Aralıksız mı? 2 iş günü bulunmalı raporlar Arasında diye bişey var mıydı..Arkadasim 5 gün 5 gün almıştı birkaç hafta.
Syn kv ogrendiginden beri kavga cikariyo nasilsin iyimisinide gectim huzur vermiyo ayni binadayiz 2 aydir konusmuyorum o hatali oldugu halde oda gelip konusmadi kadin resmen dusman kesildi ve ilk torunu :-(Ya ufak tefek şeyleri bi ben mi takiyorum bilmiyorum :/ eşimin ailesinin sanki umrunda değil KV arar napiyon nediyon oldu gorusuruz. Yanı insan sormaz mi bi eksiğiniz var mi bilmem ne diye ağız ucuyla da olsa bebekle ilgili hc bi muhabbet yok. Onların onuncu torunu benim ailemin ilk . annem beşiğini kıyafetini vs aldı . ay bilmiyorum kendimi doldurmak istemiyorum da yani hiç tık yok kimseye muhtaç değilim öyle böyle eksiklerini alıyorum Çocuğumun çok sukur ama insan bi sorsunlar diye bekliyor .
Ya bnmkilerde öyle koydeler öyle önce şeyleri bilmezler hediyeymis susmus vs ama bnm annem çok ince düşündüğü için üzülüyorum . benim Annemin canı yok mu diyorum kadın çalışıyor yinede geldi temizligimi yaptı vs doğum da izin alacak yine aynı şekilde . annem de soruyor kayınvaliden orgu orduruyor mu vs diye ben de üzülüyorum bilmiyorum yaparsa karşılığını alır dedim napayim . ay ne çok dolmusum ben yaa dışarıdan bakıldığında ufak tefek bse ama insan ilgili olanları görünce icerliyor :)))))Benimkiler de pek sormuyor sağ olsunlar ararlar hal hatır sorarlar. Ama yok su alındı mi bu alındı mi sormazlar. Ama kırılmam. Biliyorum ki onlar çok da düşünmezler. Kayinvalidem koydeymis doğumlarda. çok çekmiş yokluk o yüzden bilmez ki tam olarak. Ama iş yapma oğlum yapsın da der :) buna da sukur :) gorumcem geçen aradi konuştuk. Ondan önce çok aramadı o da çok yoğun ki biliyorum o yüzden kizmam :) ama ben büyük eşyalarda o aramasa da msj atıp sence bu nasıl dedim fikir aldım. :)
Sözün özü sanırım hiçbir şey beklemiyorum o yüzden de çok takmiyorum :)
Babam da hiç sormuyor desem o da bunu gormus yoksa beni çok sever :)
canım üzerinde yazıyor mesela ben 70-90 kg arası yani orta aldımBeden ne alacağıma karar veremedim benim de aklımda da şu numune işi 1 aydır düşünüyorum:)
kime ve neye göre normal ... alttaki yorumumu okursanız neden ilk 5 deyiz belki sebebini bulursunuz:)
''sakin ol ameliyathane hemşireliği yapmış biri olarak konusuyorum öncelikle için rahat etsin diye söylüyorum. 1. devlet hastanelerinde ve özel hastanelerde asistan calışmaz uzman ve iki hemşire girer ameliyata ve hiç bir uzmanın cilt dikişi hariç rahim ve ve kaslar diyeyim hemsireye bırakmayacağına emin olabililrsin.. dr cogu dogumu sezaryen yaptırak ister kontrol elindedir her zaman hastadan önce kendini düşünür cünkü.. hemşireye sadece cilt dikişini bırakırla sadece onu da iyiki bırakıyorlar cunku dr. lar eli acele calıştıkları için cok kötü diker genelde...
eğitim arastırma hastanelerinde ise asistanlara son yıllara gelene kadar pek mudahale yaptırmazlar ki son yıldan sonra da uzman oluyorlar musaade edinde öğrenmeye başlamıs olsunlar:) ve ameliyathane öyle düşündüğünüz gibi bir yer değildir kanama varken felan o yara kapatılmaz bir sürü pratikte uygulanan denetleme prosedürü var...
ve en önemlisi sezaryenla ameliyat olanlar genelde (hani keyfi sezaryenler dısında ) sorunlu doğum oldugu için yapılır oyuzdendir ki küveze gidenlerin coğu sezaryenden sonra gider cunku en basta sorunludur sezaryenden dolayı değil.. o yuzden o ön yargının bi yıkılması gerek
diğer bir konu ise sezaryen bir ameliyattır spinal epidural genel hiç farketmez vücudunuza ilaç girer bu ilaca allerji gelişme durumu olsun durdurulamayan kanama durumu olsun enfeksiyon durumu olsun her ameliyatta (apandisit örneğin) gelişebileceği gibi bu ameliyatta da gelişebilir..
