- 30 Ocak 2014
- 726
- 1.324
- 43
- 37
- Konu Sahibi Nurbebekistiyor
-
- #88.181
O kadar kasamiyorum ya cezvede kaynatiyorumSu verirken hergun taze kaynatilmis su mu veriyorsunuz birde iste su cam yada porselen kapta kaynatilmaliymis ve cam yada porselen kaşıkla icirilmeliymis
Çok geçmiş olsun cnm ay en korktugum sey yaSelam kızlar. Oğlumla çok büyük bir kaza atlattık . Kucağımda oğlum bahçeye uniyrdk merdivenlerden kaydın iki üç basamak kayıp popo üstü yere düştüm kolum kötü sıyrıldı ve popo kemiklerm ağrıyo. Çok şükür oğluma bise olmadı ama çok korktu o kadar sgladibki herkes sesine ciktio
Cok gecmis olsun..Selam kızlar. Oğlumla çok büyük bir kaza atlattık . Kucağımda oğlum bahçeye uniyrdk merdivenlerden kaydın iki üç basamak kayıp popo üstü yere düştüm kolum kötü sıyrıldı ve popo kemiklerm ağrıyo. Çok şükür oğluma bise olmadı ama çok korktu o kadar sgladibki herkes sesine ciktio
Anneme kitledim aldigim kucuk kavanozlari. Dedim ellerinden operUff hic yogurt mayalamadim nasıl zor geliyor
Peki baska bez baktinmi hic suan ne kullaniyorsunuz?Evet iste bizim de arka bel kismini öyle yapti
Bencede :) kismet olursa bende yogurtla baslayacagim. Ama ilk tadim olarak kayisiyi slikon beslenme emzigiyle verdim kaki yapamadigi bir gunde :) iyi oldu :)Yoğurt muhteşem bir "ilk" ek besin tercihi..
Sonra gelsin yayla çorbası:) meyveli yogurt vs ...
Kasik la icmiyorsa biberonla verebilirsin. Cam biberonlar var. Nasil aliyorsa ama kasik dene once biberon gaz yapiyor gaz yapmayani bile. Bide ek gidaya gecilecek. Kasikla icmesi daha iyi.Su verirken hergun taze kaynatilmis su mu veriyorsunuz birde iste su cam yada porselen kapta kaynatilmaliymis ve cam yada porselen kaşıkla icirilmeliymis
Merhaba anneler ve bebisleri. Sayfalar ilerlemis kontrolumuz vardi bugun. Ramazandan dilayi biraz kontrole erken gittik 5 ayimiz daha dolmadi. Dr un soylediklerini paylasayim belki fikir olur. Tekrar geri gidip okurum yazdiklarinizi. Boyumuz 5 cm uzadi. Kilo 700 gr artti.Demir ilacina baslamadi. 6. aydan sonra. Disimiz sertlesti. Beyaz gozukuyor. 6. Ayda cikar dedi.
D vit e devam. Gunes alsada yetiskinlerde bile d vit normal degerlerde degil dusuk dedi. Tatile gidince d viti o zaman tekrar soracagim.
Aksam 5.5 aydan sonra meyveye baslayabiliriz. Meyve puresi. Suyu degil. Ve haslamayin. C vit. Gidiyormus haslayinca. Sormak isteyen olursa detayli yazarim.
Meyve sonrasi 10/15 kasik su. Turkiye sartlarinda 1 yasina kadar kaynatilmis su verin dedi.
Suyu cam yada porselen rendede kaynatilmasi daha saglikliymis. Gunluk su kaynatilacak. Kasiga alismasi icin kasikla verin dedi. Mama aldigi icin ben veriyordum kasikla. Biberonla icniyor. Icmeyenler biberonla da verebilir nasil aliyorsa.
Kasikta porselen. Su ve meyveyi verdiginiz kasik porselen olmasi gerekiyormus saglik acisindan. Ben ilac kasigi veriyordum. Metal celik bizim kasiklari kullanmadim hic.
Yani kullandigimiz cam veya porselen olacak.
Biz kisa kollu giymeye basladik. Gerekirse yelek giydiriyorum disarda. Gunes alsin bol bol. Shortta giydirmeye baslayabilirsin dedi cantada uzun yedek kiyafetler tasinacak.
Tahilli ek gidayi unuttum. Sizinde paylasimlarinizi bekliyorum.
