2016 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Zaten tv neden oluyor demedim. Otizmi tetikliyor.yani otizme eğilimi olan cocuk dış dünyadan tamamen kopuyor. 40 50 yaşına gelmiş ve otizmli olduğu ortaya çıkanlar var.

Zaten tv neden oluyor demedim. Otizmi tetikliyor.yani otizme eğilimi olan cocuk dış dünyadan tamamen kopuyor. 40 50 yaşına gelmiş ve otizmli olduğu ortaya çıkanlar var.
Teknoloji cagindayiz. Tvde izler biraz daha buyudugunde internette tablette kullanilir. Okul caginda idev yapacak arastirma yapacak . Engel olamazsin. Normal yasamdada genel kultur bir takim seyler icin internet sart bence. Dedigim gibi olculu ve dogru kullanmak lazim. Cocugunu kontrol edecek kiside bizleriz

Sozum sana degildi canim yani tamamen uzak tutmak icin mecburen kaldirmak lazim ben bi yemek yedirurken aciyorm o zaman bakiyo oyle bkmiyo bile elinede bsyler veriyorum onlarla oynuyo cogu zaman arada bi kafasını cevirip bakiyo ama esim sağolsun durmadiginda surekli telefondan kuzu acar kedi acar kopek acar

Ben yurtdisindayim,cocugum buranin dilini de ogrenebilsin diye izletiyorum,elbette bagimli olmayacak. Ben de izledim buyudum bagimlisi degilim sukur saglikliyim. Cocuk izlesin sessiz olsun ben de keyif yapayim diye dusunenler oluyor onlar kesinlikle yanlis bence. Ben soyledigim sozde savundgum seyde ogrenilmis bir yanlis bulamadim. Artk herkes o kadar abartiyor ki ay sunu yeme cocuk soyle olur,sunu yapma soyle olur. Biz yaptik diyince bilmis oluyoruz galiba

Alp izleyerek bircok sey ogrendi su ana kadar mesela cnm. Turk kanallarini izliyord ben,sirf onun icin cok azalttim. Arka planda aciksa da holllandaca acik oslun,mecbren ogrenmesi lazim cunku. Yegenlerim de izleyerek buyudu masallah cok aktifler her yonden. Dedign gbi izlememesi icin tv yi evden yok etmek lazim

Csyrc canım, benim kaynım da hollandada yaşıyor.. İki senede bir buraya geliyorlar. Çok mütevazı insanlardır. Çocukları çok havalı yalnız, sofraya burun kıvırır, anne Babasıyla hollandaca konuşur, bizimle konuşurken Türkçede zorlanıyormuş gibi yapar komik komik . Hollanda nasıl bir memleket hep merak ederim onların yüzünden

Giciga bak hele bak bura guzel ya ben seviyorum ama cok degisik insanlar var,binbir turlu.. cok farkli ulkelerden yani demek istedigim.. havasi pek bana gore degil iste ama alistik napalim nerdee adanamin sicagi insallah sana da nasip olur gelip gormek

maşallah çok şanslısın 7 aylık olmus :=)

aşı bizde ateş bile yapmadı canım. sıkıntı etme. bazıları cok abartıp korkutuyor

Mutlu yillar :) nasil gecti,kalabalik miydiniz? :)
Evet cnm 28 -30 kisi. Epeydir gormedigimiz akrabalarda vardi herkes memnun ayrildi. Guzel gecti. Susledik evi. Cocuk yedir uykusu geldi biraz zor oluyor ama disarda olmazdi . Bende tv ingilizce aciyorum kulak asinaligi olsun diye. Sarkida oynuyoruz oda nananene sarki soyluyor. Turkce cizgi film az izletiyorum uzun suruyor zaten.

Ooh hadi gecirdiniz dogum gununuzu.. ben de surekli pasta dusunuyorum nasil yapsam diye...
iyi yapiyosun asinalik onemli bana gore. Ben d ing ogrtmnym ama hic dinletmedim ya da konusmadm ingilizce cunku halihazirda ogrendigimiz bi dil olunca :/ bizmki de turkce bakmiyor cunku hic acmadim turkce nerdeyse.. actiklarimin faydasi i goruyorum seninki gbi dans da ediyor benmki :)

Dil konusunu cok arastirdim. Erken mi diye 0-3 yas arasinda konusulursa yada ninni cizgi film yada aileden sadece biri o dili konusursa yada hem turkce hem ikinci dili ardindan tekrarlama ilerde o dili ogrenme daha hizli oluyor. Bide muhakeme kurma capraz yorumlama becerisi artiyor. İlerde kismetse yabanci dili olsn kres dusunuyoruz. Kucukken daha cabuk ogreniyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…