- 20 Mayıs 2015
- 1.377
- 2.837
- 133
- Konu Sahibi Nurbebekistiyor
-
- #95.681
Sesle güldüm suanBeni tarif etmişsin! Ali babanın çiftliğini Nuh 'un Gemisi ne çevirdim resmen, yok yok, bütün safari hayvanları da artık Ali babanın çiftliğinde
Kırmızı balık, Mini mini bir kuş, Kedicim mırnav mırnav der, Birgün birgün bir çocuk, Bak postacı geliyor, Küçük Kurbağa ve daha başka tonla şarkı, konu komşu yakında kaset kapağı imzalatmaya gelecek. Çocuk şarkılarında bir marka olma yolunda hızla gidiyorum.
Darısı sakin sakin başına Atomum, bizim durum hiç iyi değil, ben çektim sen çekme inşallah.
İşte bundaki sarkilarin hepsini ezberledim burdan.favorim haydi gel beraber bir resim yapalım beyaz bi kağıdı rengarenk boyayalimkızlar, siz nefesınızı de yoruyorsunuz ama
sonra hiçten halınız kalmaz. benımkının favori şarkıları bunlar. söyledıklerınız hepsı içinde var ve daha eglencelı
benımkı de hapşuİşte bundaki sarkilarin hepsini ezberledim burdan.favorim haydi gel beraber bir resim yapalım beyaz bi kağıdı rengarenk boyayalim
Patates havuç kabak pirinçti bizimde zateb. Bugun ekleme yaptım sadece. Artık büyüdüler yavaş yavaş alışması lazım. Et doktor önerisiydi. Bi sorun olmadı çok şükür.. Bol su veriyorum kabız olmasın diye. Meyve püreside iyi geliyor kabızlığa,dengeliyoruz bi şekilde.Sebze bizde patates havuc pirinc ana yemek uc gun verdim. 4. Gunden itibaren bir sebze atiyorum. Cok karisik vermemeye dikkat ediyorum. Zaten kabiz oluyorlar. Aceleye gerek yok bence ömür boyu yiyecekler. İkininca vicdan azabi cekerim. Zaten kati kakasi.
Maze benimkide oyle bagirinca daha inatlasiyir. Cici , bal diyorum ona oyle inatlasmiyor. YumusuyorÖyle şeyler beceriyo ki mis korkuyorum. Bi de sinirliiii istediği şey olmayınca ya da bişeyi beceremeyince veya sıkıldığında ellerini yumruk yapıp kollarını bacaklarını gerip bas bas bağırıyo
Şimdiden böyleyse büyüyünce neler yapar bize acaba
Gecmis olsun eymenta. İyisindir insallahBu saate kadar misafir vardı.. Tamam anladık hasta yoklamaya geldinizde bu saate kadar oturmanın ne alemi var
Soru sordum kimse cvp yazmadi. Sebze puresini yapinca ne jadarini yiyor. Ne kadari bir porsiyon oluyorPatates havuç kabak pirinçti bizimde zateb. Bugun ekleme yaptım sadece. Artık büyüdüler yavaş yavaş alışması lazım. Et doktor önerisiydi. Bi sorun olmadı çok şükür.. Bol su veriyorum kabız olmasın diye. Meyve püreside iyi geliyor kabızlığa,dengeliyoruz bi şekilde.
Bizim kullandığımız klasik kase boylarından örnek vereyim. Öğün olarak veriyorum ve yarım kaseden fazlasını yiyor. Zaten doyunca ağzını kilitliyor benimki almıyorSoru sordum kimse cvp yazmadi. Sebze puresini yapinca ne jadarini yiyor. Ne kadari bir porsiyon oluyor
Sahiden o kızarıklık neden oluyor bizim minnostada var pisik olduğunu dusundum krem suruyorum ama pek fayda etmedi premium da var sanirim bu olayO kizariklik ara ara oluyor. Sanirim paket uretim tarihine gore degisiyor, yenilerde olmuyor ama eski pakete denk gelirsem kizariyor
Saol canm amin
Tesekkur ederim iyiyim ya pazartesi dikisler alinacak kismetseGecmis olsun eymenta. İyisindir insallah
dün 4.30 dan beri yapmıyor. normalde arası en fazla 12 olurdu. bakalım ne zaman yapacak.Benimki muzu cok seviyor,oncesinde kac kez yalamisti yani.. ilk defa oldu bu.. Evet dikkat et bakalim.. Ben de vermem bir ay daha o zaman
bu sözü sanki yaşadıklarımı bilmiş de yazmışsın.selam yorgun savaşcılar, nasılsınız?
