- 9 Mart 2015
- 2.186
- 2.573
- 133
- Konu Sahibi Nurbebekistiyor
-
- #94.761
Biraz önce bir yemrk kaşıgiyla yaptım yemedi ya iki uç kaşık aldı sevmedi tukurdu ben de zaten pimpiriklikle vermiştim yok kaşık maması bana gore değil ya vermem bir daha yoğurt meyve püresi falan verecem akşamları tok tutmaz ama ne yapiyimDimi ama ya insan ne vicdan yapıyo
bende mükemmelliyetçi değilim ama yinede böyleyim.Oluyo ole arada benim de daglar kadar isim var kariyerinle ilgili yapmam gereken dogdu dogali erteliyorum derken bi baktim ev islerini bile yetistiremiyorum esime baktim o da etkilenmis bebekten dogru durust gezmek soyle dursun yemek yiyip uyuyamiyoruz bile bebisler hayatimizda artik oncelik onlar. Ama gecen bi arkadasimiza yatili misafir olduk 1 yasinda kizi var gayet relax mukemmelliyetci degil ve cok mutlu galiba biz iyi anne olmayi abartiyoruz en azindan ben oyle yapiyorum artik yuzde elli yuzde elli ben bebegin hayatina uyum sagliyosam o da benim hayatina uyum saglamali dedim hem piskolojime hemde bebise iyi geldi yeni duzen tabi fiziksel olarak daha cok yoruluyorum
benimki o kadar değil. öyleyken bile acayip yoruluyorum. ruh halim değişiyor.Depresyon degil de hepimizin 5-6aydir olan hali gibi geldi,cok tanidik yani :) ben de cok yoruluyorum cnm,sadece bebekle ugrasiyorum inan ki.. Hicbi is yapamiyorum cunku yaptirtmiyor..kucagimdan inmedigi icin.. Asiri ilgici,hemen agliyor bagiriyor yanin gel istiyor.. Haliyle darmadagin bi ben varim su an.. Ben de alim cocugu disari cikim diyorum,ya hava bozuyor ya da bozmasa da ben zorsunuyorum.. Cok degil bi bes dk kendi halinde dursalar,zaten biz hemen almak istiyoruz ozledigimizden.. En azindan ben oyleymesim aliyo kosturuyo evde,cok hosuna gidiyo bebegin.. O an bile ben hep bebekle ilgileniyorum.. Yani dedigin hepsini bizzat ben de yasiyorum.. Hem yardm edenim olsa ne iyi olur diyorum hem de ben bebegimi kimseye vermem..
benimki bu ara bir saate acıkıyor. daha ek gıdaya başlamadım ben. gece uykuları da bölünmeye başladı. daha sık uyanıyor artık. büyüyor da ondan herhalde.kızlar, tarhana vermeye başladım. annem çok yedırıyorsun dedi
çocuk 2 ya da 2.5 saatte acıkıyor napım yanı. bizim gibi degıller sonucta. emzirme, kaşık maması, günde 1 kez çorba, meyve, yogurt.. yıyecek tabıı kı
Yayla çorbasını Nasıl yapıyorsunBen de tarhana veriyorum canım sorun yaratmadı. Sabah kaşık maması ikindin de sebze püresi verdim bugün. Geri kalan zamanlarda emziriyorum. Yarınki menüde kaşık maması meyve püresi ve yoğurt var. Ertesi gün yayla çorbası. Ay kendimi böyle bekleseydim yıllardır 42 kiloda kalmazdım
hiç birimiz bilemezdi zaten canımAmin insallah cok uzuldm geri verdm kucagina ama 5 dk tuttu sonra gtti acaba gunaha mi girdim diyorm ama bilemezdm ki
o kalabalıklar zaten.... aman Allahım. ..tek tek olsa neyse. kalabalık olunca cocuk cok bunalıyor
alınan alınsın valla napim
Canim bayramdan önce kontrolde Dr sadece anne iç gudusunden söz etti... senin hislerini suan seni hep doğruya götürüyorBiraz önce bir yemrk kaşıgiyla yaptım yemedi ya iki uç kaşık aldı sevmedi tukurdu ben de zaten pimpiriklikle vermiştim yok kaşık maması bana gore değil ya vermem bir daha yoğurt meyve püresi falan verecem akşamları tok tutmaz ama ne yapiyim
Aynen canim kucagimdayken ne senaryolar yazıyorum valla aman dusermde soyle olursa boyle olursa bi ekmek almaya gidiyorum kucagimda yavas yavas duserz diyehiç birimiz bilemezdi zaten canım
Sen üzme canını
Eşya değil evlatlarimiz elbette esirgiyoruz herkesten
Bakın ben kendim bile kucakta çok nadir olarak tutarım
Hep korkarım düşerim ve o da düşerse diye
Allah göstermesin çok hareketli elimden kayabilir...
