• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar benim bebegimin pamukcugu var. Geciremedik bi türlü karbonatli su ve fungostatin ile. Doktora sordum gerekirse karbonatli su ile kanaya kadar kaziman lazım dedi. Kanatmasan daha iyi tabi dedi. Okuyorum karbonatli su yanlis tedavi dil lezyonlarina zarar verir dio. Icinizde pamukcukdan kurtulan var mi?
Pamukcuk oldugundan eminmisin? Benimkinede oyle demislerdi, 4 gun mukostatin kullandim oldugu gibi duruyordu. Tekrar doktora goturdum sut lekesi dediler. Dilinin arka kisminda vardi sadece. Belki seninkide sut lekesidir. Baska bi doktora goster istersen.

Bebeğim iki gün önce 5400çıktı ince bir kıyafet vardı üstünde ebe 100gr düşelim dedi5200yada5300gibi işte. 3.1doğmuştu çok kilo alamadık 3.ayda 6olsa diyordum ama olmicak gibi hayırlısı artık sağlığı yerinde çok şükür. Seninki kaç gğnlük ve kaç kilo
Canim benimki yarin 3 aylik olacak tam 11 ocak da dogdy 2800 ile dogdu birinci ay 3300 e cikmosti doktor az dedi mama takviye dedi 2 ci ayda 4700e cikmisti doktor mamayi kes anne sütü yetiyor dedi yaein bir daha kontrol var bakalim kac kilo olmus seninkide iyi kilosu bence 500 gram alsa en az yetiyor canim

Insallah cnm. Ama dikkat et ins birdaha uyuyakalmazsin.. Ben uc kez kucagimdayken uyuyakaldim gece.. Allahtan emzirme bitmis oyle uyuyakalmisim,kucagimda bi sure daha tutuyorum ben cunku.. Resmen kollarimda smsiki tutup 1saat uyumusum o_O
Emzirirken uyuma rekoru bende sanirim :) emzirme koltugunda tam 2 saat uyuyakalmisim, bebis kucagimda. Ustelik o ikinci emme faslina gecmis cuk cuk cuk emme sesine uyandim :) Allah korumus diyorum, uyandigimda odum patlamisti. Uykuyu kandirmisim ama benimkide kucak disinda uyumayanlardan.
Ozellikle geceleri yerdemiyim gokteyim anlamiyorum. Saat basi kalkinca bazen oglusumun nerde oldugunu bile algilayamiyorum, kucagimda ariyorum bakiyom besiginde, ne ara koymusum bilmiyom :) Allaha emanet diyom artik.

Kaynanam minnoşumu şapur şupur öpüyo
Kafayı yicem
Verin ordan bi sigara :KK62::KK14:
Ben acik ve net bi sekilde bebegin opulmeyecegini belirtiyorum. Eller ve yuzu yasak, koklayin boynundan diyorum. Bu konuda cok katiyim gercekten, cok kiziyorum, bi kere kayinpederim optu yanagindan, cigirdim resmen, islak mendilide alip hemen sildim gozunun onunde. Esim normalde kizar babasina oyle davranmama ama opme konusunda cok hassas oldugumu biliyor, ogretmis artik herkesede kimse opmeye yanasmiyor :)

Kizlar bebeğimin çektiği sıkıntı gazdanmis aşıdan değil zinco verdim masaj yaptım kakasini yaptı rahatladı cok şükür biraz daha iyi ama durup durup ağlamalar bitmiyor :KK17:bir de iki gündür misafirim geliyor paşam iyice rezil oluyor ilgilrnemeyince memeye yapışıyor bırakmıyor :KK12:kiyamiyorum:KK43: yavrum seni çok özledim diyorum gülüyor konuşmak istiyor :KK49: bu arada ben regl oldum sanırım çok az pembe leke geliyor devamı gelir inşallah biraz kilo veririm :KK11:

Kizlar bebeğimin çektiği sıkıntı gazdanmis aşıdan değil zinco verdim masaj yaptım kakasini yaptı rahatladı cok şükür biraz daha iyi ama durup durup ağlamalar bitmiyor :KK17:bir de iki gündür misafirim geliyor paşam iyice rezil oluyor ilgilrnemeyince memeye yapışıyor bırakmıyor :KK12:kiyamiyorum:KK43: yavrum seni çok özledim diyorum gülüyor konuşmak istiyor :KK49: bu arada ben regl oldum sanırım çok az pembe leke geliyor devamı gelir inşallah biraz kilo veririm :KK11:
Gazdan demiştim ben sana misafiri birak cocugunla ilgilen canim aninda yaninda olduğunu anlasin cocukta snlamis yoruldugunu ilgi istiyor misafiri birak bana bak diyo sanki kemeye yapistigina göre:KK53:

