete sevk ediyorlar seni. Hani devletimiz çok önemser ya çocuklarımızı, basar parabenli ilaçları, yurtlarında kalan çocukcağızları tecavüzcülere teslim eder filan. Neyse el mahkum gittik bugün, taa 3 ay öncesinden randevu verilmişti, işitme testi yapılacak yine. Uykusuz getirin diyorlar, orada uyutmak için. Uykusuz götürdüm, uyuttum orada ama oradaki sağlık görevlisi karılar hahaha kikiki basıyorlar kahkahayı, çocuk sıçradı uyandı. Ben de uyardım "çocuk uyanıyor yalnız sessiz olur musunuz" diye. Oradan gıcık oldular bana. Ondan sonra başladılar tacize. Yok ben bu çocuğu uykusuz bırakmamışım, gece 2 de kaldıracakmışım efendim. Pardon da benim çocuğum normalde 3-4 saatlik uykusuz ile uyur en az 2,5 saat, ama sen orada car car car çene çalıp bağıra çağıra gülersen de uyanır yani. Ayrıca sana mı soracağım ben kendi çocuğumun düzenini, 4 aylık çocuk hiç 7 saat uykusuz durur mu ya, ben kendi bebeğimi biliyorum, hayatta durmaz. Herşeyi geçtim ağlaya ağlaya yıkar ortalığı, ne test yapılabilir ne de başka bir şey. Sonra bu uyuz karılardan biri bebeğimi uyuttum yeniden, geldi test yapıyor güya, elinde kaynar çay, bir elinde telefon WhatsApp tan yazışıyor. Ulan ben evde Wifi açmıyorum, kavga gürültü kopuyor yine de eşime televizyon açtırmıyorum çocuğa zararlı diye. Bir de öyle alışmışlar ki gelen cahil halkı azarlamaya, aşağılamaya, dişlerinin kesemeyeceği biri geldi mi iyice sıçıp sıvıyor gerizekalılar. Olaya bak şimdi, ben cevap veriyorum diye beni odadan çıkartmaya çalıştı, çıkmıyorum dedim. Güvenliği çağırın diyor, sen çağır ya kimi çağırıyorsan dedim, bak bakalım ben bir adım atacak mıyım bu odadan. Burayı başınıza yıkarım sizin dedim, bebeğimin yanından bir adım bile ayıramazsınız beni, siz kimi kandırıyorsunuz! Aaah ah, işte orada benim yerimde gariban bir kadıncağız olsa kadını odadan çıkaracaklar, bebeğine kafalarına göre muamele edecekler. Ben bırakayım bebeğimi orada sizin elinize ki kafasına kaynar çay dök, başının üzerinden WhatsApp Sohbeti yap değil mi? Gerizekalı karı! En sonunda baktı yemiyorum boş atıp dolu tutmalarını, kendi defoldu gitti Allahın cezası.Geçmiş olsun hayırdır canım yaa
Ya kendi başıma gelmiş gibi sinirlendim su an. Kendi cocuklari olsa oyle mi davranirlar yada bi tanıdıklarınin. Cok iyi yapmissin tepkinle. Dedigin gibi ezebildigni ezerler o cahillikleri ile. Kesinlikle gurultude uyuyamio benimkide. Esimin ailesi cok kalabalik biz gidecez diede nerdeyse tüm ailesi cocuklari ile oradaydı ogleden aksam 10 a kadar uyumadi resmen sirf gurultuden. Ne demek istediğini cok iyi anlıyorumCanım sorma sorma, benim kızımda doğumdan sonra yapılan testlerde