2016 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Merhabalar hanimlar bebisleriniz hayirli olsun.Subatta bebisim olcak nasipse.Sizlere sorum humana caya ne zaman basladiniz ve serum fizyolojik yenidogan bebeginize hangi sıklıkla yaptiniz?Dogumdan sonra eve gelir gelmez siz ve bebeginiz banyo yapti mi?Cevaplar icin tesekkurler.Güle güle büyütün bebisleri.
Humana cayi ben kullanmadm ben hastaneden gelir gelmez banyo yaptm normal dogumda zaten yapablrsn sezeryandi benimki karnimi kurutma makinesiyle kuruttm cikinca oglumuda gobegi düştükten sonra yaptrdm 11. Gunde dustu serum fizyolojigide hasta olmadigi surece kullanmana gerek yok zaten gun 2 sefer damlatablrsn

Humana cayi ben kullanmadm ben hastaneden gelir gelmez banyo yaptm normal dogumda zaten yapablrsn sezeryandi benimki karnimi kurutma makinesiyle kuruttm cikinca oglumuda gobegi düştükten sonra yaptrdm 11. Gunde dustu serum fizyolojigide hasta olmadigi surece kullanmana gerek yok zaten gun 2 sefer damlatablrsn
Serum fizyolojigi yenidoganda hergun kullanmam gerektiğini bebegin burnunun nemli durmasi gerektiğini söylediler bana biraz tuhaf geldi.Cevap icin tesekkur ederim

Merhabalar hanimlar bebisleriniz hayirli olsun.Subatta bebisim olcak nasipse.Sizlere sorum humana caya ne zaman basladiniz ve serum fizyolojik yenidogan bebeginize hangi sıklıkla yaptiniz?Dogumdan sonra eve gelir gelmez siz ve bebeginiz banyo yapti mi?Cevaplar icin tesekkurler.Güle güle büyütün bebisleri.
Humana çay ve benzeri şeylere 3gunlukken başladım. Serum fizyojik falan kullanmadım hiç. Ilk kez kullandığımda 4-5 aylıktı hatta. Normal doğum yaptım 2. Gün yıkandım. Kızımın da göbeği 3. Gün düştü o gün yıkadık. Sağlıkla kucağınıza alın inşallah.
kızlar, bizde 2 diş var sadece. ama üst yan kesici dişin biri patlamıs ne ayak bu diş?
Sur bizim 1 diş var hala:işsiz: peki ona ne demeli. Dra sordum bi kere iki ay önceydi sanırım, bu bir sorun değil dedi.

Humana çay ve benzeri şeylere 3gunlukken başladım. Serum fizyojik falan kullanmadım hiç. Ilk kez kullandığımda 4-5 aylıktı hatta. Normal doğum yaptım 2. Gün yıkandım. Kızımın da göbeği 3. Gün düştü o gün yıkadık. Sağlıkla kucağınıza alın inşallah.

Sur bizim 1 diş var hala:işsiz: peki ona ne demeli. Dra sordum bi kere iki ay önceydi sanırım, bu bir sorun değil dedi.
1 yaşında mıydı senınkı?

Benim oglan sekiz yada en gec dokuzda yiyor. Siz kacta veriyorsunuz aksamki ogunu en son. 8 de kalkiyor. 5 te yada 6 da sut veriyim uzun sure cunku sut vermeyince ayiliyor uyumuyor. O saatte birsey olmaz herhalde 9 da kahvalti
yatmadan yarım saat ya da 45 dk önce verıyorum. yani 22:30 da
sonrakı öğün 12 de kahvaltı

Tesekkur ederim

banyosunu göbegı düşene kadar yaptırmadım. 9 günün sonunda düştü. bizim banyomuz ne alaka? :=) serum fızyolojik hergün kullandım

banyosunu göbegı düşene kadar yaptırmadım. 9 günün sonunda düştü. bizim banyomuz ne alaka? :=) serum fızyolojik hergün kullandım
Dikislerden dolayi 3 gün sonra yapanlar cogunlukta o yuzden sordum.Ben simdi bile hastaneye gidip gelince camasirlari makinaya kendimide banyoya atan biriyim duramam 3 gün.:KK48:Serum fizyolojik kullandiktan sonra aspiratör kullandiniz mi sadece serum fizyolilojil ile nemli kalmasini mi sagladiniz?

Dikislerden dolayi 3 gün sonra yapanlar cogunlukta o yuzden sordum.Ben simdi bile hastaneye gidip gelince camasirlari makinaya kendimide banyoya atan biriyim duramam 3 gün.:KK48:Serum fizyolojik kullandiktan sonra aspiratör kullandiniz mi sadece serum fizyolilojil ile nemli kalmasini mi sagladiniz?
normal dogum olacaksa genelde hastanede yıkanıyorlar :=) yanı yıkanan var. ama doktor banyo ıle ılgılı hıcbısı dememıstı bana. evet, hergün kullandım ve aspıratorle cektım.
şuan bile yapmadan yatırmam. yapmadıgım zamanlar burnu ötüyor uykusunda :D

normal dogum olacaksa genelde hastanede yıkanıyorlar :=) yanı yıkanan var. ama doktor banyo ıle ılgılı hıcbısı dememıstı bana. evet, hergün kullandım ve aspıratorle cektım.
şuan bile yapmadan yatırmam. yapmadıgım zamanlar burnu ötüyor uykusunda :KK70:
Hastada olmaz rahat nefes alınca

Serum fizyolojigi yenidoganda hergun kullanmam gerektiğini bebegin burnunun nemli durmasi gerektiğini söylediler bana biraz tuhaf geldi.Cevap icin tesekkur ederim
Ben hergun yapiyordum serum fizyolojik . Kış bebegi kaloriferler yaniyo burnunun ici kuruyordu.. . Banyoyu dr soyleyevek. Cinku her dr ayri soyluyo. Gobek bagi dusunce banyo yaptirdik. Bazi dr yaptirin diyormus. Arkadasim yaptiriyordu. Ben sezeryandim onuda dr diyo.

Kullandim aspirator hergun. Bebek kendi atamiyor. Cok zorlamadan.

Humana, serum fizyolojik kullanmadım. Eve gelince hemen banyo yaptım ama bebeğimi göbeği düşünce yani 13 gün sonra yıkadım.

Bak bu doğru olabilir, biz hastaneden çıkarken reçete vermişlerdi. İçinde serum fizyolojik te vardı ama her gün kullanmam konusunda bir şey söylemediler.

Merhabalar oncelikle,tesekkur ederiz:)
Normal dogum yaptim,dogumdan uc saat sonra falan da banyo yaptim hastanede. Bebegim ilk gunu banyo yapti,hatta hergun banyo yaptirdik,eve gelen hemsire hic sorun olmayacagini soyledi ve hakli da cikti. Humana cayi ya da baska herhangi bir icecek icmedim ben,sadece su-normal cay yani. Serum fizyolojik de hic kullanmadim,bazen burnu dolu oluyordu tabi,kucuk bi aparat var burnuna sokup elinizle skiyosunuz pompa gibi,pisligi icine cekiyor. Ben ondan kullandim hep
Hayirli dogumlar dilerim,saglikla kucaginiza alin bebeginizi :)

Back
X