- Konu Sahibi Nurbebekistiyor
-
- #96.681
File isini cok sevmiyorum ama slikon fileler var onlari begendim ama kullanmadim. Ben sebze meyve yemeyince icine bir iki tane cici bebe atiyorum. Yada kiyma et koymuyorsan devam sutu yada anne sutu koyabilirsin damak tadini bulcanİnşaallah. bizimkine elden sütle birlikte yumurtaya baktı. bişey çıkmadı. bazen çıkmayabilir dedi de kandan bakalım birde dedi. o da 10 gün sonraya anca çıkıyormuş. bekliyoruz. şimdilik yumurtaya alerjisi yok diyebiliriz. ama doktor sadece sebze ver dedi.
bende kabaktan sonra patates vereyim dedim. haşladım. püre yaptım. hadi buna zeytinyağ koyayım bari dedim. ama oğlum ilk kez iğrenç bişey yiyormuş gibi yüzünü buruşturdu. sanırım zeytinyağını sevmedi. yarın tereyağla vereceğim.
yada diyorum patatesi bütün olarak fileye koyup mu versem..
olur mu ki... ne dersiniz annişler..
dişleri var bu arada.
Teşekkürler canım ilgin için yapti bugün öğünlere geçemedik alerjik olduğumuz için ama z. Yağı ve meyveleri denerimher sabah z. yagı 1 kaşık. lifli gıdaları tercıh et. öğün atlama karnı iyi doysun yapsın. kayısı, armut eksık etme. her gün haşlayıp ver. ya da muhallebı veya mamasına koy
kıyma ve et 8. ayda diye biliyorum.File isini cok sevmiyorum ama slikon fileler var onlari begendim ama kullanmadim. Ben sebze meyve yemeyince icine bir iki tane cici bebe atiyorum. Yada kiyma et koymuyorsan devam sutu yada anne sutu koyabilirsin damak tadini bulcan
Oyle sık gorusmyrz zaten telefonda felan konsuyrz daha cok zateb diyorm tabiki yoruluyorm ama bunlari bilerek oldu beni yoran bebegim degil ki evin isi diye soyluyorm ki zaten aynen oyle onun için yorulurumda uykusuzda kalirim yeterki sagligi yerinde olsunsen de onun beklediklerini söyle, bunalıyorum bazen, ama yavrumu da çok seviyorum de mesela :)
belki ona da faydası olur.
ya da çok sık görüşme :)
Bizdede oyle her ogune z. Yag koyuyorum. Kasik mamalarinada. 6. Ay bitti ise uzumde yiyebilir bagirsak calistiriyor. Su vermeyi ihmal etme. Meyveyi aksam ustu ver. Gece fiziksel olarak hareketsiz kaliyorlar metebolizma yavasliyo. Meyve gece bagirsaklari calistirmaya yardim ediyor. Kimi meyve sabah verin diyor ama kabizlik problemin varsa aksama cekebilirsin. Birde kasik mamasi kullaniyorsan Aptamil kus uzumlu elmali tahilli olan kaka yaptiriyor.Günaydın kızlar kızım 2 gündür kaka yapmadı bugün 3.gun tavsiyeniz varmı
Bizde yemegimizi ayri yapmiyoruzki. Ayri kapt patates ayri kapta havuc yapip yemiyoruz. Daha ancak yemek isi bir yasina kadar oturur. Annemlerde oyle yapti zamani gelince yediniz diyor. Cok katı kuralla gitmek ise yaramiyor. En azindan bize. Yemeyince alternatif cozum bulmak istiyorsun. İstahli bebek herseyi yiyo ama istahsiz olunca zor. 6 ay sut ictiler sut tadi istiyor olabilir. benimki sut tadini seviyor. Sen bilirsin yinede.kıyma ve et 8. ayda diye biliyorum.
diğerlerini koymak hiç aklıma gelmedi. ki koymayı da istemiyorum.
süt koymayı da mantıksız buluyorum aslında. çocuğa farklı tatlar veriliyor sonuçta. niye tadını illa süte benzetelim ki..
o zaman alışması daha uzun sürmez mi..
ben böyle düşünüyorum şahsen.