Sağ kulak işitme testinden geçememişti. Doğdu doğalı onunla uğraşıyoruz. Sağ kulak duyuyor çok şükür ama %100 kapasite ile değil. Doğum yaptığım hastanede yapıldı ilk testler ve takip ama bir noktadan sonra devlete geçiyor iş, yani mecburen devlete sevk ediyorlar seni. Hani devletimiz çok önemser ya çocuklarımızı, basar parabenli ilaçları, yurtlarında kalan çocukcağızları tecavüzcülere teslim eder filan. Neyse el mahkum gittik bugün, taa 3 ay öncesinden randevu verilmişti, işitme testi yapılacak yine. Uykusuz getirin diyorlar, orada uyutmak için. Uykusuz götürdüm, uyuttum orada ama oradaki sağlık görevlisi karılar hahaha kikiki basıyorlar kahkahayı, çocuk sıçradı uyandı. Ben de uyardım "çocuk uyanıyor yalnız sessiz olur musunuz" diye. Oradan gıcık oldular bana. Ondan sonra başladılar tacize. Yok ben bu çocuğu uykusuz bırakmamışım, gece 2 de kaldıracakmışım efendim. Pardon da benim çocuğum normalde 3-4 saatlik uykusuz ile uyur en az 2,5 saat, ama sen orada car car car çene çalıp bağıra çağıra gülersen de uyanır yani. Ayrıca sana mı soracağım ben kendi çocuğumun düzenini, 4 aylık çocuk hiç 7 saat uykusuz durur mu ya, ben kendi bebeğimi biliyorum, hayatta durmaz. Herşeyi geçtim ağlaya ağlaya yıkar ortalığı, ne test yapılabilir ne de başka bir şey. Sonra bu uyuz karılardan biri bebeğimi uyuttum yeniden, geldi test yapıyor güya, elinde kaynar çay, bir elinde telefon WhatsApp tan yazışıyor. Ulan ben evde Wifi açmıyorum, kavga gürültü kopuyor yine de eşime televizyon açtırmıyorum çocuğa zararlı diye. Bir de öyle alışmışlar ki gelen cahil halkı azarlamaya, aşağılamaya, dişlerinin kesemeyeceği biri geldi mi iyice sıçıp sıvıyor gerizekalılar. Olaya bak şimdi, ben cevap veriyorum diye beni odadan çıkartmaya çalıştı, çıkmıyorum dedim. Güvenliği çağırın diyor, sen çağır ya kimi çağırıyorsan dedim, bak bakalım ben bir adım atacak mıyım bu odadan. Burayı başınıza yıkarım sizin dedim, bebeğimin yanından bir adım bile ayıramazsınız beni, siz kimi kandırıyorsunuz! Aaah ah, işte orada benim yerimde gariban bir kadıncağız olsa kadını odadan çıkaracaklar, bebeğine kafalarına göre muamele edecekler. Ben bırakayım bebeğimi orada sizin elinize ki kafasına kaynar çay dök, başının üzerinden WhatsApp Sohbeti yap değil mi? Gerizekalı karı! En sonunda baktı yemiyorum boş atıp dolu tutmalarını, kendi defoldu gitti Allahın cezası.
Ay Allah bu vicdansızların eline düşürmesin yavrularımızı, ne de bizleri arkadaşlar. Adam dövmek işten bile değil yani!
30 gunluk fitre vermk gerekyo yada hep hamileyken yazdnCanım hamilelik özel durum. Fitre verıyorum ben. Hasta olunca onları sonra tutuyordum.
