2016 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

bende mükemmelliyetçi değilim ama yinede böyleyim.
belki benimkide yorgunluktur. çünkü boş kalkadığım anda yatmak istiyorum. hemen dalamıyroum bazen. tam daldığımda çocuk uyanıyor ya, çok kızıyorum kendime. bir beceremedin uyumayı diye.

benimki o kadar değil. öyleyken bile acayip yoruluyorum. ruh halim değişiyor.
benim eşimde ilgileniyor sağolsun ama yetmiyor. ya karnı acıkıyor ya uykusu geliyor, yine bana düşüyor ilgilenmek.
bu ara zaten, ben çocukla ilgilenirken açıyor film izliyor. öyle kızıyorum öyle kötü oluyorum ki.. niye beni beklemiyor diye. ama ağzımı açıp bişey demiyorum, içime atıyorum.
ama genel olarak çoğumuzda varmış galiba bu haller.
zamanla geçsin İnşaallah.

benimki bu ara bir saate acıkıyor. daha ek gıdaya başlamadım ben. gece uykuları da bölünmeye başladı. daha sık uyanıyor artık. büyüyor da ondan herhalde.
bende eskiden senin kadar olmasa da çocuğun hep peşindeydim. hep gözümün önünde olsun istiyordum.
kv ye çıkarırdı eşim, içim içimi yerdi napıyorlar diye.
şimdi ise ya alıştım ya da artık böylesi işime geliyor.. o kadar merak içinde değilim artık çoğunlukla.
uyku ve ses meselesi bizdede var maalesef. bizimki doğduğundan beri öyle her sese uyanan bir bebek olmadı. her ortamda uyudu. bir ara bu huy değişti. uyumaz oldu.
şimdi orta halli. yabancı ortamda uyumuyor mesela. sesler değişik olduğu için hep ilgisini çekiyor, uyumuyor. sonra huysuz oluyor. e sonra denildiği gibi biz çekiyoruz. millet ağlayan çocuğu anasına geri vermeyi marifet sayıyor çünkü. kolaysa ağlarken bak,

Yayla çorbasını Nasıl yapıyorsun

Amin insallah cok uzuldm geri verdm kucagina ama 5 dk tuttu sonra gtti acaba gunaha mi girdim diyorm ama bilemezdm ki
hiç birimiz bilemezdi zaten canım
Sen üzme canını
Eşya değil evlatlarimiz elbette esirgiyoruz herkesten
Bakın ben kendim bile kucakta çok nadir olarak tutarım
Hep korkarım düşerim ve o da düşerse diye
Allah göstermesin çok hareketli elimden kayabilir...
kendime bile güvenemezken tanımadık birine karsi rahat olmak imkansız. Inşallah o da bi gün bu duyguyu tadar ve o zaman emin ol seni anlayıp hak verecektir

tek tek olsa neyse. kalabalık olunca cocuk cok bunalıyor
alınan alınsın valla napim
o kalabalıklar zaten.... aman Allahım. ..
ben sevmiyorum
Bana çeken nadir yönlerinden biri
o da sevmiyo kalabalık

Canim bayramdan önce kontrolde Dr sadece anne iç gudusunden söz etti... senin hislerini suan seni hep doğruya götürüyor
Dinle...
Bak zaten seni haklı çıkarmış
Verme
Her bebek bir değil
Seninki sevmedi demekki

Kızlar aranızda kahvaltıya başlayan yok mu neler veriyorsununuz ben bugün bir sebze çorbası yaptım bayıldı
Yeşil fasulye+Kaysı+elma+patates+irmik

Ben tarhana çorbasını haftada 1 veriyorum ama hiç yayla çorbası vermedim bizim yayla çorbalarının içene yumurta konuyor onlarınkini Nasıl yapacağız yine yumurta mı koyacağız pirinç mi atacağız pirinç yemesi iyimi faydalımı Bebek için banada tarif edin lütfen

Aynen canim kucagimdayken ne senaryolar yazıyorum valla aman dusermde soyle olursa boyle olursa bi ekmek almaya gidiyorum kucagimda yavas yavas duserz diye

Canim yumurtanin sarisini koycaksn bide pirincde koyulabiliyo sanirim tabi nanesiz felan olcak

Canim geceleri çok sik uyanıyor doymuyir diye verdim bir aydır boylryiz uykusuz geziyorum çok Yoruldum ama kaşık maması hic içime sinmedi vermeyecem bir daha başka doyurucu bir şeyler bulacam yoğurt içine meyve falan koyarim bilmiyorum yada bu ay sonuna kadar boyle idare ederiz kilosuna bakacam sağlık ocağına gidip ona gore hareket edecem

Nasıl olduğunuzu hep merak etmiştim...
İyi olduğunuza sevindim.
Her ieyin hayırlısı... Yeni hayatınızda mutluluklar...

Canım sen bilirsin ama bence de bir günde bunların hepsi bebek için fazla
Sekizinci aya kadar bir ana bir ara öğün deniliyor ondan sonra yavaş yavaş artırmak lazımmış

Kiyamam.. Normalde alerjisi var miydi? Ondan mi hemen alerji oldu acaba?
Bilmiyorum ilk defa inek sütünden verdim daha önce hiç inek sütü ürünü kullamamıştım... Düşün peyniri bile keçi sütünden kendim yapıyorum... Yüzü ve vücudu kızardı hapşuruk ve kolunda döküntü oluştu ve bunların hepsi 40 dk da oldu

bunları vermesem mama vermek zorunda olucam
Aslında saydıkların çok değil senin çocuk 6 buçuk aylık ve en az 5-6 kere ana öğünü olmalı aralara da meyveler girerse ance bence birde her çocuğun tüketimi bir olmuyor benim arkadaşımla ben aynı gün doğum yaptık benim kız 3-4 saatte bir 100-120 cc mama tüketebiliyor üstünü içemiyor onun kız 180 içip üstüne bir sürü şey yiyor ama aynı kilodalar hatta benim kız 40 gr fazla o bebeğe göre değişir onun en güzel düzenini anne bilir

Oyle oldu valla uzuldm geri bende aglicaktm nerdeyse cok kotu oldm ama nasl veriyim sabahta haberlerde kadinin yanindan 4 aylik bebegi kacirmslar onu izlemstm tamda ustune oldu olay
Evet canim ya kotu olaylar durdukca anneme herkese tembihliyorum. Kucaklarina alinca koluna dikkat et burasina dikkat et. Sonucta kac cocuk buyutmusler ama insan tedirgin oluyo. İçin rahat etmiyo. Cok iyi anliyorum seni. Kadin icin kotu durum olmus ama. Alip kacsalar bebegi ne olurdu Allah korusun. Bilemezsinki. Su zamanda vermemek lazim. Bebek niye kucaktan kucaga gezsin . Mikrop toplaya toplaya o kucaktan o kucaga. Turkiyede boyle malesef . Senin kucaginda sevsin. Bide dedigin gibi biri sana kimse duymadan durumu derdi. Yine senin kucaginda sevebilirdi. Dua oku bebegine gozu kalmistir. Kotu niyetle degil cok istiyordur sonucta.

Kasik mamasina pekmez yada meyve ekliyorum guzel yiyi. Sindi kus uzumlu elnali tahilli aldim onu cok seviyo birsey eklemene gerek yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…