gercekten mi ozel de mi calisiyor devlette miBizim akraba aliyo bskici parai 750 tl bide bakicinin sigorta parasni
canim neredi orasibende öyle yapacagım artık mudurluge toplantıya gittiğimde soracagım personele inip caktırmadan.. telefonla felan sorsam olmaz şimki küçük bi ildeyim herkes herkesi tanıyor caktırmadan öğrenmem lazım dediğin gibi diyerek bide biz karı koca tek basımıza calıştıgımızdan herkesi gözü üzerimde... halbuki calıştıgımız yer de bulundugumuz sehrin sürgün yeri manrumiyet bölgesi insanları cok sorunlubi köy ama merkezden benim gelmeme bile sorun cıkardılar böyle bi yere gelmek için torpil yapmak zorunda kaldım... şimdi kendimizce bi düzen kurduk izin hakkımız bile yok ama millete sorsan işte kral biziz... sabır diyoruz eşimle cocugu en azından bakıcısız buyutmuş olalım puan biriktirelim tayin tayin uğrasmadan istediğimiz yere gidelim... yoksa var ya yasanacak yer değil bakkal bile yok burada da oturunca hafta sonu dısında ne insan ne bimagaza hiç bişe göremiyorum... asersem en yakın yer bir saat:)
içimi döktüm bi anda :)
Canim sadece 1000 kisiyle sinirliymishatta pilot illerde şu şekilde uygulanıyor muş ;
Destekten yararlanma şartları ise şöyle;
Anne ve bakıcı aynı ilde ikamet edecek ve
Türk vatandaşı olacak.
Annenin başvurudan 1 gün dahi önce de olsa sigortalı çalışıyor olması gerekiyor.
Annenin en fazla asgari ücretin brüt tutarının iki katına kadar yaklaşık 2 bin 500 TL’den yüksek brüt gelire sahip olmaması gerekiyor.
Çocuk bakıcısı en az ilkokul mezunu olmalı.
Anne ve çocuk bakıcısı arasında birinci derece akrabalık ilişkisi olmamalı.
Annenin proje kapsamında başka birinin çocuğu için çocuk bakıcı beyan edilmemiş olması gerekiyor.
eee ben kendi çocuğumun bakıcısı olamam mı
1305grHanımlar merhaba,
Bugün ultrasonda kızımı gördüm maşallah herşey yolunda kilosu 2.7 28+0 bugün.. Sizce kilosu nasıl 28 haftalık bebek için
Hamile günlüğüne göre 5 gram fazla1305gr
:))) pek bir sisman olucak benimki caaanimmHamile günlüğüne göre 5 gram fazla
Nasıl yaniii neden bu kadar fark var çok şaşırdım yanlış anlamayın ilk bebeğim pek bilgim yok bu konularda ama fazla mı kilolu benimki acaba endişelendim şimdi :/1305gr
Bende birsey anlamadim, doktorun ne dedi ki? .. benimki ciliz biraz sanki, bende 2,5 kilo dogmusum mesela annesine benziyor benimki sanirim..Nasıl yaniii neden bu kadar fark var çok şaşırdım yanlış anlamayın ilk bebeğim pek bilgim yok bu konularda ama fazla mı kilolu benimki acaba endişelendim şimdi :/
ayyy :)))Galiba gram olarak söylememiş lb olarak söylemiş bebeğimin kilosunu dosyaya baktım şimdi 1119 g yazıyo.. Bende zaten şaşırmıştım şimdiden nasıl o kiloda diye
Geçmiş olsun canım. Hamileliğimden önce bir kere annem ile yemiştik. Ona bişey olmadı bana dokunmuştu. Hastanede serum taktılar geçti. Doktor bnyesi hassas olanlara dokunabilir demişti. O zamandan beri mantar yemiyorum. Hele hamilelikte bence kimse yemesinKızlar merhaba ben dün akşam yemegınde mantar yedım ve cok fena oldum cok kustum acilde serum takıldı. Birtek bana dokundu ewdekılerde hıcbırsey yoktu mantar yemeyin inanın bunyelerımız cok hassas bizlere yaramayabılıyor.
Sagol canım. Ama bu toplanması ilginç geldi bana duymamıştım hiç. Problem degilse önemli degilYok sormadim canim ya, oyle cok agrili birsey degil, ama karnim sertti yani.. sonra iste sagima donunce tekrar normale dondu.. o esnada farkettim popomun agridigini, yada agrimi bebekte hissetti bilemiyorum garipti.. :)
Ama bebegin arada bir top gibi olmasi kasilmalar filan bu aylarda cok normal diye biliyorum.. hani agri olsa anlicamda agri filan yok bildigin sertti gobegim sonra pozisyon degistirince duzeldi ..
Bu arada gecmis olsun canim, disinin agrisinin gectigine sevindim
Benimde byüdü ama 6 aylık olduğuna inanmıyor kimse.. son zamanlarda büyüyor iyice.. iç karnı geniş olanların geç çıkıyor ne kadar geç büyüse o kadar iyi.. çünkü hareketler çok zorlaşıyorKizlar karniniz nasil buyudumu? Benim karnim buyuyuor ama yine de 7aylik gibi degilim
Çok canım ya bence sen tatlılardan biraz uzak dur.1 saat öncesinde gebesin sen deyip şerbetli tatlı ikram ettiler
yemeden önce şekerimi ölçtüm, 107 idi.
yedikten bir saat sonra 157 oldu. inanamadım tekrar ölçtüm 141di
her ölçtüğümü not ediyordum, ilk defa bu kadar yüksek çıktı. detaylıya girdiğim gün yediğim çikolatalardan sonra bile yükselmemişti.
bunu doktora söylersem kesin şeker yükletmesi yapar
ben direk endokr. gidip diyet verin ve uygulayacağıma söz veriyorum mu desem
Bebekler bir sinirin üzerine baskı yaptığında oluyormuş canım. O sırada öksür biraz pozisyonunu degistirmeye çalış. Bebek yerini degişyirsin.Noyaa bügün sabah yatakta daha kalkmadan ayak baldırıma bi kramp girdi, etim kopuyor sandım
bi anda kramp setleşti ve etim çekilir gibi oldu canım felaket yandı parmaklarım katlandı çok sonra gevşedi ve hala biraz canım yanıyor topallıyorum neden oldu acaba
Seninde tosbik bebişin geliyor canım :) bende 26. Haftadayım 1050 gr. Doktorum tombik geliyor dedi.Hanımlar merhaba,
Bugün ultrasonda kızımı gördüm maşallah herşey yolunda kilosu 2.7 28+0 bugün.. Sizce kilosu nasıl 28 haftalık bebek için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?