Pamukcuk oldugundan eminmisin? Benimkinede oyle demislerdi, 4 gun mukostatin kullandim oldugu gibi duruyordu. Tekrar doktora goturdum sut lekesi dediler. Dilinin arka kisminda vardi sadece. Belki seninkide sut lekesidir. Baska bi doktora goster istersen.
Benimkindede var sut lekesi pamukçuk olan cocuk aglar durmaz

Iki doktor gördü aslında. Peki süt lekesi nasıl anlaşılır birde gecirmek için napabilirim dilinin arka tarafı bembeyaz

Gittim daha önce canım gaviscon verdi pek işe yaramadı ben de çok kullanmadım tekrar gideceğim başka bir doktora
Cnm benim doktor emzirdikten sonra hemen yatırma dik tut biraz dedi. Yatağını da kafası yüksekte kalacak şekilde ayarlıyoruz. Yani yastık gibi değil de nasıl anlatacağımı bilemedim o_O bir de alt açma işini kesinlikle emzirmeden önce yapmak lazım..

Kızlar bebeğim iki gecedir uykusunda çığlık atıyor. Eveli gece çığlığı duyunca yataktan fırlamış hemen beşikten kucağıma almıştım can havliyle, ama baktım mışıl mışıl uyuyor herhalde rüya gördüm diye düşşünmüştüm. Ancak biraz önce yine uykusunda çığlık atınca anladım ki rüya değilmiş.
Şimdi bu ne ola ki?..

Kızlar bebeğim iki gecedir uykusunda çığlık atıyor. Eveli gece çığlığı duyunca yataktan fırlamış hemen beşikten kucağıma almıştım can havliyle, ama baktım mışıl mışıl uyuyor herhalde rüya gördüm diye düşşünmüştüm. Ancak biraz önce yine uykusunda çığlık atınca anladım ki rüya değilmiş.
Şimdi bu ne ola ki?..
Gaz... Bitmeyennn gazzzz :KK11:

Iki doktor gördü aslında. Peki süt lekesi nasıl anlaşılır birde gecirmek için napabilirim dilinin arka tarafı bembeyaz
Arka tarafi onemli degil dogdugundan beri bembeyaz benimkininde. Sonucta tek sutle besleniyorlar. Ama cok temiz islak ilik bi bezle agzinin icini silebilirsin. Yanaklarina gecerse pamukcuk oluyormus. Zaten bebek ememiyomus o zaman.

Evde 500 kisi vardi. Lanet bi pazardi. Misafir... Hic sevmem. Annem, topladi butun eve kendi tarafini. Ev zaten ufak 90m2. Karilar bi yerde erkekler bi yerde bebeler her yerde. Nerde emzirecegimi sasirdim, memeler artik kamunun mali. Ulen millet kayinvalide kayinpeder dert yanar, benim bizimkilerle mevzularim oluyo devamli ya... Daha mevlutde okutmadim, o bile buyuk sikinti benim icin. Ben bi kuran okutup cikacaktim isin icinden. Gene milleti toplayacak eve annem komsularina kadar. Lokanta sanki bizim ev :KK11:

Tabi bu arada rota asisinin sikintisi yeni cikti findiktan, tam bir hafta sonra... hatta bi aksam acillik olduk. Gerizekali acil doktoru antibiyotikten tut kabizlik fitiline kadar sacma sapan seyler yazmis receteye :KK11: gorunce kiyamet kopardim o aksam idrar tahlilide yapmislardi 22-23 lokosit yaziyodu, guvenemedim... Sabah guzelce temizleyip tekrar tahlil yaptirdim lokosit mokosit yok cocugun. Idrar tahlillerine guvenip hemen antibiyotik vermeyin... Karni zaten gurul gurul, bide bu karin agrisi cikti simdi yavruma. Asinin etkisi boyleyse kendisi nasildir ya.... 2 gun cok cektik, bide eve insan cagiriyo annem olacak hatun ya. :KK11: Ev 28 derece. Butun kapilari penceleri acicam simdi :KK11: saticam bu evi lanet olsun borcu bi biteydi...

Back
X