2016 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Maşallah. Benimki de artık tam olarak desteksiz oturuyor. Bu bana kolaylık oldu.
Benim kızım da oturuyor ama yine oyalanmiyor oyuncaklariyla ya.hep hayal ettim oyalanir oturunca diye ama maalesef.yürütecle çok güzel gidiyor tüm evi dolasiyor hatta ama çok çabuk sıkılıyor geliyor kollarını acıyor alayım diye

Kızlar 7 ay kontrolüne gittik maalesef 70 gr almış boyu hiç uzamamış.7780 kilosu.boy hala 70 cm.ek gıda hiç yemedi sütüm de azaldı heralde. Çok terliyor ve cok hareketli surunmeye de başladı. Altını zor degistiriyorum dönüyor devamli.doktorumuz otorite kurup bir sekilde yedirtceksiniz diyor.yuruyemiyor konuşamuyor size muhtaç biri o siz onu yoneticeksiniz diyor.her istediğini yaparsanız ilerde sorunlu biri olur şimdiden alıştırin diyor.
Sabah 7.30 kahvaltı
10.30 meyve
1.30 sebze
4 yoğurt
Yatmadan muhallebi
Şeklinde menumuz.hiç yemek istemiyor ama.bu gece muhallebisini aglatarak yedirttik çok ağladı ama yedi bir şekilde. Sonra durdu ağlaması.valla çok zor bu bebekler.

Canım benimkide çok az kilo almış 7300 gr. Dr. ayına göre normal boyu da kilosu da çok zayıf bi bebek değil zaten artık çok alamaz bundan sonra dedi. Çokta hareketli hiç yerinde durmuyo posamı çıkarıyo akşama kadar. Ben de yemiyo diye üzülüyorum ama sağlıklı olması daha önemli. 3–4 kaşıkta yese zorlamıyorum ben. Meyve ve yoğurdu problem çıkarmadan yiyo pekmezini içiyo. Zorla yemek yedirmenin ilerde yeme bozukluklarına yol açtığını okumuştum. Sevdiği şeyleri yedir. Sevmediklerine de artık oynatarak dikkatini dağıtarak 3–4 kaşıkta olsa yedir zorlama bence yazık yawruyu ağlatarak yedirmek çok zor. Ben kendimi avutuyorum azıcıkta olsa yedi vitaminini aldı diye. Bi de emzirmeden 1–2 saat aç kaldıktan sonra denicem ben yediği kadar artık biraz ara verip tekrar tekrar denicem. Allah yardımcımız olsun. Bebişler için de zor onların da canının yemek istemediği şeyler iştahsız olduğu zamanlar oluyodur zorla yedirmeye kalkışınca da üzülüyorum

Bizimkide hareketli oldugi yerde terletiyor kendini ya . Daha cok kaloriye ihtiyaclari var. Gunduz uykusu iyice azaldi.Pztesi kontrolu cok kilo almadigini dusunuyorum. Yedigini yakiyor. Yemedigi zamanlar oldu. Yemeyince sarki turku bir sekilde agzini actirarak veriyorum. Yemek yerken oyun istiyo uzun suruyor. Biberonu iciyor . Ek gidada mirin kirin etti baslarda Yavaş yavaş Aliştı. Kasikla yiyorlar bir iki seferde oturup bizim gibi yemelerini bekleyemeyiz zaten. Tadlarina alisacaklar bir sekilde. Yeni birseyler tadinca zorlaniyor bazilari uymuyor damak tadina. Bence Daha ilerki aylarda akli erince zorlarsak tiksinme olur. Bu ayda almadi diye vermeyince hic yemiyorlar cevremden gordugum de bu.Her besine ihtiyac var. Anne sutu faydali Evet ama sende olan vitamini minareli aliyor. Bagisiklik icin iyi ama vitamin minarel Sende fazla olacakki ona gecsin. Buyuyorlar onlarin gereksinimleride artiyo. Herkesin kendi sorumlulugu tabii herkes istedigi gibi besler. Ek gida sabır işi . Allah yardimcimiz olsun. İki kasik fazla yese seviniyoruz. Hastalanmasinlar yeter ki. Kiloya bakmayin aylik aldigi kilo onemli. Maze srnin bebisde hareketli benimki gibi kolay kilo almazlar. Yakiyorlar. Bence gayet sagliklilar

Doktoruna güveniyor musun açıkçası bana yönlendirmeleri biraz tuhaf geldi...

her istediğini yapmayın demek sanki 3-4 yaşında mi bu bebek daha 0-1 yaş temel güven dönemi ihtiyaçları zamanında karşılanmalı ki hem kendine hem çevresindekilere güven duygusu gelişsin...

Zorla yedirme konusuda tuhaf geldi bi Dr bana bırak ağlamayı ağzını kapatırsa verme dedi...

Senide anlıyorum canım kilo konusunda hepimiz çok hassas oluyoruz ama zorla yedirmek kişiliğine saldırı bence

Bence dr un haklı. Ama basta yiyecegi bir kac kasik. Hemen hepsini bitiremez. Yeni tadlarda bitirsin diye zorlamak lazim. Dişiydi kabizligiydi gunu gununede uymuyor. Porsiyonunu bitirmedigi zamanlarda oluyor. Bazen alternatif baska sey verince yiyor. İstahli bebek iyi. İstahsiz bebek olunca uzun zaman aliyo yedirmek. Benimki bazen sarkiyla yer bazen masalla yer. Susunca kiziyor. Agzini acmiyor. Degisik huylari var.