Canım sorma sorma, benim kızımda doğumdan sonra yapılan testlerde Sağ kulak işitme testinden geçememişti. Doğdu doğalı onunla uğraşıyoruz. Sağ kulak duyuyor çok şükür ama %100 kapasite ile değil. Doğum yaptığım hastanede yapıldı ilk testler ve takip ama bir noktadan sonra devlete geçiyor iş, yani mecburen devlete sevk ediyorlar seni. Hani devletimiz çok önemser ya çocuklarımızı, basar parabenli ilaçları, yurtlarında kalan çocukcağızları tecavüzcülere teslim eder filan. Neyse el mahkum gittik bugün, taa 3 ay öncesinden randevu verilmişti, işitme testi yapılacak yine. Uykusuz getirin diyorlar, orada uyutmak için. Uykusuz götürdüm, uyuttum orada ama oradaki sağlık görevlisi karılar hahaha kikiki basıyorlar kahkahayı, çocuk sıçradı uyandı. Ben de uyardım "çocuk uyanıyor yalnız sessiz olur musunuz" diye. Oradan gıcık oldular bana. Ondan sonra başladılar tacize. Yok ben bu çocuğu uykusuz bırakmamışım, gece 2 de kaldıracakmışım efendim. Pardon da benim çocuğum normalde 3-4 saatlik uykusuz ile uyur en az 2,5 saat, ama sen orada car car car çene çalıp bağıra çağıra gülersen de uyanır yani. Ayrıca sana mı soracağım ben kendi çocuğumun düzenini, 4 aylık çocuk hiç 7 saat uykusuz durur mu ya, ben kendi bebeğimi biliyorum, hayatta durmaz. Herşeyi geçtim ağlaya ağlaya yıkar ortalığı, ne test yapılabilir ne de başka bir şey. Sonra bu uyuz karılardan biri bebeğimi uyuttum yeniden, geldi test yapıyor güya, elinde kaynar çay, bir elinde telefon WhatsApp tan yazışıyor. Ulan ben evde Wifi açmıyorum, kavga gürültü kopuyor yine de eşime televizyon açtırmıyorum çocuğa zararlı diye. Bir de öyle alışmışlar ki gelen cahil halkı azarlamaya, aşağılamaya, dişlerinin kesemeyeceği biri geldi mi iyice sıçıp sıvıyor gerizekalılar. Olaya bak şimdi, ben cevap veriyorum diye beni odadan çıkartmaya çalıştı, çıkmıyorum dedim. Güvenliği çağırın diyor, sen çağır ya kimi çağırıyorsan dedim, bak bakalım ben bir adım atacak mıyım bu odadan. Burayı başınıza yıkarım sizin dedim, bebeğimin yanından bir adım bile ayıramazsınız beni, siz kimi kandırıyorsunuz! Aaah ah, işte orada benim yerimde gariban bir kadıncağız olsa kadını odadan çıkaracaklar, bebeğine kafalarına göre muamele edecekler. Ben bırakayım bebeğimi orada sizin elinize ki kafasına kaynar çay dök, başının üzerinden WhatsApp Sohbeti yap değil mi? Gerizekalı karı! En sonunda baktı yemiyorum boş atıp dolu tutmalarını, kendi defoldu gitti Allahın cezası.
Ay Allah bu vicdansızların eline düşürmesin yavrularımızı, ne de bizleri arkadaşlar. Adam dövmek işten bile değil yani!
Aaah arkadaşım, işte hoşgeldin Türkiye'ye!Kızlar şimdi bir konuda sizden yorum ve önerilerinizi bekliyorum ama lütfen siz nasıl çözüm buldunuz yazın
Ben bu konuda çok katı ve kırıcı oluyorum diye bir girişten sonra konum şu;
Bebeğimi amerika'da doğurdum ve iki ay kaldım. Orda sizi bebek ile görenler sizden izin istemeden eğilip pusetin içine bile bakmıyorlar bu konuda orada çok mutluydum ve alışmıştım bu duruma.
Buraya elince hiç kendimi hazırlamadığım bir durumla karşılaştım. İlk kez dişarı çıktıgımda biri bir mağazada bebeğimden makas aldı. Hiç beklemediğm anda yakalandım ve şok. Hey sen o elleri en son ne zaman yıkamıştın bile diyemedim.
Eve geldiğimde buna bir çözüm bulmam gerektiğini anladım ama 2 ay oldu hala çözüm bulmuş değilim. İki kere kucağa almak isteyen oldu veremem kusura bakmayın deyip çok kaba olduğumu bilerek de olsa istekleri çevirdim. Birde böyle söyleyince afallayıp aa tabi bende olsam vermezdim demiyorlar mı .. Eee niye soruyosun ozmaan diyemiyorum.