kendime bile güvenemezken tanımadık birine karsi rahat olmak imkansız. Inşallah o da bi gün bu duyguyu tadar ve o zaman emin ol seni anlayıp hak verecektir
o kalabalıklar zaten.... aman Allahım. ..
ben sevmiyorum
Bana çeken nadir yönlerinden biri
o da sevmiyo kalabalık
Canim bayramdan önce kontrolde Dr sadece anne iç gudusunden söz etti... senin hislerini suan seni hep doğruya götürüyor
Dinle...
Bak zaten seni haklı çıkarmış
Verme
Her bebek bir değil
Seninki sevmedi demekki
Canim yumurtanin sarisini koycaksn bide pirincde koyulabiliyo sanirim tabi nanesiz felan olcakKızlar aranızda kahvaltıya başlayan yok mu neler veriyorsununuz ben bugün bir sebze çorbası yaptım bayıldı
Yeşil fasulye+Kaysı+elma+patates+irmik
Ben tarhana çorbasını haftada 1 veriyorum ama hiç yayla çorbası vermedim bizim yayla çorbalarının içene yumurta konuyor onlarınkini Nasıl yapacağız yine yumurta mı koyacağız pirinç mi atacağız pirinç yemesi iyimi faydalımı Bebek için banada tarif edin lütfen
Canim geceleri çok sik uyanıyor doymuyir diye verdim bir aydır boylryiz uykusuz geziyorum çok Yoruldum ama kaşık maması hic içime sinmedi vermeyecem bir daha başka doyurucu bir şeyler bulacam yoğurt içine meyve falan koyarim bilmiyorum yada bu ay sonuna kadar boyle idare ederiz kilosuna bakacam sağlık ocağına gidip ona gore hareket edecemhiç birimiz bilemezdi zaten canım
Sen üzme canını
Eşya değil evlatlarimiz elbette esirgiyoruz herkesten
Bakın ben kendim bile kucakta çok nadir olarak tutarım
Hep korkarım düşerim ve o da düşerse diye
Allah göstermesin çok hareketli elimden kayabilir...
kendime bile güvenemezken tanımadık birine karsi rahat olmak imkansız. Inşallah o da bi gün bu duyguyu tadar ve o zaman emin ol seni anlayıp hak verecektir
o kalabalıklar zaten.... aman Allahım. ..
ben sevmiyorum
Bana çeken nadir yönlerinden biri
o da sevmiyo kalabalık
Canim bayramdan önce kontrolde Dr sadece anne iç gudusunden söz etti... senin hislerini suan seni hep doğruya götürüyor
Dinle...
Bak zaten seni haklı çıkarmış
Verme
Her bebek bir değil
Seninki sevmedi demekki
Nasıl olduğunuzu hep merak etmiştim...Arkadaşlar merhaba
Ben bu konunun sahibiyim ve çok uzun zamandır ailevi bir sebepten dolayı ilgilenemiyorum. Doğumum 25 aralıkta gerçekleşti ve meleğimle kavuştum. Hemen sonrasında dediğim bu sebep ortaya çıktı malesef. Yeni bir düzen kuruyorum kızım ve kendime bu sebepten dolayı da sizi bir hayli ihmal ettim. Artık bazı şeyleri rayına sokabildim çok şükür ve elimden geldiğince sizlerleyim.