Ay ne guzel gunler bizi bekliyo desene :)Bebeklerimiz 4 yaşına geldiğinde artık bir küçük insan oluyor :)
çişine kendi gidiyor, hatta kendisini temizleyip kalkıyor, yemeğini önüne koyuyorsun, kendisi yiyor, tabağını mutfağa götürüyor, kolay giyilen bir ayakkabı alıyorsun kendisi giyiyor, banyoda eğlenerek, oynayarak yıkanıyor, kendi kendine uyuyor…
benim büyük kızım marketten bana ekmek bile alıyor :)
bırak yuk olmayı, hayatımı kolaylaştırıyor minnoşum.
Insallah oyle olur yavrum ben cok sabirliyimdir ama esim cok siinirlidir tahammulsuzdurher insanın tahammül sınırı farklı..demek o daha tahammülsüz..tahammüllü anne ile tahammülsüz annenin yetiştirdiği çocuğun huy,mizaç ve psikolojisi arasında dağlar kadar fark var..onlarınki biraz söz dinlemez ve agresif oluyorlar..tahammüllü annenin çocuğu daha sakin ve anlayışlı oluyor ..neden,çünkü çocuğuna yaklaşım şekli daha yumuşak,merhametli de ondan
Yaptı bugün çok şükür düşündüğüm gibi olmadı zorlanmadıBizdede oyle her ogune z. Yag koyuyorum. Kasik mamalarinada. 6. Ay bitti ise uzumde yiyebilir bagirsak calistiriyor. Su vermeyi ihmal etme. Meyveyi aksam ustu ver. Gece fiziksel olarak hareketsiz kaliyorlar metebolizma yavasliyo. Meyve gece bagirsaklari calistirmaya yardim ediyor. Kimi meyve sabah verin diyor ama kabizlik problemin varsa aksama cekebilirsin. Birde kasik mamasi kullaniyorsan Aptamil kus uzumlu elmali tahilli olan kaka yaptiriyor.
tabiki canım. herkes kendi çocuğunu bilir. sen yedirmenin yolunu öyle bulmuşsun. ne güzel. İnşaallah iştahı hep olur da yer.Bizde yemegimizi ayri yapmiyoruzki. Ayri kapt patates ayri kapta havuc yapip yemiyoruz. Daha ancak yemek isi bir yasina kadar oturur. Annemlerde oyle yapti zamani gelince yediniz diyor. Cok katı kuralla gitmek ise yaramiyor. En azindan bize. Yemeyince alternatif cozum bulmak istiyorsun. İstahli bebek herseyi yiyo ama istahsiz olunca zor. 6 ay sut ictiler sut tadi istiyor olabilir. benimki sut tadini seviyor. Sen bilirsin yinede.
Kilosu dusuk olan ve bir yas alti bebek sut icmedigi icin devam sutu yada anne situ almak zorunda. Karistirmak istemiyorsan sen bilirsin. İnsallah alisirlar. Kiyma bu ay dr soyledi. Et daha yiyemiyor. Kiymayi ancak yer et suyunun hic bir besin degeri yon tad veriyor. Ana Tabii ilerde kalp damar ve kolesterol hastaliklarina zemin hazirliyor.kıyma ve et 8. ayda diye biliyorum.
diğerlerini koymak hiç aklıma gelmedi. ki koymayı da istemiyorum.
süt koymayı da mantıksız buluyorum aslında. çocuğa farklı tatlar veriliyor sonuçta. niye tadını illa süte benzetelim ki..
o zaman alışması daha uzun sürmez mi..
ben böyle düşünüyorum şahsen.
