esiniz askerdi sanirim... lojmanlari gec mi yakiyorlar kiAyyy hava buz gibi dışarıya koyduğum su buz turmus, gel gör ki lojmana daha kömür gelmedi, az önce 1 torba ödünç aldılar yakar yakmaz yapıştım kalorifere.. bu nasıl bir soğuktur
ben ikisini de alcam yeni dogum yapan arkadasim kullaniyor memnunKızlar birşey danışmak istiyorum.. İlk bebegim ve ilk bebegi olanlar özellikle gögüs ucu problemi yaşayabiliyorlarmış emzirmeden dolayı. Ben krem kullanacagım fakat krem dışında gögüs kalkanı ve gogus koruyucu kelebek gördüm internetten. Gögüs Kalkanı süt hem aktıgında kaba akıyormuş hemde kıyafete değmediği için zaten sorunlu gogus ucunu sürtünme de oluşmadan iyileşmesine yardımcı oluyormuş ayrıyetten hava da alıyormuş. Gögüs koruyucu kelebek ise gögüs ucuna takılıyor ve emme esnasında bebek onun üzerinden tutarak emiyor, direkt tene temas etmiyor yani ısırsada vs acıtmıyor. Anne teninden de farksızmış rahatlıkla o cıktıgında bebek normal sizi emmeye devamda edebiliyormuş.. Acaba gögüs ucum sorunla karşılaştıgında krem dışında bu 2sinden hangisini alıp kullanmalıyım yardımcı olur musunuz kafam cok karıştı
gobek buyuklugunden cikarim yapiyor ise ben yandim... bende vardir o zaman... bende 24+2 de gitcem seker yuklemesine...Aynısı bana oldu cnm, aclik tokluk ve hbA1c bakti dr um ama perinatolog öyle takip mi olur 75lik yukleme yaptir gobegin buyuk sekerin vardir dedi. Suyum falan da normal aslindayaptirmadim ben valla dr uma kontrole gidince soylerim isterse yapar..
En azindan seninki ikiz canimgobek buyuklugunden cikarim yapiyor ise ben yandim... bende vardir o zaman... bende 24+2 de gitcem seker yuklemesine...
Yok canim kiloyla alakası yok. Genetik durumlar sanırım. Bende kilo yok ama şeker var.Diyet olarak ne yapıyorsun birde bnde kilo var bununla mi alakali ki bu
gecen gun fotgrafini cektim gobegimin... utanmasam yukleyecektim benim de 7-8 aylik gibi... 7 kilo aldimEn azindan seninki ikiz canimne bileyim prof bi de adam ama göbekten çıkarım yapması sacma geldi.. Gercekten de gobegim birden büyüdü suan 8aylik gibiyim ama sekerle bağlantısını kuramadim
Yok canım bu kulaktan ateş ölçerler iç ateşi ölçtüğü için eger olurda 40 çıkarsa endişe etme dedi doktor. Düşük ateşlerde koltukaltı ile aynı ölçüyor çok yüksek ateşlerde iç ateşi gösterebilir dediyani sonuçta 40 oluca endişe etmeyecekmiymişiz. 41 olunca mı telaşlanacağız.ben anlamadım
Ben tartiya çıkmıyorum ne zamandırgecen gun fotgrafini cektim gobegimin... utanmasam yukleyecektim benim de 7-8 aylik gibi... 7 kilo aldim
Benim kullandığım bu canım.Nerden alcan cnm ben de alcam da tam adı modeli ne braun kulaktan ateşölçer dimi ama model nosu felan nasıl arastrcaz
Tansiyon riski var canım şuanlık ama dediğim gibi bu değerlerin üstüne çıkarsa doktorum preeklampsi oluşur dedi bunun da en önemli belirtisi tansiyon ödem ve fazla kilo alımıymış. Bebeğim 22 haftalıkken 510 gr dı 26. Haftada kontrolüm var. Bakalım kilo alımına bakıcak ve başka şeylere ona göre karar vericek sanırım..