Bizde bir çoğunuz gibi diş sorunu ve uykusuzlukla mücadele ediyoruz ek gıdaya geçiş sürecimiz çorba ve muhallebi ile başladı. Malesef inatçı 3 kiloyla mücadele ediyorum ☺ Şimdilik bu kadar benden sormak istediklerinizi ve forumla ilgili isteklerinizi iletebilirsiniz. Hepinizi öpüyorum
Mahşerin dört atlısı :)
kızlar, tarhana vermeye başladım. annem çok yedırıyorsun dedi
çocuk 2 ya da 2.5 saatte acıkıyor napım yanı. bizim gibi degıller sonucta. emzirme, kaşık maması, günde 1 kez çorba, meyve, yogurt.. yıyecek tabıı kı
Kiyamam.. Normalde alerjisi var miydi? Ondan mi hemen alerji oldu acaba?Kızlar bugün evde yaptığın keçi yoğurtdy kalmamıştı kendı yendiğimiz ev yapımını yoğurt verdim inek sütünden alerji oldu her yeri
bunları vermesem mama vermek zorunda olucamCanım sen bilirsin ama bence de bir günde bunların hepsi bebek için fazla
Sekizinci aya kadar bir ana bir ara öğün deniliyor ondan sonra yavaş yavaş artırmak lazımmış
Bilmiyorum ilk defa inek sütünden verdim daha önce hiç inek sütü ürünü kullamamıştım... Düşün peyniri bile keçi sütünden kendim yapıyorum... Yüzü ve vücudu kızardı hapşuruk ve kolunda döküntü oluştu ve bunların hepsi 40 dk da olduKiyamam.. Normalde alerjisi var miydi? Ondan mi hemen alerji oldu acaba?
Aslında saydıkların çok değil senin çocuk 6 buçuk aylık ve en az 5-6 kere ana öğünü olmalı aralara da meyveler girerse ance bence birde her çocuğun tüketimi bir olmuyor benim arkadaşımla ben aynı gün doğum yaptık benim kız 3-4 saatte bir 100-120 cc mama tüketebiliyor üstünü içemiyor onun kız 180 içip üstüne bir sürü şey yiyor ama aynı kilodalar hatta benim kız 40 gr fazla o bebeğe göre değişir onun en güzel düzenini anne bilirbunları vermesem mama vermek zorunda olucam
Evet canim ya kotu olaylar durdukca anneme herkese tembihliyorum. Kucaklarina alinca koluna dikkat et burasina dikkat et. Sonucta kac cocuk buyutmusler ama insan tedirgin oluyo. İçin rahat etmiyo. Cok iyi anliyorum seni. Kadin icin kotu durum olmus ama. Alip kacsalar bebegi ne olurdu Allah korusun. Bilemezsinki. Su zamanda vermemek lazim. Bebek niye kucaktan kucaga gezsin . Mikrop toplaya toplaya o kucaktan o kucaga. Turkiyede boyle malesef . Senin kucaginda sevsin. Bide dedigin gibi biri sana kimse duymadan durumu derdi. Yine senin kucaginda sevebilirdi. Dua oku bebegine gozu kalmistir. Kotu niyetle degil cok istiyordur sonucta.Oyle oldu valla uzuldm geri bende aglicaktm nerdeyse cok kotu oldm ama nasl veriyim sabahta haberlerde kadinin yanindan 4 aylik bebegi kacirmslar onu izlemstm tamda ustune oldu olay
Kasik mamasina pekmez yada meyve ekliyorum guzel yiyi. Sindi kus uzumlu elnali tahilli aldim onu cok seviyo birsey eklemene gerek yokBiraz önce bir yemrk kaşıgiyla yaptım yemedi ya iki uç kaşık aldı sevmedi tukurdu ben de zaten pimpiriklikle vermiştim yok kaşık maması bana gore değil ya vermem bir daha yoğurt meyve püresi falan verecem akşamları tok tutmaz ama ne yapiyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?