Canım ekstra bişey yemiyorum vücut ile alakalıymış. Birde muz bebege kilo aldırır dedi bugün doktorum. Ben biraz fazla yiyorum muz belki ondandır. Günde 3 tane oluyor. Aklıma geldikçe kayısı incir ve hurma da yiyorum birde ceviz.. yemek ne varsa onu yiyorum.Canimmm masallahhhhh yaaaa bebisine... Nasıl besleniyon kuzum sen anlatsana hele
Bende gecen hafta gittigimde 1900 gr olmustu bebek ve dr tombik olacak dedi. Sen diyince kafama yatti sanirim muz kilo aldiriyor bebeğe çünkü bende cok muz yiyorum. Birde tahin pekmez e dadandim 2 haftadir.Canım ekstra bişey yemiyorum vücut ile alakalıymış. Birde muz bebege kilo aldırır dedi bugün doktorum. Ben biraz fazla yiyorum muz belki ondandır. Günde 3 tane oluyor. Aklıma geldikçe kayısı incir ve hurma da yiyorum birde ceviz.. yemek ne varsa onu yiyorum.
Ben hicbosey kullanmiyorum sadece dustan sonra nemlendirici krem suruyorum. Bunun yapiyla genetikle alakali oldugunu dusunuyorum. Sadece ayaklarmda ufak bi catlama oldu. Skma canini evlat getircekain dunyaya olmusla ölmüşe care yok. Nazarlik oluversin :)çok düzenli değildi. sabah akşam şeklinde değildi. ama akşamları sürüyordum. hiç çatlayacak gibi bi halim de yoktu. bir gece ansızın çatlamışım galiba
Biz cicileri yıkadık. Kurutuyoruz. Daha bunun gibi üç posta kıyafet var :)
Canım olsun zaten lazere çocuk doğurduktan sonra yaptırmak daha mantıklı çünkü hamilelik döneminde hormonlar değişip tekrar eskisi gibi olmasada artış söz konusu olabiliyo. Ben uzun zaman çocuk düşünmüyordum ondan yazıldım ama sürpriz oldu dondurdum kaydımı doğumdan sonrada devam edebilcem şansa :) 2 seans bile çok şey fark ettirdi bende bünyeye görede değişiyo gerçi ama dogumdan sonra git mutlaka çok büyük rahatlıkBen bacaklarımı bile almıyordum çıkmıyor çünkü. Ama bilseydim hamile kalmadan önce lazere kesin giderdim bu hale getirmezdim üzülüyorum çok yaa
Canım ekstra bişey yemiyorum vücut ile alakalıymış. Birde muz bebege kilo aldırır dedi bugün doktorum. Ben biraz fazla yiyorum muz belki ondandır. Günde 3 tane oluyor. Aklıma geldikçe kayısı incir ve hurma da yiyorum birde ceviz.. yemek ne varsa onu yiyorum.
Dogumdan snra geciyomus benmki agri yapmiyo ama wcdeyken biraz sikinti oluyo insallah buyuk bi sorun yasamayiz
Muzlu yemek istiyorum da şeker yüzünden yiyemiyorum canımCanım ben 4 hafta önce gittiğimde 1050 gr dı. 1 ayda 1 kilo almış seninkide 2 haftada 500 gr alabilir. İlacı daha eczaneden almadım ama reçetede günde 1 diyor. Birde ben muzu çok tüketiyorum. Günde 3 tane ye kadar çıkabiliyorum.Hem canım istiyor hemde magnezyum için.. tabiki kuru kayısı ve incir de yiyorum kabız olmamak için. Doktor dediki muz bebege kilo aldırır. Ki ben hala +6 dayım kendim az kilo aldım. Ekstra bişey yemiyorum. Normal besinler ..
Dediğim gibi ekstra bişey yemiyorum balık haftada 1. Diğer günler evde ne varsa onu yiyorum canım. Çoğunlukla kahvaktıyı sadece 2 tost ile yapıyorum. Ama muz günde 3 taneye kadar yiyiyorum. Bu hamileliğimde canım muzu çok istiyor. İncir kayısı hurma aklıma geldikçe ama mutlaka yiyorum. Doktor muz bebege kilo aldırır dedi. Birde bazısının plesantası çok beslermiş. Yediklerim direk gidiyormuş. O vücut ile alakalıymış canım. Sen herşeyi yiyorsan kafana takma o beslenecegi kadar besleniyordur zaten.