Kaşıkla iciriyorum ama istiyor sürekli biberonla versem yok demez birde buralar asiri sicak fazlası şişkinlik yapar diye veremiyorum sadece anne sutu alıyor çünküKasik la icmiyorsa biberonla verebilirsin. Cam biberonlar var. Nasil aliyorsa ama kasik dene once biberon gaz yapiyor gaz yapmayani bile. Bide ek gidaya gecilecek. Kasikla icmesi daha iyi.
ya o değilde beybıyle uçağa 2 kez bindim ve bu seferde bincem ama çok tırsıyorum kızlarya ağlarsa susturamassam diye ozaman 2 aylıktı şimdi nasıl birşeyle karşılaşıcagımı bilmiyorum [/QUOTE
cnm ucakta inerken kalkarken emzirdin ni. Emzik mi verdin. Biberon mama aliniyormu. Biberon 100 cc den buyuk olur mu gerci biz gidene kadar ek gidaya gececez. Insallah durur bizimjide. Kisa bilgi verebilirsen ucak yolculugu ile ilgili sevinirin
Allah' a emanetler. Allah kazalardan belalardan korusun yavrularimiziSelam kızlar. Oğlumla çok büyük bir kaza atlattık . Kucağımda oğlum bahçeye uniyrdk merdivenlerden kaydın iki üç basamak kayıp popo üstü yere düştüm kolum kötü sıyrıldı ve popo kemiklerm ağrıyo. Çok şükür oğluma bise olmadı ama çok korktu o kadar sgladibki herkes sesine ciktio
Banada sular cam icindede olsa tam steril degil. Bir yasina kadar kaynat dedi. Ne olur ne olmaz az birsey kaynatirip dusunene kadar. Hem ek gida hem kaynamamis su. Bagirsaga yuklenmis olacagim.Kızlar okudum alıntı yapamadım bebekler için SU konuşulmuş Dr bana kendi ictiginiz sudan verin kaynatmayin dedi...Bende cam sisiedeki sulardan veririm diye düşünmüştüm
Kızlar okudum alıntı yapamadım bebekler için SU konuşulmuş Dr bana kendi ictiginiz sudan verin kaynatmayin dedi...Bende cam sisiedeki sulardan veririm diye düşünmüştüm
Ben bir iki mayaladim. keci maymayaladimm bakalim nasil olacakUff hic yogurt mayalamadim nasıl zor geliyor
Birsey olmaz onceden slikon mu vardi. Normal evdeki ictikleri kasikla veriyorlardi. Onlari isirinca oda sert. Kucuk cay kasigi ve tatli kasigi kadar alinacak. Agir degil onlar. Zaten ilk hep cay kasigi kullanilir. Hepsi agzina sokulamaz. Deneyecem bakalim cezve falan da alayim bari. Zaten onun cezvesi kasigi ayri. Evdeki bulasik deterjanini ona kullanmayim diye ayirdim. Su meselesi. Suyun icerikleri. Bakimindan ve damacanalar zaten normalde mikrop yuvasi steril olmadan surekli doldurup getiriyorlar. Onlardan ben bile igreniyorum icmeye. Gunluk kaynatirim birsey yok onda. Su en kolayi. Ek gida zorMis dr cam veya porselen demiş ama bu bebelerin yakındır dişleri sivri sivri çıkmaya başlıcak. Tıkır tıkır nasıl olacak porselenle falan. Ben mesela silikon kaşıklar aldım geçen gün mamaya başlamak için. Dişler yakında gelir diye silikon tercih ettim.
Birsey olmaz onceden slikon mu vardi. Normal evdeki ictikleri kasikla veriyorlardi. Onlari isirinca oda sert. Kucuk cay kasigi ve tatli kasigi kadar alinacak. Agir degil onlar. Zaten ilk hep cay kasigi kullanilir. Hepsi agzina sokulamaz. Deneyecem bakalim cezve falan da alayim bari. Zaten onun cezvesi kasigi ayri. Evdeki bulasik deterjanini ona kullanmayim diye ayirdim. Su meselesi. Suyun icerikleri. Bakimindan ve damacanalar zaten normalde mikrop yuvasi steril olmadan surekli doldurup getiriyorlar. Onlardan ben bile igreniyorum icmeye. Gunluk kaynatirim birsey yok onda. Su en kolayi. Ek gida zor
Bu Dr da hep birbirine zıtlarBanada sular cam icindede olsa tam steril degil. Bir yasina kadar kaynat dedi. Ne olur ne olmaz az birsey kaynatirip dusunene kadar. Hem ek gida hem kaynamamis su. Bagirsaga yuklenmis olacagim.
Geçmiş olsun biricik... İnşallah sende de sıkıntı kalmazSelam kızlar. Oğlumla çok büyük bir kaza atlattık . Kucağımda oğlum bahçeye uniyrdk merdivenlerden kaydın iki üç basamak kayıp popo üstü yere düştüm kolum kötü sıyrıldı ve popo kemiklerm ağrıyo. Çok şükür oğluma bise olmadı ama çok korktu o kadar sgladibki herkes sesine ciktio
Ek gıda hazırlaması değil de "yemeyen çocuk" cok zor...Ek gıda zor değil niye zor olsun. Taze düzgün sebze meyve bulduktan sonra gerisi kolay bence. Buharda haşlayan doğrayan bi makine almak istiyorum ama.Atom heart mother bakıyordu bi ara. Aldiysa bize tavsiye verir.
Benimki 2 saat uyanık kaldıktan sonra huzursuzlanmaya başlıyor.Kızlar gündüzleri bebisler uyandiktan kaç saat sonra geri uyutuyorsunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?