Sizin başınıza geliyor mu? Nasıl bir çözüm buldunuz?
safra kesemi aldıracam
Canım sorma sorma, benim kızımda doğumdan sonra yapılan testlerde Sağ kulak işitme testinden geçememişti. Doğdu doğalı onunla uğraşıyoruz. Sağ kulak duyuyor çok şükür ama %100 kapasite ile değil. Doğum yaptığım hastanede yapıldı ilk testler ve takip ama bir noktadan sonra devlete geçiyor iş, yani mecburen devlete sevk ediyorlar seni. Hani devletimiz çok önemser ya çocuklarımızı, basar parabenli ilaçları, yurtlarında kalan çocukcağızları tecavüzcülere teslim eder filan. Neyse el mahkum gittik bugün, taa 3 ay öncesinden randevu verilmişti, işitme testi yapılacak yine. Uykusuz getirin diyorlar, orada uyutmak için. Uykusuz götürdüm, uyuttum orada ama oradaki sağlık görevlisi karılar hahaha kikiki basıyorlar kahkahayı, çocuk sıçradı uyandı. Ben de uyardım "çocuk uyanıyor yalnız sessiz olur musunuz" diye. Oradan gıcık oldular bana. Ondan sonra başladılar tacize. Yok ben bu çocuğu uykusuz bırakmamışım, gece 2 de kaldıracakmışım efendim. Pardon da benim çocuğum normalde 3-4 saatlik uykusuz ile uyur en az 2,5 saat, ama sen orada car car car çene çalıp bağıra çağıra gülersen de uyanır yani. Ayrıca sana mı soracağım ben kendi çocuğumun düzenini, 4 aylık çocuk hiç 7 saat uykusuz durur mu ya, ben kendi bebeğimi biliyorum, hayatta durmaz. Herşeyi geçtim ağlaya ağlaya yıkar ortalığı, ne test yapılabilir ne de başka bir şey. Sonra bu uyuz karılardan biri bebeğimi uyuttum yeniden, geldi test yapıyor güya, elinde kaynar çay, bir elinde telefon WhatsApp tan yazışıyor. Ulan ben evde Wifi açmıyorum, kavga gürültü kopuyor yine de eşime televizyon açtırmıyorum çocuğa zararlı diye. Bir de öyle alışmışlar ki gelen cahil halkı azarlamaya, aşağılamaya, dişlerinin kesemeyeceği biri geldi mi iyice sıçıp sıvıyor gerizekalılar. Olaya bak şimdi, ben cevap veriyorum diye beni odadan çıkartmaya çalıştı, çıkmıyorum dedim. Güvenliği çağırın diyor, sen çağır ya kimi çağırıyorsan dedim, bak bakalım ben bir adım atacak mıyım bu odadan. Burayı başınıza yıkarım sizin dedim, bebeğimin yanından bir adım bile ayıramazsınız beni, siz kimi kandırıyorsunuz! Aaah ah, işte orada benim yerimde gariban bir kadıncağız olsa kadını odadan çıkaracaklar, bebeğine kafalarına göre muamele edecekler. Ben bırakayım bebeğimi orada sizin elinize ki kafasına kaynar çay dök, başının üzerinden WhatsApp Sohbeti yap değil mi? Gerizekalı karı! En sonunda baktı yemiyorum boş atıp dolu tutmalarını, kendi defoldu gitti Allahın cezası.
