- Konu Sahibi Nurbebekistiyor
-
- #97.601
Bir cimdik tuz konulabilir sıkıntı yok cnm coğu doktor bu şekilde söylüyor ztn. Sermin Çakracı kitabında bile yazmıştı komik bir dille bu tuz olayını :) "Başlarım Şimdi Anneliğe" kitabın adı. Tavsiye ederimoyy... kıyamam ya... İnşAllah çabucak geçer bu durum.
pamukcuk mu yoksa o beyazlık. ondan mı ağlıyor ki..
sen bilirsin de, bendeki listede 12 ayda bile tuz konulmayacak diye yazıyor.
sebzelerin kendi tuzu var zaten.
ama dediğim gibi sen bilirsin.
Piyasadaki en pahalı pompa bu yani gerçekten herseyin en iyisini almaya çalışıyoruz hep gol yiyoruzBenimkide aynı borulara süt benimde kaciyordu. Bence guclu ceken baska marka al azalmasin sutun
Evet ucu cikti tamamini gorseydik biAhaa cikmis ucu:)
Evet yarami destin. Marka alip elimde patlatan cok sey oldu. Kullanissiz. Daha orta marka aldiklarim gayet iyi. Kalite acisindanda fark yok. Bazi seyler o yuzden iki defa alindi. Hersey onlar icin ama musrif olmayada gerek yok bence. O yuzden en iyisi marka olana atlamiyorum. Hele saticilarin onerdigi urunu hic almiyorumPiyasadaki en pahalı pompa bu yani gerçekten herseyin en iyisini almaya çalışıyoruz hep gol yiyoruz
Öncelikle geçmiş olsunmerhabalar güzel annişler. :)
dün sonuçları gösterdik.
çıkan sonuca göre süt alerjisi yok.
Ammalakin, bizim doktor pipirikli çıktı. testler yüzde yüz güvenli olmaz. yüzde20 yanılma payı olabilir. elde yaptığındada bişey çıkmamıştı.
kakasında da bişey yok. az mikrop varmış. o gün görseymiş antibiyotik verirmiş. bir daha oldu mu dedi yok dedim. az şaşırdı ilaçsız geçmesine.
sonuç olarak, 15 gün daha bekliyoruz. sütve ürünleri yasağımız devam ediyor. 15 gün sonraya randevu verdi.
tekrar elden alerji testi yapacak. sonra yoğurt yedirip bekleyeceğiz 1 saat falan.
herşeye rağmen kesin emin olalım, verirken doktor kontrolünde olsun dedi. iyi dedim.
hayati alerjik reaksiyonlar 1 saate belli olurmuş.
bakalım ne çıkacak bu sefer.
hatta o gün daha farklı bişey vermediğine emin misin, ilaç içtin mi falan dedi. bacağında sinek ısırığı gibi bişey var demiştik. onu hatırlatacaktım ki, içeri girenler yüzünden kaldı. laf değişti, diyemedim.
yani 15 gün daha yoğurtsuz geceçek.
öğünleri en az olan benim galiba.
bir meyve veriyorum birde sebze çorbası yani püresi. o kadar.
Bu sözü hic sevmiyorum ama ben demstimİlk çocuk gerçekten tecrübesizlikmiş bunu anladım. 7 ay devamlı işe nasıl döncem diye boşuna stres yaptım. İşe basladım 1 hafta bitti bile.İnsan alışıyor eymentaa sen demiştin ama
Evet izmir gurubu en hizlisi zaten tahmin edebiliyorum cok keyifli olmusturBiz izmir gruba da buluştık
Çok keyifli oldu
Patatesten ve bir çok sebze kendi içinde tuz bulunduruyor Can'ım... Ama tabi bazı doktorlar belli aydan sonra ev yemeklerini yemeğe izin veriyor... Tabi bir anne çocuğunu daha iyi tanır ihtiyacı varsa vermelisin sonuçta tuz eksikliğinden biliyorsun çeşit çeşit hastalık var... Benim ilgimi çektiği için sordum geçen gün benim bir arkadaşımda çocuğuna yemek yaparken bir tutam Deniz tuzu koydu orada da dikkatimi çekmişti onun doktoru verebilirsin demişBugunku menu Kahvalti(peynir,zeytin,uzum pekmezi,ekmek,devam sutu)
Ara ogun incir
Sebze yemegi (patates,havuc,kabak,fasulye,princ,maydanoz,arpacik sogan, tuz)
Ara ogun devam sutu
Meyve puresi (seftali, armut, uzum pekmezi)
Erik suyu
Kaşik mama
Gece devam sutu
Tabii bazilari tam yiyilmiyor bazen
Biz izmir gruba da buluştık
Çok keyifli oldu
