Erken doğum riskim var :).. Gerçi son kontrolde herşey normale dönmüştü ama bilinmez tabiii..
Gerçekten cok yansıyor dun durduk yerde eşime kızdım herşeyi battı resmen... İyi bir ailesi var onun ailesiyle iyi olmak bile üzüyor bazen o kadar dengesizleştirdi bu hamilelik allahtan akşam alttan aldı da yoksa kavga modundaydımMerhaba , ayni ailevi sorunlar Bende de var. Com sikinti cektim gecmiste. Hakli oldugum halde kendimi sucladim hep. Ama sonra baktim ki Ben ruhsal olarak kotu oldukca oglum ve kocama da yansiyor. Kendimi suclamayi biraktim. Oglum kocam yani asil ailem icon gucluyum artik.
Kızlarrrr ben magnetlerimi nerdeyse bitirdim, bir kaç detaydan sonra tamamdır..
Olur İnşallah canım benim, içini ferah tut sen 37. 38. Haftayı görüceksin öyle hissediyorum.. O haftalarda millet sezeryan yaptırıyor düşün
o ara ara olan toplanmadan dolayi suan hastanedeyim kizlar
aksama dogru artinca endiselendim geldim.ustune birde kasik agrisi eklendi cunku
hemen nst ye bagladilar sanci cikmadi
ama beni butun hastaneyi inletecek kadar bagirtan doktorun eliyle rahim agzi acik.mi diye kontrol etmesi oldu.sukur ki acilma yokmus.tabi o kendimi kasmamla ne kadar saglam sonuc alabildik bilmiyorum
sonra vajinal ultrasonla rahim uzunluguna bakildi
28 mm mis. normal dedi
doktorumu aramistim yurt disinda olunca baska bir hastaneye geldim ve suan asla normal dogum yapmayacagima karar verdim..
nst de 20 dakka rahat kaldim heralde ilk defa girdigimmicin anmaladimki neoluyor ne bitiyor bakmak hic aklima gelmedi saate.Ağzından bal damliyor canım. Hadi inşallah. Hepimiz görelim o günleri sağlıkla
Geçmiş olsun canım. Ah o çatı muayenesi ne fenaa. Bana günasiri yaptı onu 1 cm acilma artmış mi diye. Neyse ki acilmamisti. Bana da doktorum dedi muayeneden sonra sen normal doğum yapamazsin diye. 28 mm fena değil ama kendi doktoruna da ölçtür canim ara ara. Benim 30 mmden 2 hafta sonra 24 e düştü ve kasılmalar artmıştı. Ve alttan da ölçtü daha dogru olsun diye bi 29 mm bi 26 mm ölçtü. Anlamadım. Senin ölcumunu alttan mi yaptı karnindan mi? Bir de Nts de ne kadar kaldın?
Teşekkürler canım :) ilk isim dede ismi o Yuzden genelde kullanılacak ikinci bir isim arıyorum eren diyen oldu en azından aklımda fikir olsun diye arıyorum yoksa eşimin davranışı yuzunden hiç ağzımı açmayacağım... Konusu açılınca daha doğrusu zorla ben acınca dedim ki hiç konuşmuyorsun aklında isim mi var diye o zaman dedi babamın adını koyarım belki diye.. Tamam böyle bi isteği anlayışla karsılarım ama hani istiyorum felan değil koyarım dedi direk ikici bir ad bulunur bide dedi ve konuyu kapattı gecen ay muhtemelen ikinci adıda kafasında hazır sonra hiç açmadı konuyu bu beni cok üzdü dün biraz agresif davrandım ama anlamamıştır niye olduğunu istediğin ismi koyabilirsin dedim... Onda bile bişey demedi olurmu sen annesin felan diye o yuzden kimliği cıkar istediğin ismi diyeceğim ne zaman oturur konuşursa benim için senin düşüncen önemli sen annesisin ne düşünüyorsun felan diye o zaman önereceğim bişey olsun.. Bu şekilde Soracağımı da sanmıyorum açıkcası istediği ismi koysun.. Ben bu dusuncesini bilmeden önce hep diyordum ismi tek isim olsun çift isimden nefret ediyorum diye iki defa bozuldu kızdı felan meğer düşüncesi buymuş.. Böyle düşünmesine bişey demem ama benimle paylaşmaması cok üzücü.. Neyse dediğim gibi istediği ismi eklesin yanına ben kırıldım gönlüme karardımCnm yaşar kemal,yaşar Alp en azından bir iki tane buldum.sana yol olur cnmdüşünmek icin
Ağzından bal damliyor canım. Hadi inşallah. Hepimiz görelim o günleri sağlıkla
Geçmiş olsun canım. Ah o çatı muayenesi ne fenaa. Bana günasiri yaptı onu 1 cm acilma artmış mi diye. Neyse ki acilmamisti. Bana da doktorum dedi muayeneden sonra sen normal doğum yapamazsin diye. 28 mm fena değil ama kendi doktoruna da ölçtür canim ara ara. Benim 30 mmden 2 hafta sonra 24 e düştü ve kasılmalar artmıştı. Ve alttan da ölçtü daha dogru olsun diye bi 29 mm bi 26 mm ölçtü. Anlamadım. Senin ölcumunu alttan mi yaptı karnindan mi? Bir de Nts de ne kadar kaldın?
