2016 Şubat Anneleri

Günaydın kızlar dün çok kötü hasta oldum sabah serviste Kusma ya başladım işyerinde de kustum sürekli doktora gittim bebekte sıkıntı yoktu çok sukur ama gebelik zehirlenmesinden suphelendi doktor kan tahlili yapıldı şükür temiz cikti serum takıldı bulantım için ama aksama kadar canımdan can çıktı çok sukur bugün daha iyiyim 10 gün rapor verdi doktor dinleniyorum şimdi ama dün çok korktum bebeğime bişey olacak diye

çok geçmiş olsun
bol bol dinlen. su iç. serum biraz takviye etmiştir ama gene de ihmal etme.

devletin verdiği para için sanırım eşinizin bebeğin nufus cuzdanı ile beleiyeye gidip başvurması yeterli oluyor. sonra size mesaj geliyor paranız yattı nufus cuzdanı ile gidip ptt den alabilirsiniz diye
Aaa ne parasiymis o kizzz :)))

Canım bende personelcıyım demıssın sana bır sorum var

sımdı benım hersey yolunda gıderse hazıranda dogum ıznım bıtmıs olacak ve daha sonra 6 ay ucretsız ızın almak ıstıyorum. 2015den kalma bı 5-6 gun yıllık ıznım olacak ve 2016da da 15 gun yanı 20-21 gun yıllık ıznım olacak. Oncelıkle bu yıllık ıznı kullanıp sonra ucretsız ıznım baslayacak degıl mı? Yılın basında hak kazanıyoruz bız yıllık ızıne. Normalde de benım bıldıgım tum ızınler kullandırılıp sonra ucretsız ızın baslatılır, yanlıs bılmıyorum degıl mı canım. Bu konu onemlı benım ıcın cunku ucretsız ızınden once yıllık ızın sırasında alacagım p paraya ıhtıyacım olacak

Canım benım tek damarda celtık cıltıgı ıcın tansıyon yonunden rısklıyım yanı gebelık zehırlenmesı adayıyım ben. Ev de olctuklerım normaldı sadece dun olcemedım tansıyonumu. Hastanede de 12-8 cıkıyordu ama bırden boyle sısınce korktum acıkcası

Yoruldugum dogru , gunde 3 saat yol gıt gel kolay degıl ısyerınde de ayakları uzatacak yer yok, umarım normaldır bu durum

@jolianfemme @ustaca Teşekkür ederim. Air modeli. N11'den 950 TL'ye satın aldım. Hep bu modeli istemiştim ama uzun zamandır indirime girmeyince kaçırmayayım dedim. Daha iyileri sizin olsun.
Hayırlı olsun tatlım bende aynı arabaya bakıyordum ama şimdi baktım fiyati aynı yine 1199 tl 950 TL'ye çok iyi almisin sen :)

tam ne farkeder ki diye düşünüyordum ki, açıklamışsın.
neredeyse bir aylık maaş almış olacaksın
hiç böyle hesapları bilmiyorum. yıllık iznim olmadığı için belki de aklıma gelmedi
bende bir hesap kitap işlerine gireyim bakayım.
biz seninle aynı haftayız galiba.
en güzel günlerinde nasıl bırakırız bebişleri

çok geçmiş olsun
bol bol dinlen. su iç. serum biraz takviye etmiştir ama gene de ihmal etme.
Saol canimm uzaniyorum şimdi dokTor yağlı bişey yeme bu aralar dedi .idrar enfeksiyonu da varmış ilaç verdi onları kullanıyorum şimdi bakalım inşallah çabuk toparlanirim kızım sağolsun sürekli tekmeleriyle moral veriyor bana :)

bizimkiler şuan sıkışıklar, teklif edeceğim her ay ödemeleri için ama sanmıyorum ödeyeceklerini

hımmmm... belki bende öyle bişey teklif edebiirim ama bizimkilerde kabul etmez büyük ihtimalle... bazen de diyorum acaba toplu almak daha mı iyi olur zaten kış zamanı ewdn sışarı çıkamam.. toplu alsam elme toplu para geçer iyi olur birikmiş olur diye düşünüyorum..

