2016 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Üzülme hiuf yaa
Benimki de öyle
Sağlık ocağına göre 300 gr almış bi buçuk ayda
Yarın doktora gidicez.9 twmmuzda gitmiştik en son
Takmıyorum kiloya ben
Gelişiöi ve sağlığı iyi çünkü
Dedim süt mü yetmio acaba
Bende hiç takmıoyodum ama 1 ayda 200 gram ne bileyim lolla yaaa üzüldümm

Kızamık aşısı var suriyelilerden dolayı
30 eylül bizimki de
Hımmm
Doğrudurrr
Çünkü bende 1 yaşına kadar aşı yok diye biliyodum

Ebebek tam gerizekalı ya, geçen bizden de parayı çekti siparisi oluşturmadı, telefonda uğraştık yarım saat

Bir de menenjit aşısı var kızlar, bizim doktor yapalım dedi, isteğe bağlı imiş ama yaptıracağım. Belki onu demişlerdir, bilemedim.

Omlet,tost vs gibi şeyleri nasıl yediriyorsunuz ? Ben yumurta peynir ekmek pekmez cevizi karıştırıp püre yapıyorum ama yemiyor artık.

Günaydın millet
Pazartesi kızım da oldu 6 aylık aşısını
Ateşi çıkmadan huzursuzluk yaşamadan atlattı şükür.
70 cm 7950 olmuş.

Ne guzel masallah.
biz de bugun olduk aşımızı.
yavrum da ateşlenmez umarım.

Geçmiş olsun kuzucuğa.
bize bir sol kol (hepatit B), iki bacak (pnömokok, 5li karma) bir de ağızdan (çocuk felci) olmak üzere 4 tane yaptılar.Ve bu üçüncü doz daha fazla ateş yapar dediler.
hepsi başka birşey söylüyor.
(misafir olarak) bulunduğum yer tam 41 derece.
ateşlenirse ne yaparım diye 22 temmuzdan beri panik haldeyim.
inşallah ateşlenmez yavrular.
gerçi bizim aşılar tam bir hafta sonra ateş yapıyor.

İkinci diş ile birlikte iyice uyku muyku gitti, büyük adam gibi oturuyor gece yarısına kadar

Boyu iyi uzamış yalnız, 73 cm, kilo da fena değil, yazmayacağım korkuyorum nazar değmesin yalnız ne emekle yedirdiğimi de ben bilirim, beyin sarsıntısı geçirmem yakındır saç baş atmaktan, kafa sallayıp şarkı söylemekten

Omlet,tost vs gibi şeyleri nasıl yediriyorsunuz ? Ben yumurta peynir ekmek pekmez cevizi karıştırıp püre yapıyorum ama yemiyor artık.
ben yağda pişmiş yumurtayı ezip veriyorum, börek ve makarnayı da aynı öyle, ezip şehriye büyüklüğünde veriyorum.
yutabiliyor.
köfteyi bile yutabiliyor minik ezerek verince.
tost vermedim hiç.
ama kahvaltıda bir parca haşlanmış yumurta sarısı, arkasına pişmiş domates biberin suyu ile ıslatılmış minik ekmek içi verdim. ağzında ikisini karıştırıp yuttu.
yani bir nevi menemen oldu :)
tadları değiştirmekte fayda var sanırım.
çünkü her sabah yumurta sarısı peynir ikilisinden bıktı.
daha önce de yazmıştım, bu ek besine geçişte ilk amacım "biz gibi beslenme alışkanlığı kazansın".
sebze çorbası dışında püre karışım vermiyorum bu yüzden.

sabah bir çeşit yumurta (yağda, haşlanmış, menemen gibi), öğlen sebze, tarhana, yayla ya da mercimek çorbası, ikindi meyve püresi ardından yoğurt, akşam nişasta, su ve süt ile pişirilmiş şekersiz muhallebi.
az yiyor ama, onun yediği herşeyi ben de yiyebiliyorum.
bizde durum böyle.

Ben yediremiyorum sabah işe gittiğim için püre o yüzden işime geldi sanırım. Ya yedirirlerken boğulursa diye korkuyorum. Senin yöntem doğru bence sıkıldı çocuk aynı şeyden. Yarın biraz geç gideyim bi omlet yapayım bakalım minik kuşa :)

bir kere sen yokken besleyenleri gözlemle, pütürlü beslemeye çalışırlarken.
bakan kişiler hiç çocuk büyütmüş mü?
büyüttüyse endişe etme bir tane verir yutamazsa küçültür, yutarsa büyültür, ardından su verir, bebişte kendini kurtarır, biraz cesaret :)

bıze de 9. ay dendi. artık tanıyorlar yeri. benımkı odaya gırer gırmez aglamaya başlamıstı.
bizde olmadı ateş sizde de olmaz belkı. gercı bızde agızdan yapılmamıstı.

omletı bende yapmak ıstıyorum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…