- 9 Mart 2015
- 7.404
- 10.652
- 448
- Konu Sahibi Nurbebekistiyor
-
- #96.361
Yarın gözlem yapacağım :) bakıcısı var tecrübeli bi kadın sorun olacağını sanmam ama diş yok ya korkutuyor beni pütürlü gıda. Bikaç kere denedim öğürdü boğuluyor diye korktum :) cesaret lazım haklısın..bir kere sen yokken besleyenleri gözlemle, pütürlü beslemeye çalışırlarken.
bakan kişiler hiç çocuk büyütmüş mü?
büyüttüyse endişe etme bir tane verir yutamazsa küçültür, yutarsa büyültür, ardından su verir, bebişte kendini kurtarır, biraz cesaret :)
Korkma.Yarın gözlem yapacağım :) bakıcısı var tecrübeli bi kadın sorun olacağını sanmam ama diş yok ya korkutuyor beni pütürlü gıda. Bikaç kere denedim öğürdü boğuluyor diye korktum :) cesaret lazım haklısın..
ilk kızım zeytin yağı ile yapınca yemez, tereyağında pişmiş isterdi.omletı bende yapmak ıstıyorum :)
Gerçekten et dişleri var:) bakalım yarın nasıl olacak ..Korkma.
anneyse bakan kişi o dikkat eder.
sen korktuğunu bebeğine de belli etme.
ona güven annesi, başarır o :)
evet dişleri yok ama büyük kızımın ifadesiyle "et dişleri var" :)))
gecen gün krep yaptım yarısından fazlasını yedi. ama cok zaman alıyor yedırmekilk kızım zeytin yağı ile yapınca yemez, tereyağında pişmiş isterdi.
doktora sorduğumda "akıllı çocuk, o daha güzel, yesin" demişti :)
yani tereyağı da kullanılabilir.
bir üst aşamamız yumurta, süt ve un ile krep yapmak olacak :)
yumurta beyin gelişimi için çok önemliymiş.
şahsen canan karatayın bilgisine güveniyorum, o demişti, her çocuk günde bir yumurtayı mutlaka yemeli diye.
bunu öğrendiğimden beri, nasıl yerse yesin, yeter ki o gün yumurtasını az da olsa yesin.
büyük kızıma da sabahları soruyorum 2 yaşından beri, "annecim kahvaltıda yumurtanı nasıl yersin? soğanlı mı, menemen mi, haşlanmış mı, yağda mı, patatesle mi?" o da birini seçer, ve 3 yıldır böyle devam. bu kızıma da onu aşılamaya çalışacağım.
benımkıde dönerken uyanıyor. bende alanını daralttım sadece saga sola dönsün diye.Kac gundur yazamiyorum. Benimki cok fena bisey oldu, huzur vermiyor hic. Gecede donerken agliyor cogunlukla, gidiyorum bakiyorum odasina uyuyo. Yada iki pispisla geri daliyo. Ben uyandigimla kaliyorumsabahin 7sinde erkenden kalkiyo. Sonra savas baslasin... Doktordan geldik, oglen uyuyamadigi icin asabi yine. Bize saglik ocaginda 9. Ayda burda asi yok ozel asi var demisti, bugun doktora sordum hayir saglik ocaginda kizamik asisi var dedi, 1 yasindan sonrada tek doz olmak uzere menenjit yapilir dedi. Hicbisey anlamadim ben bu isten... Herseyi verebilirsin bal falan haric dedi. Zaten veriyorum dedim. Yumurta beyazinida deneyebilirsin dedi hatta. Arada bastirmaya calisiyorum, bastirma 1-2 ay sonra bekle dedi, otutturmaya agirlik ver dedi, firsat bulamadigim icin mama sandalyesinde epey otutturuyorum dedim. Olur dedi. Dis yok hala, 1-2 ay icersinde cikar muhtemelen genetik gec cikacaktir dedi. Bingildak, gelisimi vs gayet guzel cok sukur... Demire 9. Aydan sonra baslicam kullanmiyorum suan, d vitaminine devam dedim, bisey demedi.. Su 9. Aydaki asi muhabbetini anlayan varsa beri gelsin
Hergün huyu suyu değişiyor bu minnoşların :)Kac gundur yazamiyorum. Benimki cok fena bisey oldu, huzur vermiyor hic. Gecede donerken agliyor cogunlukla, gidiyorum bakiyorum odasina uyuyo. Yada iki pispisla geri daliyo. Ben uyandigimla kaliyorumsabahin 7sinde erkenden kalkiyo. Sonra savas baslasin... Doktordan geldik, oglen uyuyamadigi icin asabi yine. Bize saglik ocaginda 9. Ayda burda asi yok ozel asi var demisti, bugun doktora sordum hayir saglik ocaginda kizamik asisi var dedi, 1 yasindan sonrada tek doz olmak uzere menenjit yapilir dedi. Hicbisey anlamadim ben bu isten... Herseyi verebilirsin bal falan haric dedi. Zaten veriyorum dedim. Yumurta beyazinida deneyebilirsin dedi hatta. Arada bastirmaya calisiyorum, bastirma 1-2 ay sonra bekle dedi, otutturmaya agirlik ver dedi, firsat bulamadigim icin mama sandalyesinde epey otutturuyorum dedim. Olur dedi. Dis yok hala, 1-2 ay icersinde cikar muhtemelen genetik gec cikacaktir dedi. Bingildak, gelisimi vs gayet guzel cok sukur... Demire 9. Aydan sonra baslicam kullanmiyorum suan, d vitaminine devam dedim, bisey demedi.. Su 9. Aydaki asi muhabbetini anlayan varsa beri gelsin
bence de sıcakken tereyağlı omlet daha güzel oluyor.gecen gün krep yaptım yarısından fazlasını yedi. ama cok zaman alıyor yedırmek
tereyaglı omlet daha guzel olur, benımkı de yemez sanırım z. yaglı omletı.