Atomcum dişten 3 hafta önce başladı durunun uyanmaları.7-8 saat deliksiz uyurdu.şimdi 7-8 kere uyanıyor.işin iyi yanı iki fırt çekip memeden dalıyo yineSorma uyaniyor ya, en az 4-5 kere... Artik disten mi? Gazdan mi? Baska biseyden mi bilmiyorum cunku iki pispisla geri daliyor besiginden hic almiyorum bile... Gec yatiyorum ben, nerden baksan 2yi buluyor hep. Ayakta oldugumda sorun olmuyor tabi... Yattiktan sonra 2-3 kere de oyle kalkiyorum. Zor oluyor ama buda gececek umidiyle yasiyorumcunku yanima aldigimda da uyaniyor, annemde falan kaldigimda beraber yattigimizda farkettim. Yeni cikti bu sik uyanma, bi tulu cikamayan disinden olsa gerek belirtise yok anacim dun gece delirtti beni... Hic uyutmadi
Beş kaşık yeter de artar bile.1 yaşına kadar ek gıda doyumluk değil tadımlık zaten.püreyi iki sebzeden yapın.süzgeçten süzün.bi çay kaşığı zeytinyağı koyun.taze fasülyw bile yedi kıxım bu şekilde. Aç olduğu zamanı kollaştırınMerhaba ocak anneleri. Ben subat annesiyim 1 subatta dogum yaptim. Simdi soruyorum size hic mi ek besinde sorun yasamiyosunuz bu konu ile ilgili pek sikayet edilmemis :)masallah tabi :) ama ben bebegime hiç birşey yediremiyorum. Ek besine baslayali on gun oldu suan kasigi gordugu an agliyo ve ne yedirirsem en fazla 5 cay kasigi yedirebiliyorum pureleri ise kusuyo. Sadece anne sutu ile besleniyo. 2 tane de dis cikariyoruz. Lutfen allah rizasi icin siz tecrubelisiniz benim gibi olup duzelen var mi. Yardim edin cildiracagim
Evet ordayım ama çok geç katıldımLolla sen de face grubunda mısın?
Ben renklişemsiyeyi sen sanmıştım:)
Her bebek ayni bizler gibi birbirinden cok farkli canim. Bilemedimki...Benimkide arada gece memeyi almiyo vermeye calsiinca agliyo evde gezdryorm kucağımda geri daliyo dalmazsa tekrar emzrmeyi deniyorm gece emmeyi kescek mi acaba
Ay ciksada kurtulsam artik ya...Atomcum dişten 3 hafta önce başladı durunun uyanmaları.7-8 saat deliksiz uyurdu.şimdi 7-8 kere uyanıyor.işin iyi yanı iki fırt çekip memeden dalıyo yine
Zeynonun da diştendir muhtemelen
Bizim kizin kaseleri 150-160 cc kadarlik. Dun yazmistim, o kadar bile yemiyor. Masallah senin minnosa :)Pureleri olcmek iyi fikir kim yazdi. Sebze ve meyve 200/250 cc arasi yiyor. Yeter herhalde. Bazi gunler debzeye mizmizlaniyo
Bi kac kisi vardi cnm ek besinde sorun yasayan. Anne sutu aldigi icin ek besini reddediyo sanirim. Kokunu duyarak icmeyi seviyordur. Anne sutunu seviyordur. Biberonla beslenipte ek besin reddeden bebek duymadim ben. Benimki anne sutu ve mama aldi hep 5. Aydan sinra sadece biberon aldigi icin kolay oldu sanirimAma arada az yedigide oluyor. Bazi besinleri sevmiyor degistiriyorum. 6. Ayin bitmemis. Daha erken stres yapma . Burda anne sutu veren arkadaslar insallah yardimci olur sanaMerhaba ocak anneleri. Ben subat annesiyim 1 subatta dogum yaptim. Simdi soruyorum size hic mi ek besinde sorun yasamiyosunuz bu konu ile ilgili pek sikayet edilmemis :)masallah tabi :) ama ben bebegime hiç birşey yediremiyorum. Ek besine baslayali on gun oldu suan kasigi gordugu an agliyo ve ne yedirirsem en fazla 5 cay kasigi yedirebiliyorum pureleri ise kusuyo. Sadece anne sutu ile besleniyo. 2 tane de dis cikariyoruz. Lutfen allah rizasi icin siz tecrubelisiniz benim gibi olup duzelen var mi. Yardim edin cildiracagim
Arada icmiyo hep boyle icse. Sebze de zorlaniyor. Atom senin kizin kilo alimi iyi. Demekki yetiyo onaBizim kizin kaseleri 150-160 cc kadarlik. Dun yazmistim, o kadar bile yemiyor. Masallah senin minnosa :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?