Bu yalancı sancılar karnın bir tarafında olup sancı girmesiymiş. Elini oraya bastır dedi elinin altına toplanıyor gibi olursa bunlar yalancı sancıdır dedi. O sancılar düzenliyse doktora gitmen gerekiyormuş. Karnın komple sertleşmesi tehlikeli degilmiş. Muz yediğim halde magnezyumu çok karşılamıyor demekki. Bakalım ilacı kullanınca ne olacak? İnş sertleşme azalır.
elmanın üzerinde hafif döküp yiyebilirsiniz çok iyi gelir oda :)
benim de cikmisti ufak bir et parcasi ve kanli oluyluyordu ama 2 haftadir yok. Duzenli beslen bol su ic kati gidalara yuklenme Meyve tuket. su an iyiyim
Sir agda daha gec cikariyor canim hatta simdiye kadar jilet vurduysan kil kokleri derin oldugundan cok daha gec cikiyor ancak bu durumda hem canin cok acir hem de kanayabilir ben genital bolgemi hic baskasina aldirmadim kendim alirken de ust taraflarini sir veya normal agdayla hassas kisimlarini eldivenle aldim hepsini sir agdayla aldirmak bana cesaret isi gibi geliyor cok acimaz miCanlaar
Utanarak bişey sormak istiyorum. Malum bölge temizliği için kuaförde ağda yaptırmayı düşünüyorum. Ancak hem korkuyorum bebeğe zarar verirler mi yaparken diye hem de Can'ımın acımasından da çekiniyorum. Daha önce hiç kuaföre gitmedim bu iş için aynı Zaman'da da utanıyorum o bölgeyi başkasına açmaktan. Kıl köklerim sertleşti artık. Bir de sir ağda yaptırırsam ne kadar süre gider doğumdan ne kadar süre önce yaptırmalıyım?
Seninle haftalarımızda aynı minnoşlarımızda aynı gidiyorBende gecen hafta gittigimde 1900 gr olmustu bebek ve dr tombik olacak dedi. Sen diyince kafama yatti sanirim muz kilo aldiriyor bebeğe çünkü bende cok muz yiyorum. Birde tahin pekmez e dadandim 2 haftadir.
Canım zorlama kendini bence kendini kötü hissediyırsan gitme iş yerini boşver kendini düşün. Çık evinde otur bebişine birşeyler al nette bebek için birşeyler araştır mutlu et kendiniçok üzgünümişyerinde çok güvendiğim biri sırtımdan bıçakladı resmen. Artık burda durmak istemiyorum. Herşey üstüste geliyor sanki. 32. haftam bu çarşamba doluyor. bi diyorum ki çık iznine dinlen. nasılsa 6 ay daha ücretsiz izin alıcam. bi de diyorum ki tam yılsonu yüzüstü bırakmayayım işyerimi. ama artık çok zor geliyorum işe. Psikolojik olarakta hürrem gibi tükenmişlik sendromu yaşıyorum. sizce ne yapayım kızlar?
Maşallah canım seninkide çok iyi önemli olan saglıklı olmaları doğduktan sonra çok toparlıyorlar zaten. ben açıkçası iri bebek olmasını çok istemiyordum ama benim ilkide 3.950 doğmuştu. Herkesin vücut yapısı farklı daha ilk hafalarda doktorum bana bu bebişinde iri olabilecegini söylemişti. Bünye ile alakalıymış. Ama muzun bebege faydası çokmuş direk potasyum geçiyor dedi.Ay benimki seninkinden önce ama 1800 kilo :) doktor normal dedi. İri bebek değil dedi ama ben bakamıyorum bu çocuğa diyorum :) kendimde toplamda 8- 9 kilo aldım. Maşallah senin minige :) pekmez aldım bende tahin pekmez muz bundan sonra :) iki hafta sonraya atak olsun oglumda :)
Canım benim de olmuştu doktor bir krem verdi procto-glyvenol adı hemoroid için çok iyi geldi sorup kullanabilirsin.ya arkadaslar... bende hemoroid olduagliycam... ne yapmam gerekiyor... offf
Epiduralle spinal arasında teknik olarak fark var ama ben bize yansımasını şöyle anlatayım spinalde belden iğne yapılıyor ve işte anestezistin ayarlamasına göre 2 saat 3 saat uyusuk kalıyor belden aşağısı sonra hissetmeye başlıyorsunuz dolayısıyla ağrıyı da:).. Epiduralde aynı serum gibi belde bir hortum bırakılıyor ve ihtiyaca göre oradan sürekli ilaç verilebiliyor duruma göre belden aşağısını uyuşturmak ve ameliyat sonrası ağrı kesici desteği olarak ki bu sekilde oldugu zaman bebek etkilenmiyor bubsebeble normal doğumda sancıyla göre ayarlanabiliyor ilaç ve uyuşukluk miktarı.. Bu işlemler yapılırken sakat kalma yanlış yere olması Vs söz konusu bile değil artık diyebilirim... Ama hareket etmemek dr u dinlemek işlemin bir defada yapılması için önemli yoksa aynı koldan kan alırken damar bulunmaz tekrar denenir ya öyle tekrar denemek gerekir.. Bunun da bir zararı olmaz.. Zaten normal iğneden daha az acıtan bir işlem... Tek gördü ğ m sıkıntı spinalde de epiduralde de eğer sonrasında bol su ve kafein tüketilmezse şiddetli baş ağrısı olabiliyor.. Sezaryen için söylüyorum genel anestezi olursa uyandığın itibaren acı hissetmeye başlıyorsunuz ağrı kesiciler anında etki etmiyor.. Korkanlar için söyleyeyim spinal ve epidural yapılıp sizi böyle sersemletip normal uykuya daldıracak ilaçlar yapılıyor bebek doğduktan sonra.. O yuzden sakın ben uyanık korkarım diye genel anestezi diye diretmeyin.. Anestezi uzmanınızı dinleyin.. O en konforlu olanı sunacaktır :) öncelikle bizim için :)Epidural.de bildigim kadariyla omurilige igne vuruyorlar igne vurulacagi sirada kendimizi kassak kipirdasak yanlis yere denk gelse felc riski var diye biliyorum ams saglikci bi ark vardi o daha dogrusunu soyler.
