2016 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Yenidoganda az da olsa genelde sarilik olabiliyor. Bazisi kendiliginden geciyir. Beslendikce geciyor. Sutun gec gelmesine bagli yada bebegin tam beslenemesine bagli oluyor. Sutun az olabilir . Benim sutum gec geldi . Sarilik oldu. Vucudu gozleri sarardi. Baska seyden yogun bakimda yatti. Sutum az oldugu anlasilinca mama verildi. Yukselmedi. Dustu sariligi. Vucuttaki sari renk gizlerdeki sari renk gec duzeldi. Kuvezde ışık almadi. Sariligi cok yuksek olmadigi icin. Tahlil yaptilar mi. Renginden mi soyledi. Doyuyorsa iki saatte bir emzirmende yeterli ama Sarilik yuksekse uyku halide de yapar bebekte. Dikkatli olmak lazim. Her harukarda hastaneye gidip olcturmen lazim. Belirli bir seviyenin uzerinde ise yatirip tedavi baslarlar. Deger altta ise belirli aralikla takip ederler . Yukseliyir mu azaliyor mu diye. Git gide yukselirse belirli bir duzeyi asarsa Allah korusun beyin hasarina neden oluyor sarilik. O yuzden mutlaka olcturmen lazim. Gecmis olsun

Bence simdi daha zor sur ya... :)
Her ay baska bir sorunu oluyor. Sorun olmasada bazi bebek daha sakin kendi kendine uyuyor. Ben hala ayakta salliyorum. Uykuya gecmesi yarim saati buluyor. Yere birakinca uyaniyor. Kalkiyor. Sallarken kk ya giriyorum. Uyanik olunca yaninda istiyor. Hic birseyle oynamiyir. Ben oynatiyorum. Sıkılinca kucak. 10 dk sonra sıkılıyor odada yoksam daha erken. Koşturarak birseyler yapiyorum. Kendi kendine uyusa. Yada uykuya dalinca biraksam o zaman banada zaman olacak oyle birsey olmuyor. Aglayarak istedigini yaptiriyor. Sallama isi ne kadar surecek bilmiyorum

Sarılık açlığa bağlı artıyor canım. Ne yap et doyur bebeği. Uyandır, sık sık emmesi lazım. Emmiyorsa sütünü sağ kaşıkla yine ver.hastaneye git ölçtür ihmal etme sakın

Kahvaltıya gecince pekmez koymaya başla cnm. Ben keciboynuzu pekmezi kullanıyorum, e bebekten almıstım, bence saracoğlunun da iyidir. Kahvaltı tarifi: kibrit kutusu kadar tuzsuz peynir, ilk gün çeyrek yumurta sarısı ( giderek arttır, 10-15 gün sonra tam yumurta sarısına geçersin), 1 tatlı kasıgı pekmez, 3-4 bebe büskivisi (hipp dedi bana doktor ama eti cici bebe kullanıyorum) , 30-40 cc formul süt. Benim kızım 4 ocak dogumlu cevize p.tesi günü basladık (8 agustos), rondodan çektik kahvaltısına 1 tatlı kasıgı kadar koyuyoruz.

Cevize bende baslamak istiyorum . Allerji yapabiliyormus. Kuzarikliklar gecene kadar bekleyecem . Yagli ve bol lifli. Bagirsaklari iyi calistiriyormuş. Omega 3 . Balik sonraki aylarda . Balik yerine verilebilir.

Kahvaltıda cevize başlayalı bir ay oldu ancak çığ badem ve çığ findikta kahvaltıda versem acaba olur mu bilginiz var mi bu konuda?
İnternette 6. Aydan sonra ceviz badem findik var. Ama bizim listede yok. Ben daha cevizi sorabildim. Hepsine ayni anda baslamayin allerji riski varmis hepsinin yaziyordu. Bide hepsini suan karistirma vereceksen kalorisi yuksek hepsi yagli agir gelir.

3 gün kuralı ile denemek istiyorum amacim karıştırmadan birgün ceviz birgün badem gibi, kahvaltilarinda ekmek yerine ceviz veriyorum diğer kuruyemislerdende yesin istiyorum

Gunduz sallama bizdede var, bende kurtulmak istiyorum, git gide agirlasiyorlar zaten, bizimkide ayak

Kontrolden ciktik,2ayda 1010gr almis ama boy uzamasi azalmis,69 cm olmus. Her sey guzel,sorun yok. Napabilirm sizin icin diye sordu hemsire,dedim belki bi liste verirsiniz ek gida ile ilgili.. Websitesini onerdi,bi de kucuk brosur vardi onceden verdikleri,onu verdi yine. Icinde hemenhemen bise yok diyebilirm. Sebze puresi,sut..bi de kitabimiz var orda da var dedi,okudum dedim. Blw yapiyorum dedm bilmiyormus,anlattm kisaca.. Her sey guzel gidyorsa sorun yok devam dedi. Ama demir ekslikligi olablr cok sk hastalanirsa fln
dikkat edin dedi..

Yani kendi arastirmalarimla besliyordum hala da oyle devam edecegim. Hicbi faydalari olmadi bu konuda.

Evet. aslinda gun asiri veya haftada 1-2 gorup oynayabilecegi bir bebek arkadasi olsa guzel olurdu...
Eveetttt
Bende tam böyle düşünürken
Dün minopolis ile karşılaştım
Çocuk şehri
Ama bebekler içinde bölüm yapmışlar
0-2 yaş üstelik ücretsiz
Velisine ücret alıyorlar ama 30 tl
Emzirme alanları da varmış

Bakırköy marmara forum alışveriş merkezinde
Çok merak ediyor ve gitmek istiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…