- 3 Şubat 2012
- 4.843
- 7.927
- 358
- 37
- Konu Sahibi Nurbebekistiyor
-
- #97.321
Bence simdi daha zor sur ya... :)aksamlar, bunların hepsı gecıyor canım allahın izniyle. sadece zaman ve sabır gerek
çok zor dönemler bunlar.
ama dediğim gibi gececek :=)
ruh halimiz hazır, korkularımız ilk günlerdeki gibi degıl :=) önemli olan da buBence simdi daha zor sur ya... :)
Yenidoganda az da olsa genelde sarilik olabiliyor. Bazisi kendiliginden geciyir. Beslendikce geciyor. Sutun gec gelmesine bagli yada bebegin tam beslenemesine bagli oluyor. Sutun az olabilir . Benim sutum gec geldi . Sarilik oldu. Vucudu gozleri sarardi. Baska seyden yogun bakimda yatti. Sutum az oldugu anlasilinca mama verildi. Yukselmedi. Dustu sariligi. Vucuttaki sari renk gizlerdeki sari renk gec duzeldi. Kuvezde ışık almadi. Sariligi cok yuksek olmadigi icin. Tahlil yaptilar mi. Renginden mi soyledi. Doyuyorsa iki saatte bir emzirmende yeterli ama Sarilik yuksekse uyku halide de yapar bebekte. Dikkatli olmak lazim. Her harukarda hastaneye gidip olcturmen lazim. Belirli bir seviyenin uzerinde ise yatirip tedavi baslarlar. Deger altta ise belirli aralikla takip ederler . Yukseliyir mu azaliyor mu diye. Git gide yukselirse belirli bir duzeyi asarsa Allah korusun beyin hasarina neden oluyor sarilik. O yuzden mutlaka olcturmen lazim. Gecmis olsunACİL OCAK ANNELERİ YARDİM EDİN LÜTFEN ...((( ben 05.08.16 normal doğum yaptim bebisim 4günlük. bugun sağlik ocağina aşi için gittik. ordaki hemşire bebişimde az da olsa sarilik var dedi.1saatden 1 emzir dedi. ama bebişi uyandiramiyorum 1saatden 1.en az 2saat uyuyor. sariliği artar diyor çoook korkuyorum.ne yapmaliyim? sizin bebişlerde boyle bir durum oldu mu?nolur cevap ( uyuyamam bu gece ben
Her ay baska bir sorunu oluyor. Sorun olmasada bazi bebek daha sakin kendi kendine uyuyor. Ben hala ayakta salliyorum. Uykuya gecmesi yarim saati buluyor. Yere birakinca uyaniyor. Kalkiyor. Sallarken kk ya giriyorum. Uyanik olunca yaninda istiyor. Hic birseyle oynamiyir. Ben oynatiyorum. Sıkılinca kucak. 10 dk sonra sıkılıyor odada yoksam daha erken. Koşturarak birseyler yapiyorum. Kendi kendine uyusa. Yada uykuya dalinca biraksam o zaman banada zaman olacak oyle birsey olmuyor. Aglayarak istedigini yaptiriyor. Sallama isi ne kadar surecek bilmiyorumBence simdi daha zor sur ya... :)
Disten 1 aydir şüpheleniyorum ama daha cikcakGazda olabilir
Geçen oldu bizede aynısı
Sonra birden pırtladı ve küt uyudu tekrar
Karnına sancı girdi muhmemelen
Dişide ihtimaller arasına sokmak gerek tabii
Ben her zaman eline ekmek veriyorum gecen gun ne gzel yiyodu kopara kopara icimden gecirmemle bogazinda kalmasi bir olduDamaklarida cok guclu, kenarini falan koparabiliyor ekmegin, birde cigniyor masallah pek tatli oluyor kus agziartik buyuduler sur, ellerinden aldigimiz seyleri unutmuyorlar
Sarılık açlığa bağlı artıyor canım. Ne yap et doyur bebeği. Uyandır, sık sık emmesi lazım. Emmiyorsa sütünü sağ kaşıkla yine ver.hastaneye git ölçtür ihmal etme sakınACİL OCAK ANNELERİ YARDİM EDİN LÜTFEN ...((( ben 05.08.16 normal doğum yaptim bebisim 4günlük. bugun sağlik ocağina aşi için gittik. ordaki hemşire bebişimde az da olsa sarilik var dedi.1saatden 1 emzir dedi. ama bebişi uyandiramiyorum 1saatden 1.en az 2saat uyuyor. sariliği artar diyor çoook korkuyorum.ne yapmaliyim? sizin bebişlerde boyle bir durum oldu mu?nolur cevap ( uyuyamam bu gece ben
Ayyy canimm cok tesekkur ederim boyle ayrintili yazdigin icin ekran goruntusu aliyorum =) doktor pekmez ceviz falan demisti bana bunlari simdi vermem erken mi birde pekmez ibrahim saracoglunn keci boynuzu pekmezi var yakinimda eger uygunsa bugun alicam ne diyosun canm ?
