2016 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Yarın gözlem yapacağım :) bakıcısı var tecrübeli bi kadın sorun olacağını sanmam ama diş yok ya korkutuyor beni pütürlü gıda. Bikaç kere denedim öğürdü boğuluyor diye korktum :) cesaret lazım haklısın..

Korkma.
anneyse bakan kişi o dikkat eder.
sen korktuğunu bebeğine de belli etme.
ona güven annesi, başarır o :)
evet dişleri yok ama büyük kızımın ifadesiyle "et dişleri var" :)))

omletı bende yapmak ıstıyorum :)
ilk kızım zeytin yağı ile yapınca yemez, tereyağında pişmiş isterdi.
doktora sorduğumda "akıllı çocuk, o daha güzel, yesin" demişti :)
yani tereyağı da kullanılabilir.
bir üst aşamamız yumurta, süt ve un ile krep yapmak olacak :)
yumurta beyin gelişimi için çok önemliymiş.
şahsen canan karatayın bilgisine güveniyorum, o demişti, her çocuk günde bir yumurtayı mutlaka yemeli diye.
bunu öğrendiğimden beri, nasıl yerse yesin, yeter ki o gün yumurtasını az da olsa yesin.
büyük kızıma da sabahları soruyorum 2 yaşından beri, "annecim kahvaltıda yumurtanı nasıl yersin? soğanlı mı, menemen mi, haşlanmış mı, yağda mı, patatesle mi?" o da birini seçer, ve 3 yıldır böyle devam. bu kızıma da onu aşılamaya çalışacağım.

Kac gundur yazamiyorum. Benimki cok fena bisey oldu, huzur vermiyor hic. Gecede donerken agliyor cogunlukla, gidiyorum bakiyorum odasina uyuyo. Yada iki pispisla geri daliyo. Ben uyandigimla kaliyorum sabahin 7sinde erkenden kalkiyo. Sonra savas baslasin... Doktordan geldik, oglen uyuyamadigi icin asabi yine. Bize saglik ocaginda 9. Ayda burda asi yok ozel asi var demisti, bugun doktora sordum hayir saglik ocaginda kizamik asisi var dedi, 1 yasindan sonrada tek doz olmak uzere menenjit yapilir dedi. Hicbisey anlamadim ben bu isten... Herseyi verebilirsin bal falan haric dedi. Zaten veriyorum dedim. Yumurta beyazinida deneyebilirsin dedi hatta. Arada bastirmaya calisiyorum, bastirma 1-2 ay sonra bekle dedi, otutturmaya agirlik ver dedi, firsat bulamadigim icin mama sandalyesinde epey otutturuyorum dedim. Olur dedi. Dis yok hala, 1-2 ay icersinde cikar muhtemelen genetik gec cikacaktir dedi. Bingildak, gelisimi vs gayet guzel cok sukur... Demire 9. Aydan sonra baslicam kullanmiyorum suan, d vitaminine devam dedim, bisey demedi.. Su 9. Aydaki asi muhabbetini anlayan varsa beri gelsin

gecen gün krep yaptım yarısından fazlasını yedi. ama cok zaman alıyor yedırmek
tereyaglı omlet daha guzel olur, benımkı de yemez sanırım z. yaglı omletı.
tereyagını çoğu püresınde kullanıyorum daha guzel oluyor tadı.

benımkıde dönerken uyanıyor. bende alanını daralttım sadece saga sola dönsün diye.
hemsire benı 9. ay cagırdı

Hergün huyu suyu değişiyor bu minnoşların :)
bu süreçte en güzel şey, herşeyin her an değişebileceğini bilmek….
kuzucuklar sürprizlerle dolu.
bugün gece boyu 50 kere uyanır, yarın bir bakmışsısn saatlerce uyanmadan uyumuş.

amaaan canları sağolsun da, sadece neşelendirmeye, açsa doyurmaya, uykusu geldiğini anladıysam uyutmaya, uyumuyorsa öpmeye, sevmeye devam…
annelik çooook güzel.