Benimki yazliktan geleli beri arada agliyor. Biryeri agriyor diye dusunuyorum ama Disari gezdiriyorum susuyo. Alisti gezmelere acik havaya. Bide annemler bendeydi. Uyaninca agladi. Yedi guzel yine agladi. Gezdirdim eve geldik sustu. Akrabalar sık toplaniriz. Ariyor onlari. Aglamasi bunlardan diye dusunuyorum. Agrisi olsa susmaz. Bide gozlerini cok kasiyo iki gundur boyle sulaniyor. Allerjimi acaba. Pztesi kontrol diye drunu aramadim. Gormek isteyecek buyuk ihtimal

Valla doktoru koru körüne dinleyen biri değilim ne ben ne eşim. Kızım suan 1 kaşık için bile ağzını açmıyor biberon da almıyor sadece emek istiyor ama onu da oyuna çevirdi biraz emip çevreyi izliyor vs.sonuç 1 ayda hiç boy uzamadi ve kilo almadı. Yani eger zorlamazsam yarın da ise baslayip tum gun emmedigini düşünürsek kilo verecek demektir.doktorun dediğine göre sen cocugunun her istedigini yaparsan ilerde illa yapmayan birileri çıkar. Baskalarindan ogrenmesindense senden öğrenmeli diyor.vs.

Yemeğen çocuk çok zor Allah yardımcın olsun benim arkadaşın kızıda yemiyor ne yaparsa yapsın o da oyunlarla yedirmeye çalışıyor ama nafile acaba muz versen bebekler muza hiç hayır demiyor

H hiuf
csyrc kizlar sabah kahvaltisinda ne verebilirz ki aklima bisey gelmiyo yumurtayi eline veremiyosun yani onune koyuyorm ama mincikliyo agzina goturene kadar dagiliyo zaten bugun patates hasladm biraz verdm en cok ekmegi guzel yiyo kopara kopara yutuyo vvalla

Kahvaltilara tadimlar bitince geciyor die biliyorum da baktim sen de sorunca.avakado/armut+lor peyniri.. Omletler,pancake yaziyor.o tarz seyler sanirm:)
Ben de ekmegi yiyecegi gunu bekliyorum:) nasil yiyecek merak ediyorum. Olsun yumurta sarisindan biraz yemesi bizim icin yeterli. Cok yakinda dhaa cok yiycek:)

Yemeğen çocuk çok zor Allah yardımcın olsun benim arkadaşın kızıda yemiyor ne yaparsa yapsın o da oyunlarla yedirmeye çalışıyor ama nafile acaba muz versen bebekler muza hiç hayır demiyor
Muzda kabizlik yapiyo iki gun once verdm dun ikina ikina zor yapti
Ben ekmegi oyalansin diye onune koyuyork her zaman ama yemeye basladi koca koca koparip yiyo

Maşallah canım. Benimki de çok çabuk sıkılıp kucağıma gelmek istiyor. Zaten uzun süre benden bağımsız kendi haline kalmasını istemiyorum. En azından sofra hazırlama yada ev süpürme sırasında oturup oyalanması yetiyor bana.

Ya Canım acayip moralim bozuk bizimki sandalyeye vuruyor etrafa Bakıyor bana gülüyor Ama yok yemekle ilgisi yok ben ses çıkartmıyorum da çok sinirlerim bozuldu

Muzda kabizlik yapiyo iki gun once verdm dun ikina ikina zor yapti

Ben ekmegi oyalansin diye onune koyuyork her zaman ama yemeye basladi koca koca koparip yiyo

Ben bu muzunetkisini tam cozemedim ya:)onceleri kac kez vermistm cocuk yapmisti kakasini. 1kez buraya yazmistm ya 1.5gun yapamaisti muzdan demistim. Bi sure sonra yine istemisti vermistm yine yapmisti kakasini.. Suclu mu masum mu coezemedm yani :))

Kabiz diye cok veremiyorum meyve puresine ceyrekten daha az koyuyorum . Guzel kokutuyor. İki de cici bebe oh mis

Ya Canım acayip moralim bozuk bizimki sandalyeye vuruyor etrafa Bakıyor bana gülüyor Ama yok yemekle ilgisi yok ben ses çıkartmıyorum da çok sinirlerim bozuldu
Canim zaten benmkide direk eline alip agzina gotrmyodu ilk baslarda ben 5 bucuk aylikken basladm daha yeni yeni yemeye basladi oda ekmegi sadece oburlerini emiyo
csyrc yarasin valla ama kendi kendime ne guzel yiyokocaman kopara kopara dedim dun lafimin bitmesiyle bogazinda kalmasi bi oldu bosuna demiyolarmis demekki anne babanin nazari en cok deger diye
Muzu bende anlamadm canim valla bende kac kere verdm ilk defa zor yapti kabiz olmams ama biraz katilasmisti kakasi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…