Cevize bende baslamak istiyorum . Allerji yapabiliyormus. Kuzarikliklar gecene kadar bekleyecem . Yagli ve bol lifli. Bagirsaklari iyi calistiriyormuş. Omega 3 . Balik sonraki aylarda . Balik yerine verilebilir.Kahvaltıya gecince pekmez koymaya başla cnm. Ben keciboynuzu pekmezi kullanıyorum, e bebekten almıstım, bence saracoğlunun da iyidir. Kahvaltı tarifi: kibrit kutusu kadar tuzsuz peynir, ilk gün çeyrek yumurta sarısı ( giderek arttır, 10-15 gün sonra tam yumurta sarısına geçersin), 1 tatlı kasıgı pekmez, 3-4 bebe büskivisi (hipp dedi bana doktor ama eti cici bebe kullanıyorum) , 30-40 cc formul süt. Benim kızım 4 ocak dogumlu cevize p.tesi günü basladık (8 agustos), rondodan çektik kahvaltısına 1 tatlı kasıgı kadar koyuyoruz.
İnternette 6. Aydan sonra ceviz badem findik var. Ama bizim listede yok. Ben daha cevizi sorabildim. Hepsine ayni anda baslamayin allerji riski varmis hepsinin yaziyordu. Bide hepsini suan karistirma vereceksen kalorisi yuksek hepsi yagli agir gelir.Kahvaltıda cevize başlayalı bir ay oldu ancak çığ badem ve çığ findikta kahvaltıda versem acaba olur mu bilginiz var mi bu konuda?
3 gün kuralı ile denemek istiyorum amacim karıştırmadan birgün ceviz birgün badem gibi, kahvaltilarinda ekmek yerine ceviz veriyorum diğer kuruyemislerdende yesin istiyorumİnternette 6. Aydan sonra ceviz badem findik var. Ama bizim listede yok. Ben daha cevizi sorabildim. Hepsine ayni anda baslamayin allerji riski varmis hepsinin yaziyordu. Bide hepsini suan karistirma vereceksen kalorisi yuksek hepsi yagli agir gelir.
Gunduz sallama bizdede var, bende kurtulmak istiyorum, git gide agirlasiyorlar zaten, bizimkide ayakHer ay baska bir sorunu oluyor. Sorun olmasada bazi bebek daha sakin kendi kendine uyuyor. Ben hala ayakta salliyorum. Uykuya gecmesi yarim saati buluyor. Yere birakinca uyaniyor. Kalkiyor. Sallarken kk ya giriyorum. Uyanik olunca yaninda istiyor. Hic birseyle oynamiyir. Ben oynatiyorum. Sıkılinca kucak. 10 dk sonra sıkılıyor odada yoksam daha erken. Koşturarak birseyler yapiyorum. Kendi kendine uyusa. Yada uykuya dalinca biraksam o zaman banada zaman olacak oyle birsey olmuyor. Aglayarak istedigini yaptiriyor. Sallama isi ne kadar surecek bilmiyorum
EveettttEvet. aslinda gun asiri veya haftada 1-2 gorup oynayabilecegi bir bebek arkadasi olsa guzel olurdu...
En cok kendimiz nazarliyoruz degilmi...Ben her zaman eline ekmek veriyorum gecen gun ne gzel yiyodu kopara kopara icimden gecirmemle bogazinda kalmasi bir oldu
aslında taze taze daha ıyı olur. madem cok olmus hemen dolaba koyBugun kiymali yemek yapicam. Daha dogrusu yapiyorum, biraz fazla oldu, porsiyon bolsem yarinda verebilirmiyim acaba icinde kiyma olan yemegi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?