- Konu Sahibi Nurbebekistiyor
-
- #96.381
Masallah canim. Bende oyle sarki , masal suruyo bizimde bayagiİkinci diş ile birlikte iyice uyku muyku gitti, büyük adam gibi oturuyor gece yarısına kadar
Boyu iyi uzamış yalnız, 73 cm, kilo da fena değil, yazmayacağım korkuyorum nazar değmesinyalnız ne emekle yedirdiğimi de ben bilirim, beyin sarsıntısı geçirmem yakındır saç baş atmaktan, kafa sallayıp şarkı söylemekten
doğru diyorsun. başlamalıyım.sen yıne de sebzeyı dene
en azından ılerıde sorun yaşamazsın
neye alerjısı var bılırsın
Bende veremem ya korkarim zaten yemez. Ama yiyorsa Masallah .Omlet,tost vs gibi şeyleri nasıl yediriyorsunuz ? Ben yumurta peynir ekmek pekmez cevizi karıştırıp püre yapıyorum ama yemiyor artık.
Bende korkudan blendıra dayanmıştım :) yarın denerim bakalım yer belkiBende veremem ya korkarim zaten yemez. Ama yiyorsa Masallah .
krep yedırdım . baya yumusak olacakOmlet,tost vs gibi şeyleri nasıl yediriyorsunuz ? Ben yumurta peynir ekmek pekmez cevizi karıştırıp püre yapıyorum ama yemiyor artık.
Yumurtayı ve ekmeği denedim bende minik minik verdim yedi aslında. Öğürdü bikaç kere ondan korkuyorum boğuluyor diye.krep yedırdım . baya yumusak olacak
labne ve su ile yedırdım
yatarak mı yedırıyorsun? arada öğürür hemen dıkkatını dagıtYumurtayı ve ekmeği denedim bende minik minik verdim yedi aslında. Öğürdü bikaç kere ondan korkuyorum boğuluyor diye.
Bende oyle biliyodm asi kartinda yok yani ama ekimde cagirdilar
Ebebek tam gerizekalı ya, geçen bizden de parayı çekti siparisi oluşturmadı, telefonda uğraştık yarım saat
Bir de menenjit aşısı var kızlar, bizim doktor yapalım dedi, isteğe bağlı imiş ama yaptıracağım. Belki onu demişlerdir, bilemedim.
Ne guzel masallah.
biz de bugun olduk aşımızı.
yavrum da ateşlenmez umarım.
Geçmiş olsun kuzucuğa.
bize bir sol kol (hepatit B), iki bacak (pnömokok, 5li karma) bir de ağızdan (çocuk felci) olmak üzere 4 tane yaptılar.Ve bu üçüncü doz daha fazla ateş yapar dediler.
hepsi başka birşey söylüyor.
(misafir olarak) bulunduğum yer tam 41 derece.
ateşlenirse ne yaparım diye 22 temmuzdan beri panik haldeyim.
inşallah ateşlenmez yavrular.
gerçi bizim aşılar tam bir hafta sonra ateş yapıyor.
9. Ayda hem devletin aşısı var hemde isteğe bağlı özel aşı var. Özel aşıyı 9. Ayda yaptırırsak 1 yaşından sonra 2. Dozu gerekiyormuş. Doktor ben onu öneriyorum dedi. 1 yaşından sonra tek doz olanıda varmış.
bıze de 9. ay dendi. artık tanıyorlar yeri. benımkı odaya gırer gırmez aglamaya başlamıstı.
bizde olmadı ateş sizde de olmaz belkı. gercı bızde agızdan yapılmamıstı.
Hergün huyu suyu değişiyor bu minnoşların :)
bu süreçte en güzel şey, herşeyin her an değişebileceğini bilmek….
kuzucuklar sürprizlerle dolu.
bugün gece boyu 50 kere uyanır, yarın bir bakmışsısn saatlerce uyanmadan uyumuş.
amaaan canları sağolsun da, sadece neşelendirmeye, açsa doyurmaya, uykusu geldiğini anladıysam uyutmaya, uyumuyorsa öpmeye, sevmeye devam…
annelik çooook güzel.
beslenme aralıklarını 3-3.5 saat olarak düzenlemek dışında hiçbir terbiye vermeye çalışarak kendimi kasmıyorum ben.
uykusu varsa uyutuyorum, sallanmak istiyorsa sallıyorum, sarılmak istiyorsa sarılıyorum. ama yemek istiyorsa saati gelmediyse vermiyorum. çünkü bir iki kaşıktan fazla yemiyor o zaman.
terbiye işine 2 yaşta başlıyorum ben :)))
Blw içinneden başlamadın? tadımlıklar uzun sürüyor
Mama sandalyesinde yiyor. Çok uzun sürüyor mama sandalyesinde kafa hep yere bakar oluyor nedense. Acelem varsa yatırarak yediriyorum daha kolay oluyor. Yatarak yerken öğürdü bikaç kere korktum,ters çevirdim panikle çocuğu:)yatarak mı yedırıyorsun? arada öğürür hemen dıkkatını dagıt
öyle öyle alısacaklar.
6 ay aşıları 3 bacaktan 1 ağızdan.Şimdi kızlar 1 Temmuz'da Rota virüsü ikinci göz aşısı yapılırken özelden doktorumuz dedi ki
menenjit aşısı var İstersen 2 doz yapıyoruz istersen tek doz
2 doz olursa birincisi dokuzuncu ayda
ikinci dozu da bir yaşında oluyor
ama tek doz vurulursa bir yaşında bir kez oluyor dedi
Şimdi Peki bugün sağlık ocağında vurulan ağızdan Damla menenjit çocuk felci aşısı Neydi
Ben bir daha gidip özelde de mi vurduracağım tekrar
dokuzuncu ayda ve 1 yaşında
bir kere bunu anlamadım
ikincisi bu 9. aydaki Sağlık Ocağı aşısı nereden çıktı
üçüncü sorum bize koldan aşı niye yapmadılar üçünüde bacaktan vurdular
6 ay aşıları 3 bacaktan 1 ağızdan.