hamilelikte varis oluşumu artıyor bebiş sürekli baskı durumunda olduğu için belden aşağı damarlarda.. Hemoroid de o bölgede varis oluşması demek... Hamilelikte artıyor bide üzerine hamilelikte kabızlık muhabbeti oluyor oda arttırıyor tek önlem kabız olmamak için bol lifli beslenmek meyve Vs bol su içmek cok baharatlı yememek... Bide o bölgeye sürülebilen hamilelikte dede kullanılabilen merhemler var dr A yazdırabilirsiniz rahatlatır... Genellikle hamilelikten sonra da normale dönüyor rahat ol canımya arkadaslar... bende hemoroid olduagliycam... ne yapmam gerekiyor... offf
Ben lazere basladım evlenince yarım kaldı benim de hep ağdaya gittim sonra aynı kadına... Gebeliktr tüylenme azaldı biraz şükür bi ağdaya gidiyorum biraz cıkınca seyrek cıkıyor artık tras yapıyorum biraz idare ediyorum sonra tekrar ağdaya gidiyorum yani 2 ayı buluyor ağda.. Acıtma noktası aynı geldi bana gebelikten önceyle.. Sadece çok sıcak ağdaya dikkat et o bölgede koyulaşmaları sabitlenebiliyor o yuzden yapan kişi çok önemli.. Sonrasında da 2 gün bepanten tarzı bişeyler sürüyorum hiç bir sıkıntı yaşamadım.. Zaten yapan kadın en son göbeğimi seviyordu sürekli hemen bitti :) en iyisi ağda ama temiz kalıyor.. Şimdi bende mumkun olduğu kadar erteleyim de doğumdan hemen önce gideyim diyorum :)Canlaar
Utanarak bişey sormak istiyorum. Malum bölge temizliği için kuaförde ağda yaptırmayı düşünüyorum. Ancak hem korkuyorum bebeğe zarar verirler mi yaparken diye hem de Can'ımın acımasından da çekiniyorum. Daha önce hiç kuaföre gitmedim bu iş için aynı Zaman'da da utanıyorum o bölgeyi başkasına açmaktan. Kıl köklerim sertleşti artık. Bir de sir ağda yaptırırsam ne kadar süre gider doğumdan ne kadar süre önce yaptırmalıyım?
kimseyi kendinden önce düşünme derim... Yuzustu bırakmayım felan deme onlar senin yerinde olsa böyle düşünür mü? Bence kendini ve bebeğini düşün ben olsam öyle yapardım :) işler yürür her zaman bir şekilde.. Ama senin sıkıntılı olman onların umrunda olmaz..çok üzgünümişyerinde çok güvendiğim biri sırtımdan bıçakladı resmen. Artık burda durmak istemiyorum. Herşey üstüste geliyor sanki. 32. haftam bu çarşamba doluyor. bi diyorum ki çık iznine dinlen. nasılsa 6 ay daha ücretsiz izin alıcam. bi de diyorum ki tam yılsonu yüzüstü bırakmayayım işyerimi. ama artık çok zor geliyorum işe. Psikolojik olarakta hürrem gibi tükenmişlik sendromu yaşıyorum. sizce ne yapayım kızlar?
Canım ekstra bişey yemiyorum vücut ile alakalıymış. Birde muz bebege kilo aldırır dedi bugün doktorum. Ben biraz fazla yiyorum muz belki ondandır. Günde 3 tane oluyor. Aklıma geldikçe kayısı incir ve hurma da yiyorum birde ceviz.. yemek ne varsa onu yiyorum.
