2016 Şubat Anneleri

kizlar az once yatakta karnimin bir kisminda iki kere sertlesme oldu.bebek bir yerde toplaniyor sandim ama netten baktim bu kadar erken olmasi erken dogum belietisiymis cok korkuyorum
benim hep oluyo canım. bu güne kadar bişi olmdaı. bnece endişelenme

hijyenle pek ilgisi canım. bendede bolca lökosit çıktı. ama tüm gün dışarda sürekli idrara çıkmak zor oluyor. ve bol su tüketmek zaten zor. ee birde üşüyorsaun dışarda ayaklardan al sana enfeksiyon.

bizimkide 1 hafta önde ama kilo bakımından değil. gelişim açısından. sizinkide öyledir bence. çünkü kiloda kesin sınırlar yok. bacak boyu vs. demiştir dr.

KıZlar sizce bu haftada uçak yolculuğu yapılabilir mi bugün istanbuldan izmire gidicem bilet de aldık ama korkuyorum rapor isteyebiliyolarmış sanırım bu haftadan sonra ben rapor almadım napsamki

36. Haftaya kadar bir şey olmaz..36. Haftadan sonra doktor raporu ile..bu haftalarda sıkıntı olmaz.. Ama doktoruna ara sor ne olur ne olmaz..

karadeniz somonu var :) norveç yemeyin sizde :) evet dip balığı yasakladı banada dr. ama karadeniz somonu harika bir balık

KıZlar sizce bu haftada uçak yolculuğu yapılabilir mi bugün istanbuldan izmire gidicem bilet de aldık ama korkuyorum rapor isteyebiliyolarmış sanırım bu haftadan sonra ben rapor almadım napsamki
rapor alsaydın canım. bişi olmaz sağlık açısından. ben 5. ayda bindim ama yinede sorun çıkarabilirler. 28. hafatan bitti mi ? bittiyse rapor isterler. 36. haftadan sonra çoğu şirket kabul etmiyor zaten. geçenlerde 36. hafatada uçakta doğum yaptı bir kadın. şirket dava açtı hakkında. çünkü 36. haftada olduğunu bildirmemiş :)

Yorumlara baktım az çok da bana yardım edecek tecrübeli anne adayı var mi acaba??genellikle yazılanlar benim ilk gebeligimde olağan şeyler olduğu için yardım etmeye çalıştım..

Şimdi gel gelelim benim derdime;
İlk gebeliğim yanı kızım 24. Hafta itibaren dönmüştü açılmam 34. Haftada nisanimla beraber oldu..doguma 1 gun oncesinden bagirsaklarim bozuldu ve sag bacagim kasiliyordu zaten onlarda dogumun habercisi ve 37 haftalıkken normal epidural ile doğum yaptım..
Şimdi allah kısmet ederse bir oğlum olucak..genellikle kızlar erken gelir diye bir söylenti var ama oğlanlar??40 haftaya kadar beklicem normal doğum için tabiki ama bunun öncesinde ne yapabilirim??

Tecrubeliler ya da bilen bir şey var ise bir yardım etsin yaa lütfen..

Kizima hamileyken cok dua ettim işten doğum iznine ayrilayim 1 hafta içinde doğum yapayım diye 3 gün sonra doğum yaptım kocam evde olsun o beni hastaneye götursun dedim o götürdü ,kanama ya da sancı ile hastaneye gideyim dedim kanama ile gittim..inşallah buda öyle olur..

hijyenle ilgisi yok demek istemiştim yukarda ilgili gibi yazmışım :)

Aynen öyle canım aç kalmamak lazım.. aburcubue ve hanurişi yemiyorsan yapacak bişey yok. Dogumdan sonra sıkarsın dişini verirsin inş. ,

Canım maşalah sana 34. Haftada açılma başlamış. Açılma problemin olmamış. En güzeli işte.. bundada sonuna kadar bekle. İlkini normal yapmışsın bunuda yaparsın inş. Ben 40 haftamı doldurduğumda 1 cm bile açıklık yoktu. o zamanki sıkıntıları biliyorsun zaten biran önce doğsun istiyorsun. Açılma yok bebişin kafası büyük gözüküyor kendi 4.250 gözüküyor. O yüzden sezeryana girdim ben..
Ama senin buda normal olur inş. En önemli şey açılmalar... zaten 34-35 de başlıyorsa sıkıntı olmaz. 40. Haftaya 5.6 cm açıkla girersin. Doğumunda normal olur inş. Yapılacak pek bişey yok. Ablam 4 tane normal yaptı. Hepsinde son ana kadar bekledi. En son doğumunda 38. Haftada bebek çok iriydi o yüzden kakasını yapar diye birde 3cm açıklığı var diye. Suni sancı ile normal doğurttular. Doktorun sana durumu söyler zaten..

kızlar tetanoz aşısı olmayı unuttum. bir buçuk ay oldu. yoğunluktan bi gidemedim 1 ay sonraydı yanılmıyorsam. olmayan var mı ? kaçırmak istemiyorum aslında 3. dozuda olcaktım doğum sonrası
Sıkıntı olmaz yaptırabilirsin tek son ayda tavsiye edilmiyor canım biran önce git ama:)hemşiren neden aramadı ki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…