Ben de ne zaman gitsem tartisiyorum ya da sabır diyorum. Tabi da bir denilemeyecek şeyler de var seninki gibi. Dogumhanedeki ebelerle az kavga etmedikCanım sorma sorma, benim kızımda doğumdan sonra yapılan testlerde Sağ kulak işitme testinden geçememişti. Doğdu doğalı onunla uğraşıyoruz. Sağ kulak duyuyor çok şükür ama %100 kapasite ile değil. Doğum yaptığım hastanede yapıldı ilk testler ve takip ama bir noktadan sonra devlete geçiyor iş, yani mecburen devlete sevk ediyorlar seni. Hani devletimiz çok önemser ya çocuklarımızı, basar parabenli ilaçları, yurtlarında kalan çocukcağızları tecavüzcülere teslim eder filan. Neyse el mahkum gittik bugün, taa 3 ay öncesinden randevu verilmişti, işitme testi yapılacak yine. Uykusuz getirin diyorlar, orada uyutmak için. Uykusuz götürdüm, uyuttum orada ama oradaki sağlık görevlisi karılar hahaha kikiki basıyorlar kahkahayı, çocuk sıçradı uyandı. Ben de uyardım "çocuk uyanıyor yalnız sessiz olur musunuz" diye. Oradan gıcık oldular bana. Ondan sonra başladılar tacize. Yok ben bu çocuğu uykusuz bırakmamışım, gece 2 de kaldıracakmışım efendim. Pardon da benim çocuğum normalde 3-4 saatlik uykusuz ile uyur en az 2,5 saat, ama sen orada car car car çene çalıp bağıra çağıra gülersen de uyanır yani. Ayrıca sana mı soracağım ben kendi çocuğumun düzenini, 4 aylık çocuk hiç 7 saat uykusuz durur mu ya, ben kendi bebeğimi biliyorum, hayatta durmaz. Herşeyi geçtim ağlaya ağlaya yıkar ortalığı, ne test yapılabilir ne de başka bir şey. Sonra bu uyuz karılardan biri bebeğimi uyuttum yeniden, geldi test yapıyor güya, elinde kaynar çay, bir elinde telefon WhatsApp tan yazışıyor. Ulan ben evde Wifi açmıyorum, kavga gürültü kopuyor yine de eşime televizyon açtırmıyorum çocuğa zararlı diye. Bir de öyle alışmışlar ki gelen cahil halkı azarlamaya, aşağılamaya, dişlerinin kesemeyeceği biri geldi mi iyice sıçıp sıvıyor gerizekalılar. Olaya bak şimdi, ben cevap veriyorum diye beni odadan çıkartmaya çalıştı, çıkmıyorum dedim. Güvenliği çağırın diyor, sen çağır ya kimi çağırıyorsan dedim, bak bakalım ben bir adım atacak mıyım bu odadan. Burayı başınıza yıkarım sizin dedim, bebeğimin yanından bir adım bile ayıramazsınız beni, siz kimi kandırıyorsunuz! Aaah ah, işte orada benim yerimde gariban bir kadıncağız olsa kadını odadan çıkaracaklar, bebeğine kafalarına göre muamele edecekler. Ben bırakayım bebeğimi orada sizin elinize ki kafasına kaynar çay dök, başının üzerinden WhatsApp Sohbeti yap değil mi? Gerizekalı karı! En sonunda baktı yemiyorum boş atıp dolu tutmalarını, kendi defoldu gitti Allahın cezası.
Ay Allah bu vicdansızların eline düşürmesin yavrularımızı, ne de bizleri arkadaşlar. Adag m dövmek işten bile değil yani!
Ben de bir iki kere yaşadım şok olduğumdan cevap veremedim. Ama akraba ve tanıdıklarına aşırıya kacmadigi sürece izin veriyrmKızlar şimdi bir konuda sizden yorum ve önerilerinizi bekliyorum ama lütfen siz nasıl çözüm buldunuz yazın
Ben bu konuda çok katı ve kırıcı oluyorum diye bir girişten sonra konum şu;
Bebeğimi amerika'da doğurdum ve iki ay kaldım. Orda sizi bebek ile görenler sizden izin istemeden eğilip pusetin içine bile bakmıyorlar bu konuda orada çok mutluydum ve alışmıştım bu duruma.
Buraya elince hiç kendimi hazırlamadığım bir durumla karşılaştım. İlk kez dişarı çıktıgımda biri bir mağazada bebeğimden makas aldı. Hiç beklemediğm anda yakalandım ve şok. Hey sen o elleri en son ne zaman yıkamıştın bile diyemedim.
Eve geldiğimde buna bir çözüm bulmam gerektiğini anladım ama 2 ay oldu hala çözüm bulmuş değilim. İki kere kucağa almak isteyen oldu veremem kusura bakmayın deyip çok kaba olduğumu bilerek de olsa istekleri çevirdim. Birde böyle söyleyince afallayıp aa tabi bende olsam vermezdim demiyorlar mı .. Eee niye soruyosun ozmaan diyemiyorum.
Sizin başınıza geliyor mu? Nasıl bir çözüm buldunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?