Ay ben genel olmayı düşünüyordum ya epidural ve spinal olan arkadaslarim baş ağrısından gözlerini açamadılarEpiduralle spinal arasında teknik olarak fark var ama ben bize yansımasını şöyle anlatayım spinalde belden iğne yapılıyor ve işte anestezistin ayarlamasına göre 2 saat 3 saat uyusuk kalıyor belden aşağısı sonra hissetmeye başlıyorsunuz dolayısıyla ağrıyı da:).. Epiduralde aynı serum gibi belde bir hortum bırakılıyor ve ihtiyaca göre oradan sürekli ilaç verilebiliyor duruma göre belden aşağısını uyuşturmak ve ameliyat sonrası ağrı kesici desteği olarak ki bu sekilde oldugu zaman bebek etkilenmiyor bubsebeble normal doğumda sancıyla göre ayarlanabiliyor ilaç ve uyuşukluk miktarı.. Bu işlemler yapılırken sakat kalma yanlış yere olması Vs söz konusu bile değil artık diyebilirim... Ama hareket etmemek dr u dinlemek işlemin bir defada yapılması için önemli yoksa aynı koldan kan alırken damar bulunmaz tekrar denenir ya öyle tekrar denemek gerekir.. Bunun da bir zararı olmaz.. Zaten normal iğneden daha az acıtan bir işlem... Tek gördü ğ m sıkıntı spinalde de epiduralde de eğer sonrasında bol su ve kafein tüketilmezse şiddetli baş ağrısı olabiliyor.. Sezaryen için söylüyorum genel anestezi olursa uyandığın itibaren acı hissetmeye başlıyorsunuz ağrı kesiciler anında etki etmiyor.. Korkanlar için söyleyeyim spinal ve epidural yapılıp sizi böyle sersemletip normal uykuya daldıracak ilaçlar yapılıyor bebek doğduktan sonra.. O yuzden sakın ben uyanık korkarım diye genel anestezi diye diretmeyin.. Anestezi uzmanınızı dinleyin.. O en konforlu olanı sunacaktır :) öncelikle bizim için :)
hamilelikte varis oluşumu artıyor bebiş sürekli baskı durumunda olduğu için belden aşağı damarlarda.. Hemoroid de o bölgede varis oluşması demek... Hamilelikte artıyor bide üzerine hamilelikte kabızlık muhabbeti oluyor oda arttırıyor tek önlem kabız olmamak için bol lifli beslenmek meyve Vs bol su içmek cok baharatlı yememek... Bide o bölgeye sürülebilen hamilelikte dede kullanılabilen merhemler var dr A yazdırabilirsiniz rahatlatır... Genellikle hamilelikten sonra da normale dönüyor rahat ol canım
Ben lazere basladım evlenince yarım kaldı benim de hep ağdaya gittim sonra aynı kadına... Gebeliktr tüylenme azaldı biraz şükür bi ağdaya gidiyorum biraz cıkınca seyrek cıkıyor artık tras yapıyorum biraz idare ediyorum sonra tekrar ağdaya gidiyorum yani 2 ayı buluyor ağda.. Acıtma noktası aynı geldi bana gebelikten önceyle.. Sadece çok sıcak ağdaya dikkat et o bölgede koyulaşmaları sabitlenebiliyor o yuzden yapan kişi çok önemli.. Sonrasında da 2 gün bepanten tarzı bişeyler sürüyorum hiç bir sıkıntı yaşamadım.. Zaten yapan kadın en son göbeğimi seviyordu sürekli hemen bitti :) en iyisi ağda ama temiz kalıyor.. Şimdi bende mumkun olduğu kadar erteleyim de doğumdan hemen önce gideyim diyorum :)
kimseyi kendinden önce düşünme derim... Yuzustu bırakmayım felan deme onlar senin yerinde olsa böyle düşünür mü? Bence kendini ve bebeğini düşün ben olsam öyle yapardım :) işler yürür her zaman bir şekilde.. Ama senin sıkıntılı olman onların umrunda olmaz..
Canım birkaç gün önce bendede oldu,çok can sıkıcı birşey gebelikte oluyormuş karşılaşan çokmuş acaip canım yandı tuvalete çıkarken,oturup kalkarken. Acılı,baharatlı yiyecekler yememeye,kabız olmamaya dikkat et. İnternette okumuştum mümkünse oluşan memeyi parmağınızla içeri ittirin diyordu acıyı azaltıyormuş,pamuğa zeytinyağı döküp o bölgeyi silmekte işe yarıyormuş bir de sıcak suya oturmak ama hamilelikte kasları gevşettiği için çok önerilmiyormuş. Doktoruna bildir ilaç versin kullan canım ilerlemeden önce,doğumdan sonra düzeliyormuş genelde geçmiş olsun canım çok zor ve sinir bozucu gerçektenya arkadaslar... bende hemoroid olduagliycam... ne yapmam gerekiyor... offf
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?