2016 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Senin kız tontiş yer o merak etme. Heveslenme birsuru strese giriyoruz. Ek gida işi zor gercekten
Inşallah canım resimlerde olduğundan tombis çıkıyor yakın çektiğim için
Anneme göre boy uzadı bu çocuk zayifladi diyor yok anne daha neler diyorum

Canım gece her saat uyanıyor memeye yapışıyor doymuyor diye düşünüyorum artik en fazla iki saat uyuyor sonra yine uyanıyor hipp aliyim deneyim diyorum dediğin gibi yoğurt meyve püresi veriyorum ama yemiyor

Neslicim bu saat başı uyanmalar seni de yormustur doymuyorsa bebeği de zorluyordur. Paketten çekinmeni anlıyorum ama hiç olmazsa denemek için bir kere ver derim. Belki de kuzucuk rahat bir gece uykusu çeker. Gündüz ki haline de yansır geceyi iyi geçirmesi.

Ek gıdaya gecen anneler ben bebeğin peynirini kendim yapmaya başladım keçi sütünden 2 günlük yapıyorum yoğurdunuza keçi sütünden maylamaya başladım....
Sör bizim kı sebze püresinde sıkılmıştı sonra yedirmek için çağreler ararken bişey keşfettim Sebzeleri suyu çekene kadar haşlayıp püre haline getirip sebzenin miktarına göre 60-30-90 cc lik formül süt döküyorum bayılıyor:)
Yada 2 tane kuru Kaysı atıyorum...
Kavanoz mamalarındn bahsetmiş bir arkadaş benim kız onlarabayılıyor fakat ben çok vermek istemiyorum çünkü çok lezzetLiler ondan dolayı benim yaptıklarımı bırakır diye korkuyorum

Ek gidaya tamamen gecince sut vermek icin iyi sebzeye devam sutu katmak. Yemeyince careler arayip bir seyler uretiyorsun. Keci sutunde hormon yok markettekini rahat kullanabilirim . Ama guzel fikir arada yapabilirim. Yogurt bende keci yogurdu dusunuyorum. Peynir yapiini ve yogurt tarifini paylasirmisin. Bide tadi normal yogurttan tatlimi. İnek yogurdu marketteki yogurttlardan biraz daha ekşi oluyo.

Canim ya bende keci sutunden yogurt yapmaya calisiyorum ama sulu oldu sen nasil yapiyorsun tarif edebilirmisin ayrica ilk mayayi inek yogurdundan mi yaptin ben oyle yapmistim

Canım eşim istemiyor ama artik bir ayı geçti boyle olalı her saat uyanıyor açlıktan mi bugün alıp denryrcem hipp alacam

1 litre keçi sütünün yarısını yoğurt yarısını peynir yapıyorum 2 günlük oluyor iki ayrı kaba sütleri ayırıyorum birini kaynatıyorum kaynamaya başlayınca içine limon sıkıyorum süt kesilmeye başlıyor ve 5 dk daha karıştırarak kaynatıyorum sonra soğumaya bırakıyorum doğunca ince bir süzgeçten süzüyorum süzgeçte kalan topak peynirleri bir kapa alıyorum tuz atmadığımız için dayanma süresi kısa olduğundan az az yapıyorum sonra 2 gün buzdolabında muhafaza ediyorum...
Ben yoğurt yapmasını bilmiyordum buradan arkadaşlar tarif etti onda yarın litre sütü 42-45 derece arası ısıtıyorum 1 tatlı kaçışı keçi yoğurdunu ısınan süt ile Marina ediyorum sonra iyiyice sarıp bir köşeye koyuyorum 4 saat sonra buzlobında ertesi gün kullanabilirsin yoğurt ekşi olmuyor çok katıda olmuyor seviyor ara ara içine meyvede katıyorum

Canim ya bende keci sutunden yogurt yapmaya calisiyorum ama sulu oldu sen nasil yapiyorsun tarif edebilirmisin ayrica ilk mayayi inek yogurdundan mi yaptin ben oyle yapmistim
Başlarda benimkide tutmuyordu sonra keçi yoğurdu aldım köy ürünleri satan biyerden onunla mayalayınva tuttu fakat çok sert olmuyor suluda olmuyor

Inşallah canım resimlerde olduğundan tombis çıkıyor yakın çektiğim için
Anneme göre boy uzadı bu çocuk zayifladi diyor yok anne daha neler diyorum
mevzu benim mevzuya benzediği için yazmak geldi içimden..resimlerde tombul çıkıyorlar..annem dün hayal kırıklığına uğradım dedi..daha kilolu bekliyormuş,zayıf gördü çocuğu..5 buçuk aylık 7900 oldu çocuk..canımı sıktı yaaa zayıf mı çocuğum yoksa

Bende derece yok canim parmagimin dayanacagi sicakliga getiriyoru sadece sonra soguk firina koymustum ben ama sulu oldu bu sefer bende sarayim

Gayet normal canım bizimkide 8kilo 100gr annem bu çocuk zayifladi diyor anne dedim Dr artık kilo alımı yavaşlar gayet normal gelişimi dedi diyorum

Gayet normal canım bizimkide 8kilo 100gr annem bu çocuk zayifladi diyor anne dedim Dr artık kilo alımı yavaşlar gayet normal gelişimi dedi diyorum
evet ben de öyle okumuştum canım,kilo alımı yavaşlar diye..resimlere aldandım ben bööle pombik pombik bekliyordum dedi..bayramda otobüste 6 aylık bir bebek gördüm maşaallah her yeri boğum boğum..annesi arı mama bebe bisküvisi pirinç unu tabiiki inek sütü ile felan besliyormuş..annesi benim bebeği sordu dönebiliyormu,oturuyormu diye..ben evet yüzüstü sırtüstü dönüyor,karnının üstünde istediği tarafa yöneliyor,desteksiz bir süre oturuyor dediğimde çok şaşırmıştı..onunki kilodan dönemiyormuş,tabii bu onun tespiti..hangisi iyi anlamadım

Canım bizimki gayet normal kafana takma kizimda aynı hareketleri yapıyor kilolu olunca yapamaz tabi sağlığı yerinde olsun yeter hem zayıf değiller ki boyu 65 cm beşinci ay muayenesinde

1ay once kontrolde 7020idi,su an 5ay 1haftalikve ayda ortalama 700-750aliyor. Yani seninki kdardir benimki de. Bence kilosu cok iyi,ortalamanin uzerinde yani kafani yorma. Evet fotolarda daha sisman cikiyorlar,ondan demislerdir oyle. Hep diyoruz saglik en onemlisi,gerisibos cnm..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…