benim doğumumda hastane ücretini kayınpederim ödeyecek.. bende şimdi çalışıyorum odası falan kıyafetlerini alırım işten çıkana kadar onun borcunu da bitiriirim diye düşünüyorum. ama eşim hem faturalara hem de bebeğin ihtiyaçlarına yetişebilir mi onu da düşünüyorum işte bakalım nolcak...

estağ. takma sen gebeliğine bak özeldeki personelciler kendilerini şirketin sahibi sanıyorlar nedense :) bilmedikleri konu hakkında da ahkam kesip duruyorlar.

evet canım öncelikle yıllık iznini kullanman gerekiyor. yıllık izinlerin bittikten sonra ücretsiz iznin başlar. 2016 haziranda bittiği için o süreç içinde bifiil çalışmasan da sigortan yatmaya devam ediyor o nedenle 2016 yı da haketmiş oluyorsun ve toplam yıllık iznini kullanıp ondan sonra ücretsiz izne çıkabilirsin.

Hayırlı olsun tatlım bende aynı arabaya bakıyordum ama şimdi baktım fiyati aynı yine 1199 tl 950 TL'ye çok iyi almisin sen :)

3 -4 günde bir aratıyordum fiyatlarını indirim yapan var mı diye? Yakalayıverdim. Sen de arada bir fiyat araştırması yap. Bir de satıcı firma - satış yapmak için de olabilir, bilemedim - "Bu arabalara tekrar zam gelecek, 15-20 gün sonra 1350 TL olacaklar." dedi.

raporu her kadın doğumcu verir illa devlet olmasına gerek yok personele vereceğin gebelik durumunu bildiren rapor kaç haftalıksın, son 8 haftaya geldiğinde 4 hafta daha calışmak istersen çalışabilir raporu vs... doğum yaptugın zaman zaten doğum raporu veriliyor bebeğin 3 kopya biri nufusa bebeğin kimlği için diğeri kurumuna doğum paytığın tarh için.. personeldekiler ona göre doğum iznini ayarlayacak önceden kalanı aktaracak vs.. devlete gitmeye ille gerek yok ki kinin nerede muayene oldugu sağlık sisteminde ortak cıkıyor zaten sonucta recete yazdıgında cebinden mi alıyorsun? hayır sisteme giriyor oradan ödeniyor... ben şimdi sağlık ocagındayım bi hastam nerede muayene olmus ne teshis almış sorgulayabiliyorum sistem ortak cunku

peki şöyle oluyor mu?

1. soru ) doğum iznim 8 haftalık sürem bitti. işe başladım. ama yapamadım. ücretsiz 6 aylık izne çıktım. bu oluyor mu?
veya 2 aylık ücretsiz izine çktıktan sonra işe döndüm. 1-2 ay çalıştım. kalan 4 ayı sonra kullanıcam giibi?
denetimlerimiz var, ve vekil olarak bırakacağım kimse yok. işyerini düşünürsem böyle bir sorunla karşılaşıyorum

2. soru ) doğum iznim bitti. peşine toplu olarak emzirme süremi birleştirip izne çıktım. sonra 6 aylık ücretsiz izin?

yani bu sorular elbette iş veren ile alakalı sorular biliyorum. her ne kadar yasa da açıklamalarda emzirme süresini istediği gibi kullanabilir diye yazıyor olsa da

aaa o gururluge girdimi? hic sanmiyordum.. nufus kagidi ile nereye gidiliyormus tam olarak ?
evet girdi kuzum alanlar falanda var başvuru yaptıktan 2 3 ay sonra yatıyormuş para. tam bende bilmiyorum ama belediyeye başvuru yapılıyor diye tahmin ediyorum

evet girdi kuzum alanlar falanda var başvuru yaptıktan 2 3 ay sonra yatıyormuş para. tam bende bilmiyorum ama belediyeye başvuru yapılıyor diye tahmin ediyorum
Gelir durumu iyi olanlarada oduyolarmi peki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…