2016 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Evet cnm dr ne derse o. Bazilarina diyorum diyor dr da bebek buyuk normal dogumda sakatlanabilir diye olsuuun diyorlarmis.ben hayatta goze alamam.neyseki bu hafta cok kilo almamis.3200 su an.hala normal sansim var yani:)
Ayyy bende çok tombik olcak korkuyorum valla doktor zayıf bi bebek değil dedi. Haftasını tamamlarsa 3800 civarı bekliyorum dedi. Gerçi sadece kilosu değil tüm uzuvları önden gidiyo boyu karın çevresi kafası fln. Bebiş normal doğum pozisyonunda şuan ama kilo sebebiyle en sağlıklısı hangisi olcaksa onu tercih ederim bende tabiki.

kacıncı haftadasın canım ve artı kac gunluk

bebeğin kilosu neye gore fazla diyor doktor?
boyu için bişey dedi mi?

36+5 im cnm.gecen hafta gittigimizde bir haftada 400 gr almisti.bu hafta 100 gr almis.bi ara iki hafta ondeydi kilosu. Su an sanirim kilo almasi yavasladi. o hizla gitseydi 4 bekliyorduk.Dr boy vermiyor. Tam boy iki buklum olculmez hatali olur diyor.ama ust bacagini hep olcuyor en bastan beri uzunmus o kisim. Seninkinin kilosu kac? Aman cok kilolu olmasin zaten sisko kiz istemiyorum dedim ben dr a :) kilo aldircak seyleri biraktim

Ayyy bende çok tombik olcak korkuyorum valla doktor zayıf bi bebek değil dedi. Haftasını tamamlarsa 3800 civarı bekliyorum dedi. Gerçi sadece kilosu değil tüm uzuvları önden gidiyo boyu karın çevresi kafası fln. Bebiş normal doğum pozisyonunda şuan ama kilo sebebiyle en sağlıklısı hangisi olcaksa onu tercih ederim bende tabiki.

3800 olursa ne yapcaksin peki ? Bizimkininde boyu uzun kafasi icin bisi demedi de.. 3600 e kdr normal dogururum sanirim :) bizimde normal dogum icin hersey hazir sadece kilosunu takip ediyoruz iste.. boy onemli degil zayif olduktan sonra..

El ağrıları bendede var. Magnezyum falan hiç birşey karetmiyor ki tahliller de magnezyum değerim normal çıkıyor. Doktor yapacak birşey yok cekecen dedi ama bu nasıl bir ağrıdır böyle. Hele ilk uyanica kırık olsa bundan ax acır herhalde. Yanlız ben değilmişim sanırım çok kişide var sanirim bu agrilar. Bu arada 3 gün önce kontrolüm vardı kilo 2900 boy 49 cm dedi doktor normal degilmi
Harika bence ölçümlerin bizde haftaya cumartesi gşdeceğiz bakalım ne çıkacak

3800 olursa ne yapcaksin peki ? Bizimkininde boyu uzun kafasi icin bisi demedi de.. 3600 e kdr normal dogururum sanirim :) bizimde normal dogum icin hersey hazir sadece kilosunu takip ediyoruz iste.. boy onemli degil zayif olduktan sonra..
kilo arttıkça normal doğum korkutuyo tabi hem bebiş hem kendim için. Bende 3500-3600 gibi olursa normal düşünürüm ama 4e yaklaşırsa sıkıntı :KK57: Normal doğumda kafa büyüklüğü de önemli ya gerçi doktorun bakıyodur heralde. Benimki de bişi demicekti ama ölçerken farkettim 2 haftadan fazla önde çıkıyo bakalım nasıl olcak :KK69:

kilo arttıkça normal doğum korkutuyo tabi hem bebiş hem kendim için. Bende 3500-3600 gibi olursa normal düşünürüm ama 4e yaklaşırsa sıkıntı :KK57: Normal doğumda kafa büyüklüğü de önemli ya gerçi doktorun bakıyodur heralde. Benimki de bişi demicekti ama ölçerken farkettim 2 haftadan fazla önde çıkıyo bakalım nasıl olcak :KK69:

Bana cektiyse kafasi kucuktur :) omuz genisligi de onemli. Hic dikkat etmedim bidahakine bakimm buyuk mu kafa :KK53:

36+5 im cnm.gecen hafta gittigimizde bir haftada 400 gr almisti.bu hafta 100 gr almis.bi ara iki hafta ondeydi kilosu. Su an sanirim kilo almasi yavasladi. o hizla gitseydi 4 bekliyorduk.Dr boy vermiyor. Tam boy iki buklum olculmez hatali olur diyor.ama ust bacagini hep olcuyor en bastan beri uzunmus o kisim. Seninkinin kilosu kac? Aman cok kilolu olmasin zaten sisko kiz istemiyorum dedim ben dr a :) kilo aldircak seyleri biraktim

gecen hafta ben 35. haftadayken 2700 gr demişti doktorum, dediğin gbi boy vermiyor doktor canım ben fl yi 7 ile çarpıp kendim bulmaya calısıyorum..benim de ilk bebeğim olcagı için 3 ü gecse normal dogumdan korkardım biraz ama zaten bebiş ters hala dönmedi. o yüzden sezaryen gozukuyo..haftaya tekrar kontrole gitcem cnm..bakalım..