beslenme aralıklarını 3-3.5 saat olarak düzenlemek dışında hiçbir terbiye vermeye çalışarak kendimi kasmıyorum ben.
uykusu varsa uyutuyorum, sallanmak istiyorsa sallıyorum, sarılmak istiyorsa sarılıyorum. ama yemek istiyorsa saati gelmediyse vermiyorum. çünkü bir iki kaşıktan fazla yemiyor o zaman.

terbiye işine 2 yaşta başlıyorum ben :)))

bence de sıcakken tereyağlı omlet daha güzel oluyor.
soguyorsa ama zeytinyağlıyı tercih ederim :)
onlara yaptığımın kalanı ile doyduğum için :))))
lezzet önemli :)

Aynen canım İlk defa bu kadar az aldı
Ben de o yüzden biraz tedirgin oldum
Doktorunuz geçen ay ki kontrolde ek gıda için altıncı ayın bitmesini bekle dedi
kilo alımı iyi demişti
BlW yapacağım için oturmasını bekliyorum
şu an ne yazık ki hiçbir şekilde oturamıyor
O yüzden bekliyorum
Yoksa başlamak istiyorum Ben de ek gıdaya bir an önce
bu arada kitabı okuyorum Blw için ve Orda da şöyle bir bilgiye rast geldim ama henüz üzerinde kanıtlanmış bir gerçeklik yok işte anne sütünün belirli bir süreden sonra vitamin değerlerinin düşmesi konusunda aksini savunuyorlardı kesinlikle anne sütü değerleri değişmiyor
O zaman niye bebek kilo alamıyor bir süre sonra neye bağlı bu durum çözemedim açıkçası

hünnap bebe bisküvisi aldım. armutla yedırdım.
kendı yaptıgımı da kendı ama bir de onunla uğrasamam yaa
gün geçtikçe artıyor bazı seyler cunku yük agırlasıyor

merhabalar. :)
bizi de ebe, aşı yok kontrol var dedi ekimde.
alerjisi çıktığı için tüm ek gıdaya dair hevesim gitti. doktor son kontrolde yoğurt ve süt ürünleri verme ama sebze verebilirsin dedi de, bende istek kalmadı.
çorba yapayım diyorum, bakalım. gerçi bu ara huysuz bişey oldu. yoruyor beni.

atomcum Biz de aynı şekildeyiz
gece uykusunda Önceden sadece karnı acıktığı için uyanırdı ve uyandığında ağlardı
ama şimdi bazen kısacık ağlıyor sonra ben uyanıp müdahale edene kadar bakıyorum tekrar kendi kendine dalmış
bazen aynen senin gibi Biraz pışpış yapıyorum
ya da emziğini ağzına veriyorum o şekilde dalıyor
Ysni sadece emmek için uyanan çocuk farklı sebeplerlede uyanmaya başladı
ayak bastırma konusunda da
Normalde ben hiç böyle bir şey yapma düşüncesinde değildim
ama bir kere sadece kucağıma alırken ayaklarını Dizlerimin üstüne koyup destek almıştım ve o anda çok güldü hoşuna gitti
Sobra gün içerisinde sürekli böyle kucağıma alıp ayaklarının üzerinde bastırıyorum
ve en çok sevdiği durma şekli
bilmiyorum açıkçası bir sakınca var mı Ama bunu yaptığımda ayaklarını dümdüz yapıp dik bir şekilde duruyor
oturma konusunda da henüz maalesef ileri bir adım atamadık duramıyor destekli durmayı sevmiyor
kendi başına tutmaya çalıştığımda sıfır bir şekilde bacaklarının arasına düşüyor Ve o halde olmasından Çok tedirgin oluyorum o yüzden oturtamıyorum ne yazık ki

sen yıne de sebzeyı dene
en azından ılerıde sorun yaşamazsın
neye alerjısı var bılırsın

Ben bi bayani takip ediyorum blw yontemi uyguluyor su an ogluna. 7ay 3gunluk iken sogani verdi. Ilk gun hasladi,sonra firin,sonra hatta cig verdi. Sorunsuz tamamladi sogan tadimini bebek.
annem bize taze soğanın sap kısmını verirmiş. dişlerimiz sağlam olsun diye. bizde kemirir dururmuşuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…