tereyagını çoğu püresınde kullanıyorum daha guzel oluyor tadı.
Sogani ne zaman verebiliriz ?
Aynen canım İlk defa bu kadar az aldıEk gıdaya başladımı bu aylarda anne sütü ve formül süt yetersiz geliyor kimi doktor sadece anne sütü diye ısrar ediyor ama ek gıdaya geç kalma bence az almış yazık çocuğa bağışıklık sistemi düşer
21 Ocak doğumlukaçıncı aydasınız canım?
ek gıdaya başladınız mı?
neden başlamadın? tadımlıklar uzun sürüyor21 Ocak doğumlu
6 ay + 11günlük
ek gıdaya başlamadım
henüz hiçbir şey yapmadım
Tadımlık da yok
sıfır Yani
bende vermek ıstıyorum artıkBen bi bayani takip ediyorum blw yontemi uyguluyor su an ogluna. 7ay 3gunluk iken sogani verdi. Ilk gun hasladi,sonra firin,sonra hatta cig verdi. Sorunsuz tamamladi sogan tadimini bebek.
atomcum Biz de aynı şekildeyizKac gundur yazamiyorum. Benimki cok fena bisey oldu, huzur vermiyor hic. Gecede donerken agliyor cogunlukla, gidiyorum bakiyorum odasina uyuyo. Yada iki pispisla geri daliyo. Ben uyandigimla kaliyorumsabahin 7sinde erkenden kalkiyo. Sonra savas baslasin... Doktordan geldik, oglen uyuyamadigi icin asabi yine. Bize saglik ocaginda 9. Ayda burda asi yok ozel asi var demisti, bugun doktora sordum hayir saglik ocaginda kizamik asisi var dedi, 1 yasindan sonrada tek doz olmak uzere menenjit yapilir dedi. Hicbisey anlamadim ben bu isten... Herseyi verebilirsin bal falan haric dedi. Zaten veriyorum dedim. Yumurta beyazinida deneyebilirsin dedi hatta. Arada bastirmaya calisiyorum, bastirma 1-2 ay sonra bekle dedi, otutturmaya agirlik ver dedi, firsat bulamadigim icin mama sandalyesinde epey otutturuyorum dedim. Olur dedi. Dis yok hala, 1-2 ay icersinde cikar muhtemelen genetik gec cikacaktir dedi. Bingildak, gelisimi vs gayet guzel cok sukur... Demire 9. Aydan sonra baslicam kullanmiyorum suan, d vitaminine devam dedim, bisey demedi.. Su 9. Aydaki asi muhabbetini anlayan varsa beri gelsin
sen yıne de sebzeyı denemerhabalar. :)
bizi de ebe, aşı yok kontrol var dedi ekimde.
alerjisi çıktığı için tüm ek gıdaya dair hevesim gitti. doktor son kontrolde yoğurt ve süt ürünleri verme ama sebze verebilirsin dedi de, bende istek kalmadı.
çorba yapayım diyorum, bakalım. gerçi bu ara huysuz bişey oldu. yoruyor beni.
annem bize taze soğanın sap kısmını verirmiş. dişlerimiz sağlam olsun diye. bizde kemirir dururmuşuz.Ben bi bayani takip ediyorum blw yontemi uyguluyor su an ogluna. 7ay 3gunluk iken sogani verdi. Ilk gun hasladi,sonra firin,sonra hatta cig verdi. Sorunsuz tamamladi sogan tadimini bebek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?