30+3tum galiba canimcanim senin 1 cm kacinci haftada olmustu
Canim aslinda cati muayenesi can acitmaz kendini kasmaman lazim,dogum sancisi basladiginda bol bol bakiyorlar acikliga,hrmen sartlandirma normal yapamam diye ilk diye belki korktun.Bende gecen dr gittigimde kasilmam var deyip nstye girdim Allah icin bir kere kasilmadim :)Acilma olsaydi anlardi dr sen kendini kassanda kasmasanda.Neyse sukur ki birsey cikmamis,normal artik bunlar zaten dogum baslayinca kendini belli ediyor supheye yer kalmiyoro ara ara olan toplanmadan dolayi suan hastanedeyim kizlar
aksama dogru artinca endiselendim geldim.ustune birde kasik agrisi eklendi cunku
hemen nst ye bagladilar sanci cikmadi
ama beni butun hastaneyi inletecek kadar bagirtan doktorun eliyle rahim agzi acik.mi diye kontrol etmesi oldu.sukur ki acilma yokmus.tabi o kendimi kasmamla ne kadar saglam sonuc alabildik bilmiyorum
sonra vajinal ultrasonla rahim uzunluguna bakildi
28 mm mis. normal dedi
doktorumu aramistim yurt disinda olunca baska bir hastaneye geldim ve suan asla normal dogum yapmayacagima karar verdim..
32+3 gorundu bebek. ama daha 30+6 yim.
neye gore dogum yapacagim bn ya
Cnm bnde çatı muayene sinden çok korkuyorum. Bir kez alttan muayene oldum çok canımı yaktı eliyle itikledi resmen sonra aletle baktı ondan itibaren tırsıyororumCanim aslinda cati muayenesi can acitmaz kendini kasmaman lazim,dogum sancisi basladiginda bol bol bakiyorlar acikliga,hrmen sartlandirma normal yapamam diye ilk diye belki korktun.Bende gecen dr gittigimde kasilmam var deyip nstye girdim Allah icin bir kere kasilmadim :)Acilma olsaydi anlardi dr sen kendini kassanda kasmasanda.Neyse sukur ki birsey cikmamis,normal artik bunlar zaten dogum baslayinca kendini belli ediyor supheye yer kalmiyor
Yani cok kaba saba bi dr bakmadiysa, dr lar naif davraniyor genelde canim.Zaten 2 parmagiyla olcuyor,cati muayenesinden sonra bir miktar kanama bile normal canim.Ama iste can bu demesi kolay.Ben kendimi telkin ediyordum ne var bunda bakacak sadece ne kadar aciyabilir,normal bir surec diye, zaten ben bunlari dusunene kadar bakmis oluyordu :)))Cnm bnde çatı muayene sinden çok korkuyorum. Bir kez alttan muayene oldum çok canımı yaktı eliyle itikledi resmen sonra aletle baktı ondan itibaren tırsıyororum
Bn hamile kalmadan önce baktı canım bakan profesör dü canım muayene den çıktıktan sonra yürüyemedim bile su aktıYani cok kaba saba bi dr bakmadiysa, dr lar naif davraniyor genelde canim.Zaten 2 parmagiyla olcuyor,cati muayenesinden sonra bir miktar kanama bile normal canim.Ama iste can bu demesi kolay.Ben kendimi telkin ediyordum ne var bunda bakacak sadece ne kadar aciyabilir,normal bir surec diye, zaten ben bunlari dusunene kadar bakmis oluyordu :)))
Canım orjinali ilk fotoğraf, ben biraz değiştirdim, kalıpları elle çizdim pvc kaplattırdım ve göz kısmını iple yapmak zorunda kaldım, sanırım orjinali kalemle çizilmiş ama keçede mürekkep hemen dağılıyor, ben beceremedim yada.. Bu şekilde yaptım işte :) Birde bunun kapı süsünü yapıcam içini silikonla doldurucam, sonradan bebek yastığı olur meselaÇok tatlı olmuşlar canım bunun şablonu var mi?
Aynen canim .. Yok ama.. Ya ben sormadim da kimseye ne ismi koyalım diye. Ama sanki hepsi bir olmuş o isim olmaz.. X olsun y olsun.. Koymazsaniz biz x deriz.. Ayyyy ... Fenalardayim..Sanki bi daha ne zaman anne baba olucaz biraksalar kendi bebeklerimize kendimiz verelim isim empati kursalar bi her sey guzel olur da nerde
benim indi ayaklar. o günden beri de öyle şişmedi. o gün çok oturdum herhaldebende sık sık kontrol ettim bugün ve davul gibi oldular şimdiden.
Kiz aglamakdan guluyom yeminlenAynen canim .. Yok ama.. Ya ben sormadim da kimseye ne ismi koyalım diye. Ama sanki hepsi bir olmuş o isim olmaz.. X olsun y olsun.. Koymazsaniz biz x deriz.. Ayyyy ... Fenalardayim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?