Bana cektiyse kafasi kucuktur :) omuz genisligi de onemli. Hic dikkat etmedim bidahakine bakimm buyuk mu kafa :KK53:
Ben ölçtüğünü görünce aaaa kafa mı o dedim evet dedi eeee baya bi önde koca kafa mı olcak yoksa dedim hayır dedi kafa ölçümü çap olarak ölçüldüğünden bebeğin karekteristik olarak yuvarlak bi kafası varsa çapı büyük çıkar daha uzun ince bi kafa yapısı çap küçük olcağından daha ufak ölçülcektir dedi mantıklı da geldi aslında. Aman sağlıkla ilgili olmasın da ne olursa olsun :KK200:

Uyuyamiyoruuuumm. Gece kasintisindan sabaha kadar uyuyamiyorum. Kasin.aktan yorgun dusup 6-7 gibi uyuyakaliyorum ancak. Geceleri kalkip dus almaktan hastaliga davetiye cikariyorum iyice ki zaten soguk alginligim var.
Gecen hafta karaciger enzimleri normaldi acilden bakilmisti. Ama kasinti gecmeyince dun cilt doktoruna gittim artik. Enzimler biraz yukselmis safra asidi sonucu daha cikmadi. Krem yazdiricam bugun gidip. Daha yeni uyandim :KK43:
Dog artik cocugum, dog da kurtar beni :KK43:
Burda da vardi kasintisi olanlar. Gecem gunduz olunca okuyamaz oldum burayi. Siz ne durumdasiniz?
Herkes iyi mi?
Benimde dün oldu kaşıntım, ama seninki kadar ağır değildi, dusta durdum yarım saat, sonra uyumusum, zaten esime demiştim uyurum geçer yoksa sabaha kadar kasınirim diyerek... Doktorun ne diyor bu duruma canım. ..

Bende var o kaşıntı tatlı yiyince oluyor sanki :p
Dün o kadar sağlıklı beslendim tatlı falan yemedim ama devam ederse doktoruma gidicem mecbur...

Kızlar ilk kızımı bu kitaba göre büyüttüm şiddetle tavsiye ederim çocuğumu yatırıp iyi uykular diyip odadan çıkmak istiyorum kendi kendine uyusun istiyorum diyenler beslenme düzeni olsun uyku düzeni olsun diyenler rahat uygulanabilir bi kitap ben üç aylıkken almıştım kitabı keşke doğmadan alıp okuyabilseydim demiştim
Bana arkadaşım verdi, okuyup bitirdim, cok begendim, harika tespitler var,son haftalarda tekrar baştan okuyacağım, eşim annem gülüyor, çocuk kitaba göre mi buyur diyerek:KK70: ilerde gösteririm hepinize diyorum

Benim 2.oğlum 3800 gr normal doğdu.dikisim coktu tabii.normal oluyor ama hasarı fazla bırakıyor :KK48:

Sizinde bebisinizden çıt sesleri geliyormu kemik çıtlaması nette araştırdım boyle birsey sadece ben yaşamıyorum :) :P cok degisik bisey ya kemikleri çıtlıyor

Benim 2.oğlum 3800 gr normal doğdu.dikisim coktu tabii.normal oluyor ama hasarı fazla bırakıyor :KK48:

Masallah cnm.dr da oyle dedi zaten 4 un ustunde de normal yapariz ama cok normal olmaz cok dikisin olur dedi.bende alttan dikecegine ustten dik dedim:) birde 4 ustunde de bebek sakatlanma riski de var.ya ark 3100 dogurdu yine dikmisler.dr su an dogursaydin cok iyiydi dedi bu kiloyla :KK70:

Ben ölçtüğünü görünce aaaa kafa mı o dedim evet dedi eeee baya bi önde koca kafa mı olcak yoksa dedim hayır dedi kafa ölçümü çap olarak ölçüldüğünden bebeğin karekteristik olarak yuvarlak bi kafası varsa çapı büyük çıkar daha uzun ince bi kafa yapısı çap küçük olcağından daha ufak ölçülcektir dedi mantıklı da geldi aslında. Aman sağlıkla ilgili olmasın da ne olursa olsun :KK200:

Evet o kafayi hep olcuyor bende goruyorum ilk ona bakar :) amin cnm ins

Masallah cnm.dr da oyle dedi zaten 4 un ustunde de normal yapariz ama cok normal olmaz cok dikisin olur dedi.bende alttan dikecegine ustten dik dedim:) birde 4 ustunde de bebek sakatlanma riski de var.ya ark 3100 dogurdu yine dikmisler.dr su an dogursaydin cok iyiydi dedi bu kiloyla :KK70:
Senin bebisinde masallahi var.3700 gr şimdiden 4 ü rahat bulur bence. Evet zor doğumdan dolayi oğlumun boynunda kas kanaması olmuştu benimde. O yüzden çok kilo istemiyorum. Nasılsa sonradan kilo alıyorlar.

anne bebek çantası ne aldınız nsl aldınız... biraz fikir verin bana...
Canim bende Nike ın büyük boy sırt çantasını almıştım önceki kızıma bol gözleri vardı çok rahat ettim hatta şimdi hastaneye de onu götüreceğim her zaman kullanabilecegin bi çanta alman çok daha iyi bence o çantayı her yere kullanabiliyoruz tavsiye ederim

Back
X