size de bazen her şey anlamsız gelıyor mu
Bir kalenin çeyreğini bazen de yarısını canım, açlık durumuna göre değişiyor. Zaten istemezse ağzını açmıyor, kafasını çeviriyor, elleriyle kaşığı itiyorSoru sordum kimse cvp yazmadi. Sebze puresini yapinca ne jadarini yiyor. Ne kadari bir porsiyon oluyor
Bende emzirmiyorum yemiyor bazen ackende devam sutu istiyor. Bende yedigi kadar kadar veriyorum kitliyor agzini . Az mi yiyor tam kararindami o yuzden sordum.Bizim kullandığımız klasik kase boylarından örnek vereyim. Öğün olarak veriyorum ve yarım kaseden fazlasını yiyor. Zaten doyunca ağzını kilitliyor benimki almıyoranlarsın mutlaka doyduğunu,her bebeğin ölçüsü farklıdır. Bende ilk yedirdiğimde nasıl anlayacağım doyduğunu diye düşünüyordum. Zaten açsa ağlıyor :) ilk emzirdiğimdede nasıl anlarım doyduğunu diye düşünmüştüm ama öğrendik zamanla.. Buda öylr,öğreneceğiz zamanla..
Benim bebeğim emmiyor artık o yüzden ben öğün olarak veriyorum arada doymamışsa mama takviye ediyorum. Emzirenlerde sistem tam tersi olabilir,bilmiyorum.
Benm oglan 2 3 kasik anca yiyodr oda zorla ben verince almiyo kendi eline alip yemek istiyo ama oda mümkün degl havuc felan haslayip veriyorm onuda emiyo yemyo yaniSoru sordum kimse cvp yazmadi. Sebze puresini yapinca ne jadarini yiyor. Ne kadari bir porsiyon oluyor
Favori sarkimiz kirmizi balik bide elimden telefonu alip taa gozunun dibine sokup izlemese daha iyi olcakkızlar, siz nefesınızı de yoruyorsunuz ama
sonra hiçten halınız kalmaz. benımkının favori şarkıları bunlar. söyledıklerınız hepsı içinde var ve daha eglencelı
olsun canım. Allah bir daha yaşatmasin. Ek gida verirken bende tedirgin oluyorum. Allerjik besinlere baslarken hergun kaşik kaşik arttiriyorum vermiyorum. Dr da iyle dedi. Birsey olmaz diye birsey yok. Cogu bebek allerjik . Dr muayene ederken gelen bebeklerin ucte biri allerjik bebek dedi. Benimki dokunmayla bile kuzariyor vucudu. Korkuyorum o yuzden . Akrabalaruda uyariyorum. Birsey vermeye herkes merakli. Sakin vermeyin benden haversiz diye.dün 4.30 dan beri yapmıyor. normalde arası en fazla 12 olurdu. bakalım ne zaman yapacak.
bu sözü sanki yaşadıklarımı bilmiş de yazmışsın.
demiştim ya ek gıdaya başladık diye.
şeftali yermiştim ilk akşamı. sahahında yani dün sabahta verdim. öğlen yoğurt verdim. 3.30 gibi uyudu. 4 de kalktı. gözünün kenarı kızark gibiydi. sonra birden gözlerinin etrafı ve tüm yüzü kızardı. boynu ve sırtı da kıpkırmızı oldu.
gözü hafif şiş gibiydi. ateşleniyordu.
acile gittik. anlattım. alerji deidler. iğne yapıldı. 45 dk. falan bekledik geçirecek mi diye. azalttı ama tam geçirmedi.
serum takılsın dediler.
elini kolunu yamultarak damar aramaya koyuldular. çocuğum çığlık çığlığa ağlıyor.
buldular en sonunda takıldı. derken şişti çıkardılar.
işte o an ben son dayanma gücüme geldim. artık zor tutuyordum kendimi. ağladım ağlayacağım. dedim. durun az sakinleştireyim. aldım kucağıma.
sonra artık nasıl görünüyorsam, eşim sonradan dedi yüzün bembeyazdı o an, baktılar kağıda ne verilecek falan. çok da mühim bişey değilmiş. damarı bulunmuyor zaten. sorarsa doktor damar bulamadılar deyin dedi.
doktorda 8.30 gelecekmiş. saat 7ydi o ara. bekledik. o ara iyice azalmaya başladı.
acildeki doktor geldi. biz çocuk doktorunu bekliyoruz bu arada.
serumu yine deneyelim dedi. ben bu sefer direk ağlamaklı oldum. uzaklaştım ordan kucağımda oğlumla. yaşlar gözümden aktı akacak.
sonra babası konuşuyordu doktorla. serumu takmadılar.
doktor gördü. tekrar muayene etti. ek gıdayı kes dedi. hiçbirşey verme
cuma tekrar çağırdı. bu arada çocuk alerji doktoruyla da konuştu danıştı.
saat 10 gibi evdeydik.
ha birde tam çıkıyorduk. kanda alalım dediler. onu alırken bir ağladı.
çok çekti yavrum. ne zormuş bu işler. Rabbim kimseye yaşatmasın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?