2016 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Sebzeyi haslamak ayri isiyla temasta farkli tepkime olur. Sebzeyi cigde yersin eti cig yiyemezsin. Eti haslarken farkli oluyor. Etki mekanizmasini bilemem . Kiymayi sevmedi ya tekrar deniycem. O yuzden derinlere dalip olumustim et suyu versemm mi . Sen bilirsin yinede

Bende duyunca sasirdim o yuzden arastirdim. Annem kemiksuyunu sordu dr a eskiden veriyorduk diye sakın dedi iste anlatti. Etin ki ayri. Bilim adamlari arastirmis sonuclari dokmus ortaya verip vermemek sana kalmis.

anlamadım şimdi.
doktor, sakın derken kemiksuyunu mu sakın vermeyin dedi?
eti niye haşlıyoruz bu arada. ben hiç bilmem etin haşlandığını ve böyle etsuyu yapıldığını. benim bildiğim hep kemikli kaynatılır. faydası kemiktedir çünkü çoğunlukla diye biliyorum.
ayrıca şimdiden el kadar bebeğe etsuyu mu verilir yahuu..

Kiyma deyince annem kemik suyunu sordu. Suyunu sebzeye karistirmak icin yada sebzeyle haslamak icin nasil veriliyorsa sormadim . Dr da et suyu , tavuk suyu, kemik suyu agzina bile degdirmeyin dedi. Hic bir besin degeri yok aksine ilerde kalp damar hastaliklari kolesterol yuksekligi olan birey oluyor. Birsuru calismalar yapilmis dedi. Kiymayi yemeyince benim oglan arastirdim. Bende kendimce alternatif ariyorum. Tekrar deniycem. Yemezsede kiymasiz vercem artik kasik mamasi devam sutlerinde etteki besin degerleri var.

Sebze eti haslayip sonra eti cikariyorlar ya onu kasteddi herhalde. Tat versin diyede yapiyorlar o herhalde

Cok haklisin canim.. Ben malum bazen kiziyorum birden kendime geliyorum cook uzuluyorum,pisman oluyorum. O bilmiyor ki daha,o da uyumak istiyordur eminim.. Esim benden cok cok daha sabirli bebege karsi,ben ah desemhemen uyariyor..heo sukrediyorum ama o ben ofladigimda cokguzel ornekler vererek beni sakinlestiriyor. Bu konuda cok dusunceli gercekten.. Yari yardimcim bebek konusunda.. Baska seylerde pek yardimci olmasa da

ne güzel…
iyi bir baba ne kadar değerli…
5 yıllık annelik serüvenimden öğrendiğim şey şu ki, çocuk büyütmedeki en önemli nokta "sevmek"miş. Sevince insan (anne), sevdiğini hissettiriyor karşısındakine (çocuğuna)… ...sevilince, sevmeye başlıyor insan (çocuk) ve kendisini seveni (anne) sevindirmeye çalışıyor.
Anne ve çocuk için paylaştım. bunu baba-çocuk, anne-baba olarak da değiştirebiliriz aslında..
sevgiyle büyüsün tüm yavrularımız.

Sebze eti haslayip sonra eti cikariyorlar ya onu kasteddi herhalde. Tat versin diyede yapiyorlar o herhalde
doktor abartmış bence. çocuğa her öğün etsuyu verecek haliniz yok ya... haftada bir yese bna kalsa bişy olmaz. hepten mahrum bırakmak büyük eksiklik.
anladım.
ve bişey daha.
niye iki kere alıntılıyorsun. tek seferde hepsi aklına gelmiyor herhalde. ikidir dikkatimi çekti de söylemeden edemedim. merak yani. yanlış anlama da. :)

Cok guzel yazmissin.. Mesela kucagimizi istemesi surekli,yanindan ayrilmamamizi istemesi falan hep veridigimiz ilginin kalitesiyle iliskili bana gore.. Sevginizi cocugumuza boyle gecirmisiz demek ki,boyle devam etmek istiyor. Alistigi gibi gidiyor yani.. Insallah sevgimiz de ilgimiz de katlanarak buyuyecek ve bebeklerimiz de sevgili saygili bireyler olacak. Buna inaniyorum:) insallah diyelim

:)
ben de yavrularımızın, sevgi dolu, merhametli, saygılı "insan"lar olacağına yürekten inanıyorum canım :)

Valla canim bende sasirdim be verecegimi. Yok ne yanlis anlayim. Millet tabagindan veriyorya onu kasteddi anlamadim. Zaten yemek seciyor. Ne verecegimi sasirdim. Sebzeyi yemiyor . Zaten simdi ayri bir huysuzlugu var cis takibi yapiyorum.

Teşekkür ederim canım
Elinde böyle liste olan arkadaşlar paylaşırsa fikir olur...
ben daha önce paylaşmıştım ama belki birilerinin işine yarar

Eklentiler

• XbLghWrUBBW5HMHXbM9P61VN.webp
    26,7 KB · Görüntüleme: 90
  • Qg09dRRH1Y33HBNP1Y6eF7DM.webp
    32,6 KB · Görüntüleme: 84
  • hEDJCKQLfDyaTE8yRM8M31YF.webp
    30,5 KB · Görüntüleme: 90
  • 18bVJRJRKBd3JQ19A5abbtg4.webp
    11,5 KB · Görüntüleme: 85
  • BJbaP9U2C5h9M3V4hDXCL7XR.webp
    69,9 KB · Görüntüleme: 82
Sonra sen boyle yaptin derler bizede benm esimde bana tablete felan alistrma cocugu buyuynce diyo kucagina aliyo durmayinca telefondan biseyler acip izletiyo dediğimi yap yaptigimi yapma diyo herhalde

Uzun bir sessizlikten sonra Merhaba atomcum. Bende buna benzer bir beslenme düzeni yaptım. Tek fark anne sütü yok malesef. Emmeye çok direndi. Başta sagdim ama süt azaldikca azaldı. Kilo alımı da durunca sagmayi bıraktım. Kaç kilo oldu senin bebis

Canim benimki birsey yedirmiyor bana . Sabah nesfit sut iciyorum esim gelene kadar su esim gelince onunla yiyorum kosturma ter icinde kaliyorum gr veremedim. Troid hastasiyim hep kontrollu gitti tahliller kilo veremezsem kontrole gidecem tekrar

Ama yemeden kilo veremezsin ki zaten..versen de kastan verirsin yine sana zarar. Bence akşam esin gelince ertesi günün yemeğini hazırla ve ye mutlaka . Allah şifa versin canım.

Hiiiiiii ! Geberrtiriimmm
Valla çocuk büyütmek hiç öle kolaybisey degilmis. al karşına konus adam akilli. Tamam o çalışıyor yoruluyor olabilir ama sen de totoyu devirip yatmiyosun neticede. Çocuk ikinizin cocugu. Sadece anneler buyutucek diye bisey yok. Tamam gece kalkmasinlar mama yedirmesinler banyo yaptirmasinlar vs. Ama en azından kendileriyle ugrasmak zorundabirakmasinlar. Benimki genel olarak iyi , bazen anlayissiz davraniyor ama hemen konusuyorum. Musade etmiyorum. Ben yipranirsam bu çocuk sağlıklı psikolojiye yetişmiş bi çocuk olmaz. O yüzden mecbur yardım edecek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…