Canım bendım de dooperde de tek damarda celtık cıktı tansıyon acısından takıp edılıcem. Senın tansıyon rıskın neden var tam onu anlayamadım ben. Benım de su an evde 11-6 cıkıyor ama hastaneden 12-8 genelde. Vucudunda odem vs var mı normalın dısında. Bır de proteın kacagına bakıldımı?.
Cani. 50 grlik olur buyuk ihtimal doktor once eczaneye yonlendiriyo alacagn glikozn ismini verip sonra kan alma yerine gelip hemsireye veriorsun tabi yaninda suyla onlar karisimi hazirliyor iciyorsun ictktn 1 saat sonra kani veriyorsn benden 2 tup aldilar. 1.30 saat sonrada sonuc cikiyor. Bizim devlet kadin dogumda bu sekilde :).Yarın şeker yüklemem var ins temiz cikar nasil yapılıyor kizlar yaptiranlar bilgi verebilir mi ? Kac kere kan alinacak falan merak ediyorum
Canım benim gögüsümde yara olmuştu.. hemde ne yara önce hiç emzirmedim sadece sagıyordum. Ama megerse bebişi emzirirsen daha çabuk iyileşiyormuş. Sonra arkadaşın tavsiyesi ile eczaneden gögus ucu aparatı aldım. Ama onunla emzirmedim.( 5 sene önce kalkan görmemiştim hiç )Kızlar birşey danışmak istiyorum.. İlk bebegim ve ilk bebegi olanlar özellikle gögüs ucu problemi yaşayabiliyorlarmış emzirmeden dolayı. Ben krem kullanacagım fakat krem dışında gögüs kalkanı ve gogus koruyucu kelebek gördüm internetten. Gögüs Kalkanı süt hem aktıgında kaba akıyormuş hemde kıyafete değmediği için zaten sorunlu gogus ucunu sürtünme de oluşmadan iyileşmesine yardımcı oluyormuş ayrıyetten hava da alıyormuş. Gögüs koruyucu kelebek ise gögüs ucuna takılıyor ve emme esnasında bebek onun üzerinden tutarak emiyor, direkt tene temas etmiyor yani ısırsada vs acıtmıyor. Anne teninden de farksızmış rahatlıkla o cıktıgında bebek normal sizi emmeye devamda edebiliyormuş.. Acaba gögüs ucum sorunla karşılaştıgında krem dışında bu 2sinden hangisini alıp kullanmalıyım yardımcı olur musunuz kafam cok karıştı
Canım ben de cok endıselenıyorum da ondan sana sorayım dedım. Cıft olunca bıraz daha rısklı olabılıyormus ama ılla gebelık zehırlenmesı olacak dıye bırsey yok. Benım kendı doktorum cok onemsemedı ayrıntılı ult sonucunu, sadece tansıyonu takıp edıcez dedı. Umarım sorun yasamayız cunku cok tehlıkelı bır durum preeklampsi. Ama senın bebegının kılosu gayet normalmıs ve doktorun dırek bebegı erken alırız vs demesıne sasırdımCanım benim çift damarlı çentikleşme söz konusu o yüzden çıktı bunlar tansiyon riski vs. Bi daha ki kontrolde muhtemelen proteine de bakar çünkü preeklampsi denen şey ordan da kaçak veriyormuş.