kendi tecrube ve görüşlerime dayanarak son sözümü şöyle söylemek istiyorum tamamen kendi fikrim bu.. doğumhanede gerçeklesebilecek ters bir durumda mudahale sansı ne kadar dusuk ve zorsa ameliyathanede o kadar kolaydır ve bir cok sorun rahatlıkla cözülür çünkü orada calışan insanların işi bu..
veee türkiyede normal doğal doğum yaptırıldıgını düşünmüyorum bir cok kurumda.. sağlık politikamız gereği.. cocugun vajinadan cıkması normal doğum yapmak değildir.. ama bizde ne yazıkki cocuk vajinadan cıksın da nasıl cıkarsa cıksın.. rezalet insan doğasına aykırı sancı politikaları rutine binmiş epizyo uygulamaları vs bunlar emin olun aslında cok riskli şeyler yurt dısında normal doğumu insanlar doğal doğum olarak algılarıkları için tercih ediliyor.. unutmyın doğum spontan gendiliğinden gelişen bir olaydır ve sağlıkcı sadece gerektiği yerde mudahale eder onun dısında görevi sadece koçluk yapmaktır..
şimdi bi düşünün trküyede kaç doğum böyle gerçekleriiyor hastane ortamında? eskiden ebelerin ( eğitimli) yaptırdığı ev doğumlarının hepsi böyleymiş nerdyse
cok yazdım :) yazacak daha cok şey var da ....kısacası sezaryen cok bizim ülkemizde söyle kötü böyle kötü die insanların gözlerini korkutacaklarına (ki bu bi politikadır normal doğumun maaliyeti devlete cok dusukken sezaryen haliyle oldukca pahalıdır) doğal doğum politikalarını izlesinlerde insanlar ameliyat olmak zorunda kalmasın.. gebeliklerini böyle sacma şeyler dusunerek geçirmesinler...''
bende bugün baya korktum canım. aslında normaldir diye düşünüyorum çünkü artrık 7. aya giricez ve vücudumuz çok değişti. ama işte insan evham yapıyor. bende neredeyse bugün gidiyordum kasık ağrısından dr.a ama yakata kalınca olduğunu farkettim. aklımdan bin tane kötü şey geçti. ya erken doğarsa vs. diye. bende birde kalça bacak ağrısı vardı. mg işe geçti. ağrılara alışmamız gerek :)ya arkadaşım ağlıycam neredeyse o kadar çok ağrıyor. birkaç gündür raporluyumdum evdeydim alışmışım yatmaya işe geri dönünce akşama pestilim çıktı. şikayetim yok hamdolsun Yaradana ama korkuyorum işte bebeğe birşey olur diye.
Aralıksız mı? 2 iş günü bulunmalı raporlar Arasında diye bişey var mıydı..
Rabbim herseyin iyisini hayirlisini bilir tabi ki ama baya eziyet cekecegiz coxuklar buyuyene kadar Allah yardimcimiz olsunAynı durumdayız canım. Bugünlerde çok zorlaştı herşey. Oğluma hiç vakit ayıramıyorum. Ağrılarım var. Nasıl bir kazaya kurban gittim diyorumsonra pişman oluyorum vardır Allahın bir bildiği diyorum. Ne zormuş ikiz gebelik.
Kandirmamislardir kisiden kisiye degisir ama ilk hamilelikte insani yoran bi baskacocuk olmuyor ustelik benim ikinci hamileligim ikizYa bi de ikinci kolay derler su buyuklerimiz de bizi kandirmaya ne merakli
Ya bnmkilerde öyle koydeler öyle önce şeyleri bilmezler hediyeymis susmus vs ama bnm annem çok ince düşündüğü için üzülüyorum . benim Annemin canı yok mu diyorum kadın çalışıyor yinede geldi temizligimi yaptı vs doğum da izin alacak yine aynı şekilde . annem de soruyor kayınvaliden orgu orduruyor mu vs diye ben de üzülüyorum bilmiyorum yaparsa karşılığını alır dedim napayim . ay ne çok dolmusum ben yaa dışarıdan bakıldığında ufak tefek bse ama insan ilgili olanları görünce icerliyor :)))))
Seninkiler yine halhatir soruyomus benim kv kb aramazlar hayatta 7 senelik evliyim daha onlar tarafindan calmamistir tel.im esimide isleri duserse ararlar...Ya ufak tefek şeyleri bi ben mi takiyorum bilmiyorum :/ eşimin ailesinin sanki umrunda değil KV arar napiyon nediyon oldu gorusuruz. Yanı insan sormaz mi bi eksiğiniz var mi bilmem ne diye ağız ucuyla da olsa bebekle ilgili hc bi muhabbet yok. Onların onuncu torunu benim ailemin ilk . annem beşiğini kıyafetini vs aldı . ay bilmiyorum kendimi doldurmak istemiyorum da yani hiç tık yok kimseye muhtaç değilim öyle böyle eksiklerini alıyorum Çocuğumun çok sukur ama insan bi sorsunlar diye bekliyor .
