2016 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar size bir soru 3800 gram doğan bir çocuğu kuvöze koyarlar mı?
Normal şartlarda koymazmaz. Ama annede gebelik şekerinden dolayı erken haftalarda yada bebek bu kadar kiloluysa, ama kilo şeker kaynaklıysa koyulabilir, çünkü gebelik şekeri biraz geç gelişmesine neden ciğerlerin.

Hiç yıkamamış gıbıydı,içime sınmedi sabunlar erımeyınce.Tekrrdan açtım,bakalım yıkanıyo suan,sabunu normal deterjan kdr koydum belki daha az koymm lzmdı ondanda olmuş olabilir.Bı daha zaten dalın sıvı alıcam
Ben dalan aldim cok memnunun 15 dk programda bile hic oyle prob olmadi

2900 gösterdi usg doğuma girerken ama doktor güvenme demişti, 2310 gram doğdu. 44 cm :) allahtan 1 hafta önden gidiyordu. Ciğer geliştirici iğnenin büyük faydasını gördük. Küvöze girmedi. Ama ben spinal sezeryan sırasında çok kötü hissettim kendimi. Çok soğuktu ameliyathane. Uyutun dedim ama karnım toktu. Uyutmadılar son dakika olunca. Ama doğduğu andaki sesi duymak herşeye değdi. Sonrasında da hemen topladım kendimi. Ayaklarım açılınca hemen kalkıp yürüdüm. Darısı tüm bekleyenlerin başına. Biz evimizdeyiz. Göğüslerim şişti ağrıyo, sağıyorum arada bir. Lansinoh krem sürüyorum bol bol. Kremleri stoklayın bence ve bol bol uyuyun :)
Gözün aydın. Hayırlı olsun. Allah analı babalı büyütsün. Tam olarak kaç haftada doğum yaptın. Nasıl oldu.... Müsaitsen anlatırmısın.

Kizlar pazar sabahini hastanede karsiladim. Gece bi uyandim bebegim sola dusmustu baya. Saga donuyorum saga dusuyo sola donuyorum sola dusuyo. Normalde gece gunduz hic durmayan kizimdan tik yok. Sabaha kadar bekledim hic hareket etmedi. Nasil korktum anlatamam bin tane senaryo yazdim kafada. Neyse sabah acile gittik kalp atisini duydum aglama krizine girdim zaten. Hala kendimde degilim :KK43:
Gecmis olsun tatlim neden oyle olmus ki

kızlar ya bebek nasıl uyumalı? internette bakıyorum sırt üstü diye okudum ama yan yatış yastığı satılıyo yan yatsın diyee :KK70: hadi diyelim yan yatması gerekli. o zaman da yan yatış yastığı mı almalı yoksa reflü yatağı mı? yoksa her ikisi de mi? ben bu ayrıtılarda boğuluyorum, biri benim yerime de yapsın şu alışverişiii
Ben yan yatış yastığı aldım. Uyurken yada uyaninca kusma durumunda yan durması önemli boğulma ihtimaline karşı.

K

Kuzum hiç korkma benim ilk bebişim ciğer geliştirici yapılmadan doğdu nefes alabiliyorlar merak etme küveze girdi ama o da bizim sıkıntımız olduğu içindi hiç küveze girmeyen bebişler var kendini strese sokma
Saol canım. Valla iyiki burası var konuşuyoruz da paylaşıyoruz☺️☺️Kaç haftalık doğdu ilk bebeğin.

kızlar ya bebek nasıl uyumalı? internette bakıyorum sırt üstü diye okudum ama yan yatış yastığı satılıyo yan yatsın diyee :KK70: hadi diyelim yan yatması gerekli. o zaman da yan yatış yastığı mı almalı yoksa reflü yatağı mı? yoksa her ikisi de mi? ben bu ayrıtılarda boğuluyorum, biri benim yerime de yapsın şu alışverişiii
Ben kendilerine aldigim yastigi, yastik kullanma zamanlarina kadar arkalarina destek olarak kullanacam.bence ozellikle yedirildikden sonra duz yatirilmamali

