- 31 Ağustos 2010
- 767
- 1.866
- 113
- Konu Sahibi Nurbebekistiyor
-
- #104.381
GünaydınKahvalti yapiyoruz. Gunaydin herkese
Hergun bizde ayni seyi yiyoruzGünaydın
Şöyle değişik kahvaltı fikirleri bulsak da uygulasak. Benim cadıya bay geldi aynı şeylerden.
Dimates vermeyede basladimGünaydın
Şöyle değişik kahvaltı fikirleri bulsak da uygulasak. Benim cadıya bay geldi aynı şeylerden.
ilk aylar diyoduk yaa şu zor günler bi geçsede rahatlasak diye,,asıl şimdi daha zormuşHay masaallah canim isin zor laftanda anlamiyorlar ya basina neler getiriyorlar
merhaba arkadaşlar. yoğunluktan yazdıklarınızı okuyorum ama uzun süredir hiç yazamadım. ilk üç ayda ciddi mide bulantılarıyla uğraştım bir çoğunuz gibi. üstelik kızımda hiç birini yaşamamıştım. 12+1'de cinsiyetini en erken öğrenen annelerden olarak erkek olduğunu yüzde yüz onaylamasıyla öğrendim. bir kızım vardı zaten, haliyle sevindim. fakat bizde kan uyuşmazlığı vardı. bunu zaten biliyorduk. 20'li haftalarda bir iğne olucaktım ve o kadar diye düşünürken. yapılan tetkiklerden indirect coombs değeri pozitif çıkınca baya sarsılsıldık. acıbadem Atakent hastanesindeki perinotoloji uzmanı prof Umut Dilek hoca sağolsun çok güzel aydınlattı bizi. bu değer pozitif olunca bebek anneye karşı bir hassasiyet geliştiriyormuş ve kansız kalıyormuş. ama pozitifliğin değeri önemli dedi. ve br test daha yaptı. titre denilen bir ölçümle 1/1 sonucunu gördük. 1/16'ya kadar endişelenmemize gerek yok demişti. ve sonuç bizi sevindirdi. şimdi 4 haftada bir aynı tahlil tekrarlanacak ve kontrol edilecek sadece o kadar. inşallah da yükselmeyecek. ben çok inanıyorum. kızlar demem o ki kan uyuşmazlığı olan anneler mutlaka bu tetkiki sorgulasın. benim daha önce gittiğim doktora elli kere söylememe rağmen hi önemsememişti bu durumu.
şuan 16. haftadayım. mide bulantılarım geçti ama 1 haftadır baş ağrılarım çok şiddetli. minoset, bol su ve soğuk kompresten başka bir şey de yapamıyorum. doktor bunlara izin verdi. benle aynı şeyleri yaşayan var mı? bir de ben hala hiç kilo almadım. 52 hala. karnım da dümdüz. özeniyorum karnı olanlarınıza :)
benim hikayemin özeti bu arkadaşlar.
buarada isme de karar verdik. fikir verir belki:)
kızımın adı Lina Ada
oğlum için Mavi Tuna olarak karar verdik.
kumral ada mavi tuna kitabından esinlenmeli oldu biraz :)
Sorma cocuk buyutmenin her ani zor en korktugum an ise ergenlikilk aylar diyoduk yaa şu zor günler bi geçsede rahatlasak diye,,asıl şimdi daha zormuş
onun dişini yerım . minik poposunu ısırıımmemende o tırtığı hissetmen an meselesi..
Bildiğin diş kaşıyor orda
kahvaltıda krep var bugun .
maşallah tosuna. kaşarı nasıl verıyorsun?Bizimki de peynirli yumurta ve iki dilim kasar yedi.. size de afiyet olsun:)
Afiyet olsun minnosa. Kendin elinle küçük küçük veriyorsun değil mi? Bitiriyor mu? Bide çok uzun sürüyor yaa açlığı gider insanın o kadar uzun sürede.kahvaltıda krep var bugun .
ben yedırıyorum evet. yumusak ve bıraz kalın yaptımAfiyet olsun minnosa. Kendin elinle küçük küçük veriyorsun değil mi? Bitiriyor mu? Bide çok uzun sürüyor yaa açlığı gider insanın o kadar uzun sürede.
benımkı de 2 kere uyuyor ( öğlen 12 den sonrası için söyluyorum) 30 dk, 45 dk arası :=) akşam da 22:30Gecmis olsun diyen herkese teşekkür ederim biraz daha iyiyim çok şükür ama pasanin gündüz uykusu iyice azaldı kızlar bu aralar günde iki kez yarim saat uyuyor nasıl dayaniyor anlamıyorum ya önceden bir kez 1-1.5 saat uyurdu sonrada yarim saat ama şuan yok uyumuyor gece zaten sik uyanıyor yemek de ne yapacagimi sasiriyorum ayri yapmiyorum biz de acisiz ve tuzssuza alistik esimle kaşıkla yemek istemiyor büyüsun büyüsun diyorduk ama büyüdükçe sanki daha zor ya yetisemiyorum
Bazilari ertesi gunede veriyorum. İki ginluk oluyo. Yemegi yogurtla vermeye basladim . Erken yattigi icin aksam kasik mamasi yada muhallebi veremiyorum.her gün minnoşa ne yapsam dıye düşünüyorum. aslında haftalık yemek programı belırlemek gerek
ne yapacgını bilirsin en azından
salıdan salıya bu haftamız belli mesela;
çarşamba- tavuk sulu taze fasulye ( bize yaptım tuz atmadım)
perşembe- pirinçli kabak ( hem onun hem bizim için )
cuma- levrek çorbası
cumartesi - lahana
pazar - tarhana
pazartesi - patateslı köfte
salı - levrek çorbası
dolaba asayım da boşuna düşünmeyeyım
bu yaptıklarımı bazen 1, bazen 2 öğün verıyorum. öğlen ve akşam. akşam bizimle masaya oturuyor o yuzden ona da yedırıyorum.
aslında bende bazen 2 gün aynı şeyi vermek ıstıyorum. bugun onu düşündüm, ama dolapta bu haftayo dolduracak seyler var o yuzden böyle yaptım. valla hazır yemek olunca nefes almıs gıbı hıssedıyor insanBazilari ertesi gunede veriyorum. İki ginluk oluyo. Yemegi yogurtla vermeye basladim . Erken yattigi icin aksam kasik mamasi yada muhallebi veremiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?