Her yasin bi zorlugu var ama buyuyunce dertlerini anlatabilirler smdi agliyo niye agladigini bilmysn emzrsen susmuyo altini degstrsen susmuyo uyutsan uyumuyo o zaman soylicek en azndanBence en iyi zamanlari suan. Buyudukce daha zor zamanlar bizi bekliyor. Cevremdekilerde tasdikleyonce kesinlesti. Emeklemeye baslayali onceki bakimi daha kolaydi. Yuruyecek benim oglan karistirici hareketli cok. Okuldu ergenlikti . Krese yada okula basladiklaru zaman yanimizda olmayacaklar aklimiz hep onlarda olacak . En azindan ben oyleyim. Evlenince bile olacak. Annem hep der elli yasindada olsa evlat evlattir diye
et suyunun hiç besin değeri yok mu...Kilosu dusuk olan ve bir yas alti bebek sut icmedigi icin devam sutu yada anne situ almak zorunda. Karistirmak istemiyorsan sen bilirsin. İnsallah alisirlar. Kiyma bu ay dr soyledi. Et daha yiyemiyor. Kiymayi ancak yer et suyunun hic bir besin degeri yon tad veriyor. Ana Tabii ilerde kalp damar ve kolesterol hastaliklarina zemin hazirliyor.
güleyim mi üzüleyim mi bilemedimBu gece benimki de düşüyordu az kalsın. Yanıma aldım emerken uyumuştu benim de içim geçmiş, Allahtan elim üstündeymiş. Bişey kaydı elimden gözümü bi açtım çocuk kafa üstü gidiyor, hemen donundan yakaladım derken donu çıktı üst pijamasından yakaladım hemen, gecelerimiz aksiyon filmi gibi oldu artık
Tabiki oyle beni ilgilendirmez ama bana sende bunalmadn mi sende sklmadn mi diyip benide olumsuz dusunceye sokmaya calsmasindan dolayi soyluyorm ben kotu anne diye bisey kullanmadm zaten orda herkesin yapisi farklıdır o cok rahat ben o kadar olamamHerkes ayni dusunmek zorunda degil. İsteyen bes sene sonra isteyen hemen cocuk sahibi olur. Bende keyfi birakmam oglumu ama birakanlar olabilir normal karsilarim. Kv kendinden daha da cok guvenebilir. Bu onlari kotu anne yapmaz. Herkesin hayati farkli. Herkes kendi yasadigini bilir. İlla cok bunaldiklari icinde degil keyfide gidebilir. Herkesin kendi hayati herkes kdndinden mesul.
Ufak seylerde olsa burda paylasmak onemli. Bilmiyor olabiliriz. Zeytinyagi sokum sıkım olanı daha iyiymis. Yemeklerine katiyoruz. Ben bilmiyordum. Yeni ogrendim.aurora39 soguk sıkım veriyo, demiyo
Canım eşim 10dk önce götürdü hastaneye kaka yapmış kızım bakalım sonuç ne çıkacakİnşaallah. bizimkine elden sütle birlikte yumurtaya baktı. bişey çıkmadı. bazen çıkmayabilir dedi de kandan bakalım birde dedi. o da 10 gün sonraya anca çıkıyormuş. bekliyoruz. şimdilik yumurtaya alerjisi yok diyebiliriz. ama doktor sadece sebze ver dedi.
bende kabaktan sonra patates vereyim dedim. haşladım. püre yaptım. hadi buna zeytinyağ koyayım bari dedim. ama oğlum ilk kez iğrenç bişey yiyormuş gibi yüzünü buruşturdu. sanırım zeytinyağını sevmedi. yarın tereyağla vereceğim.
yada diyorum patatesi bütün olarak fileye koyup mu versem..
olur mu ki... ne dersiniz annişler..
dişleri var bu arada.
Her yasin bi zorlugu var ama buyuyunce dertlerini anlatabilirler smdi agliyo niye agladigini bilmysn emzrsen susmuyo altini degstrsen susmuyo uyutsan uyumuyo o zaman soylicek en azndan
gözün aydın :=) kabızlık beter bişi allah vermesın yaaTeşekkürler canım ilgin için yapti bugün öğünlere geçemedik alerjik olduğumuz için ama z. Yağı ve meyveleri denerim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?