Sag ol canim benim.. 3. kez girdigimde hala ayniydi son anda degistirdi pozisyonunu. Normal ultrasonla bakildi. Sonra idrara sıkısıksin rahim agzi kisa gorunuyor. Bi lavaboya git gel ölçüm yapalim dedi. Alttan yapti ölçümü rahim agzi kisa cikti. Erken dogum riski var dedi. istirahat ve progestan fitil veedi. Tedirgin oldum ben de. Dua et bisi olmasin canimbendede alttan bakıldı perinatolog prof. baktı. bişicik olmadı. yani hem üstten hem alttan bakıldı. organlara üstten baktı ama kafası aşağıda olduğu için beyin gelişimi kafa ölçümü hep alttan yapıldı. hiç bişi olmaz canım üzülme. neyse gereken o yapılıyor. korkma sakın
Canım ben de cok endıselenıyorum da ondan sana sorayım dedım. Cıft olunca bıraz daha rısklı olabılıyormus ama ılla gebelık zehırlenmesı olacak dıye bırsey yok. Benım kendı doktorum cok onemsemedı ayrıntılı ult sonucunu, sadece tansıyonu takıp edıcez dedı. Umarım sorun yasamayız cunku cok tehlıkelı bır durum preeklampsi. Ama senın bebegının kılosu gayet normalmıs ve doktorun dırek bebegı erken alırız vs demesıne sasırdım
Canım ben de cok endıselenıyorum da ondan sana sorayım dedım. Cıft olunca bıraz daha rısklı olabılıyormus ama ılla gebelık zehırlenmesı olacak dıye bırsey yok. Benım kendı doktorum cok onemsemedı ayrıntılı ult sonucunu, sadece tansıyonu takıp edıcez dedı. Umarım sorun yasamayız cunku cok tehlıkelı bır durum preeklampsi. Ama senın bebegının kılosu gayet normalmıs ve doktorun dırek bebegı erken alırız vs demesıne sasırdım
Canım çok sagol senin bahsettiğin gögüs kalkanı süt dediğin gibi ona akıyor hemde sürtünmüyor kıyafete ucu o yuzden rahat oluyo aslında hem sürtmemesi hemde sütün içinde olması iyileşmesi için çok iyi kalkan alsam daha mantıklı o zaman teşekkür ederim :)Canım benim gögüsümde yara olmuştu.. hemde ne yara önce hiç emzirmedim sadece sagıyordum. Ama megerse bebişi emzirirsen daha çabuk iyileşiyormuş. Sonra arkadaşın tavsiyesi ile eczaneden gögus ucu aparatı aldım. Ama onunla emzirmedim.( 5 sene önce kalkan görmemiştim hiç )
O ggus ucu aparatını gögusume koyarak sutyeni kapıyordum. O baskı ile gögusumden damla damla süt akıyordu ve aparatın içinde kalıyordu. Benim yaramı sütüm iyileştirdi. Yine yara olsa aynı şeyi yaparımşimdi kalkanlar varmış onlarda olur herhalde.
Evet işte bana detaylı sonucunda çift taraflı çentikleşme var dedi. Peki ne olucak hocam dediğimde eğer böyle devam ederse tansiyonunda yüksek takip ederse bebeği erken haftalarda alıyoruz dedi ama dediğim gibi çok şükür kilo alımı normaldi ama 26. Haftayı inanın 4 gözle bekliyorum çünkü o Zaman herhalde daha net şeyler söyler umarım.. gerçekten kafama takmak istemiyorum ama ister istemez insan etkileniyor
kızlar geçmiş olsun. çentikleşme ne oluyor? nasıl anlaşıldı? benim de hastanede tansiyonum yüksek çıkıyordu evde normal. holter cihazı takıldı bin şükür hiçbir sorun çıkmadı doktor ilaca flan gerek olmadığını söyledi. sizin muhabbet tansiyon olunca ilgimi çekti. bende de var mıdır diye endişelendim gerçi doktor öyle bişi demedi ama bilemedim...
Canım umarım hıcbır sorun olmaz. Tansıyonun yukselmemesı ve ödem olmaması cok ıyı bence. Erken zamanda baslayan tansıyon yukselmesı ve ödem daha tehlıkelı
Canım bızım ayrıntılı ultrasonda dopperde bebege gıden damarlardan bırınde ya da her ıkısınde kan akısı yavas oluyor. Bu da gebelık zehırlenmesının belırtısı olabılıyor ama ılla oyle olacak dıye bırsey yok. Senın de tansıyonun normalmıs . Su an da bızım de normal ama dıkkat etmemız gerekıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?