2016 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bende merak ediyorum yurt disinda nasil. Bekliyecez bakalim yazini. Baska seyler ek gida gibi seyleride yazar misin. Senin dr ne oneriyor. Arada onemli bilgi verirse bizimle paylasirsan sevinirim

Gece hafta gitmistik 4aylik kontrole,sadece anne sutu veriyorum cok guzel gidiyor gelisimi.

Su an gerek yok baska seye ama eger bebek senin eline, yedigine bakarsa,agzini sapirdatirsa biseler yemeye hazirdir,sebze ya da meyve puresindenverebilirsin dedi. Su an 4.5aylik. Su an icin gunde 2-3kez 2-3 en kucuk boydaki kasikla,ve de bi kacgun ayni seyi vereceksin ki onun tadina alissin. 3-4gun boyunca surekli kayisi puresi mesela..hem hemsireler,Siteler boyle oneriyor.
Dikkat edilmesingereken sey yiyecegin guzel sekilde akiskan olmasi..
su an baslarsan alerji olma riski 6aylikken basladigindan daha az olurmus,bir de oyle diyorlar.

Kati gidalara gecis: bebek gunde 4 ogun yemeye basladiginda. Yani 4ila 6aylik arasinda her an olabilir. Basini duzgun sekilde dik tutacak,su dilini one cikarip duruyor ya o refleks kaybolacak. Cunku bu sayede bebek agzindakini istedgi zaman tukurebilir,istedgi zaman agzinda tutabilir. Tabi severse;)

Arastirmalarimdan edindigim bilgiler boyle cnm ;)

Off benim iki güne yeni bi dr bulmam lazım. Kontrol geldi dr yok. Her dr başka bişey söylüyor burda da. Anlamıyorum ki farklı eğitim mi alıyorlar:işsiz:

Dimi cnm hepsinde illa ki ufak tefek farkliliklar var,normal de aslinda ama bizim icin olumsuz biraz. Ins guzel bi doktor bulursun ;) aslinda birine bagli kalmak cok guzel,ayri bi bag olsuyor guven duygusu falan

kızlar dün kabak aldım nasıl yapacam diyiverin :kahve:
Canım ben olsam şöyle yapardim:
Ceviz kadar kabak, patates, misket kadar 3 kez çekilmiş kıyma, bir tatlı kaşığı irmik üzerini geçecek kadar su koyup ağzı kapali tencerede haslar yumusayinca Catalla iyice ezerdim.
Bu karışımı begenmezse içine biraz yogurt katip denerdim.
Afiyet olsun:kk77:

Kizlar meraktan 400e yakin msj okudum ya:110:
Talihsiz bir olay yine,ama ben de nedense sikayet edenin burdan biri olmadigi dusuncesindeyim. Tm yasaksa yasaktir,kurallar va tartisilmaz da insan birden sikayet edilince farkli ruh haline burunebilir,sec de o yuzden sanirm oyle dusunmus. Ve de evet ya surrender kac kez ban yedi,ve de cok dobra :) yapsa yaptim der:halay: ama biz ikinizi de cok seviyoruz:KK200: tekrar acmis gibi mi oldum sorry ama napim yeni giriyorum,paso avrupa kupasi izliyoruz esimle:halay: mac bakarken tlf kullandirtmiii :duduk:
Son olarak da sunu demek istiyorum,arkdsmzin dedigi gbi bebeklerimiz icin geldik buraya,kalp kirmadan birbirmize yardimci olmaya devam etmek en guzeli :KK200: cunku ne kadar sosyal bi platform da olsa burdaki arkadslklarin,paylasimlarin gercekci oldugunu dusunenlerdenim..:sampiyon:

Ve sen sec'e cok tatlisin sec yaziyordun daha gecen gun... :KK12: Dogum yapmadan evvel gecen yazda bunun gibi bisey olmustu onu hatirladim simdi, burda yazan (suan bu insanlar burda yok) bi kac kiz yapilan anketlere katilip itici mi ne demislerdi sana :KK70: niye sana takiyorlar sur ? :KK70: sen yine sasirmistin o zaman :KK70:
Ay hatırladım :)

valla aydınlattın mune konuyu, isteyen inanır isteyen inanmaz. resmen haksızlıga ugradım
arkadasın biri benım adımı almıs nikine, burada az da olsa konusuyorduk
insan yanlış anlıyor ve hala nedenını açıklamadı. bana müneccim muamelesı yapıyor
Nedense en başından beri secle ilgili değişik düşüncelerim vardı:anne:o_O:KK17:

Oğlanı uyuttum ben de tv karşısında uyukluyorum evi b.k götürüyo kaynanam her an gelebilir ama ben uzandım koltuğa uyukluyorum. Çok uykum var ulen dün gece 11 de uyuttum 10 dk sonra uyandı emzirdim uyudu yatırırken tekrar uyandı babasına devrettim o da 2 kere uyuttu. Bu ne arkadaş uyutuyoruz geri uyanıyo sürekli. Çok uykum var kaynana gelecek evi b.k götürü..:uykucu::uykucu::uykucu:

Oğlanı uyuttum ben de tv karşısında uyukluyorum evi b.k götürüyo kaynanam her an gelebilir ama ben uzandım koltuğa uyukluyorum. Çok uykum var ulen dün gece 11 de uyuttum 10 dk sonra uyandı emzirdim uyudu yatırırken tekrar uyandı babasına devrettim o da 2 kere uyuttu. Bu ne arkadaş uyutuyoruz geri uyanıyo sürekli. Çok uykum var kaynana gelecek evi b.k götürü..:uykucu::uykucu::uykucu:
Gelsin kaynanan evi temizlesin misafirlik yapcagina :bicak:

betts betts canım çınarlıdaki yeni doktora gittik perşembe
Çok ayrıntılı muayene etti aslında o bakımdan memnun kaldım ama iki konudaki tavsiyeleri yüzünden gitmeme kararı aldım
Arkadaşlar medicalde bertan karaboğayı önerdiler
Onu da denemyi düşünüyorum.senin de önerilerine açığım

Kızlar bende ek gıdaya geçmedim henüz ama araştırmalarımda ayşe öner in sitesindeki örnek ek gıda listeleri mantıklı geldı. Sizde bi bakın isterseniz . O sitede ek gıdayı geçişi sebze ile yapıyor. Tv de izlediğim bi dr da sebzeyle başlamak daha doğru demişti

Kızlar 2. ay, 4. ay ve (eğer yaptıran varsa) 6. ay asisi yapıldıktan 1 hafta sonra bebeğinin atesi 39 40 lara varan oldu mu?
Benim bebeğim 2 kez bu nedenle toplamda 6 gun hastanede yattı. Fizik muayene (kulak, boğaz, cigerler) temiz, idrar tahlili ve kültürü temiz.
Tek değişiklik bir hafta once yapılan 5li karma asisi...

Şimdi 6.ay asisindan acayip tirsiyorum.
benımkı 4. ay aşısı ateş yaptı. 9 gün sonra biz de olcaz:bicak:

Canım ben olsam şöyle yapardim:
Ceviz kadar kabak, patates, misket kadar 3 kez çekilmiş kıyma, bir tatlı kaşığı irmik üzerini geçecek kadar su koyup ağzı kapali tencerede haslar yumusayinca Catalla iyice ezerdim.
Bu karışımı begenmezse içine biraz yogurt katip denerdim.
Afiyet olsun:kk77:
canım önce bebegın bagırsaklar hazırlanması lazım. tek tek vermesı daha dogru. kıyma şuan kullanmaması gerek bildiğim kadarıyla

Back
X