Sagol canim. Gercekten allah hicbirimize yasatmasin. Okadar korktumki anlatamam. Cok hareket ediyo annesini uyutmuyo hic diye soyleniyodum minigime bi gece cekti kendini hemen korkuttu bizi. Simdi kirsa parcalasa gikim cikmaz valla :)
Belki önceki gün çok kudurmuştur. Ertesi günü tatil etmiştir annesi kendine.... Şu günler bencede hwmwn gwçsin hareketlerine çok alıştık, bir iki saat oynamasa bende aynı paniği yapıyorum.

evet dogrudur izne de ayrilinca hep is yapiyosundur:) ayy senin baya da az klmis artk kismrt ins guzel guzel gelir zamanin. o uykusuzluk smdiden bizde de var malesef,icimdeki velet de pek yaramaz benim :KK45: kasilmalarm bnm de olmustu ilk kez ilac kullanmaya basladm degerlerm kotulemis.su an yok sukur.. sdce karnim kocaman oldu ve kasiniyo heh:63:
Evet canim.calisirken de yapiliodu ama cekmece icleri aldi basini gidio. Bugun ananemiz geldi bu hafta herseyi bitirmeyi planlıyoruz zaman daraldi eger zamanini beklerse 3 hafta var beklrmezse daha da az. Benimde kasinio kaşımamaya calisiom ama snrada amannn diorim kasi gitsin :)) krampti kasilmaydi valla gr uyku yok. Sennde olur canmm artik az zamanimiz kaldi gelicek minnoslar :D L LiveYourLifeee canimmm iyiyim cok sukir sende iyisindir umarim cok yorma kendini :)

L LiveYourLifeee naptın kuzum yok demi rh tan sıkıntı benim ikincideki etkileşimin sebebini öğrendim sonunda ilkinde anti d antikorunu ben ürettiğim için tüm rh + gebeliklerimde olurmuş yani iğneyle önlendiğinde diğerlerinde risk bu kadar olmuyomuş bizim ödemden dolayı gün belli değil her an doğum olabilir senin ne güzel günün belli olmuş bi de sezeryan olcan sanırım bi sorun mu oldu

Tatlim En son gittigimde combs testi istedi dr neyden suphelendi bilmiyorum.neyseki negatif cikmis benim.anti d ignesi vurulmustum ama.. bebegin kilosu fazlaydi odemden suphelenmis olabilir mi? Lab.da ogrendim hangi tahlilleri istedigini o yuzden soramadim.odem olunca usg de net belli oluyor mu cnm? Odem rh tan dolayi mi olmus peki odemin gecmesi mi bekleniyor bu durumda.bir sikinti olmadi cnm da bebegin boyu ve kilosu onde gidiyordu son zamanlarda.dr da 4 u gecer diyor normal yaparsak cok normal olmaz diyor:) cok dikis olur ve bebek sakatlanabilir dedi. Simdi takip edicez kilosunu.bende cok kilo aldircak seyleri biraktm valla cidden pzrts bakicaz kac kilo almis diye.hala normal sansim var diye bi umut bekliyorum :)

Saol canım. Valla iyiki burası var konuşuyoruz da paylaşıyoruz☺️☺️Kaç haftalık doğdu ilk bebeğin.
38 de doğdu ama gelişim haftası 28 di yani ciğerleri tam olarak gelişmemişti kuzenim 35 te doğum yaptı ne solunum sıkıntısı oldu ne küveze girdi bebiş korkma allahın izniyle sapasağlam doğacak minnaklarımız

emzirdikten sonra yan yatırın diyolar canım o yüzden önemli yan yatış yastığı.ama ikisini birden almak istemiyorum diyosan bence reflü yastığı al.zaten onun yanlarında destekleri var o şekilde yine yan yatırabilirsin bebişi.çok öneriyolar reflü yastığını.emdikten sonra çıkarmayı aza indiriyo yastık kısmı delikli yani boğulma riskini azaltıyo tek dezavantajı reflü yastığı biraz büyük yan yatış küçük ve kolay taşınabilir.mesela ben yan yatışı hastaneye götürmeyi düşünüyorum.kullandıkça görücez bakalım hangisi daha kullanışlı

Back
X