9. Ayda devletin aşısı varmış sanırım önceden yapılmıyormuş ama şimdi suriyeliler hastalık taşıdığı için tekrar yapılmaya başlanmış. 9. Aydaki özel aşıyıda 2 doz önerdi benim doktorum. 9. Ayda ve 1 yaşta yapacaklar. İstersen 1 yaşta tek dozda olabilir tabi.
Asiyi 8. Ayda sorcam canim. Daha var ayı gelince detayli konusulur diye dusunuyorum. D vit e ara verme mutlaka ver. Yetiskinlerde bile d vit eksikligi var. Demiri sen bilirsinbazi dr ver diyo bazisi sonra basliyor. Oturtmaya baslaki guclensin artik 6 ay bitti. Oturttukca guclenecek bel kemikleri alisacak. Kucaktada olsa destegini arada cek.Kac gundur yazamiyorum. Benimki cok fena bisey oldu, huzur vermiyor hic. Gecede donerken agliyor cogunlukla, gidiyorum bakiyorum odasina uyuyo. Yada iki pispisla geri daliyo. Ben uyandigimla kaliyorumsabahin 7sinde erkenden kalkiyo. Sonra savas baslasin... Doktordan geldik, oglen uyuyamadigi icin asabi yine. Bize saglik ocaginda 9. Ayda burda asi yok ozel asi var demisti, bugun doktora sordum hayir saglik ocaginda kizamik asisi var dedi, 1 yasindan sonrada tek doz olmak uzere menenjit yapilir dedi. Hicbisey anlamadim ben bu isten... Herseyi verebilirsin bal falan haric dedi. Zaten veriyorum dedim. Yumurta beyazinida deneyebilirsin dedi hatta. Arada bastirmaya calisiyorum, bastirma 1-2 ay sonra bekle dedi, otutturmaya agirlik ver dedi, firsat bulamadigim icin mama sandalyesinde epey otutturuyorum dedim. Olur dedi. Dis yok hala, 1-2 ay icersinde cikar muhtemelen genetik gec cikacaktir dedi. Bingildak, gelisimi vs gayet guzel cok sukur... Demire 9. Aydan sonra baslicam kullanmiyorum suan, d vitaminine devam dedim, bisey demedi.. Su 9. Aydaki asi muhabbetini anlayan varsa beri gelsin
Koldan yoktu 6. Ayda. 9. Aydaki belki diğer dozudur bilmiyorum belkide başka aşıdır. Devletin yaptığı aşı kesin var ama 9. Ayda :)nebileyim bi koldan vurulduk dediği için
kafam karıştı
Ağızdan vurulana hemşire menenjit dedi
Peki Sağlık Ocağı bunu yaptıysa biz bir daha tekrar özelde 9.ayda Niye yapıyoruz onu anlamadım
Yumurta takiliyor. Bizimkide oguruyordu. Ayri ayri veriyorsan su ver pesinden. Bir veriyorsan devam sutu yada anne sutuyle islat.Yumurtayı ve ekmeği denedim bende minik minik verdim yedi aslında. Öğürdü bikaç kere ondan korkuyorum boğuluyor diye.
Devam sütüyle hepsini karıştırıp veriyordum ama yemiyor artık. Tek tek verdim haftasonu çok uzun sürdü yemesi :) yarın peynirli omlet vermeyi deniycem bakalım.Yumurta takiliyor. Bizimkide oguruyordu. Ayri ayri veriyorsan su ver pesinden. Bir veriyorsan devam sutu yada anne sutuyle islat.
3 asi bacaktan oluyor. Hepatit asisi acitmiyor. Hepatitle karma asi aynı bacaktan . Zature asisi ayri diger taraftan oluyor. Zature acitiyor. Bence bacak daha iyi bacak daha az acir . Bizim gibi dusun kol daha hassas. Koldanda yapan olabilir. İkisini ayni yere yapmayim diye. 9. Asiyi 8. Ay kontrolunde sorcam . Ek gidayla ugrasiyoruzŞimdi kızlar 1 Temmuz'da Rota virüsü ikinci göz aşısı yapılırken özelden doktorumuz dedi ki
Şimdi Peki bugün sağlık ocağında vurulan ağızdan Damla menenjit çocuk felci aşısı Neydi
bir kere bunu anlamadım
üçüncü sorum bize koldan aşı niye yapmadılar üçünüde bacaktan vurdular
Nasil seviyorsa oyle ver. Tariflerle olmuyor. Uzum pekmezi guzel tat veriyo. Ben sebze ve meyvesine de koyuyorum ancak oyle yiyo.Devam sütüyle hepsini karıştırıp veriyordum ama yemiyor artık. Tek tek verdim haftasonu çok uzun sürdü yemesi :) yarın peynirli omlet vermeyi deniycem bakalım.
Şimdi kızlar 1 Temmuz'da Rota virüsü ikinci göz aşısı yapılırken özelden doktorumuz dedi ki
bir kere bunu anlamadım
üçüncü sorum bize koldan aşı niye yapmadılar üçünüde bacaktan vurdular[/QUOTE bu dokuzuncu ay aşısı baya bi canımı sıktı. Bana kontrol dendi ama aşı varsa yaptırmıcam . Zaten o kızamık aşısına gıcığım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?