Bir tarafta toplaniyor sanirsam ayaklarina filanmi dokuyo agzinami almaya calisiyor nedir, bir bolgede sertlesiyor, sirti yada poposu elime geliyor sonra elleyince duzeltiyor pozisyonunu.. Pek rahat durmuyor yavrucak :) Rahim kasilmasi gibi birsey degil bu, bebek rahat durmuyor..Sagol canım. Ama bu toplanması ilginç geldi bana duymamıştım hiç. Problem degilse önemli degil
Ben yazdım bu yazıyı bir çok devlet hastanesinde doğum görmüş biri olarak.. Eğitiminde farklı pratikte farklı oldugunu anlayacak kadar... Açın onlarca doğum videosu İzleyin bir coğu yabancı ve coğunda kadın kendisi doğurur öyle kocaman yırtıklar epizyolar olmadan... Neden Türk kadınlarının yuzden 97 sindemn fazlası epizyolu acaba bizim yapılar mı bozuk organların :)Normal dogumdada ebeler kısıye kocluk yapıyor adı üstünde normal dogum Bebek gelmek istiyor ve hersey olması gerektıgı gibi ilerledıgınde normal yolla sen doğurmuş oluyorsun yanındakıler destekcın ve ne yapman gerektıgının izahını yapan dr ve ebeler sadece.. Bu yazıyı kim yazmış çooook merak ettim. Zorunda olmadıkça sezaryen olmak 'bana göre' olayın en zor zorlu kısmı..
Ben yazdım bu yazıyı bir çok devlet hastanesinde doğum görmüş biri olarak.. Eğitiminde farklı pratikte farklı oldugunu anlayacak kadar... Açın onlarca doğum videosu İzleyin bir coğu yabancı ve coğunda kadın kendisi doğurur öyle kocaman yırtıklar epizyolar olmadan... Neden Türk kadınlarının yuzden 97 sindemn fazlası epizyolu acaba bizim yapılar mı bozuk organların :)
Bakın normal doğum la sezaryenin kıyaslamasına karsıyım amacım bu değil... Benim anlatmaya calıstıgım insanların gözünü sezaryenle korkutarak normal doğum oranını arttırmaya calışacaklarına NORMAL doğum yaptırsınlar... Siz özel hastaneye gittiğiniz için dr unuZla konuşabilirsiniz ki bu konuda yorum yapmayacağım devlet hastanelerinde durum içler acısı maalesef ve ülkemizde doğum yapanların coğu bu yanlış denilebilecek uygulamalara maruz kalıyor su an bir tasra da görev yapıyorum aylık 7-8 gebem doğum yapıyor hepsi devlette ve hepsinin maruz kaldıklarını ben biliyorum özellerde de ancak dr una düşerseniz...! Bende özele gidiyorum çok ilgili bir doktorum var eşim dr oldugu için ayrı bir samimiyetimiz de var o halde bile böyle bir pazarlığa girmedim çünkü dr ları tanıyorum sistemi biliyorum....Bende şahsi olarak hayatım boyunca cinsellik, idrar tutamama Vs konularda sorun yaşayacagıma seve seve kesilirim tertemiz ... ( sayısız sezaryene girdiğimi belirteyim bunu söylerken)Epizyon konusu elbette en son raddede devreye girmesi gerekirken malesef beklemeden gerçekleştirildiği bir çok vaka söz konusu. Ama artık çok bilinçli olduğumuzu dusunuyorum ve bunu kendi doktorumla da görüştüm asla kesi istemiyorum, olması gerekmediği durumda tabii.. Ama yinede bana her haliyle sezaryenden daha masum geldiği bir gerçek kat kat kesilmektense.. :))
Bakın normal doğum la sezaryenin kıyaslamasına karsıyım amacım bu değil... Benim anlatmaya calıstıgım insanların gözünü sezaryenle korkutarak normal doğum oranını arttırmaya calışacaklarına NORMAL doğum yaptırsınlar... Siz özel hastaneye gittiğiniz için dr unuZla konuşabilirsiniz ki bu konuda yorum yapmayacağım devlet hastanelerinde durum içler acısı maalesef ve ülkemizde doğum yapanların coğu bu yanlış denilebilecek uygulamalara maruz kalıyor su an bir tasra da görev yapıyorum aylık 7-8 gebem doğum yapıyor hepsi devlette ve hepsinin maruz kaldıklarını ben biliyorum özellerde de ancak dr una düşerseniz...! Bende özele gidiyorum çok ilgili bir doktorum var eşim dr oldugu için ayrı bir samimiyetimiz de var o halde bile böyle bir pazarlığa girmedim çünkü dr ları tanıyorum sistemi biliyorum....Bende şahsi olarak hayatım boyunca cinsellik, idrar tutamama Vs konularda sorun yaşayacagıma seve seve kesilirim tertemiz ... ( sayısız sezaryene girdiğimi belirteyim bunu söylerken)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?